Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@09:32:33 GMT

کمبود جهانی تراشه تا سال ۲۰۲۳

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۵۶۷۳

کمبود جهانی تراشه تا سال ۲۰۲۳

تحلیلگران بازار می‌گویند علی‌رغم تمام تلاش‌هایی که در حال انجام است، کمبود جهانی تراشه احتمالا تا مدت‌ها ادامه خواهد داشت و شاید به سال ۲۰۲۳ کشیده شود.

تراشه‌ها امروزه در بسیاری از وسایل پیرامون ما، از پلی استیشن گرفته تا ماشین لباس‌شویی و ساعت‌های برقی استفاده می‌شوند. ولی میزان تولید آن‌ها به دلایل مختلف کاهش یافته و بحرانی را به وجود آورده که برخی آن را «چیپاگدون» یا «آخرالزمان تراشه‌ای» نامیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«گلن اودانل»، معاون تحقیقات شرکت Forrester می‌گوید: «چون تقاضا بالا خواهد ماند و عرضه همچنان محدود خواهد بود، انتظار داریم که کمبود تراشه تا سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ ادامه پیدا کند.»

اودانل انتظار دارد تقاضا برای کامپیوترهای شخصی که دارای برخی از پیشرفته‌ترین تراشه‌ها هستند، در طول سال آینده کمی کمتر شود، ولی نباید توقع زیادی داشته باشیم، چون سال بعد خرید تراشه توسط دیتاسنترها بیشتر می‌شود. او ادامه می‌دهد: «این اتفاق را با تمایل صنایع برای الکترونیکی شدن، رشد پیوسته حوزه رایانش ابری و استخراج رمزارزها ترکیب کنید تا متوجه شوید که میزان تقاضا برای تراشه‌ها همچنان بالا خواهند ماند.»

«پاتریک آرمسترانگ»، مدیر اطلاعات شرکت Plurimi Investment Managers هفته پیش گفته بود معتقد است که کمبود تراشه تا ۱۸ ماه دیگر ادامه می‌یابد: «مسئله فقط به صنعت خودرو ختم نمی‌شود. صنعت موبایل هم مشمول همین قاعده است. موضوع اینترنتی کردن همه چیز است. کالاهای زیادی هستند که حالا خیلی بیشتر از گذشته تراشه دارند.»

در حال حاضر صنعت خودرو بیشتر از همه صنایع تحت تاثیر مشکل کمبود تراشه قرار گرفته است. TSMC، بزرگ‌ترین تراشه‌ساز دنیا چند هفته پیش گفته بود احتمالا تا ماه ژوئن می‌تواند سفارشات خودروسازان را تامین کند. آرمسترانگ باور دارد که ادعای TSMC جاه‌طلبانه است.

افزون بر این، شرکت تحلیلی «گارتنر» هم معتقد است که کمبود تراشه تا پایان ۲۰۲۱ ادامه می‌یابد. این کمبود بر همه انواع تراشه‌ها اثر خواهد گذاشت و قیمت آن‌ها را افزایش می‌دهد. «الن پریستلی»، تحلیلگر گارتنر می‌گوید شرایط شاید در شش ماه آینده برای برخی شرکت‌ها بهبود یابد، اما موج بعدی احتمالا دوباره در سال ۲۰۲۲ برمی‌گردد.

«راین‌هارد پلوس»، مدیرعامل شرکت تراشه‌سازی آلمانی Infineon چند روز پیش در مصاحبه‌ای گفته بود بدیهی است زمان زیادی طول می‌کشد تا عرضه و تقاضا دوباره به تعادل برسد: «فکر می‌کنم دو سال کمی بدبینانه باشد، اما مطمئنا شاهد دنباله‌دار شدن کمبود تراشه در سال ۲۰۲۲ خواهیم بود. فکر می‌کنم ظرفیت تولید جدید در راه است. انتظار داریم شرایط در سال آینده کمی متعادل‌تر شود.»

«ونژه ژائو»، مدیر اقتصاد جهانی و استراتژی Credit Suisse هم می‌گوید شرکت‌ها از ترس کمبود قطعات در حال انبار کردن تراشه‌ها هستند و همین مسئله شکاف بین عرضه و تقاضا را بیشتر کرده است. در نتیجه، کمبود تراشه به سال ۲۰۲۲ یا پس از آن کشیده خواهد شد./دیجیاتو

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کمبود تراشه سال ۲۰۲۲ تراشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۵۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند

فرزین عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، با اشاره به اینکه در سال گذشته 55 قرارداد پیمانکاری به مبلغ 240 میلیارد تومان در حوزه معاونت فنی شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی منعقد شد اظهار داشت: این در حالی بود که این قراردادهای پیمانکاری از شمال تا جنوب استان را شامل می‌شد.

وی تصریح کرد: بر این اساس، در هر کدام از شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی که مشکل زیرساختی داشتند، پروژه پیمانکاری منعقد شده و عملیات اجرایی در آنجا آغاز شده است.

معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی گفت: همچنین در قسمت اسناد ثبتی در سال گذشته، حدود 400 هکتار اسناد تک برگی تفکیک‌شده در شهرک‌های صنعتی ارومیه، چهاربرج، اشنویه، ماکو و ناحیه صنعتی کریم آباد صادر شد.

وی بیان کرد: از سوی دیگر اسناد 6 دانگ ناحیه صنعتی نالوس صادر شد و اقدامات صدور اسناد 6 دانگ پلدشت نیز پس از چندین سال آغاز شده و هم اکنون در حال صدور سند است.

عباسی از تصویب دو ناحیه صنعتی در سال گذشته خبر داد و گفت: در این راستا ناحیه صنعتی سیمینه بوکان به مساحت 50 هکتار و ناحیه صنعتی شهید سلیمانی ارومیه به مساحت 23 هکتار به تصویب رسیده و امسال عملیات اجرایی آنها آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در پایان سال گذشته برای ایجاد دو ناحیه صنعتی لاجان پیرانشهر پیمانکار انتخاب شد و ناحیه صنعتی قره ضیاءالدین۲ در مرحله تهیه اسناد و برآورد است.

معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی در ادامه با اشاره به صدور بیش از 30 مجوز ساخت و ساز در سال گذشته گفت: علاوه بر آن در این مدت 23 پایان کار برای واحد‌های صنعتی و خدماتی صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه آغاز عملیات اجرایی تصفیه‌خانه شاهین دژ جزو مصوبات سفر استاندار آذربایجان‌غربی در سال گذشته بود اظهار داشت: این پروژه با اعتباری بالغ بر 45 میلیارد تومان و ظرفیت 400 مترمکعب در روز آغاز شد.

عباسی گفت: مدول دوم شهرک صنعتی مهاباد نیز که در سال 1401آغاز شده بود در اواخر سال گذشته با ظرفیت 900 مترمکعب در روز و با اعتبار 22میلیارد تومان به بهره برداری رسید.

وی افزود: هم اکنون نیز تصویه خانه فاز دو ارومیه با اعتبار 35 میلیارد تومان و با پیشرفت فیزیکی 50 درصدی در حال انجام است.

معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی با اشاره به تفاهم‌نامه سه جانبه با شرکت برق منطقه‌ای، شرکت شهرک‌های صنعتی استان و استانداری گفت: این تفاهم‌نامه در راستای احداث پست شهرک صنعتی فاز سه بوده که 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی در ادامه گفت: امسال در صورتی که مجوز حفاری چاه آب ناحیه صنعتی چهاربرج در اسرع وقت تحویل شرکت شهرک‌های صنعتی داده شود، در 6 ماهه دوم سال ناحیه صنعتی چهاربرج آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران خواهد بود.

عباسی خاطرنشان کرد: امسال زیباسازی شهرک‌ها با بهره‌گیری از مشاور، پیش‌بینی شده است که امید می‌رود بتوان با ایجاد فضای سبز و کاشت نهال در شهرکهای صنعتی گام موثری در زیبایی شهرک‌های و نواحی صنعتی داشته باشیم.

وی بیان کرد: همچنین امسال چند شهرک برای احداث نیروگاه خورشیدی در نظر گرفته شده و با توجه به کمبود برق که وجود دارد در تلاش هستیم با احداث نیروگاه‌های خورشیدی این مشکل را تا حد امکان رفع کنیم.

عباسی گفت: از سوی دیگر در سال جاری کارگاه‌های اجاره‌ای در برنامه وجود دارد و بر این اساس، 10 واحد کارگاهی فناوری در عرض دو سال احداث می‌شود و هم اکنون در شهرک صنعتی فاز دو ارومیه احداث چهار کارگاه آغاز شده و پس از پایان آن، به متقاضیان سرمایه‌گذاری اجاره داده می‌شود.

وی اظهار داشت: امسال واگذاری شهرک صنعتی پلدشت آغاز و قیمت‌گذاری‌ها به پایان رسیده است و اواخر اردیبهشت ماه واگذاری آنها آغاز می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اپل تراشه‌‎های هوش مصنوعی را برای مراکز داده توسعه می‌دهد
  • اپل تراشه‌‎های هوش مصنوعی خود را برای مراکز داده توسعه می‌دهد
  • تقاضا جهانی برای بنزین کاهشی است
  • تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌های دز و کارون اجتناب کنند
  • سازمان آب وبرق : مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌ های دز و کارون اجتناب کنند
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد