Web Analytics Made Easy - Statcounter

افتتاح ۹۰خانه هلال به مناسبت نودمین سالگرد تاسیس هلال احمر در فارس و تخفیف ۵۰درصدی فرانشیز بخش های فیزیوتراپی، پزشک عمومی، طب سنتی، کاردرمانی و گفتار درمانی برای عمومی مردم خبرهای خوش درویشی برای اهالی استان فارس بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شیرازه، همه چیز از یک جنگ آغاز شد، دهکده‌ای واقع در شمال ایتالیا در سال 1859 شاهد صحنه خونینی بین‌ قوای اتریش و متحدان فرانسوی و ساردنی بود و جمعا حدود ۵۰هزار نفر در این جنگ جان خود را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"ژان‌ هانری ‌دونان” که شاهد این صحنه ها بود در سال 1862 براساس مشاهدات عینی خود از این جنگ کتاب خاطراتی را منتشر کرد و در پایان کتاب خواستار تشکیل جمعیت‌های امدادی داوطلب برای کمک به آسیب‌دیدگان این‌گونه حوادث شد، به این ترتیب  توانست بنیانگذار مکتبی باشد که‌ بعدها نام صلیب سرخ را بر آن نهادند.

یک سال بعد یعنی سال 1863 اولین تشکیلات پیشنهادی دونان در "ژنو” تشکیل شد که طی آن 16 کشور در ژنو طی کنفرانسی بین‌المللی اولین کمیته دائمی بین‌المللی برای کمک به مجروحان جنگی را شکل دادند،که بعدها به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تغییر نام یافت.

هر ساله روز هشتم می سال میلادی مصادف با "هجدهم اردیبهشت”، روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته می‌شود؛ به این امید که روزی صلح و آرامش در سرتاسر جهان حکم‌فرما باشد.

در ایران نیز در سال 1301 شمسی کشور ایران به دنبال جوی که صلیب سرخ جهانی در کشورهای اسلامی پدید آورده بود تصمیم گرفت که جمعیت ملی خود را تاسیس کند ولی به جای استفاده از نشان صلیب سرخ که نشان دولت‌های مسیحی به‌شمار می‌رفت بنا بر زیرکی و تدبیر سیاسی نماینده وقت ایران به‌نام «ممتاز‌السلطنه» از پرچم شیر و خورشید سرخ که در آن زمان معنای آن تلاش برای تداوم حیات ایران در جامعه بین‌المللی بوده است استفاده کرد.

این تصمیم که عملی شدن آن به کنفرانس صلیب سرخ جهانی در سال 1956 ژنو برمی‌گردد در شرایطی انجام شد که در آن زمان تنها دو کشور مسلمان عثمانی و ایران اجازه حضور در این کنفرانس را داشتند، از طرفی به‌دلیل آن ‌که کشور عثمانی در 1904 در کنفرانس قبلی صلیب سرخ شرکت نکرده بود، در سال 1956 از حضور در این کنفرانس محروم ماند و بنابراین ایران تنها کشور مسلمان حاضر در این کنفرانس بود.   نکته جالب اینجاست که دلیل انتخاب نشان شیرو‌خورشید در آن سال برای جمعیت صلیب سرخ در ایران به این دلیل بود که نماینده ایرانی بر آن عقیده بود که نشان صلیب سرخ یک نشان مسیحیت است و یک کشور اسلامی نمی‌تواند پرچم امدادرسانی خود را در سایه نشان مسیحیت برپا کند.
  نشان شیروخورشید سرخ همچنان تا سال 1359 شمسی وجود داشت، اما به دنبال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در کشورمان دولت جمهوری اسلامی با ارسال نامه‌ای به دولت سوئیس به عنوان امین و نگهدارنده قراردادهای چهارگانه ژنو اعلام کرد که خواستار تغییر نشان شیر و خورشید سرخ به هلال احمر است و به این ترتیب جمعیت ملی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با نام جدید شکل گرفت.

و از آن پس هر ساله از 18تا 24اردیبهشت به نام هفته هلال احمر نام گذاری شده است.

به همین مناسبت خبرنگار «شیرازه» گفتگویی با حسین درویشی مدیرعامل جمعیت هلال احمر فارس انجام داده است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.    

درویشی با بیان اینکه امسال نودمین سال تاسیس هلال احمر در فارس است، به تشریح برنامه های این سازمان پرداخت و گفت: برنامه های جمعیت هلال احمر فارس در هفته هلال با شعار «یک قرن خدمت داوطلبانه مقایسه نشدنی» دنبال می‌شود.

وی پس از تشریح برنامه های این جمعیت در هفته هلال، افزود: در آستانه این هفته تخفیف 50 درصدی فرانشیز بخش های فیزیوتراپی، پزشک عمومی، طب سنتی، کاردرمانی و گفتار درمانی برای عمومی مردم در نظر گرفته شده و در تاریخ 20 اردیبهشت ماه نیز 90 خانه هلال به مناسبت نودمین سالگرد تاسیس جمعیت هلال احمر در فارس افتتاح می گردد.


درویشی با اشاره به اینکه برنامه های این هفته از 18 ادیبهشت ماه آغاز و تا 24 همین ماه ادامه خواهد داشت، اضافه کرد: هفته هلال احمر فرصت مغتنمی برای آگاهی بخشی هر چه بیشتر به آحاد جامعه و آشنایی آنها با اهداف، برنامه ها و فعالیت های بشردوستانه این جمعیت است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر فارس به شعار امسال فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر "توقف ناشدنی، شکست ناپذیر، مقایسه نشدنی" نیز اشاره کرد و در خصوص جزئیات برنامه های هفته هلال در فارس عنوان کرد: در روز شنبه 18اردیبهشت علاوه بر حضور در برنامه زنده تلویزونی نگاه روز از سیمای فارس و تشریح برنامه های این هفته، تخفیف 50 درصدی فرانشیز بخش های فیزیوتراپی، پزشک عمومی، طب سنتی، کاردرمانی و گفتار درمانی برای عمومی مردم را در دستور کار داشتیم.

وی تصریح کرد: برنامه کوهپیمایی و توان افزایی با حضور مشترک جوانان، داوطلبان، امدادگران و کارکنان در حوزه ستادی و شعب در طول هفته اجرا و همچنین نشست صمیمی روسای شعب با اعضا را در دستور کار داریم.

  درویشی ادامه داد: علاوه بر افتتاح پایگاه امداد و نجات بین شهری شهدای گلگون در نورآباد ممسنی با حضور مسئولان کشوری، کاروان سلامت حوزه معاونت داوطلبان نیز در ستاد و شعب در هفته هلال به روستاهای محروم اعزام خواهند شد.   غبارروبی مزار شهدا و تجدید میثاق با آرمان های انقلاب اسلامی، برگزاری نمایشگاه عکس از توانمندی های جمعیت، اجرای مانور لحظه صفر، فراخوان اهدای خون توسط داوطلبان، توسعه بانک امانات تجهیزات پزشکی، اجرای مرحله پایانی طرح همای رحمت، اجرای طرح غربالگری فشارخون کارکنان و برگزاری دوره های آموزشی پایه داوطلبی، کمک های اولیه و مقدماتی امداد و نجات از دیگر برنامه این جمعیت در طول هفته هلال احمر خواهد بود که درویشی به آنها اشاره کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر فارس در بخش دیگری از این گفتگو به عمده اقدامات صورت گرفته توسط این جمعیت در شرایط کرونایی اشاره‌ای کرد و ادامه داد: در حال حاضر در سراسر کشور مرزهای زمینی و هوایی و دریایی که با خارج از کشور در ارتباط هستند توسط امدادگران داوطلب هلال‌ احمر کنترل و تست کرونا گرفته می شود.

درویشی با بیان اینکه در استان فارس نیز در فرودگاه‌های شهرستان‌ شیراز و لارستان این تست‌ها انجام می‌شود، افزود: از 25 اسفند تا کنون بیش از 6000 تست انجام شده است و این طرح تا پایان خاتمه کرونا ادامه خواهد داشت.

وی به تعداد پایگاه های هلال هم اشاره‌ای کرد و گفت: در حال حاضر کلا 61 پایگاه اعم از امداد و نجات بین شهری، کوهستان، بالگرد (هوایی)، آنست و ارتباطات در سطح استان و 27 شعبه شهرستانی هلال احمر داریم.    

مدیرعامل این جمعیت همچنین افزود: از سال گذشته تا به امروز 1377 حادثه امداد رسانی توسط نیروهای این سازمان انجام شده است که در این حوادث به 8هزار و 816 آسیب دیده امدادرسانی شده و 78 سورتی پرواز هم داشته ایم.

16 امدادگر شهید در استان فارس

درویشی با اشاره به اینکه استان فارس 16 امدادگر شهید دارد، اظهار کرد: در سطح استان بیش از 20 هزار عضو امدادگر، جوان و داوطلب فعال و 256خودرو امدادی و ترابری سبک و سنگین داریم که از این تعداد 12 هزار و 13 عضو جوان، 4 هزار و 50 عضو داوطلب در گروه های چهارگانه مشارکت، حمایت، هدایت و مهارت و بیش از 4 هزار عضو امدادگر و نجاتگر درجه بندی شده به فعالیت مشغول هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان فارس با بیان اینکه استان فارس با دارا بودن 253 خانه داوطلبی هلال بیشترین خانه های داوطلبی هلال در کشور را دارا می باشد، افزود: جمعیت هلال احمر فارس در یک سال گذشته جان 623 هم وطن را نجات داده است.

درویشی در پایان به تعداد کانون های فعال در این جمعیت در استان اشاره کرد و گفت: 52 کانون جوانان، 68 کانون دانشجویی، 13 کانون طلاب و 22 کانون روستایی در حال حاضر فعالیت دارند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرعامل جمعیت هلال احمر جمعیت هلال احمر فارس هلال احمر استان فارس بین المللی هفته هلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۵۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح هفتمین خانه هلال شهرستان دنا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، بخشدار پاتاوه در آیین افتتاح خانه هلال روستای تمنک از حمایت و همکاری مردم، شورا و دهیار روستا برای کمک به راه اندازی خانه هلال قدردانی کرد و گفت: خانه هلال شعبه‌ای کوچک از هلال احمر در ادارات، نهادها، شرکت‌ها و مناطق شهری و روستایی به شمار می‌رود که نقش مهمی در مدیریت بحران دارند.
شهرام صفادوست افزود: راه‌اندازی خانه‌های هلال گام مهمی در راستای ترویج اهداف انسان دوستانه هلال‌احمر به منظور آگاه‌سازی جامعه از مخاطرات و روش‌های مقابله با آن است.
امام جمعه پاتاوه هم در این آئین گفت: خانه های هلال محله محور و اجتماع محور و با هدف آموزش به روستائیان راه اندازی شده است.
حجت السلام سیادت افزود: یکی از نقش های مهم خانه های هلال در مناطق روستایی هنگام وقوع حوادث دیده بانی، اطلاع رسانی و ارزیابی دقیق خسارت های ناشی از حادثه و گزارش آن به هلال احمر است که باید این مهم در این بخش پیگیری و آموزش داده شود.
سرپرست جمعیت هلال احمر شهرستان دنا هم گفت:۷ خانه هلال در شهرستان دنا فعال وجود دارد که در حال خدمت رسانی به مردم است.
چراغ سحر با بیان اینکه ترویج فرهنگ داوطلبی از دیگر برنامه‌های خانه‌های هلال است افزود: خانه های هلال در زمان بحران نقش مهمی برای امدادرسانی در روستاها ایفا می کنند.
وی ادامه داد: در فاصله رسیدن گروههای امدادی به صحنه حادثه، تنها افرادی که می توانند با تجهیزات و ابزارهای خود، پاسخ اضطراری به حادثه را به عنوان دیده بانی داشته باشند، اهالی خود روستا هستند و خانه های هلال آموزش استفاده از ابزارها هنگام حوادث و بحران ها را به اهالی روستاها ارائه می دهد.

دیگر خبرها

  • افتتاح هفتمین خانه هلال شهرستان دنا
  • سیل به مزار امامزاده سیدعلی (ع) رسید / تخلیه آبگرفتگی صحن مزار
  • ️کشف جسد غرق شده فنوجی توسط هلال احمر
  • نجات ۱۸ نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد
  • جسد مرد ۶۰ ساله طارمی پیدا شد
  • امدادرسانی‌ نیروهای هلال احمر به ۱۱ استان متأثر از سیل و آب‌گرفتگی
  • رشد ۸۲ درصدی توزیع بسته‌های معیشتی هلال احمر استان زنجان
  • فرهنگ داوطلبی را به مردم آموزش دهیم/ ارائه خدمات باید منجر به توانمندسازی نیازمندان شود
  • اعلام آمادگی هلال‌احمر ایران برای کمک به مردم سیل زده چین
  • ضرورت آموزش فرهنگ داوطلبی به مردم