Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج،  استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن 10 درصد آب‌های سطحی و داشتن دو اقلیم گرمسیری و سردسیری شرایط مناسبی برای توسعه مزارع پرورش ماهی دارد، مزارعی که توجه به آنها می‌تواند امتیازی قابل قبول در اقتصاد منطقه شناخته شود.
فرصتی که به گواه آمارها درصورت استفاده بهینه از آن علاوه بر ایجاد اشتغال‌پایدار می‌تواند ارزش افزوده مناسبی هم به این استان هدیه دهد؛ چون این آمارها نشان می‌دهند سهم استان کهگیلویه و بویراحمد در تولید انواع ماهی سالانه قریب به 10 هزار و 600 تن از نوع سردابی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهمی که به تاکید کارشناسان شیلات و البته فعالان این عرصه تنها 30 درصد آن داخل استان استفاده  و باقی به سایر استان‌ها و البته کشورهای خارجی صادر می‌شود به‌این ترتیب 70 درصد فرصت ایجاد ارزش افزوده برای استان درصورت مدیریت صحیح باقی می‌ماند؛ اما ظاهرا هنوز برنامه‌ دقیقی برای استفاده بهینه از این فرصت نیست و کمبودها بلای جان سرمایه‌گذاران شده است.

 به گفته معاون شیلات استان کهگیلویه و بویراحمد 300 مزرعه پرورش ماهی در استان وجود دارد که در صورت توجه و رفع مشکلات این واحدها می‌توان شاهد رونق در تولید و اشتغال‌زایی مناسب بود.

غلامرضا بنام افزود: شیلات استان کهگیلویه و بویراحمد دارای مشکلات اساسی هستند و رفع این موانع نیاز به همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی متولی دارد.

بنام گفت: واحد‌های شیلات استان در بحث تمدید پروانه با مشکلات اساسی روبه‌رو هستند و کار تمدید هر پروانه برخی مواقع تا دوسال به طول می‌انجامد.

معاون شیلات استان کهگیلویه و بویراحمد گریزی به موانع موجود بر سر راه دریافت تسهیلات بانکی در بخش شیلات زد و ادامه داد: بانک‌ها به افراد عادی راحت‌تر از سرمایه‌گذاران بخش شیلات تسهیلات می‌دهند و اکثر تسهیلات مورد نیاز به دلیل اخذ وثایق سنگین بانکی بلاتکلیف مانده‌ است.

بنام در بخش دیگر از صحبت‌های خود به موضوع تناقض در مجوزها پرداخت و بیان کرد: واحد‌های شیلات امروزه با مشکل کمبود دارو و نهاده دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: نبود نظارت کافی در کارخانه‌های تولید غذا و نهاده مورد نیاز شیلات باعث شده تا غذای سالم به دست تولید کننده نرسد.

بنام در ادامه از عدم همکاری بیمه‌ها با واحد‌های شیلات در استان گلایه کرد و گفت: بیمه‌ها در خسارات سنگینی نظیر سیل متقبل هزینه‌ها نمی‌شوند.

او راه‌اندازی یک واحد آزمایشگاهی در بخش شیلات استان را از خواسته‌های ضروری فعالان این بخش عنوان کرد و گفت: مشکلات در بخش شیلات از طرف یک یا دو دستگاه و سازمان قابل حل نیست و باید همه دستگاه‌های متولی در این زمینه همکاری داشته باشند.

معاون شیلات استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از سی واحد پرورش ماهی در استان با مشکل آب روبرو هستند.

صدور مجوز جدید فعلا منتفی است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: از حجم تولیدی ماهی در استان قریب به 30 درصد از آن در استان مصرف می‌شود و مابقی تولید به سایر شهرهای کشور ارسال می‌شود.

حشمت‌الله صمیمی دوست ماهی را از منابع پروتئینی مناسب در سبد مصرفی دانست و گفت: متأسفانه ذائقه مردم استان در مصرف گوشت بیشتر متمایل به مصرف گوشت قرمز و مرغ است و به همین دلیل مصرف ماهی در استان با توجه به اینکه یکی از تولیدکنندگان مطرح در این زمینه هستیم، میانگین پائینی دارد.

او در پاسخ به مشکلات موجود در بخش شیلات استان عنوان کرد: پنج جلسه در رابطه با مشکلات بخش شیلات برگزار شده و پاره‌ای از مشکلات نیز حل و فصل شده‌ است.

صمیمی دوست طولانی شدن صدور مجوزها در بخش شیلات را ناشی از وجود موانع قانونی و بهداشتی مطابق با ضوابط دانست و گفت: دستگاه‌های اجرایی در صدور مجوزها باید طوری عمل کنند که حق غیر قانونی برای افراد ایجاد نشود.

او به مشکل کم‌آبی در استان اشاره کرد و افزود: صدور مجوز در بخش شیلات مطابق با دستورالعمل‌ها تا اطلاع ثانوی ممنوع است.

حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز عدم ساماندهی بازارچه‌های فروش ماهی در استان را از دلایل عدم استقبال قابل ملاحظه مردم از مصرف ماهی دانست.

انتهای پیام/ص

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پرورش ماهی کمبود نهاده شیلات استان کهگیلویه و بویراحمد ماهی در استان بخش شیلات پرورش ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه بزرگ لاله های واژگون

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اجلاسیه شهدای ارتشی کهگیلویه و بویراحمد‏
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • اشتغال ۲۰۰ نفر در کهگیلویه و بویراحمد با بازگشت ۵۰ واحد راکد به چرخه تولید
  • ناگفته‌های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه بزرگ لاله های واژگون
  • رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل