Web Analytics Made Easy - Statcounter

«پیرمحمد ملازهی» تحلیلگر ارشد مسائل افغانستان در تشریح دلایل مخالفت طالبان با درخواست آمریکا و سازمان ملل برای تمدید آتش‌بس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در افغانستانِ امروز آنچه به وقوع پیوسته است ریشه در تضاد قدرت دارد؛ این بدان مفهوم است که از یک سو طالبان به دنبال کسب قدرت است و از سویی دیگر دولت افغانستان هم به دنبال آن است تا قبضه قدرت را از دست ندهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اینکه طالبان به مدت سه روز آتش‌بس سراسری در افغانستان اعلام می‌کند، نشان می‌دهد که آنها به دنبال مانور قدرت در سراسر این کشور هستند اما اینکه جریان مذکور اعلام می‌کند با تمدید مدت آتش‌بس مخالف است به نوعی نشان می‌دهد که طالبان نمی‌خواهد اهرم فشار علیه دولت و نیروهای خارجی که همان عملیات‌های میدانی است را از دست بدهد. توجه داشته باشید که طالبان اساساً تمام قدرت را می‌خواهد نه بخشی از آنرا و به همین دلیل هم اکنون در حال زورآزمایی با دولت افغانستان هستند.

وی ادامه داد: اینکه آیا طالبان موفق می‌شود تمام قدرت را به نفع خود مصادره کند یا خیر مسئله‌ای است که بستگی به شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی امروز دارد. جامعه ملل امروز دیگر اجازه نمی‌دهد که طالبان تمام قدرت را در افغانستان به دست بگیرد؛ چراکه در این کشور به غیر از طالبان، احزاب و قومیت‌های متنوع دیگری وجود دارد که اگر تمام قدرت را به این جریان بدهند، علناً سایر قومیت‌ها و مذاهب نادیده گرفته می‌شوند و حتی ممکن است جنگ داخلی به راه بیافتد. نکته‌ای که در این میان باید به آن اشاره کرد این است که داده‌های فعلی نشان می‌دهد که پاکستان صحنه‌گردان تحولات افغانستان است و تشدید حملات به نوعی نشان می‌دهد که اسلام‌آباد به اهداف مدنظر خود دست پیدا نکرده است و خیلی هم با طرح صلح سراسری افغانستان موافق نیست. این در حالی است که پاکستانی‌ها می‌کوشند تا نفوذ هند در افغانستان را در ابعاد مختلف قطع کنند.

این کارشناس مسائل جنوب شرق آسیا تصریح کرد: واقعیت این است که در افغانستان پس از کنار رفتن دولت فعلی، مساله حکومت موقت مطرح است و پس از حکومت موقت بحث انتخابات سراسری به میان می‌آید. بر این اساس باید توجه کنیم که طالبان اساساً دو راهکار برای حل بحران افغانستان در دست دارد؛ نخست راه‌حل سیاسی است و دوم راه‌حل نظامی. طالبان هر دو راه‌حل را مدنظر دارد و به دنبال آن است تا بتواند از این طریق در بالاترین سطح، اقدام به امتیازگیری کند. آنها به دنبال تصرف کابل به وسیله عملیات‌های نظامی نیستند اما عملیات‌های طالبان در سراسر افغانستان به دولت این کشور و به خصوص ایالات متحده آمریکا می‌فهماند که طالبان در حال بالا بردن حجم و اندازه فشار خود هستند تا بتوانند در کنفرانس استانبول بیشترین امتیاز را کسب کنند. لذا آنها صراحتاً به طرفین اجلاس استانبول اعلام می‌کنند که اگر به آنها امتیاز داده نشود بدون تردید تشدید عملیات‌ها را تجربه خواهند کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این میان عده‌ای معتقدند که سازمان تروریستی القاعده و بخشی از داعش با شبکه حقانی ارتباط دارند و به همین دلیل ما شاهد یک فاز جدید از عملیات‌های میدانی طالبان هستیم. در این میان باید توجه کرد که تنها سه طرح در کنفرانس استانبول وجود دارد؛ نخست طرح مسکو است، دوم طرح آمریکا است و سوم هم طرح دولت افغانستان. طالبان به این نتیجه رسیده که اگر در کنفرانس استانبول به آنچه که می‌خواهد برسد مسائل در همین نقطه تمام می‌شود و اگر هم اوضاع اینگونه جلو نرود دست به حملات شدیدتر نظامی خواهد زد. بحث بعدی، خروج ایالات متحده از افغانستان است که برای طالبان به مانند یک خبر خوش می ماند. در این میان آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند که یک خروج ایمن پیروزمندانه از افغانستان به دنیا نشان دهند و در مقابل طالبان دست به سلاح شده است. بدون تردید خروج آمریکا از منظر روانی بر طالبان تاثیر خواهد گذاشت و آنها فکر می‌کنند که دست بالا را در معادلات دارند. لذا به همین دلیل است که نه تنها آتش‌بس را تمدید نمی‌کنند، بلکه میزان عملیات‌های آنها هم در حال افزایش است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان القاعده پاکستان طالبان داعش کابل شبکه حقانی کنفرانس استانبول نشان می دهد تمام قدرت عملیات ها آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۸۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق اهمیت مشارکت در انتخاباتِ دور دوم را تشدید کرد

ابراهیم شعرا در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: با توجه به اینکه در این دور از انتخابات شاهد برخوردهایی بین محور مقاومت با کشور متجاوز و غاصب اسرائیل بودیم و عملیات وعده صادق را انجام دادیم، نیاز به اینکه بتوانیم در عرصه بین‌ المللی و داخلی حضور گسترده‌ای از مردم و مشارکتی بالا را داشته باشیم، بیش از پیش لازم است و این می‌تواند به تقویت نظام کمک کند.

دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری در استان فارس با بیان اینکه مشارکت هرچه بیشتر مردم باعث افزایش بُرد و قدرت بیشتر کشور در عرصه‌های بین‌ المللی می‌شود، تصریح کرد: در کنار اهمیت مشارکت مردم، انتخاب اصلح نیز اهمیت ویژه‌ ای دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه شیراز و فارس یکی از نقاط مهم و استراتژیک کشور است، باید دارای نمایندگانی قدرتمند باشد که بتوانند با قدرت چانه‌زنی بالا ضمن رفع مشکلات مردم، پروژه‌های استانی و شهرستانی را به خوبی پیش ببرند.

این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: کاندیداهایی که برای دور دوم در عرصه رقابت باقی مانده‌اند، از میان تعداد زیادی از کاندیداها دور اول انتخاب شدند لذا باید مردم دقت بیشتری در انتخاب خود داشته و کسی را انتخاب کنند که علاوه بر تجارب مثبت و خوب، توانمندی‌های اجرایی و قانونگذاری خوبی را داشته باشد.

شعرا با اشاره به اهمیت توجه به نقش و جایگاه احزاب سیاسی در عرصه انتخابات خاطرنشان کرد: احزاب برای هر دور کاندیداهایی را با توجه به معیارها و شاخص‌های خاص خود معرفی می‌کنند که پیشنهاد می‌کنم مردم در این دور نیز ضمن بررسی کاندیداها، نیم نگاهی نیز به گزینه‌ها و لیست‌های انتخاباتی تشکل‌ها، گروه‌ها و جبهه‌ها داشته باشند.

کد خبر 6098521

دیگر خبرها

  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود
  • عملیات وعده صادق اهمیت مشارکت در انتخاباتِ دور دوم را تشدید کرد
  • تمدید اقامت دوماهه پناهجویان افغانستانی در پاکستان
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • طالبان خواستار سرمایه‌گذاری تاجران روسی در افغانستان شد
  • وقوع انفجار در کابل