Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@05:21:59 GMT

همه چیز درباره هوش مصنوعی

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۹۵۸۲

همه چیز درباره هوش مصنوعی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ این تصاویر هالیوودی از هوش مصنوعی شاید سرگرم‌کننده باشد، اما تصورات غلطی را در فرهنگ عامه ماندگار می‌کند؛ کاربردهای هوش مصنوعی می‌تواند یاری‌گر افراد باشد شاید حتی فراتر از خانه‌ها و موبایل‌های هوشمند هستند که این‌ها تنها نقطه آغازین عملکرد هوش مصنوعی در صنایع است و حالا این فناوری در حال اثربخشی روی مدیران و رهبران کسب‌وکارهای آینده است تا با استفاده از یک سیستم یکپارچه‌ هوش مصنوعی فضای مشاغل را تغییر دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به آنچه گفته شد، بهتر است کمی بیشتر درباره هوش مصنوعی بدانیم و آگاهی بیشتری از کاربردها و همچنین تصورات غلط درباره آن پیدا کنیم:

هوش مصنوعی اتوماسیون نیست: رایج‌ترین تصور غلط در مورد هوش مصنوعی مترادف دانستن آن با اتوماسیون است؛ در واقع تنها نقطه مشترک بین هوش مصنوعی و اتوماسیون اتکا به داده‌ها با هدف ساده‌سازی عملکرد است. تشبیه هوش مصنوعی به اتوماسیون فراتر از آن نقاط مشترک، به معنای نادیده گرفتن ظرافت بیشتر یک سیستم هوش مصنوعی است؛ در حالی که سیستم‌های خودکار باید برای انجام کارهای یکنواخت و تکراری به صورت دستی پیکربندی شوند، سیستم‌های هوش مصنوعی به محض اینکه داده‌ای برای پردازش داشته باشند، به طور مستقل فرآیند سازگاری را آغاز کرده و این به آن معناست که می‌توانند بدون نظارت مستمر هنگام کار یاد بگیرند.

باید در نظر داشت که هوش مصنوعی از جنبه‌های اتوماسیونی بهره می‌برد، اما با یادگیری، خودتصمیم‌گیری و تقلید از رفتار انسان، فراتر از اجرای ساده وظایف عمل می‌کند.

هوش مصنوعی پایان بشریت نیست: بسیاری از افراد توانایی هوش مصنوعی را برای پیشی گرفتن از هوش انسانی و در نهایت کنترل جامعه بشری، نادرست معرفی کرده و با اغراق همراه می‌سازند. به صورت کلی هوش مصنوعی فناوری ترسناکی به حساب نمی‌آید؛ هر چند می‌تواند با استفاده‌ نامناسب کارآیی نامناسبی نیز پیدا کند؛ اما به خودی خود دارای هدف مخرب نیست. ضمن آنکه باید توجه داشته باشیم که هر علم یا نظریه جدید یا فناوری نو، نسبت به کاربری افراد از آن می‌تواند دارای خطر شود، ولی خود فناوری و علم هیچ‌وقت هدف مخرب و آسیب‌رسانی در ماهیت خودش ندارد.

هوش مصنوعی فقط به اندازه داده‌هایی که به آن می‌دهید، قدرتمند است: هوش مصنوعی فرآیندی است برای جمع‌آوری اطلاعات (یعنی داده‌ها)، مرتب‌سازی آنها و یادگیری از آنچه ذخیره شده است و رایانه‌ها را قادر می‌سازد وظایفی را انجام دهند که معمولا به هوش انسان نیاز دارند. نکته‌ اصلی این است که هوش مصنوعی از هوش انسان تقلید می‌کند. این به آن معنی است که به کمک هوش مصنوعی نیاز‌ کمتری به برنامه‌ریزی، یادگیری، حل مساله، بازنمایی دانش، حرکت و دستکاری و همچنین مهارت‌ها و خلاقیت‌های اجتماعی وجود خواهد داشت.

بر این اساس لازم است تا هوش مصنوعی را در مورد درک اهمیت داده‌ها و سنتز و تجزیه و تحلیل و عملکرد داده‌ها آموزش داد. هوش مصنوعی همچون موتوری است که با استفاده از داده‌ها تغذیه شده است؛ به این صورت که داده‌ها را مصرف کرده، الگوها را در داده‌ها تشخیص داده و ضمن الگو گرفتن از آنها بر اساس آن اقدام می‌کند و همان‌طور که کیفیت بهتر سوخت منجر به عملکرد بهتر موتور در جاده‌ها می‌شود، کیفیت بهتر داده و اطلاعات خوب در سازمان‌ها موجب پیش‌بینی‌های دقیق‌تر و تقویت عملکرد آنها می‌شود.

هوش مصنوعی مجموعه‌ای از تعاملات مداوم با داده‌ها است: هوش‌مصنوعی شامل یکپارچگی و پیش‌بینی داده‌ها، علم داده، یادگیری ماشینی و موارد دیگری است. آن را می‌توان هم کاربرد فناوری و هم یک مکتب فکری دانست؛ درست شبیه فیزیک. در عصر کنونی هوش مصنوعی، فعالیت‌های تجاری، پزشکی، آموزشی و زندگی شخصی ما را متحول خواهد کرد و برخلاف تصویری که فیلم‌های تخیلی از آن نشان می‌دهند، واقعیت هوش مصنوعی به معنای درک بهتر، بهبود فرآیندها و رهایی ذهن انسان است.

پربیننده ترین دانلود نسخه رسمی اندروید برنامه کلاب هاوس + لینک کلاب هاوس به روی کاربران اندروید گشوده شد سقوط قیمت موبایل در بازار فیس بوک زیر تیغ کمیسیون فدرال تجارت آمریکا / آیا اینستاگرام از فیس بوک جدا می شود؟ هدیه ۲۰ گیگابایتی استادان همراه اولی فعال شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: هوش مصنوعی هوش مصنوعی داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۹۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت

طیبه بلوردی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از صدور مجوز راه‌اندازی مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد:‌ پس از بررسی‌های لازم حوزه معاونت پژوهشی واحد سیرجان درصدد راه‌اندازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی برآمد که با طرح موضوع در جلسه کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی مراکز تحقیقاتی سازمان مرکزی دانشگاه با راه‌اندازی این مرکز تحقیقاتی موافقت و مجوز آن توسط معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی صادر شد. ️

وی افزود:‌ با توجه به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، ارتباط تنگاتنگ با صنایع و معادن و به لحاظ جایگاه استراتژیک در حوزه تولید علم و سوابق درخشان در زمینه فنی و مهندسی، علوم پایه و فناوری‌های همگرا، کشاورزی و علوم انسانی، به‌ویژه رشته‌های مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مهندسی پزشکی نیاز به مرکز تحقیقات هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء ارائه احساس می‌شد.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان گفت: امروزه هوش مصنوعی راه خود را به علوم و صنایع مختلفی همانند آموزش و پژوهش، سلامت و بهداشت، تجارت، مالی، فناوری اطلاعات، امنیت، تولید، حمل‌ونقل و... باز کرده و این ظرفیت را دارد که در حوزه‌های مختلف وارد شود و آنها را متحول کند.

بلوردی عنوان کرد:‌ امید است که با کمک و توانایی اعضای هیئت علمی و استادان مجرب در زمینه هوش مصنوعی (AI) و دیگر رشته‌ها در مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با توسعه الگوریتم‌های هوشمند، تحقیقات راهبردی و کاربردی برای تولید علم و فناوری در زمینه هوش مصنوعی با هدف توسعه فناوری و کاربرد‌های آن در صنایع و بازار‌های مختلف به‌ویژه صنعت فولاد و معادن ارائه می‌شود.

به گزارش آنا، حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان چندی قبل موفق به اخذ مجوز مرکز تحقیقات صنعت، معدن و فولاد شده که با همکاری شرکت ماهان سیرجان کار‌های تحقیقاتی خور را به‌زودی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • اریک تن هاخ: قطعا سرمربی مناسبی برای منچستریونایتد هستم
  • هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است!
  • سرمایه‌گذار معروف: هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • مایکروسافت استفاده از ابزار هوش مصنوعی تشخیص چهره را برای پلیس آمریکا ممنوع کرد
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • داده‌های آموزشی هوش مصنوعی عرصه جدید رقابت شرکت‌های بزرگ فناوری
  • پایان سلطه گوگل با این موتور جست‌وجوی جدید