Web Analytics Made Easy - Statcounter



زیباکلام گفت: همین فردا اگر انتخابات شود آقای احمدی نژاد بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون رای می آورد و از آقای رئیسی قطعا بیشتر رای می آورد.

«احمدی‌نژاد؛ تیغ دولبه رد و تایید صلاحیت» این عنوان جدیدترین برنامه انتخاباتی خبرآنلاین در کلاب هاوس است که ساعتی بعد از کاندیداتوری احمدی نژاد، احتمال تایید یا ردصلاحیت رئیس جمهور سابق مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادق زیباکلام، فعال و تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب در بخشی از اظهاراتش درباره کاندیداتوری احمدی نژاد گفت: بر خلاف آنچه آقای داوری گفتند اتفاقات، کارها و رفتار آقای احمدی نژاد در جریان ثبت نام من را شگفت زده و تعجب زده نکرد. با شناختی که از او دارم قرار نبود او شناسنامه و کارت ملی اش را بگیرد دست و برود ثبت نام کند و برگردد منزل. اساسا رفتارها، خوراکش، حرف زدنش، تحریک کردن دیگران است.

وی با بیان اینکه پرونده آقای احمدی نژاد را تمام شده نمی بینم، گفت: من معتقدم قطعا ردصلاحیت می شود حتی قبل از این که بگوید اگر ردصلاحیت شوم در انتخابات شرکت نمی کنم اما او تمام شده نیست. شخصیت آقای احمدی نژاد کاریزماتیک است و رفتارهای پوپولیستی دارد. همین فردا اگر انتخابات شود آقای احمدی نژاد بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون رای می آورد و از آقای رئیسی قطعا بیشتر رای می آورد.

زیباکلام گفت: می توانیم وارد این بحث شویم که چه کسانی به او رای می دهند؟ این ۲۰ میلیون رای او در کدام اقشار اجتماعی است؟ این تجزیه و تحلیل پیچیده ای می طلبد که ساده اش این است: آقای احمدی نژاد مانند تمام چهره های پوپولیست دیگر، مانند ترامپ، هیتلر و موسولینی، رفتارهای پوپولیستی دارد. اولین ویژگی پوپولیستها این است که هوادارانش به دلیل اعمال سیاست های او هوادارش نیستند. اگر برای این ۲۰ میلیون طرفدار آقای احمدی نژاد را تا صبح قیامت استدلال کنید که در زمینه یارانه، عزل و نصبها، سیاست خارجی و ... چه کرده است، هیچ چیز عوض نمی شود.

وی گفت:‌طرفداران او خیلی طرفدار اصول و ضابطه و تجزیه و تحلیل و افکار و عقاید و فلسفه سیاسی نیستند. فلسفه و جهان بینی سیاسی آقای احمدی نژاد چیست؟ طرفدار آزادی است؟ طرفدار غرب یا شرق است؟ با کشورهای اسلامی می خواهد رابطه داشته باشد؟ طرفدار شرع است یا مخالف آن؟ اصلا و ابدا پاسخ این سئوالات مشخص نیست تنها چیزی که مشخص است، حرارتی است که پوپولیستها دارند. می توانیم بگوییم آقای احمدی نژاد اگر فرضا دوباره رئیس جمهور شود و کابینه تشکیل دهد، او چه خواهد کرد؟ به سمت تنش زدایی با آمریکا می رود؟ به سمت دشمنی می رود؟ معلوم نیست.

زیباکلام گفت: با هسته ای چه می کند؟ معلوم نیست؟ پس چطور حمایت می شود؟ پاسخ این سئوال به جامعه شناسی ۲۰ میلیون هوادارانش برمی گردد. این افراد در احمدی نژاد مابه ازای خود را می بینند یا با او همذات پنداری می‌کنند. آنها کمتر تحصیل کرده هستند، مهاجران روستایی به شهرها هستند، کمتر درآمد دارند، بعضا متدین هستند ولی همه شان دچار سرخوردگی های عمیق اجتماعی هستند که در آقای احمدی نژاد جوری رابین هود می بنند که دارد حق ما را می گیرد. او هم فوق العاده باهوش است و از این عواطف و احساسات سرخورده استفاده کرد.

این فعال سیاسی گفت: در سال ۸۴ از این احساسات سرخورده استفاده کرد و خود را رابین هود معرفی کرد و گفت حق شما از حلقوم اینها که خورده و برده اند، می گیرم. کی این کار را کرد؟ این خاندان هاشمی رفسنجانی است و من احمدی نژاد آنچه آنها خورده و برده اند را از گلویشان بیرون می کشم. حالا آمده اند قالیباف و لاریجانی ها را هم انتخاب کرده اند. می گردند کسانی که می توانند آسیب پذیر باشند را می گذارند جلو و به طرفدارانشان می گویند می توانیم حق شما را بگیریم. من به هیچ وجه نمی گویم خاندان هاشمی یا قالیباف یا لاریجانی مشکلی نداشت. بحثم سوءاستفاده از عواطف و احساسات لایه های پایینی جامعه است.

این چهره اصلاح طلب تاکید کرد: شاید بگویید این برای ایران قابل فهم است ولی در جامعه آمریکا قابل قبول است؟ اتفاقات ترامپ هم مانند احمدی نژاد عمل می کند. ترامپ می گوید بدبختی های زیر سر مسلمانان، سیاهپوستان، چینی ها و مکزیکی ها است. ترامپ و احمدی نژاد از سرخوردگی های اقشار وسیع جامعه با دادن آدرس غلط خود را تبدیل به قهرمان می کنند. فاشیست های سفیدپوست فرانسوی و ایتالیایی و آلمانی هم اینطور رفتار می کنند. به گونه ای رفتار می کنند که اقشار کم سوادتر آلمانی بگویند تمام بدبختی های ما زیر سر مهاجران عرب و مسلمان است. اگر نگذاریم اینها به کشور ما بیایند آلمان آباد می شود. همه آنها به جای داشتن افکار و عقاید و نگاه و نگرش سیاسی و اجتماعی معنی دار عواطف و احساسات سرکوب شده مردم را برهم میزنند.

زیباکلام گفت:‌چون در جامعه ایران احساسات و عواطف سرکوب شده بسیاری است، هنر آقای احمدی نژاد این است که سرخوردگی ها را بدون آنکه راه حلی داشته باشد، نشان می دهد.

زیباکلام ادامه داد: عرضم این است که احمدی نژاد پیام سیاسی ندارد، ایده اجتماعی یا شریعتخواهی ودین مداری ندارد. فقط منعکس کننده سرخوردگی های اجتماعی گروه وسیعی است که بروید کنار من آمده ام حقوق شما را بگیرم. به همین دلیل است در همان ۸ سال یعنی از ۸۴ تا ۹۲ یک بار احمدی نژاد در هیچ دانشگاهی سخنرانی نکرد. در حالی که بخش عمده سخنرانی های آقای خاتمی در دانشگاه ها بود. اولین سخنرانی مهمش در سال ۷۶ در دانشگاه شریف بود و عده ای از بسیجی ها مرگ بر آمریکا می گفتند و ایشان گفت دوست دارم در اجتماعاتی که با هم هستیم مرگ کسی را نخواهیم و دنیا شگفت زده شد یک رئیس جمهوری در ایران آمده که نیستی و نابودی دیگری را نمی خواهد.

وی گفت: آقای احمدی نژاد، ترامپ و اینها هیچ پایگاه اجتماعی میان تحصیل کردگان جامعه ندارند. مقصودم این نیست اقشار تحصیل کرده دچار مصیبت های سیاسی اقتصادی و اجتماعی نیستیم. فراوان داریم ولی هیچ کدام به دنبال ناجی و قهرمان نیستیم که بیاید حقوقشان را بگیرد. ترامپ هم در دانشگاه ها هیچ بخت و اقبالی نداشت. احمدی نژاد در شهرستانهای دور افتاده و استانهای محروم می رفت و جمعیت به استقبال او می آمد. الان همینطور است. اگر نظرسنجی درستی و حسابی کنید، خواهید دید مثلا محبوبیت آقای احمدی نژاد در اسلامشهر و قلعه حسنخان خیلی بیشتر از برخی از مناطق دیگر است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: این پایگاه اجتماعی و طبقاتی حامیان اوست. درباره خود ایشان، او به شدت به دنبال قدرت و اقتدارگرایی است. البته این اقتدارگرایی و به دنبال قدرت بودن نکات مثبتی هم دارد. بگذارید هنر او را هم بگویم. ای کاش یک هزارم شهامت، جسارت، و شجاعت احمدی نژاد در آقای خاتمی و آقای روحانی و مرحوم هاشمی می بود. نبود. نبود!

زیباکلام گفت: بخشی از مصیبتها و گرفتاریها همین است. این شجاعت، جسارت و شهامت احمدی نژاد که آن هم کمک می کند قهرمان ۲۰ میلیون نفر سرخورده وفقیر و محروم شود، آنها هم شهامت او را می بینند. می بینند فیلم امروز که یکی از طرفداران احمدی نژاد توی گوش مامور وزارت کشور زد. چه جگری دارد! این جور کارها در جامعه ایرانی طرفدار دارد از بس جامعه سرخورده شده است. از بس توی سر جامعه از کرد، سنی، بلوچ، زن، تحصیل کرده، مرد و همه زده اند. این است که وقتی یک سری رفتار اینطوری پیدا می شود طرف برای ما بت و سمبل اقتدار و شهامت می شود.

وی گفت: مقصودم این نیست احمدی نژاد بهره برداری مطلوب از شهامت و جسارت خود می کند. دست کم در آن ۸ سال از آن جسارت برخورد مثبت نکرد که در جهت آزادی زندانیان سیاسی، رفع حصر و کم کردن قدرت و نفوذ نهادهای امنیتی کند. تا الان اینطور بوده. اگر روزی او نفوذ و قدرتی پیدا کند آیا مانند مهندس بازرگان و دکتر مصدق و ماهاتما گاندی استفاده می کنند یا مانند ترامپ و هیتلر برای اقتدار بیشتر استفاده می کند؟ این را آینده باید نشان دهد.

زیباکلام تاکید کرد:‌قطعا شورای نگهبان او را ردصلاحیت می کند. نه برای این که این حرفها را زد بلکه برای اینکه اگر تایید صلاحیت شود احتمال رئیس جمهور شدن او بسیار زیاد است. از آقای رئیسی بسیار بیشتر رای می آورد. اگر احمدی نژاد نامزد شود، رای تمام اصولگرایان از آقای رئیسی و سردار سعید محمد و حسین دهقان، یک سرو گردن رای احمدی نژاد بالاتر از آنهاست. اصلاح طبان در انتخابات شرکت نمی کنند چه ظریف بیاید، چه نیاید، چه جهانگیری بیاید چه نیاید، اصلاح طلبان فعلا معلق هستند. مانند این که از بازی محروم شده اند. اما یک سر و گردن رای احمدی نژاد از رای مجموعه اصولگرایان بیشتر است.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۱۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاصله بین محمود احمدی نژاد و صادق محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روایت ها از دوران استانداری محمود احمدی نژاد در اردبیل و ردپای محصولی در سوآپ نفتی در همان دوره، بارها و بارها تکرار شده است.

محمود عباس‌زاده مشکینی، نماینده فعلی مشکین شهر در مجلس که طی روزهای اخیر مهمان «کافه خبر» خبرگزاری خبرآنلاین بود، روایت خود از این ماجرا را دارد. . او که در دوران استانداری احمدی نژاد در اردبیل، مدیر کل امور شهری و روستایی استانداری اردبیل بوده است می گوید؛«ما نفت را از آذربایجان به ارزانی می‌خریدیم و بعد به گرانی می‌فروختیم که در اینجا پولی نصیب استان می‌شد، به این صورت که آن زمان به اندازه بودجه عمرانی دولت از محل سوآپ پول به قلک عمرانی استان تزریق شد. لذا از دولت مرکزی پول نمی‌گرفتیم و یک خلاقیتی بود.»

او حضور محصولی در یکی از کارگزاری هایی که مسئول این سوآپ نفتی بودند را رد نمی کند و تاکید دارد؛«خیلی‌ها بودند که نفت و گازوئیل را می‌گرفتند و می‌بردند می‌فروختند و حاشیه سودی هم داشتند. محصولی هم مسئول یکی از این کارگزاری ها بود.»

بخش هایی از گفتگو با محمود عباس‌زاده مشکینی، نماینده مشکین شهر در مجلس یازدهم را بخوانید؛ (مشروح این گفتگو طی روزهای آینده منتشر خواهد شد.)

****

*آقای عباس‌زاده! روایت های زیادی از رابطه احمدی نژاد و محصولی در دوران حضورشان در ارومیه و اردبیل شنیده می شود، خصوصا در ماجرای سوآپ نفتی. روایت شما از این رابطه و پرونده چیست؟

در مورد محصولی قضیه به این ترتیب است که او در دوره‌ای تحت عنوان فردی از بخش خصوصی به اردبیل آمد، آن زمان احمدی‌نژاد استاندار اردبیل بود و این دو ارتباطی داشتند، بعد از آن هم در دولت احمدی‌نژاد وزیر شد و همکاری افزایش پیدا کرد.

فاصله بین احمدی نژاد و محصولی بیشتر خواهد شد

با توجه به اینکه بنده هر دو نفر را می‌شناختم از ابتدا متوجه تفاوت‌های فکری این دو نفر می‌شدم کما اینکه در شکل‌گیری جبهه پایداری که بنده فکر می‌کنم پایه‌گذار این جریان محصولی بود، این تفاوت خودش را نشان داد و معلوم بود که تفکر احمدی‌نژاد این نیست و هر چه جلوتر آمدیم این تفاوت‌ها آشکارتر و روشن‌تر شد.

بنده دو جریان احمدی‌نژاد و محصولی را به عنوان دو جریانی که زاویه آنها کم شود، پیش‌بینی نمی‌کنم و حتی اعتقاد دارم این زاویه بیشتر و بیشتر هم خواهد شد. اگر محصولی و احمدی‌نژاد را به عنوان دو فرد در نظر بگیریم فاصله آنها بیشتر خواهد شد اگر به عنوان دو جریان هم در نظر بگیریم، باز هم فاصله آنها بیشتر خواهد شد چراکه تفاوت‌های فکری ساختاری دارند.

سوآپ نفتی خلاقیت خوبی بود زیرا...

*شما در جریان مسائل مرتبط با قضیه سوآپ نفتی هم هستید؟

از نزدیک خیر اما از دور بله. جریان به این ترتیب بود که در آن زمان میان آذربایجان و ارمنستان اختلاف بود و ارمنستان میان آذربایجان و نخجوان که مربوط به خاک آذربایجان است، فاصله انداخته بود و آذربایجان نمی‌توانست به این استان سوخت برساند، از طرفی استان‌های ایران سهمیه نفت و گازوئیلی ندارند، آن زمان خلاقیت خوبی صورت گرفت و از داخل کشور چیزی به بیرون نرفت.

آن زمان میان ایران و جمهوری آذربایجان قراردادی بود که طبق آن نفت و گازوئیل را باکو از طریق پارس‌آباد وارد ایران می‌کرد، کامیون‌های آذری عرض استان اردبیل و آذربایجان شرقی را می‌پیموندند، به سمت جلفا می‌رفتند و مجدداً وارد خاک نخجوان می‌شدند، قرار بود حق راهی به ایران پرداخت کنند اما از دولت وقت ایران مجوز قانونی گرفتند و با ابتکاری گفتند که وقتی دولت مرکزی به اردبیل نفت و گازوئیل می‌دهد به جای اینکه این موارد را به پالایشگاه اردبیل بفرستد، سهم ما را از تبریز پرداخت کند و ما در داخل استان نفت و گازوئیل وارداتی باکو را استفاده می‌کنیم و کامیون‌ها هم دیگر عرض استان اردبیل را نمی‌روند، بلکه ما همین نفت و گازوئیل وارد شده را مصرف می‌کنیم و از سهم اردبیل و میزان سوخت مصرفی نخجوان را از تبریز می‌دهیم.

نفت را از آذربایجان به ارزانی می‌خریدیم و بعد به گرانی می‌فروختیم

ما نفت را از آذربایجان به ارزانی می‌خریدیم و بعد به گرانی می‌فروختیم که در اینجا پولی نصیب استان می‌شد، به این صورت که آن زمان به اندازه بودجه عمرانی دولت از محل سوآپ پول به قلک عمرانی استان تزریق شد. لذا از دولت مرکزی پول نمی‌گرفتیم و یک خلاقیتی بود.

البته این کار را به کارگزار می‌دادند که انجام دهد به این ترتیب که به او می‌گفتند سهم ما را بگیر و فلان جا بفروش، لذا این کار با مجوز و قانونی صورت گرفت و هم به نفع استان بود. دولت که تغییر کرد و اصلاح‌طلبان روی کار آمدند، پرونده تشکیل دادند شکایت کردند وکیل گرفتند و نهایتاً نتوانستند آنچه می‌خواهند را اثبات کنند.

هیچ کسی در جریان پرونده سوآپ نفتی بازداشت نشد

*اما آقای اقبال عباسی، شهردار وقت گفته که چند نفر در جریان این پرونده بازداشت شدند...

خیر، هیچ‌کس بازداشت نشد، اقبال عباسی شهردار اردبیل زمان استانداری احمدی‌نژاد بود که بعد اصلاح‌طلب شد. خیر قضیه به این ترتیب نبود، پرونده تشکیل شد، به تهران آمد و تا دیوان عالی کشور و آن اتهاماتی که اصلاح‌طلبان به اینها زده بودند، رأی برائت گرفتند که اگر این رأی صادر نمی‌شد اینها نمی‌توانستند وزیر و و کیل شوند...(با خنده)

*همه پول‌های ناشی از سوآپ...

من شخصاً در جریان روند آن پرونده قضایی بودم که نهایتاً رأی برائت صادر شد.

محصولی، مسئول یکی از کارگزاری هایی بود که نفت و گاز را می فروخت و حاشیه سودی داشت

*بنابراین منظور شما این است که از این سوآپ نفتی هیچ پولی عاید محصولی و احمدی‌نژاد نشد؟

آن زمان سازمان همیاری‌های احمدی‌نژاد بود که این سازمان هیئت امناء داشت و درآمد آن با سیاست‌گذاری هیئت امناء هزینه می‌شد، لذا بحث شخصی نبود. البته آن زمان فقط یک کارگزار نبود بلکه کارگزاران فراوانی بودند که با سازمان همیاری‌های شهرداری قرارداد می‌بستند و این کار را انجام می‌دادند، لذا کارگزار سود می‌کرد.

*محصولی هم یکی مسئول یکی از آن کارگزاری ها بود...

بله محصولی هم به عنوان کارگزار طرف قرارداد بود، البته خیلی‌ها بودند که نفت و گازوئیل را می‌گرفتند و می‌بردند می‌فروختند و حاشیه سودی هم استفاده می‌کرد. در حال حاضر هم شرایط به همین ترتیب است به عنوان مثال فردی که نفت ایران را به عراق می‌برد، سود می‌کند. در این مورد خیلی حرف‌ها گفته شد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898751

دیگر خبرها

  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • (تصاویر) برگزاری نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!
  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد
  • روایت ده نمکی از پیشنهاد وزیر شدنش در دولت احمدی نژاد
  • محمود احمدی نژاد و مادر هوگو چاوز سوژه شدند
  • عکس| سرنوشت ترسناک احمدی نژاد از زبان رائفی‌پور
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • چرا دوباره مادر چاوز؟
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و صادق محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد