Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر گروه جامعه؛ در این هفته دو تفاهمنامه همکاری بین وزارت میراث فرهنگی با وزارت نفت و دانشگاه مالک‌اشتر به امضا رسید.

در تفاهمنامه همکاری بین وزارت میراث فرهنگی و وزارت نفت که به منظور تعامل بین دستگاه‌های اجرایی برای رسیدن به اهداف مشترک و ایجاد زمینه‌های مناسب برای هم‌افزایی توانمندی‌هایی دو طرف امضا شد، حفاظت و پاسداری از میراث فرهنگی و تاریخی نواحی مختلف نفت و گاز از طریق الزام به اخذ استعلام‌های لازم قبل از اجرای طرح‌های نفتی و شناسایی و معرفی آثار واجد شرایط ثبت ملی و جهانی، از جمله موارد این تفاهمنامه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش در جهت توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مناطق نفت‌خیز جنوب و مرتبط با صنعت نفت کشور و برگزاری جشنواره‌های گردشگری در حوزه صنعت نفت از جمله محورهای همکاری این تفاهمنامه در حوزه گردشگری بود.

در تفاهمنامه بین معاونت میراث فرهنگی این وزارت با دانشگاه مالک‌اشتر نیز پیش‌نویس سند جامع پدافند غیرعامل به منظور گسترش همکاری‌های علمی و فناوری و تأمین نیازهای تحقیقاتی و آموزشی بررسی شد.

انجام طرح‌های مطالعاتی با موضوع تدوین الزامات پدافند غیرعامل و مدیریت بحران برای اماکن و محوطه‌های تاریخی با اولویت ثبت جهانی از جمله موضوعات همکاری این تفاهمنامه مشترک اعلام شد.

میانگین درصد اشغال هتل‌ها زیر ۵ درصد شد

در این هفته همچنین اعضای جامعه هتلداران کشور با وزیر میراث فرهنگی نشستی داشتند. جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه هتلداران کشور در این نشست گفت: میانگین ضریب اشغال هتل‌های ایران به زیر ۵ درصد رسیده است. در ایام نوروز میانگین ضریب اشغال ۲۵ درصد بود. مسافرت‌هایی که در ایام نوروز انجام شد، گردشگری نبود چون گردشگری تعریف دارد و مسافران عمدتاً به دیدار اقوام و بستگان خود رفتند.

وی گفت: اگر تعطیلات ادامه پیدا کند، ضربه محکم دیگری به جامعه هتلداران وارد می‌شود. ما تقاضا داریم با توجه به شرایط شغلی کارمندان هتل‌ها، این گروه در اولویت واکسن کرونا قرار گیرند.

مستندنگاری آثار تاریخی دارای دستورالعمل شد

در این هفته همچنین پیش‌نویس دستورالعمل ناظر بر شیوه‌های مستندنگاری آثار تاریخی ابلاغ شد. در این باره محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور گفت: دفتر حفظ و احیای بناهای تاریخی با توجه به نیاز شناسایی شده و بهره‌گیری از نظر کارشناسان، اقدام به تهیه این دستورالعمل کرده است. همچنین یک جلد از آن برای اجرا در برداشت و تهیه مستندنگاری کالبدی، تزئیناتی و سازه‌های بناها و محوطه‌های تاریخی به مدت دو ماه به شکل آزمایشگاهی ابلاغ شد. از همکاران استانی می‌خواهیم در صورت مشاهده هر نوع اشکالی، آن را به این دفتر ارسال کنند. در گذشته هم مستندنگاری آثار تاریخی، وحدت رویه نداشت و زمانی که نهادی می‌خواست قرارداد ببندد، دقیقاً نمی‌دانست باید به چه موضوعاتی در آن بپردازد.

کشف گور سه هزار ساله در کهگیلویه و بویراحمد

این هفته از استان کهگیلویه و بویراحمد خبر رسید که یک گور تاریخی سه هزار ساله در منطقه چیتاب کشف شده است. این گور توسط کشاورزان منطقه در حین تعمیر جداول کشاورزی پیدا شده که در آن سه ظرف سفالی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد نیز وجود داشته است.

در این هفته خبر رسید برای تصمیم‌گیری در خصوص حفاظت از کوه بی‌بی‌شهربانو کارگروهی تشکیل خواهد شد، این خبر را رئیس اداره میراث فرهنگی شهرری داد و گفت: این کارگروه با حضور فرماندار و شهردار منطقه ۲۰، نماینده شورای شهر، محیط‌زیست، دانشگاه‌ها و سمن‌ها تشکیل خواهد شد.

دیدار وزیر میراث فرهنگی با سفیر ارمنستان در ایران

این هفته وزیر میراث فرهنگی با سفیر ارمنستان در ایران دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار علی‌اصغر مونسان گفت: آمادگی داریم ارتباط گردشگری بین دو کشور افزایش پیدا کند. به نظر می‌رسد در چند ماه آینده با روند واکسیناسیونی که در حال انجام است، گردشگری دوباره در سطح دنیا فعالیت خود را آغاز کند. ایران می‌تواند برای آشناسازی و معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران، تورهای آشناسازی متشکل از خبرنگاران و آژانس‌های گردشگری برگزار کند و تجربه مرمتی خود را در اختیار ارمنستان قرار دهد.

«آرتاشس تومانیان» سفیر ارمنستان در ایران هم گفت: از نظر یونسکو در تاریخ دو کشور همکاری غنی وجود داشته و دارد. همچنین متخصصان ارمنستانی می‌توانند برای مرمت نقش و نگارهای کلیساهای ایران کمک کنند.

سفر اینفلوئنسر اروپایی با کوچ عشایر

این هفته یکی از اینفلوئنسرهای اروپایی با عشایر ایران کوچ کرد. به تازگی «اوا زو بک» گردشگر ماجراجوی اهل لهستان توسط یک گروه جوان که در حوزه گردشگری عشایری فعالیت می‌کند، به ایران آمد و چند روزی را با عشایر بختیاری به کوچ بهاره رفت و در این باره در صفحه شخصی خود در فضای مجازی به انتشار تصاویر و ویدئوهایی پرداخت.

این هفته از گمرک ایران نیز خبر رسید که حدود ۱۲۰ میلیون دلار صنایع دستی در ۱۱ ماه اول سال ۹۹ صادر شده است.

کد خبر 5211172 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی محدودیت های کرونایی جامعه هتلداران ایران بناهای تاریخی علی اصغر مونسان شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش امتحانات نهایی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ویروس کرونا قوه قضاییه سازمان تامین اجتماعی سازمان محیط زیست فطریه پرونده قضایی کیفیت هوای تهران پیش بینی وضعیت هوا باغ وحش میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۳۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سروش هاشمی گفت: با حضور مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی و کارشناسان ستادی معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکارسا، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، محققان هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان و جمعی از صاحب‌نظران، کارشناسان، پژوهشگران، محققان و علاقه‌مندان سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان روز چهارشنبه 5 فروردین‌ماه 1403 برگزار شد.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: از مهم‌ترین نتایج و دستاوردهای این سمینار بین‌المللی، ارائه به یک طرح مرمت مبنی بر استانداردهای جهانی بوده است.

سروش هاشمی گفت: پروفسور گرون آرون استاد تمام دانشگاه صنعتی بیلدیز ترکیه، دکتر نیلکون اوگون مدیرعامل شرکت مشاور مرمت کشور ترکیه از سخنرانان بین‌المللی و دکتر فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، دکتر مهرداد حجازی استاد تمام دانشگاه اصفهان، دکتر محمود هاشمی دانشیار دانشگاه اصفهان، مهندس سیمین فرهنگی مهندسین مشاور طرح و ساخت طراد، سخنرانان ملی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین بودند.

او افزود: در این سمینار، گروه پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکاراسا به دستاورد خود در زمینه‌های مطالعات سازه، مصالح، خاک، پایش از طریق آزمودن ارتعاشی و فروشست زمین پرداختند.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ارائه کاربرد فنّاوری‌های نوین در مرمت سازه‌ای بناهای تاریخی موضوع سخنرانی‌های میهمانان بین‌المللی در ایران همایش بود.

سروش هاشمی افزود: برگزاری سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، موسسه بین‌المللی ایسکارسا بوده است.

او افزود: بررسی موضوع فرونشست زمین و پیامدهای آن از موضوعات بسیار مهمی بود که در این سمینار مطرح گردید.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899545

دیگر خبرها

  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • جومونگ در جزیره، آشوراده چوسان شد/ دستور رییس‌جمهور وتو می‌شود؟
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد