Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ ابوذر چهل امیرانی:  از لبنیات و مواد پروتئینی گرفته تا پوشاک در این واحدهای تجاری عرضه می‌شود و شهروندان می‌توانند بدون مراجعه به مغازه‌های مختلف، خرید خود را به‌صورت یک‌جا در این فروشگاه‌ها انجام دهند. ارائه تخفیف و برگزاری مراسم قرعه‌کشی برای اهدای جوایز به مشتری‌ها نیز به مزیت این فروشگاه‌ها افزوده، اما از طرف دیگر فعالیت‌شان سبب از بین رفتن  مشاغل خرد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع بهانه‌ای شد تا وضعیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای را در منطقه ۱۷ بررسی کنیم و حرف اهالی را بشنویم.

خیابان ابوذر یکی از معابر اصلی منطقه ۱۷ است. چندسالی است فروشگاه‌های زنجیره‌ای در این خیابان شروع به فعالیت کرده‌اند، اما در چند ماه اخیر تعداد آنها زیاد و منجر به گلایه مغازه‌داران شده است. برای اطلاع از تعداد فروشگاه‌های فعال در این خیابان، ابتدا تا انتهای آن را طی می‌کنیم. در این خیابان ۱۲ فروشگاه زنجیره‌ای فعال است که بسیاری از آنها نزدیک یکدیگر قرار دارند. جالب اینکه یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای ۳ شعبه در این خیابان دارد و ۲ فروشگاه هم، هر کدام ۲ شعبه در خیابان ابوذر دارند. مابقی فروشگاه‌ها نیز یک شعبه دارند و رقابت زیادی بین آنها برای جذب مشتری دیده می‌شود. برخی از فروشگاه‌ها اقدام به برپایی میز با انواع اجناس در پیاده‌رو کرده و برخی نیز با پخش موسیقی، استفاده از شخصیت‌های کارتونی یا دادزن، سعی در جلب مشتری دارند.

هر روز هم تعداد زیادی تراکت تبلیغاتی از طرف این فروشگاه‌ها در منازل اهالی توزیع می‌شود و پیامک‌های آنها به اهالی، خبر از تخفیف‌های ویژه اجناس در روز خاصی از هفته می‌دهد. این رقابت حتی بین شعبه‌های یک فروشگاه هم دیده می‌شود و این‌طور نیست که فقط با فروشگاه‌های دیگر رقابت کنند. اینها روش‌هایی است که در فروشگاه‌ها دیده می‌شود و نمی‌توان گفت کار نادرستی است، اما تبلیغات بیش از اندازه آنها، مشتری‌ها را همیشه با سؤال‌های زیادی مواجه و حتی بین برخی این شائبه را ایجاد می‌کند که این تخفیف‌ها و ارزانی برخی از اجناس حتماً بی‌دلیل نیست و باید احتیاط بیشتری برای خرید از آنها به خرج دهند.

«حسن کرمی» مشتری راه دور نمی‌رود

صحبت کردن با افراد شاغل در فروشگاه‌های زنجیره‌ای کار آسانی نیست و این کار را منوط به دریافت اجازه از مسئولان بالادستی اعلام می‌کنند، اما «حسن کرمی» که در یکی از این فروشگاه‌ها فعالیت می‌کند، می‌گوید: «خودم ساکن جنوب شهر هستم. یادم می‌آید اهالی برای خرید اجناس مورد نیازشان که ارزان‌تر از مغازه‌های منطقه باشد، مجبور به طی مسافت زیادی بودند و تا بازار یا «انبار نفت» می‌رفتند. فعالیت این فروشگاه‌ها آثار زیادی برای شهروندان داشته و با ورود به یکی از این شعبه‌ها می‌توانند تمامی مایحتاج خودشان را یک‌جا در محل زندگی‌شان تهیه کنند.» وی اضافه می‌کند: «مردم اجباری به خرید جنس از این فروشگاه ندارند. آنها قیمت اجناس را در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها مقایسه و بعد اقدام به خرید می‌کنند. تنوع اجناس هم در فروشگاه‌ها زیاد است و مشتری‌ها می‌توانند اجناس شرکت‌های مختلف را در این واحدها ببینند، اما در مغازه‌ها این‌طور نیست و گاهی مشتری مجبور می‌شود جنس یک شرکت را با اینکه کیفیت خوبی ندارد، بخرد.»

«سعید بخشی‌پور» نظارت‌ها مشخص نیست

«سعید بخشی‌پور» که دست پر از یک فروشگاه زنجیره‌ای بیرون آمده، می‌گوید: «مشتری در قدم اول قیمت اجناس را مقایسه و سپس محل خرید خود را انتخاب می‌کند. این‌طور نیست که فقط به دلیل تنوع اجناس وارد یک فروشگاه شود و چشم بسته خرید کند. من هم چندبار قیمت اجناس را نه تنها در مغازه‌ها، بلکه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای مختلف بررسی و یکی از فروشگاه‌ها را برای خرید انتخاب کردم.» او خریدهای عمده خود را از فروشگاه‌ها انجام می‌دهد و می‌گوید: «برای خریدهای جزیی و به قول معروف دم‌دستی به مغازه‌های محلی می‌روم. به‌عنوان مثال یک بطری نوشابه، خمیردندان یا چند عدد تخم مرغ را از مغازه‌های اطراف خانه‌ام می‌خرم، ولی بیشتر اوقات سعی می‌کنم خریدهای هفتگی و عمده خانه را از فروشگاه‌ها انجام دهم.» البته بخشی‌پور به نحوه فعالیت برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم ایرادهایی وارد می‌کند و می‌گوید: «متأسفانه شفافیت چندانی در باره نحوه قیمت‌گذاری اجناس فروشگاه‌ها وجود ندارد و مشخص نیست چه نهادی به فعالیت آنها نظارت دارد.»

«علی روزستان» بازارمان کساد شده است

جلو مغازه نشسته و چشم‌انتظار مشتری است. «علی روزستان» می‌گوید: «۴۰ سال است که این مغازه خواربارفروشی در محله ابوذر راه افتاده. روزگاری کار کردن در بقالی شانس بزرگی به حساب می‌آمد، چون از ابتدای صبح تا پاسی از شب مشتری داشتند، اما حالا به خاطر راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کاسبی خواربارفروشی‌ها کساد شده و به قول معروف کمر آنها شکسته است.» وی ادامه می‌دهد: «مخالف فعالیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیستم، اما راه‌اندازی تعداد زیادی از آنها در محله‌ها هیچ توجیهی ندارد. قبلاً اگر کسی می‌خواست بقالی راه بیندازد و جواز کسب بگیرد، باید فاصله مغازه‌اش تا مغازه‌های دیگر رعایت می‌شد، اما الان در نزدیکی مغازه ما، ۶ فروشگاه کنار هم راه افتاده است. به همین خاطر در طول روز کار ما فروش چند عدد تخم مرغ یا آب معدنی و یک بسته شیر شده و شاید در طول هفته، یک قوطی رب هم نفروشیم. اجاره همین مغازه ماهانه ۷ میلیون تومان است و به همین خاطر خیلی از مغازه‌دارها به فکر تعطیلی مغازه‌های‌شان هستند چون حتی از عهده تأمین اجاره هم برنمی‌آیند.»

«رسول سعیدی» حمایت از خرده فروش‌ها

«رسول سعیدی» از جمله افرادی است که خریدهایش را از مغازه‌ها انجام می‌دهد. می‌گوید: «خرید از این مراکز تخته کردن کاسبی هم‌محله‌ای‌هاست که هر روز کرکره مغازه‌های‌شان را به هزاران امید بالا می‌کشند. نباید به خاطر سود کمی که از خریدهای‌مان در فروشگاه‌ها می‌بریم، کار و زندگی این افراد را مختل کنیم. » وی ادامه می‌دهد: «اولاً هنوز ثابت نشده تخفیف‌هایی که برخی از فروشگاه‌ها می‌دهند، واقعی هست یا خیر. دوماً فرض بگیریم اجناس آنها ارزان‌تر است، اما اگر خریدهای‌مان را مقایسه کنیم، می‌بینیم سود چندانی نکرده‌ایم.» سعیدی از حمایت نکردن مسئولان از خرده‌فروش‌ها هم گلایه می‌کند و می‌گوید: «روزگاری در مغازه‌های بقالی، شیر و اجناس یارانه‌ای و کوپنی توزیع می‌شد که به داشتن مشتری ثابت کمک می‌کرد. مغازه‌دار هم توزیع عادلانه‌ای می‌کرد، اما الآن اجناس یارانه‌ای و تنظیم بازار به فروشگاه‌های زنجیره‌ای داده می‌شود و معلوم نیست چه کسی و چندبار این اجناس را خریده و چه افرادی از این اجناس بی‌بهره‌ مانده‌اند.»   

کد خبر 600357 برچسب‌ها فروشگاه های زنجیره ای همشهری محله منطقه ۱۷

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فروشگاه های زنجیره ای همشهری محله منطقه ۱۷ فروشگاه های زنجیره ای فروشگاه ها فروشگاه ها فروشگاه ها مغازه ها برای خرید منطقه ۱۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۲۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران بیان کرد: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است و به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

وی ادامه داد: این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

شاهمیرزایی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

وی همچنین با اشاره به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، افزود: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است.

شاهمیرزایی با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد.

وی از راه‌اندازی واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده خبر داد و گفت: سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه هم‌اکنون حدود ۱۲۷ مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است، افزود: طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود ۳۷ درصد پیشرفت دارند.

شاهمیرزایی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند.

وی گفت: همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب ۲۱ بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

کد خبر 6093293 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره؛ اجاره راه پله به جای مغازه
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!
  • دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان سقوط کرد
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟