Web Analytics Made Easy - Statcounter

گلاب زاده گفت: اگر بتوانیم زیارت اهل قبور را یکی از ویژگی های عید فطر به شمار آوریم می توانیم بگوییم که کرمانی ها اسرار دارند در روز عید فطر به زیارت اهل قبور بروند و دیداری با ارواح طیبه از دست رفته گانشان در آرامستان های مختلف داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ عید فطر از مهم‌ترین اعیاد مسلمانان است که مؤمنان پس از یک ماه عبادت خالصانه و خاضعانه به درگاه بی نیاز الهی، این عید را به شکرانه توفیق یک ماه مهمانی معبود یکتا جشن می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیرامون اهمیت این عید بزرگ، روایات و احادیث بسیاری از ائمه اطهار (ع) نقل شده است از جمله پیامبر خدا (ص) فرمودند: «فرشتگان در روز عید، سر کوچه‌ها و گذرها می‌ایستند و می‌گویند: «بشتابید به سوی پروردگار کریم که عطای بسیار می‌دهد و گناهان بزرگ را می‌آمرزد و امام علی (ع) فرمودند: «این، عید کسی است که خداوند، روزه او را پذیرفته و عبادتش را قبول کرده است و هر روزی که در آن، معصیت خدا نشود، آن روز عید است».

با پایان یافتن ماه معنوی و پر خیر و برکت رمضان و فرارسیدن عید سعید فطر، مؤمنان و روزه‌داران و شب‌زنده‌داران این ماه عظیم الهی، با شکرگزاری به درگاه خداوند پاداش معنوی خود را از درگاه پروردگار یگانه مسئلت می‌کنند.

آیین‌های ویژه عید فطر نه تنها در ایران که در تمامی کشورهای اسلامی دارای وجوه مشترک بسیار است که البته در برخی از نقاط کشور از جمله شهر کرمان، آئین‌های سنتی نیز به آن افزوده می‌شود.

زیارت اهل قبور از آداب و رسوم ویژه عید فطر کرمانی ها

سید علی گلاب زاده عضو شورای عالی میراث فرهنگی در  این رابطه به خبرنگار ما گفت: مردم کرمان از دیر باز به عنوان مردمی سنت‌گرا و متوجه به امور ملی و مذهبی همواره سنت‌ها و آداب و رسوم‌های عمومی ایران مانند جشن نوروز، اعیاد مذهبی مانند عید قربان و عید فطر به نیکوترین وجه برگزار کرده‌اند.

وی گفت: به رغم اینکه در بقیه اعیاد کرمانی ها سنت های ویژه ای داشتند در رابطه با ماه مبارک رمضان به جز برنامه چهل بسم الله در مسجد جامع در خصوص عید فطر ویژگی خاصی که در کرمان وجود ندارد.

عضو شورای عالی میراث فرهنگی افزود: اگر بتوانیم زیارت اهل قبور را یکی از ویژگی های عید فطر به شمار آوریم می توانیم بگوییم که کرمانی ها اسرار دارند در روز عید فطر به زیارت اهل قبور بروند و دیداری با ارواح طیبه از دست رفته گانشان در آرامستان های مختلف داشته باشند.

گلاب زاده عنوان کرد: البته در برخی روستاها مراسمی همچون برپایی رقص ها و آواز های محلی نیز انجام می شود.

وی ، ابراهیم خانی در روز عید فطر را از دیگر سنن کرمانی ها در گذشته بیان کرد و ادامه داد: برخی اسرار دارند که در روز عید فطر تا ظهر با دهان روزه باشند و پس از آن با خوردن شیرینی و یا زولوبیا افطار می کنند و این را صواب می دانند.

عضو شورای عالی میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: کسانی هم هستند که با خود شیرینی و یا زولوبیا برای پذیرایی از حاضران در آرامستان ها و یا در محل برگزاری نماز می برند و دوست دارند سهمی در اجر روزه دار به آنان نیز تعلق گیرد.

گلاب زاده گفت: در ابتدای صبح روز عید عده ای به منزل امام جماعت می روند و پس از گفتن تبریک او را با خواندن قرآن با صدای بلند تا محل اقامه نماز مشایعت می کنند، متاسفانه این سنت امروزه کم رنگ شده است.

وی افزود: معمولا در شبی که فردای آن عید فطر بود به رسم ماه رمضان مردم کرمان سحر پا می شدند و سحری می خوردند و اسم آن را جاخالی بای سحرهای ماه رمضان یعنی در اصل وداع با ماه رمضان و سحرهای ماه رمضان می گذاشتند.

عضو شورای عالی میراث فرهنگی بیان کرد: مردم در روز عیدفطر وقتی به هم می رسیدند با اصطلاحاتی همچون «طاعاتتان مقبول حق، نماز روزه هایتان قبول» به این ترتیب روز عید را برگزار می کردند.

به گزارش راه آرمان؛ در شهر باغین در گذشته هنگام طلوع روز عید قبل از برگزاری نماز مردم از مسیر منزل تا گلزار شهدا برای برپایی مراسم به قرائت «اللَّهُ أَکْبَرُ اللَّهُ أَکْبَرُ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ اللهُ أَکْبَرُ وَلِلَّهِ الْحَمْدُ الْحَمْدُلِلَّهِ عَلَی مَا هَدَانَا وَلَهُ الشُّکْرُ عَلَی مَا أَوْلانَا». » می پرداختند.

 

آنان وقتی به جایگاه اقامه نماز می رسیدند یکی دو مرتبه باز آن را تکرار می کردند، پس از قرائت نماز و ایراد خطبه توسط امام جمعه همگی به مزار اموات خود مراجعت می کنند و با گفتن تبریک عید و قبولی طاعات برای شادی روح از دست رفتگان و طلب فاتحه بین مردم شیرینی، زلوبیا، کماچ سن و روغن جوشی پخش می کنند.

در پایان نماز هنگام ایراد خطبه توسط امام جمعه بزرگان و رشیدسفیدان صندوقی بین مردم می چرخانند و فطریه را برای اوامر خیری همچون ساخت مسجد، کمک به نیازمندان و … را جمع آوری می کنند.

آن روز همه به هم جدای از تبریک عید به یکدیگر که می رسند روبوسی می کنند و می گویند  نماز روزه هاتون قبول باشه، طرف مقابل هم می گوید خدا قبول کند و از شما هم مقبول درگاه الهی.

ظهر همان روز نیز به دید و بازدید از پدربزرگ و مادر بزرگ می پردازند و ناهار را در آنجا میهمان می شوند.

براساس این گزارش، البته باید گفت سال گذشته و امسال به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا برپایی مراسم کمی متفاوت تر برگزار می شود.

 

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: عضو شورای عالی میراث فرهنگی زیارت اهل قبور روز عید فطر عید فطر ماه رمضان کرمانی ها گلاب زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۳۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل شانزه‌لیزه به محوطه پیک‌نیک رایگان یک‌روزه

شانزلیزه، معروف‌ترین بلوار شهر پاریس، در روز بیست‌وششم می برای یک روز کامل به محوطه پیک‌نیک رایگان برای تمام شهروندان و گردشگران تبدیل می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پاریس در حال برنامه‌ریزی برای یک تجربه منحصربه‌فرد است؛ پیک‌نیک رایگان برای همه در فضایی به مساحت بیش از چهار هزار مترمربع در معروف‌ترین خیابان شهر، شانزه‌لیزه.

پیک‌نیک همگانی در پاریس

چند سازمان غیرانتفاعی مستقر در شهر پاریس تصمیم دارند معروف‌ترین بلوار شهر یعنی شانزه‌لیزه را برای یک روز به محوطه پیک‌نیک و تفریح رایگان تبدیل کنند و برای این‌منظور روز بیست‌وششم می را انتخاب کرده‌اند. آن‌ها تضمین کرده‌اند که این روز ساکنان و گردشگران پاریس شاهد بزرگ‌ترین پیک‌نیک جهان خواهند بود که می‌تواند رکوردی جدید را به ثبت برساند.

برای این‌منظور ۲۱۶ متر از منطقه‌ای به مساحت چهار هزار و ۲۱۲ مترمربع از خیابان بین طاق پیروزی و خیابان جورج پنجم با یک رومیزی شطرنجی قرمز و سفید پوشانده خواهد شد که در یک قاب سازگار با محیط زیست به‌طور صد درصد از پارچه‌های بازیافتی تولید شده است.

هر ۹ مترمربع از این زیرانداز بزرگ در اختیار یک گروه شش نفره قرار خواهد گرفت و حضور در آن به‌طور کامل رایگان خواهد بود. به‌عبارت واضح‌تر تمام غذاها، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های این پیک‌نیک بزرگ توسط سازمان‌دهندگان تأمین خواهد شد و به میهمانان غذاهای بسته‌بندی‌شده‌ای تحویل داده می‌شود که به‌طور مخصوص توسط رستوران‌های ویژه طبخ شده‌اند.

به این ترتیب ۹ آشپزخانه پاپ‌آپ در نزدیکی شانزه‌لیزه راه‌اندازی خواهد شد تا غذا را برای مهمانان آماده و سرو کند. غذاهای پیک‌نیک یک‌روزه شانزه‌لیزه در دو نوبت طی ساعات ۱۱:۴۵ و ۱۳:۳۰ به‌عنوان دو وعده صبحانه و ناهار تحویل داده می‌شود.

محوطه پیک‌نیک شانزه‌لیزه شامل یک مسیر پیاده‌روی نیز خواهد بود که تجربیات واقعی مبتنی بر بازی‌ها و فعالیت‌های فضای باز را ارائه خواهد داد و برای به‌حداقل رساندن تأثیرات زیست‌محیطی رویداد، سطل‌های زباله و آب‌خوری‌های متعدد برای پر کردن مجدد بطری‌های آب شرکت‌کنندگان در محیط تعبیه شده است.

سازمان‌دهندگان اعلام کردند که با توجه به فضای محدود موجود و علاقه احتمالی زیاد، مشارکت‌کنندگان طی فرآیند قرعه‌کشی و به‌طور تصادفی انتخاب می‌شوند و سه‌هزار و ۷۰۰ فرد خوش‌شانس برای برخورداری از این تجربه منحصربه‌فرد در قلب پایتخت فرانسه انتخاب خواهد شد. ثبت‌نام برای همه آزاد است، اما افراد زیر سن قانونی باید با یک بزرگسال همراه باشند.

غذا خوردن در دل نمادین. ترین خیابان پایتخت فرانسه یک اتفاق عادی نیست و می‌تواند لحظه‌ای تاریخی در قلب پاریس به‌شمار رود.

کد خبر 748329

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب
  • برپایی نماز جماعت باشکوه توسط معترضان مقابل کاخ سفید + ویدئو
  • اعزام زائران کرمانی به سرزمین وحی پس از ۹سال + تصاویر
  • قبور آسیب‌دیده خلدبرین ترمیم می‌شود
  • تبدیل شانزه‌لیزه به محوطه پیک‌نیک رایگان یک‌روزه
  • ترمیم قبور آسیب‌دیده خلدبرین
  • سفر یک روزه وزیر راه و شهرسازی به تبریز
  • زائران بیت الله الحرام با شناخت و معرفت به زیارت خانه خدا بروند
  • «نون خ» پایبند به آداب ایرانی
  • فیلم|کهن‌کسوت مشهدی از آداب زورخانه می‌گوید