Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شفت، عطر گل محمدی این روزها فضای روستای گیلده از توابع جیرده در شهرستان شفت را پرکرده و شادی و طراوت خاصی را به روستا با دستان پر محنت و بااحساس مردان و زنان و دختران و پسران آن بخشیده است.

 بوی خوشی که این روزها در روستای گیلده شفت عطرآگین شده و از دور و نزدیک مردمان را به خود خوانده، ره‌آورد ماه‌ها تلاش و کوشش کشاورزان و گل‌کاران منطقه در گلستان است که در کنار پذیرفتن مشقات رنج‌آور شالی‌کاری، کار لطیف و منحصربه‌فرد کاشت گل و ارزش‌آفرینی در پی آن را نیز متقبل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

گل‌سفید محمدی به همت پرورش‌دهندگان آن در مدار رونق قرارگرفته و اگر مسافر هرساله گیلدهی ها باشید خواهید دریافت که این صنعت هرسال دامن بیشتری از زمین‌ها و باغ‌های روستائیان را سفید می‌کند و مردم در کنار تولید برنج، چای، ابریشم، سفال‌گری و دامداری، به پرورش گل محمدی هم روی آورده‌اند و عاشقانه له کشت و پرورش آن مشغول‌اند.

علیرغم شیوع بیماری کرونا و التهاباتی را که این ویروس خطیر و حقیر ایجاد کرده، خوشبختانه صنعت گل و گلاب در منطقه گیلده به‌سان سال‌های گذشته فعال است هرچند همچون سال گذشته از برگزاری جشنواره‌های گلاب‌گیری در آن خبری نیست.

علاوه بر گیلده، در برخی دیگر از روستاهای شهرستان نیز گل پرورش می‌یابد اما بخش عمده پرورش گل منحصر به این منطقه است و آن‌طور که مسؤولان جهاد کشاورزی اعلام کرده‌اند، شهرستان شفت هشت هکتار باغ گل محمدی دارد و از این سطح حدود ۵۰ تن گل تولید می‌شود.

عمده مصارف گل تولیدشده در روستای گیلده شفت به گلاب‌گیری، تولید مربا، اسانس، معجون، غنچه و یا گل خشک ختم می‌شود و بخش دیگری از گل نیز به‌صورت مستقیم توسط پرورش‌دهندگان آن در بازارهای محلی و فروشگاه‌های شهر به فروش می‌رسند.

 

قیمت هر کیلوگرم گُل تر تولیدشده در روستای گیلده شفت ۱۵ هزار تومان برای امسال نرخ‌گذاری شده و پیش‌بینی می‌شود امسال حداقل یک میلیارد تومان گیلدهی ها از فروش گل درآمد کسب کنند.

طی سال‌های اخیر به صنعت گل و گلاب‌گیری در شهرستان شفت به‌ویژه در روستای گیلده توجه خاصی شده و جهاد کشاورزی طرح‌های توسعه‌ای رو به رشدی را در این منطقه در حال اجرا کردن است.

 

پرورش‌دهندگان گل و فعالان صنعت گلاب‌گیری در روستای گیلده شفت بر این باورند که پرداختن به این حوزه به شکل قابل‌توجهی در درآمد سالانه آن‌ها مؤثر است و می‌تواند در صورت توجه و در نظر گرفتن تسهیلات حمایتی به‌عنوان شغل نخست آن‌ها نیز به‌حساب بیاید.

از عمده تقاضاهای پرورش‌دهندگان گل و فعالان صنعت گلاب‌گیری در گیلده توجه نهاد های خدماتی و حمایتی نظیر سازمان غذا و دارو برای مجوز سیب سلامت و همچنین نهاد های متولی برای کد تولید محصول است.

 کارشناسان امور باغبانی جهاد کشاورزی، مقاوم بودن به آفات، بیماری‌های گیاهی و کم‌آبی، درآمدزایی و تولید محصولات جانبی چون گلاب، بالا بودن ارزش صادراتی محصولات فرآوری شده‌ای چون اسانس و روغن گل محمدی، جذب گردشگر و اشتغال‌زایی را از مهم‌ترین فواید پرورش گل محمدی می‌دانند.

با توجه به احداث و توسعه باغ گل محمدی و افزایش تولید، در حال حاضر دهستان جیرده که روستای گیلده نیز در آن واقع‌شده دارای چهار کارگاه گلاب‌گیری به‌صورت سنتی و نیمه‌صنعتی است که علاوه بر گلاب، عرقیات متنوع دیگر نیز در این کارگاه‌ها تولید و روانه بازارهای استان و کشور می‌شوند.

به گفته بزرگان و ریش‌سفیدان روستای گیلده، نام این روستا به جهت رونق خوب گلاب‌گیری در گذشته به گُل ده معروف بود و درگذر زمان و با توجه به مرغوبیت گِل روستا برای صنعت سفالگری به گیلده معروف شد و اکنون نیز با این نام معروف است.

انتهای پیام/۳۳۸۹/ر

منبع: فارس

کلیدواژه: عطر گ ل ده کشاورزی شفت عطر گل محمدی روستای گیلده شفت پرورش دهندگان گلاب گیری گل محمدی صنعت گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۰۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌

ایسنا/هرمزگان مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان، حجم تولید پسماند پزشکی استان را بالغ بر ۲.۵ میلیون تن دانست و گفت: فقط ۵۰ درصد از حجم پسماند پزشکی استان بی‌خطرسازی می‌شود، اما بخش دیگر آن به درستی منتقل نمی‌شوند و می‌تواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.

حبیب مسیحی تازیانی امروز (ششم اردیبهشت‌ماه) در کارگاه تخصصی آموزشی مدیریت پسماند صنعتی، اظهار کرد: نگاه سازمان محیط‌زیست رسیدن به تولید سبز است و تنها به دنبال اهرم قرار دادن قانون نیستیم، بلکه رویکردمان این است که با دانش‌های روز دنیا به مدیران صنعتی در راستای ایفای تعهدات زیست محیطی کمک کنیم.

وی افزود: در حال حاضر رویکرد حفاظتی محیط زیست، تحقق چرخه حیات در کل صنعت است و تلاش بر این است که تولیدات صنعتی منطبق بر فاکتورهای محیط‌زیستی باشد. از این رو مدیران صنایع باید به این درک برسند که وظیفه آن‌ها تنها تولید نیست، بلکه باید برای اکوسیستم نیز احترام قائل باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان عنوان‌کرد: انتظار ما این است که به موازات توسعه صنعتی در هرمزگان توسعه زیست محیطی نیز اتفاق بیفتد تا منابع متعلق به آیندگان حفظ شود، ضمن اینکه تاکید داریم باید دوره‌های توجیهی برای مدیران صنایع و فعالان بخش خصوصی برگزار شود.

مسیحی عنوان‌کرد: در حوزه مدیریت پسماند استان، گام‌های بلندی برداشته شده است اما از جهت ملموس بودن اقدامات انجام شده برای مردم، نتایج مطلوب ارزیابی نمی‌شود.

وی عنوان‌کرد: متأسفانه مدیریت پسماند در استان به صورت سنتی انجام می‌شود هر چند که شاید چند شهر انگشت شمار در استان مدیریت پسماند را بروز رسانی کرده باشند، اما مطلوب ما بروز رسانی این امر مهم در تمام شهرهای استان و تفکیک پسماند از مبدا است.

سالانه ۱.۳ میلیون تن پسماند صنعتی تولید می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اظهار کرد: بالغ بر ۵۲۰ هزار تن در سال پسماند عادی در روستاها تولید می‌شود که به صورت سنتی مدیریت می‌شود و به همین میزان نیز حجم تولید پسماند شهرهای استان را شاهد هستیم.

وی تاکید کرد: سالیانه بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید پسماند صنعتی و بالغ بر ۴۰۰ تن روزانه تولید پسماند ویژه داریم، از این رو باید مدیریت صحیح پسماند در استان در دستورکار همه بخش‌های تولید کننده زباله و ضایعات قرار گیرد.

مسیحی حجم تولید پسماند پزشکی استان را بالغ بر ۲.۵ میلیون تن دانست و گفت: فقط ۵۰ درصد از حجم پسماند پزشکی استان بی‌خطرسازی می‌شود اما بخش دیگر آن به درستی منتقل نمی‌شوند و می‌تواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.

مسئولان امر برنامه‌ای برای فرآوری ۱.۳ میلیون تن ضایعات کشاورزی ندارند

وی خاطرنشان‌کرد: در عرصه کشاورزی نیز بالغ بر یک میلیون ۳۰۰ هزار تن در سال ضایعات تولید می‌شود که می‌توان آن را فرآوری کرد اما به نظر می‌رسد متولیان امر برنامه‌ای در این حوزه ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • به مناسبت ۸ اردیبهشت روز میمند خواستگاه گل محمدی - فارس
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • عطر گل‌محمدی در گلستان‌های کرمانشاه پیچید
  • جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی
  • طبیعت بهاری کاشان، بهشتی در دل کویر
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر
  • برداشت سه تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکز زواره
  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان اشکذر
  • برداشت ۳ تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد زواره