Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@17:36:58 GMT

رییس اداره منابع طبیعی: ۳ سد خاکی در اردستان آبگیری شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۰۵۹۱

رییس اداره منابع طبیعی: ۳ سد خاکی در اردستان آبگیری شد

مجید خداپرستان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این طرح‌ها شامل آبخیزداری پخش سیلاب روستای مزدآباد، پخش سیلاب موغار و بندهاخاکی ظفرقند است، افزود: این سدهای خاکی در چند سال گذشته به ‌منظور تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و نفوذپذیری آب، کنترل سیلاب و ریزگردها در شهرستان ساخته شد.

وی ادامه داد: حجم آب پشت این سدها افزون بر ۴۰۰ هزار متر مکعب است و با آبگیری سدهای خاکی در مناطق مختلف شهرستان از وارد شدن خسارت شدید به روستاها جلوگیری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اردستان یکی دیگر از مزایای آبگیری سدهای خاکی را نفوذ آب به سفره‌های زیرزمینی عنوان کرد و گفت: تغذیه سفره‌های زیرزمینی سبب رشد و پوشش شرایط محیطی و جلوگیری از فرسایش خاک خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: آب‌های ذخیره شد پشت این سدها بیش از یک ماه ماندگاری دارد و این طرح ها یکی از موثرترین راهکار کنترل سیلاب‌ها و همچنین هدایت آب‌های حاصل از بارش‌ها است.

خداپرستان با بیان اینکه تاکنون ۳۵ طرح آبخیزداری در مناطق مختلف اردستان با اعتبار افزون بر ۴۰ میلیارد تومان اجرا شده است‌، افزود: این سدها از نوع سنگ و ملاتی، بند خاکی، پخش سیلاب و بیولوژیک هستند.

رییس اداره هواشناسی اردستان ۱۵ اردیبهشت ماه جاری با بیان اینکه که مجموع بارندگی‌های سال جاری این شهرستان تاکنون ۶۰ میلی متر ثبت شده است، گفت: مردم این شهرستان تا پایان اردیبهشت ماه با توجه به وضعیت نقشه‌های هواشناسی باید منتظر بارش‌های بهاری و رگباری همراه با رعد و برق در عصر و اوایل شب باشند.

جواد رمضانپور با بیان اینکه بارندگی‌های امسال اردستان چهار برابر کمتر از سال گذشته بوده است، افزود: به طور حتم این شهرستان در تابستان پیش رو با کمبود آب و خشکسالی مواجه خواهد شد و به همین دلیل از اکنون باید مدیریت منابع آب در دستور کار قرار گیرد.

وی اضافه کرد: اگر تا پایان اردیبهشت ماه هم بارندگی تداوم داشته باشد، قنات‌های خشک شده اردستان پرآب نمی‌شود و به تبع آن تابستان امسال شهرستان به شدت گرم و خشک خواهد بود.

شهرستان اردستان با افزون بر ۴۲ هزار نفر جمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.

برچسب‌ها بارندگی اردستان منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بارندگی اردستان منابع طبیعی بارندگی اردستان منابع طبیعی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۰۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی

 غلامرضا گودرزی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: مرکز تحقیقات استان مرکزی یکی از مراکز فعال در کشور است و انتقال دستاوردهای علمی این مرکز به بهره‌برداران از اهمیت ویژه برخوردار و در واقع به نوعی خروجی کار محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دوره‌های آموزشی توسط کارشناسان مرکز برای انتقال دانش که روش‌های نوین کشاورزی و استفاده از بذرهای تولید شده است، دوره‌های آموزشی به صورت مستمر برگزار که به این طریق دانش انتقال پیدا کند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی افزود: ایستگاه‌های تحقیقاتی در شهرستان‌های اراک، خنداب، ساوه، زرندیه، خمین و علی‌آباد اراک فعال هستند.

گودرزی خاطر نشان کرد: ایستگاه تحقیقاتی اراک مربوط به غلات و دانه‌های روغنی، خنداب منابع طبیعی و ایستگاه تحقیقاتی خمین مربوط به لوبیا است که آوازه بین‌المللی دارد و تنها ایستگاه تحقیقاتی در کشور در تولید صد در صد هسته تا بذر است.

وی بیان کرد: ایستگاه تحقیقاتی ساوه نیز مربوط به انار است که در این ایستگاه بزرگ‌ترین کلکسیون انار کشور وجود دارد، ایستگاه تحقیقاتی زرندیه نیز در بخش تحقیقات آبخوان‌داری فعال و ایستگاه علی‌آباد اراک نیز در زمینه گیاهان دارویی فعالیت دارد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: ایستگاه‌های تحقیقاتی مذکور به صورت تخصصی کار تحقیق و پژوهش را انجام می‌دهند و بذرهایی که برای بخش کشاورزی از این تحقیقات حاصل می‌شود یکی از مهمترین دستاوردهای این مراکز است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۲ میلیارد تومانی سیل به اردستان
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • آبگیری ۳ میلیون و ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبگیری کامل سد و بند‌های خاکی شهرستان گراش
  • آبگیری ۳ میلیون ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس