Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@23:35:25 GMT

تولید آبزیان در استان اردبیل ۶۰۰ تن افزایش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۹۳۲۰

تولید آبزیان در استان اردبیل ۶۰۰ تن افزایش می‌یابد

به گزارش ایرنا، سیف الله تیزرو روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود:  برنامه امسال اداره کل شیلات و آبزی پروری استان اردبیل افزایش ۶۰۰ تن ماهی به مجموع تولید سالیان آبزیان در این استان است که این کار به تناسب ظرفیت تولید ماهی در مرکز استان و شهرستانها انجام خواهد شد.

وی اظهار کرد: افزایش ۵۰ الی ۶۰ تنی ظرفیت تولید ماهی در مزارع استخرهای پرورش ماهی شهرستان‌های مختلف استان با حمایت از مجریان طرح های آبزی پروری و راه اندازی مراکز پرورش ماهی جدید و همچنین افزایش تولید ماهی در واحد سطح استخرهای موجود از برنامه‌های پیش بینی شده برای افزایش تولید ماهی در این استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، در حالی که میزان تولید ماهی حدود هزار و ۲۰۰ تن  در سال ۸۶ در استان اردبیل بود این رقم در ۱۴ سال گذشته بیش از ۸.۵ برابر افزایش یافته و هم اکنون ۹ هزار و ۸۰۰ هزار تن انواع ماهیان سردابی و گرمابی در استان اردبیل تولید می‌شود.

سرپرست اداره کل شیلات استان اردبیل اظهار کرد: همانند سال گذشته و در راستای حمایت و پشتیبانی از صاحبان استخرها ومزارع پرورش ماهی خسارت دیده از کرونا و یا حوادث غیر مترقبه امسال نیز بچه ماهی رایگان قزل آلا در بین استخرهای خسارت دیده توزیع خواهد شد.

تیزرو با بیان اینکه رشد برخی از انواع  بچه ماهیان رها شده در داخل آبگیرها و رودخانه های استان از جمله بچه ماهی سفید متناسب با اقلیم منطقه نیست، اظهار کرد: در سال جاری برنامه          رهاسازی بچه ماهی در داخل آب جمع آوری شده در پشت سدها،رودخانه ها و آبگیرهای استان اردبیل پس از انجام مطالعه بر نحوه رشد قابل قبول بچه ماهیان رها شده سالیان قبل صورت خواهد گرفت .

وی اظهار کرد: در راستای تلاش برای تحقق شعار امسال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها برنامه‌هایی از جمله  سدها و استفاده از منابع آبی مستعد، چاه های کشاورزی دارای شرایط مساعد جهت آبزی پروری در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.

سرپرست اداره کل شیلات استان اردبیل  همچنین با اشاره به افزایش مصرف ماهی در استان اردبیل گفت: مصرف سرانه ماهی در این استان هم اکنون ۱۱ کیلو گرم است که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته افزایش خواهد یافت.

او افزود: با هدف افزایش مصرف ماهی در جامعه شیلات تلاش می‌کند با برگزاری کلاس‌های توجیهی و آموزشی از طریق صدا و سیما و سایر رسانه‌ها، نحوه پخت متنوع ماهی را به شهروندان آموزش داده و به نوعی ذائقه آنها را برای مصرف ماهی ارتقا دهد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه ماهی به علت داشتن پروتئین بالا و چربی‌های غیراشبا و امگا ۳ دارای خاصیت بی‌نظیر بوده و سرشار از ویتامین ها است، امیدواریم مردم مصرف آن را به عنوان یک ماده غذایی مؤثر و مغزی در تغذیه روزانه خود مورد توجه قرار دهند.

سرپرست اداره شیلات و آبزی‌ پروری استان اردبیل با اشاره به استعداد شهرستان خلخال برای اجرای طرح‌های پرورش ماهیان خاویاری در حاشیه رودخانه قزل‌اوزن گفت: در صورت رفع موانع اداری ایجاد شده توسط برخی از دستگاه‌های اجرایی در امر صدور مجوزهای احداث  اجرای طرح های پرورش ماهیان خاویاری توسط سرمایه‌گذاران  بخش خصوصی در حاشیه رودخانه قزل‌اوزن تسریع خواهد شد .

وی اظهار کرد: برای اجرای بزرگترین طرح پرورش ماهیان گرمابی استان اردبیل در خلخال تلاش زیادی شده و با افتتاح مجتمع آبزی‌پروری چم منامن در بخش خورش‌رستم در منطقه گرمسیری این شهرستان در هر دوره ۳۰۰ تن انواع ماهی گرمابی تولید و زمینه اشتغال ۳۵ نفر فراهم خواهد شد.

وی گفت: عملیات اجرایی مجمتع آبزی‌پروری چم منامن در حاشیه رودخانه قزل‌اوزن خلخال از سال ۸۶ آغاز و تاکنون برای ایجاد زیرساخت‌های آن از جمله احداث راه ، برق‌رسانی و تجهیزات پمپاژ آب بیش از ۱۰ میلیارد ریال از منابع دولتی هزینه شده و با ورود سرمایه‌گذار جدید و اعلام آمادگی برای تکمیل این طرح  این پروژه آبزی‌پروری ۲۰ هکتاری تکمیل و بهره‌برداری می‌شود.

او بیان کرد: برای تکمیل عملیات اجرایی این طرح که از سال‌ها پیش با هدف راه‌اندازی بزرگترین مجتمع آبزی‌پروری ماهیان گرمابی در منطقه چم منامن از توابع بخش خورش‌رستم خلخال در حاشیه رودخانه قزل‌اوزن با سرمایه‌گذاری دولت و بخش خصوصی آغاز شده و نیمه‌کاره مانده بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است .

فرماندار خلخال  هم گفت: علاوه بر طولانی شدن زمان اجرای طرح پرورش ماهیان خاویاری در حاشیه قزل اوزن توسط سرمایه گذار بخش خصوصی ، طرح احداث بزرگترین مجتمع آبزی‌پروری سردابی استان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این شهرستان نیز  با بی مهری‌هایی از سوی دستگاه‌های اجرایی استان همراه شد.

 فریدون بابایی با بیان اینکه این مجتمع توانایی تولید سالانه سه هزار تن ماهی سردآبی را داشته و در اشتغال بخشی از بیکاران منطقه و رونق اقتصادی شهرستان موثر خواهد بود، افزود: انتظار از اداره کل شیلات و مجموعه دستگاه‌های اجرایی استان همکاری با سرمایه‌گذار این طرح و سایر طرح‌های سرمایه‌گذاری اقتصادی این شهرستان است.

او اظهارداشت: در طراحی مجتمع آبزی‌پروری خلخال علاوه بر پیش‌بینی ایجاد صنایع بسته‌بندی و فرآوری ماهی به بحث گردشگری طرح نیز توجه ویژه‌ای شده و امکاناتی برای ماهی‌گیری و گردشگران با ایجاد دریاچه مصنوعی و طبخ ماهی در محل فراهم خواهد شد.

برچسب‌ها خلخال استان اردبیل سازمان شیلات ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خلخال استان اردبیل سازمان شیلات ایران خلخال استان اردبیل سازمان شیلات ایران اخبار کنکور حاشیه رودخانه قزل اوزن مجتمع آبزی پروری استان اردبیل اداره کل شیلات تولید ماهی پرورش ماهیان پرورش ماهی بخش خصوصی بچه ماهی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۹۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن کوشش تبار در حاشیه رونمایی از داروی بوپرنورفین در حاشیه برگزاری نمایشگاه بین المللی ایران اکسپو ۲۰۲۴ که با حضور استاندار البرز برگزار شد، با اشاره به وضعیت مطلوب علمی و فناوری استان البرز گفت: نگاه استاندار البرز به بحث تولید دارو، نگاهی نرم‌افزاری بوده و این اتفاق خوبی است که در استان البرز رخ داده است.

وی مطرح کرد: استان البرز با راهبری بخش دارو و دیگر زمینه‌های این حوزه وضعیت مطلوبی دارد و توانسته جایگاه خود را در زنجیره دارو پیدا کند. این استان همچنین می‌تواند در بحث تولید دارو در منطقه نیز نقش‌آفرینی کند. دارو موضوعی است که می‌تواند زمینه ساز فعالیت فرا قاره‌ای باشد.

معاون امور اقتصادی وزیر کشور عنوان کرد: این موضوع نقش‌آفرینی البرز را نیز به نمایش گذاشته که در نمایشگاه ایران اکسپو نیز مشهود است و استقبال و نظر ویژه بازدیدکنندگان از غرفه‌های استان گواه این ادعاست. توسعه زنجیره تولید دارو در البرز علاوه بر ایجاد اشتغال می‌تواند منافع دیگری نیز نصیب استان و کشور کند و این زنجیره نه تنها نباید منقطع شود بلکه باید توسعه پیدا کند.

این محصول در اندیکاسیون‌های ضد درد و ترک اعتیاد کاربرد دارد و در دو دوز ۱۰۰ و ۳۰۰ تولید می‌شود. با توجه به اینکه بیماران سرطانی و افراد درگیر اعتیاد با دردهای مزمن به صورت مداوم دست و پنجه نرم می‌کنند، این دارو با تکنولوژی هوشمند خود به صورت خودکار و به مدت یک ماه در بدن بیمار به کاهش درد کمک می‌کند.

کد خبر 6094679

دیگر خبرها

  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان
  • ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است
  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس افزایش می‌یابد
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات