Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، انتخابات شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، سال گذشته به دلیل عدم مغایرت با قانون لغو شد. خبر تعیین زمانی جدید برای برگزاری این انتخابات (۱۵ اردیبهشت تا ۱۵ خردادماه) در حالی اعلام شد که این موضوع، همچنان با ایراداتی همراه و وزارت اقتصاد، تمام مغایرت‌های قانونی، ابهامات جدی و اساسی آن را رفع نکرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، مجامع شرکت‌های استانی سهام عدالت در حال برگزاری است، اما مشارکت سهامداران در این مجامع، بسیار پایین است. 

درخواست متوقف‌سازی انتخابات شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت از سوی برخی از نمایندگان و مدیران شرکت‌های تعاونی سهام عدالت مطرح شده است و بسیاری از آنان، برگزاری مجامع به این شکل را مغایر با دستورات مقام معظم رهبری درخصوص آزادسازی سهام عدالت دانسته‌اند. اما این اعتراضات تاکنون نتیجه‌ای نداشته و انتخابات توسط وزارت اقتصاد و سازمان بورس و اوراق بهادار در حال برگزاری است. 

روز گذشته نیز، محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به دژپسند، وزیر اقتصاد، درخصوص انتخابات سهام عدالت هشدار داد و اظهار داشت: در صورت عدم رفع مشکلات مربوط به انتخابات مجامع شرکت‌های استانی سهام عدالت، طرح دوفوریتی ابطال این انتخابات را در دستور کار قرار خواهیم داد. 

به گفته پورابراهیمی، طی نامه‌ای به وزیر اقتصاد درباره لزوم رفع ابهامات و مغایرت‌های برگزاری انتخابات مجامع شرکت‌های استانی سهام عدالت، تأکیدات لازم انجام شده و در صورت عدم رفع مشکلات و اصرار بر برگزاری آن به شکل کنونی، ما در کمیسیون اقتصادی مجلس، طرح دو فوریتی ابطال این انتخابات را در دستور کار قرار خواهیم داد.

احسان خاندوزی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: اکثر اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با این رویه مخالفت جدی دارند و رییس سازمان بازرسی کل کشور هم در نامه‌ای به وزیر اقتصاد، مخالفت این سازمان با برگزاری این انتخابات به شیوه فعلی را اعلام کرده‌اند.

با این وجود، حسین فهیمی، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی چندی پیش درمورد اعتراض به نحوه انتخابات و برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تصریح کرد: تنها مرجع مقررات‌ گذاری، شورای عالی بورس است و ابلاغیه مقام معظم رهبری، این اجازه را به شورای عالی بورس داده که در این باره تصمیم بگیرد و تمام مصوبات شورای عالی بورس هم منتشر شده و هیچ یک از آنها محرمانه نیست. این درست نیست که اول مردم را پای سیستم می‌آوریم تا هیات رییسه انتخاب کنند و بعد بگوییم در انتخابات تعیین اعضای هیات مدیره شرکت کنند باید توجه داشته باشیم هیات رییسه فقط برای چند ساعت ایفای نقش می‌کنند و ذی نفع هم نیستند و تخلفی هم در این باره صورت نگرفته است. 

ارزش شرکت‌های استانی سهام عدالت، بیش از ۳۵۰هزار میلیارد تومان است و هیات مدیره انتخابی این شرکت‌ها، حجم زیادی از دارایی مردم را در اختیار دارند. درنتیجه انتخابات از این جهت حائز اهمیت است که مدیریت سهام و سود سهام مشمولانی که روش مدیریتی غیرمستقیم را برای سهام خود انتخاب کرده‌اند، در هر استان به شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت همان استان سپرده خواهد شد. 

این در حالی است که ابهاماتی اساسی درخصوص شیوه تایید صلاحیت داوطلبان عضویت در هیات مدیره سهام عدالت وجود دارد و سیستم قانونی مناسبی نیز برای نظارت بر تایید صلاحیت‌‌ها و جلوگیری از دولتی بودن اشخاص وجود ندارد. همچنین براساس تبصره ماده ۳۱ اساسنامه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، فرایند برنامه‌ریزی و اجرای انتخابات هیات مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی باید به نحوی طراحی شود که حداقل یک هفته پیش از برگزاری مجامع، اسامی و رزومه کاندیدهای تایید صلاحیت شده جهت انتخاب افراد کاردان و شایسته، به اطلاع سهامداران برسد و شائبه دخالت و انتخاب افراد منتسب از بین برود.

براساس مصوبه شورای عالی بورس در آیین‌نامه آزادسازی سهام عدالت برای برگزاری مجامع به صورت الکترونیک، ابتدا باید اساس‌نامه‌ای تدوین و مجمع مطابق با اساس‌نامه جدید برگزار شود. همچنین بنابر قانون تجارت، هیات رییسه باید در زمان برگزاری مجامع انتخاب شوند. به این معنا که، سهامداران باید حاضر شده و پس از رسیدن به حد نصاب، هیات رییسه از میان سهامداران انتخاب شود. این در حالی است که با ورود دولت به این موضوع، هیات رییسه، دولتی محسوب می‌شود.

از سوی دیگر، در ابلاغیه مقتم معظم رهبری درخصوص آزادسازی سهام عدالت بر نکاتی از جمله اینکه دارندگان سهام عدالت مجاز هستند در محدوده زمانی مشخص، مالکیت مستقیم سهام شرکت‌های سرمایه پذیر را انتخاب و به تناسب نقش مدیریتی خود را ایفا کنند، مقررات مورد نیاز برای انتقال سهام به صاحبان سهام عدالت توسط شورای عالی بورس، تدوین و تصویب شود و این مصوبات برای کلیه دستگاه‌های اجرایی لازم‌الاجرا است و نسبت به سهامی باقی‌مانده در شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، شورای عالی بورس موظف است ضمن تشویق ماندگاری صاحبان سهام در شرکت‌های مذکور از طریق مبادی ذیربط هرچه زودتر زمینه‌ی ورود آن شرکت‌ها را در بورس فراهم کند، تاکید شده است. 

باید توجه داشت که ثبت‌نام متقاضیان برای شرکت در انتخابات ضروری است و این موضوع، هزینه قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهد. در حالی که مطابق با ماده ۱۷ آیین‌نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت، افرادی که دارای شماره شبا معتبر هستند، نیازی به احراز هویت مجدد ندارند و مکانیزم برگزاری انتخابات باید به گونه‌ای طراحی می‌شد که تمام سهامداران، امکان مشارکت را به دست آورند. 

با ذکر چنین مواردی، بدیهی است که برگزاری عجولانه انتخابات شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، دارا نبودن برخی از کاندیدا از صلاحیت حرفه‌ای و عدم مدیریت درست سرمایه ۳۵۰هزار میلیارد تومانی مردم به دنبال آن، مشارکت بسیار پایین سهامداران در مجامع، عدم دسترسی بسیاری از مشمولان به سامانه‌های شرکت در انتخابات و...، نتایج خوبی را به دنبال نخواهد داشت و تنها ضرر آن به مردم، که صاحبان اصلی سهام عدالت هستند، خواهد رسید.

پربیننده ترین نمای پایانی بورس(۲۱اردیبهشت۱۴۰۰) / شاخص کل با رشد حدود ۲۲هزار واحدی به معاملات پایان داد نرخ ارز را باید بازار تعیین کند / کاری می کنم بخش خصوصی بدون رانت واکسن وارد کند گزارش بورس ٢٠ اردیبهشت ۱۴۰۰ نمای بورس امروز (۲۱ اردیبهشت) / شاخص کل ۱۸هزار واحد رشد کرد اطلاعیه شرکت فرابورس پیرامون تغییر دامنه نوسان و حجم مبنا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سهام عدالت شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت شرکت های استانی سهام عدالت کمیسیون اقتصادی مجلس آزادسازی سهام عدالت شورای عالی بورس مجامع شرکت برگزاری مجامع هیات رییسه هیات مدیره نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۹۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده بورس در چند پرده

نوسان نماگر‌های بورسی همچنان ادامه دارد؛ اما هنوز نمی‌توان با قدرت در زمینه خروج بازار سهام از فراز و فرود فرسایشی ۲۶ روزه ۱۴۰۳ سخن گفت.

به گزارش دنیای اقتصاد، بورس تهران هنوز نتوانسته مسیر واقعی خود را به رخ سهامداران بکشد. نخست به این دلیل که هرگاه در مسیر صعودی قرار گرفته برخی از دست انداز‌ها مانع از پایداری در مسیر صعودی شده است. از ریسک‌های بیرونی و بی اعتمادی حاکم بر بازار گرفته تا گره قیمت‌گذاری دستوری که مانند دیواری سد راه ورود پول به بورس شده است. طبیعتا در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت بازار سهام کارکرد‌های طبیعی خود را پیاده کند. بررسی عملکرد بورس بعد از مرداد ۹۹ نشان می‌دهد؛ عوامل مذکور باعث شده تا سهامداران نوپا انگیزه جدی برای ورود به تالارشیشه‌ای نداشته باشند.

بازار سهام در سال‌های اخیر مصائب زیادی را متحمل شده است؛ از افزایش نرخ بهره و مصوبات گاه و بیگاه در خصوص قیمت فروش بنگاه‌های تولیدی همگی عواملی بودند که توانستند کارکرد‌های بازار سهام را مختل کنند. علاوه بر این موضوعات بورس ۱۴۰۳ را با پس لرزه‌های تنش‌های سیاسی کشور آغاز کرد.

بررسی‌ها حکایت از آن دارد که از ابتدای ۱۴۰۳ شاخص سهام ۱۴ روز مثبت و ۱۲ روز منفی را پشت سرگذاشته است. این در حالی است که بر اساس پیش‌بینی کارشناسان بورسی، بازار نماگر‌های سهامی می‌توانستند فروردین جذابی را رقم بزنند. اما بر اساس آنچه گفته شد؛ عوامل مختلفی دست به دست هم دادند تا بازار سهام عملکردی بهتر از حدود ۳ درصدی کسب نکند. اما دماسنج اصلی بورس با توجه به اینکه در هفته دوم اردیبهشت متزلزل ظاهر شد؛ مجددا با تردید‌های جدیدی محاصره شده است.

از واقعیات تا انتظارات

اما بازار سهام سومین هفته معاملاتی اردیبهشت را با یک روز کاری کمتر چگونه پشت سر خواهد گذاشت؟ در همین رابطه محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه، ضمن اشاره به وضعیت بازار سهام اظهار کرد: اکنون سرمایه‌گذاران با ابهامات بی‌شماری در مورد روند بازار سهام مواجه هستند. آیا قیمت‌گذاری دستوری باز هم می‌تواند بازار سهام را تهدید کند؟ مباحث مرتبط با مالیات به کجا ختم می‌شود؟ آیا سیاستگذار برای جبران کسری خود ممکن است بورس را دستاویز مشکل خود کند؟ این پرسش‌ها عملا نشان می‌دهد؛ بدون شک تمامی فعالان بازار سهام در این روز‌ها به جای تمرکز بر تحلیل‌های بنیادی با مجموعه‌ای از بلاتکلیفی‌ها دست به گریبان هستند.

در هفته‌ای که گذشت حال و روز قیمت‌ها در بازار سرمایه خوب نبود. در طول این هفته بسیاری از نماد‌های بازار و کوچک در مدار نزولی حرکت کردند. گام برداشتن در این مسیر تاثیر بسزایی بر ذهنیت فعالان خرد بازار سهام نسبت به رونق معاملات روز‌های آتی گذاشته است. یکی از موضوعات مهم که باعث شده تا بازار با خروج ۴۵۷۲میلیارد تومانی پول مواجه باشد دقیقا به بلاتکلیفی‌های حاکم بر بازار بازمی‌گردد.

در واقع معلق ماندن سرنوشت بازار‌های موازی و چشم‌انداز مبهم وضعیت سیاسی کشور همراه با ریسک‌های قانونی منجر به تداوم بی‌اعتمادی سهامداران به بورس شده است. بر این اساس انتظار می‌رود که بورس در هفته جاری متاثر از این موضوعات به روند فرسایشی خود ادامه دهد. اما به طور کلی سناریو‌های مختلفی برای روند آینده بازار سهام می‌توان تعریف کرد که نقش ریسک‌های سیاسی را در سناریو‌های مختلف نباید نادیده گرفت.

به گفته این کارشناس وقتی وضعیت متغیر‌های اثرگذار بر بورس مجهول است؛ نمی‎ توان انتظار رونق بورس همراه با آرامش را داشت. اما با همه این اوصاف دو سناریوی بورسی قابل تامل است. اگر بخواهیم شاخص از منظر قیمتی بازار را مورد بررسی قرار دهیم، وضعیت‌های رکودی بازار طی سال‌های ۸۳، ۹۲و ۹۹ نشان می‌دهد هرگاه بازار توانسته بالای سقف شرایط رکودی این سال‌ها تثبیت شود، هیچ وقت زیر محدوده‌ای که توانسته سقف دوره رکودی خود را بشکند، نوسان نداده است.

به بیانی دیگر بازار تا زمانی که بالای سقف شکسته شده خود قرار دارد وارد وضعیت انباشت شده است. در چنین وضعیتی سهامداران حقوقی به بازار ورود پیدا کرده اند. دوران رکودی هم می‌تواند با ورود سرمایه‌گذاران بزرگ که عمدتا حقوقی هستند گره بخورد. اما یکی از موضوعات قابل تامل در این است که تجربه بازار سهام در زمان نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری نشان می‌دهد که معمولا ۸-۷ماه قبل از انتخابات دوره دوم ریاست جمهوری رشد بازار رقم خورده است.

با قرار گرفتن در چنین شرایطی می‌توان امید داشت که موتور محرک بورس استارت بخورد و فضای مطلوب‌تری را در بازار سرمایه مشاهده کنیم. اما در کوتاه‌مدت بازارسهام را چه می‌شود؟ بورس تا زمانی که از منظر ارزش معاملات بالای سطح ۶ هزار میلیارد تومان تثبیت نشود؛ سیگنالی مبتنی بر آغاز روند صعودی مخابره نخواهد شد.

البته این مهم منوط به این است که افزایش ارزش معاملات خرد پایدار باشد. بار‌ها دیده شده است که ارزش معاملات خرد به صورت مقطعی و روزانه جهش یافته است، اما به دلیل اینکه پایداری در این مسیر نشان نداده است مجددا به سطوح پایین سقوط کرده است. در هفته گذشته میانگین ارزش معاملات خرد عدد ۳۲۹۱ میلیارد تومان را ثبت کرد که کاهش ۲۶درصدی را نسبت به هفته اول اردیبهشت نشان می‌دهد. وضعیت فوق گویای این است که شرایط کنونی نمی‌تواند نوید‌بخش ورود پول قدرتمند در کوتاه‌مدت به بازار سهام باشد.

افت قابل توجه ارزش معاملات زنگ خطری برای تداوم روند منفی بازار محسوب می‌شود از این رو به نظر می‌رسد که در روز‌های پیش رو احتمالا همچنان فضا برای سرمایه‌گذاری جذاب نباشد. در شرایط کنونی شاید بتوان یکی از دلایل مهم بی‌رغبتی ورود پول را در ارزش معاملات زیر ۶ هزار میلیارد تومانی یافت.

این کارشناس افزود: واقعیت بورس با آنچه از شاخص کل برداشت می‌شود بسیار متفاوت است. شاخص سهام آنچه در بطن بازار در حال رخ دادن است؛ را نشان نمی‌دهد که ضعف بزرگی محسوب می‌شود. به همین دلیل به جای شاخص کل باید وضعیت ارزش معاملات خرد را در نظر گرفت. با توجه به شرایط این سنجه آماری باید انتظارات از بورس را تعدیل کرد. اما قیمت‌ها با توجه به سودسازی و ارزندگی در محدوده ارزنده‌ای قرار دارد. سرمایه‌گذاران می‌توانند با نگاه حداقل یکساله به بورس اعتماد کنند. دلیل این رویداد همان‌طور که در سطور قبل توضیح داده شد به عملکرد ضعیف در بورس منجر شده است. آن هم در شرایطی که افق روشنی پیش روی بازار سهام نیست. برآیند رفتار سهامداران نشان‌دهنده این واقعیت است که سرمایه‌گذاران بازار پرریسک سهام را فضای مناسبی برای سرمایه‌گذاری تلقی نمی‌کنند.

برخی از کارشناسان بازار سرمایه نیز بر این باورند که بازگشت بورس به رونق با توجه به ابهامات کنونی و شرایط واقعی بازار‌ها سناریوی ساده انگارانه‌ای است. بورس تهران نیز از آنجا که به مانند هر بازار مالی دیگر از اخبار و رویداد‌های مختلفی اثر می‌پذیرد نسبت به اخبار و وقایع گوناگون واکنش‌های گوناگونی را بروز می‌دهد. به این ترتیب این بازار هم دستخوش نوسانات گوناگونی است و ورود و خروج پول را به شرایط اثرگذار وابسته می‌کند.

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • آمادگی برق تبریز برای برگزاری مرحله دوم انتخابات
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • آینده بورس در چند پرده
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟