Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد گفت: اگر قیمت دلار در محدوده ۲۴ هزار تومان حفظ می‌شد و حتی افزایش‌های تدریجی را شاهد می‌بودیم آسیب آن برای اقتصاد کشور خیلی کمتر از جهش ناگهانی نرخ ارز بعد از عبور از فضای انتخاباتی می‌شد.

دکتر یاور دشتبانی؛ اقتصاددان و استاد دانشگاه علوم و تحقیقات تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در واکنش به کاهش قیمت دلار در هفته‌های اخیر گفت: دولت دقیقا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران مذاکرات وین را پیش برده است و اخبار به ظاهر مثبتی هم هر از گاهی اعلام می‌شود و از احتمال لغو تحریم‌ها سخن گفته می‌شود، لذا با این اخبار جهت دار نرخ ارز را در روز‌های گذشته تحت تاثیر قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه اثرگذاری بر نرخ ارز با انتشار اخبار مثبت در مورد روند مذاکرات برجامی در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ کاملا آگاهانه است گفت: در سال‌های اخیر نرخ ارز عمدتا تحت تاثیر اخبار سیاسی و فضای رسانه‌ای قرار گرفته است، اما اگر مولفه‌های تئوری اقتصادی و منطقی را در نظر بگیریم مادامی که ما تورم با نرخ بالا را تجربه می‌کنیم نمیتوانیم انتظار داشته باشیم ارزش پول ملی در برابر سایر ارز‌های خارجی کم نشود.

بیشتر بخوانید:

سعادت: کاهش نرخ ارز در اقتصاد تورمی ایران فقط سرعت‌گیر است

بالسینی: کسری بودجه سنگین اجازه تعدیل قیمت به بازار‌ها نمی‌دهد

دشتبانی اضافه کرد: مگر می‌شود همزمان با کاهش قدرت خرید مردم و نرخ تورم نزدیک به ۴۰ درصدی یک کالای مهم خارجی مثل دلار در برابر پول ملی ما افت قیمت داشته باشد؟! پس با این شرایط کاهش نرخ ارز با منطق اقتصادی قابل پذیرش نیست.

استاد اقتصاد تصریح کرد: البته بعضی هم موضوع کاهش تقاضا در بازار ارز را مطرح می‌کنند که باید گفت این مسئله همیشه وجود داشته است، یعنی اگر یکسال و نیم گذشته را درنظر بگیریم چه اتفاقی افتاده است که بگوییم امروز باعث کم شدن تقاضا برای ارز شده است؟ تقاضا برای سفر‌های خارجی در یکسال و نیم گذشته تقریبا ثابت بوده و حتی اگر فرض کنیم تغییری هم کرده باشد اصلا در بازار ارز موثر نیست چرا که سهم کمی دارد، عمده نوسان بازار ارز تحت تاثیر سفته بازی است که آن‌ها هم عمدتا بر اثر اخبار مذاکرات هسته‌ای تصمیم گیری می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

حیدری: اثر «لغو» یا «تعلیق» تحریم‌ها بر اقتصاد چیست؟

تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: برگشت و جهش نرخ ارز در آینده‌ای نزدیک دور از انتظار نیست. وقتی نمی‌توانید با قیمت گذاری دستوری نرخ یک کالا را برای همیشه ثابت نگه دارید اینجا هم نمی‌توان با اخبار رسانه‌ای قیمت دلار را در نرخ پایین‌تر از بازار و به نوعی دستوری تثبیت کرد.

دشتبانی در پایان خاطر نشان کرد: اگر قیمت دلار در محدوده ۲۴ هزار تومان حفظ می‌شد و حتی افزایش‌های تدریجی را شاهد می‌بودیم آسیب آن برای اقتصاد کشور خیلی کمتر از جهش ناگهانی نرخ ارز بعد از عبور از فضای انتخاباتی می‌شد. یکی از آسیب‌های جدی که پیش از رخ دادن جهش قیمت‌ها اتفاق میفتد عقب افتادن تصمیمات اقتصادی و سرمایه گذاری است که مشخصا به رکودتورمی کنونی دامن می‌زند و شرایط نااطمینانی اقتصاد را تشدید می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انتخابات 1400 نرخ ارز قیمت دلار مذاکرات وین برجام قیمت دلار نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۶۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت

به گزارش قدس آنلاین، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در آسیا در روز چهارشنبه یک افزایش قیمت جزئی داشته که می‌تواند نتیجه گزارش کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا طی هفته گذشته باشد. به نظر می‌رسد توجه سرمایه‌گذاران از تنش‌های خاورمیانه دور شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ سنت معادل ۰.۰۲ درصد کاهش به ۸۸ دلار و ۴۰ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ سنت معادل ۰.۰۲ درصد کاهش ۸۳ دلار و ۳۴ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۳.۲۳۷ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۱۹ آوریل کاهش یافته است. این در حالیست که بسیاری از تحلیلگران انتظار یک افزایش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای را داشتند.
تاجران منتظر اطلاعات رسمی در مورد ذخایر نفت و محصولات نفتی هستند که قرار است امروز منتشر شود.
در این بین، احتمال کاهش نرخ بهره در انگلیس و اتحادیه اروپا در ماه ژوئن افزایش یافته که می‌تواند به رشد اقتصاد و در نتیجه رشد تقاضا برای نفت کمک کند.
کپیتال ایکونومیکس طی یادداشتی اعلام کرد فعالیت تجاری در منطقه یورو و انگلیس در ماه جاری میلادی با بیشترین سرعت طی یک سال گذشته رشد داشته که حاکی از ادامه رشد اقتصاد منطقه است.
از طرف دیگر فعالیت تجاری در آمریکا در ماه آوریل تا پایین‌ترین سطح طی چهار ماه گذشته کاهش یافته است. بدین ترتیب سیاستگذاران قانع می‌شوند که لازم است نرخ بهره را جهت حمایت از اقتصاد پایین بیاورند.
با وجود تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه، به نظر می‌رسد توجه تاجران تا حدی از تحولات خاورمیانه در معاملات روز چهارشنبه دور شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • قیمت جهانی نفت؛ برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت