Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:05:16 GMT

ریزش ترانشه در پروژه‌های عمرانی و راهسازی امری نادر نیست

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۱۵۰۸

ریزش ترانشه در پروژه‌های عمرانی و راهسازی امری نادر نیست

ایسنا/فارس معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز، با اشاره به پیشینه بیش از یک دهه طراحی و آغاز عملیات اجرایی پروژه بزرگراه شهید سپهبد سلیمانی، خاطرنشان کرد که وقوع ریزش در یک ترانشه، از نگاه فعالان حوزه عمرانی، همواره محتمل است و رخدادی نادر محسوب نمی‌شود.

اسماعیل صالحی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفت: عملیات اجرایی پروژه بزرگراهی کوهسار مهدی از اواسط دهه ۸۰ در فازهای مختلف آغاز شد و فاز اول آن شامل مسیر حدفاصل بلوار جمهوری اسلامی تا بلوار شهید چمران، و فاز دوم با نام بزرگراه آیت الله محلاتی (آرین) به بهره‌برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالحی با یادآوری اینکه فاز نهایی این پروژه که بعد از شهادت سردار دلها، به پاسداش رشادت‌های آن بزرگمرد به نام شهید حاج قاسم سلیمانی، مزین شد، خاطرنشان کرد: این پروژه بزرگ عمرانی، اکنون بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با بیان این که این فاز قبلا طراحی و بخش‌هایی از آن اجرایی شده و برای مدتی متوقف بود، گفت: طراحی این پروژه به دلیل وجود ایرادات فنی، بارها مورد بازنگری قرار گرفته و اصلاح و حتی با منتقل کردن خط پروژه برای صیانت از باغ‌های محله های منصورآباد و محمودیه، یک تونل دوقلو به پروژه اضافه شده است که این تونل بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارد.

صالحی با تصریح اینکه در بخش‌هایی از این پروژه امکان طراحی مجدد و تغییر مسیر عمده وجود نداشت، گفت: در این بخش‌ها تنها باید با انجام اقداماتی فنی و مهندسی نسبت به بهبود وضعیت و مشخصات فنی و ایمنی پروژه تلاش می کردیم.

معاون شهرداری شیراز با اشاره به وقوع ریزش در یکی از ترانشه‌های این مسیر گفت: با توجه به اینکه شفافیت مهمترین رکن فعالیت‌های مجموعه شهرداری‌ست، ارائه توضیحاتی در خصوص این حادثه، ضروری به نظر می‌رسد.

او گفت: نکته اول اینکه، قبل از وقوع این حادثه که البته در روند اجرای اقدامات عمرانی، موضوعی نادر محسوب نمی‌شود، رصدهای فنی و تخصصی انجام و در همین زمینه تعدادی از ترانشه‌های مسیر پروژه، مشخص شد که برخی از این ترانشه ها مستعد ریزش است و به همین دلیل مطالعات بسیار گسترده‌ای برای طراحی و اجرای برنامه عملیاتی ایمن‌سازی، پایدارسازی، تقویت و عبور ایمن از ترانشه ها توسط تیم های فنی و مشاورین صاحب‌نام کشوری در دستور کار قرار گرفت.

صالحی اضافه کرد: دومین نکته اینکه در اولین اقدام، مطالعات زمین‌شناسی و سازند ترانشه ها و تغییر نقشه‌های اجرایی و استفاده از روش‌های جایگزین دیگر، برای عبور ایمن از ترانشه ها بود.

او همچنین گفت: با توجه به اینکه در این ترانشه عملیات سبک‌سازی و اصلاح ترانشه در حال اجرا بوده، متأسفانه ریزش زودتر از تکمیل عملیات سبک‌سازی واستحکام‌بخشی رخ داد. هرچند خوشبختانه بواسطه تدابیری که اجرایی شده و نکات ایمنی که مدنظر قرار گرفته بود، به حمدالله، این حادثه هیچ‌گونه خسارت جانی و مالی در پی نداشت.

صالحی خاطر نشان کرد: باید توجه داشت که ذات پروژه‌های عمرانی تغییرات مکرر نقشه‌های فنی در حین انجام و پیشرفت عملیات اجرایی است و این پروژه نیز از این امر مستثنی نبوده است.

این مقام مسئول گفت: شهروندان فهیم شیراز باید مستحضر باشند که علی‌رغم مشکلات سازند زمین‌شناسی و ریزشی بودن مسیر، تیم پروژه همچنان با صلابت و با رعایت و دقت در انجام مسائل ایمنی، عملیات مربوطه برای حل مشکلات به وجود آمده و پیش رو را در دستور خود قرار داده است.

معاون شهرداری شیراز با بیان اینکه، اقدامات مختلف این مجموعه خصوصا در حوزه فنی و عمرانی با هدف خدمات رسانی مطلوبتر، ارتقاء رفاه و آسایش شهروندان و بهبود کیفیت زندگی بوده است، گفت: امیدوار هستیم که در آینده‌ای نه چندان دور این پروژه بسیار مهم ترافیکی درونشهری، افتتاح شود.

صالحی تاکید کرد که بهره برداری از این پروژه، تاثیر قابل توجهی بر روانی ترافیک درونشهری و افزایش سرعت دسترسی بین جنوب و شمال و شرق و غرب شهر و کاهش ترافیک بلوار شهید چمران، بلوار میرزای شیرازی، میدان صنایع و ... خواهد داشت.

معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز خاطرنشان کرد که این مجموعه همواره پذیرای نقدهای سازنده و تخصصی بوده و پاسخگوی مطالبات، انتقادات و پیشنهادات مطرح شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بزرگراه شهید سلیمانی شیراز ریزش ترانشه استانی اجتماعی شهرداری شیراز ترانشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۱۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۳۵۰ هزار مترمکعب کوه‌بُری در تقاطع مدافعان سلامت قم

مدیرکل نظارت بر امور عمرانی شهرداری قم از به نتیجه رسیدن مسیر دسترسی تقاطع مدافعان سلامت به مسجد جمکران در ابتدای تابستان ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: با توجه به مکان و شرایط دشوار اجرای این پروژه، ۳۵۰ هزار مترمکعب کوه‌بُری برای پیشرفت کار انجام شد.

علیرضا رشیدی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به تکمیل تقاطع مدافعان سلامت اظهار کرد: تکمیل مسیرهای دسترسی این تقاطع در دستور کار شهرداری قم قرار دارد.

وی افزود: در ساخت مسیرهای دسترسی تقاطع غیرهمسطح مدافعان سلامت با توجه به شرایط محل این پروژه که حالت سنگی دارد، پیمانکار و مدیریت شهری قصد داشتند برای برداشت و کوه‌بری از انفجار استفاده کنند اما با توجه به مشکلاتی که برای لوله انتقال آب و شبکه‌های برق ایجاد می‌شد این کار صورت نگرفت.

مدیرکل نظارت بر امور عمرانی شهرداری قم خاطرنشان کرد: به همین دلیل از چکش‌های مکانیکی استفاده شد و سال گذشته به جز روزهایی که شرایط جوی مناسب نبود، پیمانکار در همه ایام سال در آنجا مشغول کار بود.

رشیدی‌نژاد ادامه داد: مسیر دسترسی تقاطع غیر همسطح مدافعان سلامت از پروژه شاخص در زمینه انجام عملیات عمرانی است بود، چراکه نزدیک به ۳۵۰ هزار متر مکعب کوه‌بری برای اجرای و پیشبرد کار صورت گرفت و پروژه‌ای است که کمک به سزایی به مسائل ترافیکی می‌کند.

وی تصریح کرد: شهرک قدس و مسجد جمکران نقاط شاخصی در این پروژه است که به یکدیگر متصل شده و این طرح روی بلوار غدیر نیز تأثیرات شاخصی می‌گذارد؛ همچنین بلوار شهید صدوقی و شهید آوینی نیز می‌تواند به این قسمت از شهر مرتبط شود.

مدیرکل نظارت بر امور عمرانی شهرداری قم با اشاره به اتمام این پروژه در خرداد یا تیر سال ۱۴۰۳ افزود: یکی دیگر از پروژه‌های در دست اقدام، احداث مسیرهای دسترسی تونل غدیر به بلوار پیامبر اعظم در سطح منفی دو است.

رشیدی‌نژاد تاکید کرد: این قرارداد با سازمان توسعه و عمران بسته شده و در حال اجرا است. بخشی از کار انجام شده است و بخشی به تکمیل تملک نیاز دارد که منطقه یک شهرداری قم در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: برنامه این است که تا پایان سال ۱۴۰۳ این رمپ و لوپ به شبکه ترافیکی متصل شود که تأثیر قابل توجهی بر ترافیک هسته مرکزی شهر قم دارد.

مدیرکل نظارت بر امور عمرانی شهرداری قم گفت: تقاطع نیک‌اندیش نیز با پیشرفت ۵۰ درصدی در حال فعالیت است که مناطق دو و چهار را به یکدیگر متصل می‌کند و بخشی از ترافیک بلوار غدیر را به سمت جاده اراک و کمربندی امام علی (ع) هدایت خواهد کرد.

کد خبر 749941

دیگر خبرها

  • کار ترانشه حاجی آباد به دستگاه قضا رسید
  • اجرای ۱۰۰۰ میلیارد پروژه عمرانی در روستاهای یزد
  • روند ۴۰ پروژه شاخص شهر را به‌صورت جزئی بررسی می‌کنم
  • انجام ۳۵۰ هزار مترمکعب کوه‌بُری در تقاطع مدافعان سلامت قم
  • اتصال «ائل داغی» به «آجی چای» در تبریز
  • عدالت باید در اجرای پروژه‌های عمرانی خوزستان رعایت شود
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • آخرین وضعیت پروژه‌ های ‌راهسازی‌ اهواز تا چذابه
  • موافقت مجلس با جدول اعتبارات طرح‌های عمرانی در بودجه ۱۴۰۳