Web Analytics Made Easy - Statcounter

       

بیشتربخوانید

نماز عید فطر چگونه اقامه می‌شود؟

عید فطر جشنی مذهبی است

وی در همین راستا ادامه داد: عید فطر جشنی مذهبی است که به آن عید رمضان نیز گفته می‌شود و در سراسر جهان توسط مسلمان پاس داشته می‌شود این عید نشان دهنده پایان ماه مبارک رمضان بوده و در عین حال باید توجه داشت که روزه در عید فطر حرام اعلام شده است، بنیانگذار عید سعید فطر را باید «پیامبراکرم (ص)» دانست چراکه ایشان عمل به دستورات الهی و برپایی نماز و روزه را عملی پر فضیلت برای انسان‌ها خواندند و اجرای مسیر قرب به سوی پروردگار را اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهتاش پیرامون معنای «عید فطر» بیان کرد: عید فطر روز بازگشت به فطرت است، این معنا رامی توان از لغت «عید فطر» هم فهمید، چرا که «عید» به معنای بازگشت و «فطر» به معنای «فطرت و طبیعت» است. عید فطر اولین روز ماه شوال است که با رؤیت هلال ماه شوال در پایان روز ۲۹ ماه مبارک رمضان و یا گذشت ۳۰ روز از اول ماه رمضان، ثابت می‌شود، «امیر مؤمنان (ع)» پیرامون عید فطر می‌فرماید: «این عید کسی است که خدا روزه اش را پذیرفته و نماز او را ستوده است و هر روز که از خدا نافرمانی نشود، آن روز عید است».

فضایل نهفته در عید سعید فطر

این کارشناس علوم قرآنی با اشاره و به فضایل نهفته در عید سعید فطر تاکید کرد: مسلمانان در این روز بعد از یک ماه ضیافت و مهمانی خداوند به صفای باطن دست یافته و در حقیقت، شخصیت واقعی خویش را بازیافته اند پس می‌توان گفت فطرت پاک انسان در طول سال بر اثر غبار‌های جهل و نادانی و غفلت به انواع گناهان و معصیت‌ها مبتلا شده و از حقیقت خود دور می‌شود و در نتیجه دچار خود فراموشی و خدا فراموشی می‌گردد، اما با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، انسان در پرتو فضای معنوی آن ماه و تلاش‌های خویش به یک زندگی نوین دست می‌یابد، که می‌توان آن را «بازگشت به خویشتن» نامید.

وی عید فطر از نگاه شیخ مفید مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: شیخ مفید عید فطر را اینگونه توصیف می‌کند که اگر روز اول ماه شوال عید اهل ایمان قرار داده شده است، به خاطر این است که آنان برای قبولی اعمالشان در ماه رمضان خوشحالند و از اینکه خداوند متعال گناهانشان را بخشیده و بر عیوب آنان پرده کشیده و مژده و بشارت از طرف خداوند رسیده است که ثواب‌های بسیاری برای روزه داران عطا خواهد کرد و از اینکه مؤمنین در اثر تلاش‌های شب و روز ماه مبارک رمضان چند مرحله به قرب الهی نزدیک شده اند، حالت سرور و نشاط دارند؛ در این روز غسل معین شده و این علامت پاکی از گناهان می‌باشد، عطر زدن و بوی خوش استعمال کردن و لباس زیبا و تمیز پوشیدن و به صحرا رفتن و زیر آسمان نماز خواندن همه اش علامت شادی و سرور و از روی حکمت می‌باشد.

عید فطر عید شکوفایی انسان و رهایی او از بند گناهان است

بهتاش در همین راستا ابراز کرد: عید فطر عید شکوفایی انسان و رهایی او از بند گناهان است عیدی که زمان در آن معنایی دیگر به خود گرفته و زمینه را برای رشد تعالی بشر فراهم می‌کند، درزمان عید فطر یکی از مهمترین اعمال توجه به رحمت و مغفرت الهی است خداوند متعال درآیه ۲۳ سوره حج می‌فرماید: «ومن یعظم شعائر الله فان‌ها من تقوی القلوب، هر کس شعائر الهی را بزرگ دارد این کار نشانه تقوای دل‌ها است» تعظیم شعائر الهی یکی دیگر از ویژگی‌های عید سعید فطر می‌باشد در این بین شعار تکبیر و تهلیل و تحمید و تقدیس از جمله اعمالی است که به روز عید جلوه خاصی می‌بخشد.

مهمترین اعمال در روز عید فطر

این کارشناس علوم قرآنی در مورد یکی از مهمترین اعمال در روز عید فطر  ابراز کرد: شاید یکی از مهمترین اعمال در روز عید فطر دعا کردن در حق تمام مسلمانان است در روایات آمده است روزی فردی «امیرالمومنین (ع)» را به افطاری دعوت کرد و با غذایی حداقلی از ایشان پذیرایی کرد «امیرامومنین (ع)» به ایشان فرمودند: امروز عید است، زیرا آمرزیدگی را در برداشته دارد، برای کسی که روزه اش مقبول درگاه حق قرار گرفته باشد و آن روز گناه نکند عید محسوب می‌شود.

این کارشناس علوم قرآنی به اعمال روز عید فطر اشاره و بیان کرد: از مستحبات روز عید فطر غسل است از جمله اعمال مهم و مستحب در عید فطر بجا آوردن دو رکعت نماز عید فطر است همچنین مستحب است قبل از نماز عید خوراکی‌هایی همانند خرما که هم خود بخورد و یا به دیگران بدهد فضیلت به همراه دارد همچنین گفتن تکبیرات، به گونه‌ای که وارد شده پس از نماز صبح و نماز عید بنابر قول مشهور مستحب است.

فضیلت خواندن دعای «ندبه» در عید سعید فطر

وی پیرامون فضیلت خواندن دعای «ندبه» در عید سعید فطر اظهار کرد: خواندن دعای ندبه در روز عید فطر از جمله اعمال با فضیلت محسوب می‌شود نکته قابل توجه دیگر مسافرت کردن در روز عید پس از طلوع خورشید و پیش از گزاردن نماز عید در فرض وجوب آن، حرام و در غیر این صورت، مکروه است.

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عیدسعیدفطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۲۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان

کراکوف ، خواهرخوانده لهستانی اصفهان، میزبان بزرگترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان است که در یک کلیسا واقع شده و اندازه آن بزرگ‌تر از زمین بسکتبال است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بزرگ‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان در کلیسای موسوم به «خداوند عیسای شبان خوب» در شمال شهر کراکوف نصب شده است. به طور خاص، پنجره شیشه‌ای رنگی شامل ۲۷ بخش عمودی است که صحنه‌های مختلف کتاب انجیل را نشان می‌دهد.

مساحت کل مجموعه ۴۲۶ متر مربع است که کمی بزرگ‌تر از زمین بسکتبال است. نمایش عمومی این اثر هنری که دو سال طول کشید، با صدمین سالگرد تأسیس کلیسای پرادنیک چروونی انجام شد.

کراکوف و ارتباط آن با سنت شیشه‌های رنگی

مجموعه شیشه‌های رنگی «با صلیب به سمت نجات» نامیده می‌شود و در مرکز طراحی‌های آن حضرت مسیح قرار دارد. اضافه شدن این پنجره جدید به کراکوف، شهرت این شهر لهستانی را به عنوان مقصدی برای تماشای هنر شیشه‌های رنگی افزایش می‌دهد. کراکوف همچنین دارای یک موزه اختصاصی شیشه‌های رنگی است و جالب است بدانید که اولین کارخانه شیشه‌های رنگی لهستان در سال ۱۹۰۷ در این شهر تأسیس شد و اکنون محل موزه است.

دانستنی‌هایی از کراکوف کراکوف از سال ۱۰۳۸ تا ۱۵۹۶ پایتخت لهستان بود، زمانی که زیگیسموند سوم واسا دربار سلطنتی خود را به ورشو منتقل کرد که سپس به پایتخت تبدیل شد. کراکوف همچنین از سال ۱۸۴۶ تا ۱۹۱۸ پایتخت دوک‌نشین بزرگ کراکوف بود. کراکوف در بخش جنوبی لهستان، روی رودخانه ویستولا، در دره‌ای در دامنه کوه‌های کارپات واقع شده است. این شهر دومین منطقه پرجمعیت لهستان است و یکی از قدیمی‌ترین شهرهای لهستان محسوب می‌شود که قدمت بعضی قسمت‌های آن به قرن هفتم بازمی‌گردد. در سال ۱۹۷۸ یونسکو اولین مکان‌ها را برای فهرست میراث جهانی جدید خود تأیید کرد و شهر کراکوف به عنوان «اولین شهر» در این فهرست گنجانده شد. کراکوف به عنوان شهر ادبی یونسکو شناخته می‌شود زیرا در زمینه ادبیات تاریخ گسترده‌ای دارد. کراکوف بزرگترین میدان بازار قرون وسطایی اروپا را در خود جای داده است. قدمت این میدان به قرن سیزدهم باز می‌گردد و خانه‌های تاریخی اطراف آن را احاطه کرده‌اند. امروزه این میدان مکانی پر جنب و جوش پر از کافه‌ها، رستوران‌ها و موزه‌ها است.

کد خبر 747731

دیگر خبرها

  • شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا
  • عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان رونمایی شد
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق ایران در بیش از ۲۰ کشور جهان
  • وزیر نیرو:‌ ایران جزو کشور‌های برتر در سدسازی است
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • تأثیر زیارت قبور ائمه اطهار(ع) در بخشش گناهان