Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@13:08:23 GMT

بولتن دانشمندان اتمی: انگلیس ۲۲۵ کلاهک هسته‌ای دارد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۵۱۴۵

بولتن دانشمندان اتمی: انگلیس ۲۲۵ کلاهک هسته‌ای دارد

بولتن دانشمندان اتمی گزارش داده انگلیس در حال حاضر ۲۲۵ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد.

به گزارش مشرق، یک سازمان غیرانتفاعی که در زمینه مسائل جهانی مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای فعالیت می‌کند گزارش داده انگلیس در حال حاضر ۲۲۵ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد.

«بولتن دانشمندان اتمی» نوشته زرادخانه هسته‌ای انگلیس متشکل از ۲۲۵ کلاهک هسته‌ای است که ۱۲۰ عدد از آنها آماده استقرار روی زیردریایی‌های هسته‌ای مجهز به موشک‌های بالیستیک این کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق این گزارش، این برآورد بر اساس اطلاعات علنی موجود درباره اندازه زرادخانه هسته‌ای انگلیس، گفت‌وگو با مقام‌های این کشور و تحلیل ساختار نیروهای هسته‌ای لندن انجام شده است.

انگلیس هنوز اسناد مربوط به اندازه زرادخانه هسته‌ای خود را از رده محرمانه خارج نکرده است، اما «ویلیام هیگ»، وزیر خارجه اسبق انگلیس درمصاحبه‌ای سال ۲۰۱۰ اعلام کرد دولت انگلیس طی سال‌های آتی حداکثر کلاهک‌های هسته‌ای موجود در زرادخانه تسلیحاتی این کشور را به حداکثر ۲۲۵ کلاهک خواهد رساند.

وزارت دفاع انگلیس سال ۲۰۱۳ مدعی شد که کاهش کلاهک‌های هسته‌ای این کشور به ۲۲۵ کلاهک در همان سال ۲۰۱۰ انجام شده است.

دولت انگلیس در اکتبر ۲۰۱۰ در سند «بررسی راهبردی مسائل دفاعی و امنیتی» اعلام کرد قصد دارد تعداد کل کلاهک‌های موجود در زرادخانه تسلیحاتی خود را به حداکثر ۱۸۰ کلاهک برساند.  در همین سند در سال ۲۰۱۵ مقرر شده بود که تعداد کلاهک‌ها تا اواسط سال ۲۰۲۰ به رقم یاد شده کاهش پیدا کنند.

با وجود این، بولتن دانشمندان اتمی نوشته به نظر می‌رسد طی این سال‌ها علی‌رغم این اظهارات شمار کلاهک‌های هسته‌ای موجود در زرادخانه انگلیس تقریباً در عدد ۲۲۵ ثابت مانده و تغییر نکرده است. انگلیس، کلاهک‌های از رده خارج‌شده را به انبار منتقل کرده اما آنها را منهدم نکرده است.

دولت انگلیس اسفندماه گذشته اعلام کرد قصد دارد زرادخانه تسلیحاتی خود را توسعه دهد. این مسئله با اعتراض ایران و چند کشور دیگر روبروشد. لندن اعلام کرده بود دولت انگلیس که بررسی‌های انجام شده در زمینه سیاست دفاعی و خارجی نشان می‌دهد نمی‌تواند به تعهداتش برای کاهش زرادخانه اتمی خود پایبند باشد.

در گزارش دولت انگلیس در آن زمان با اشاره به آنچه «تهدیدهای تروریستی» خوانده شد تصریح شده بود انگلیس شمار کلاهک‌های خود را تا حداکثر ۲۶۰ کلاهک افزایش خواهد داد.

روزنامه تلگراف گزارش داد، در صورت عملی شدن افزایش تعداد کلاهکهای اتمی بریتانیا، برای نخستین بار از پایان جنگ سرد به این سو خواهد بود که شمار کلاهک‌های اتمی این کشور افزایش پیدا می‌کند.

«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در واکنش به این اقدام انگلیس به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت ایران با برنامه انگلیس برای برای گسترش زرادخانه اتمی خود مخالف است.

او در واکنش به تصمیم لندن گفت: «مطابق با فلسفه پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی، این نوع تسلیحات باید کاهش یابد و فناوری‌های هسته‌ای باید در مفهوم اتم برای صلح توسعه پیدا کند.»

وی افزود: «جمهوری اسلامی ایران انرژی هسته‌ای را برای اهداف صلح‌آمیز توسعه می‌دهد و ما با گسترش تدریجی هیچ نوع سلاح هسته‌ای موافق نیستیم.»

انگلیس در سال‌های گذشته بارها از فعالیت‌های هسته‌ای ایران انتقاد کرده و در جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای مشارکت کرده است.

جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده مخالف تولید سلاح‌های هسته‌ای است و فعالیت‌های هسته‌ای تهران در راستای مصارف صلح‌آمیز است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انفجار افغانستان فلسطین انرژی هسته ای انگلیس موشک های بالیستیک جنگ اقتصادی آمریکا سلاح هسته ای کلاهک هسته ای زرادخانه هسته ای بولتن دانشمندان اتمی دولت انگلیس هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۵۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف گاز متان در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده که توسط موجودات زنده روی زمین تولید می‌شود و با این کشف، دانشمندان درباره ذخایر پنهانی سیاره گیج شده‌اند.

مریخ نورد کنجکاوی ناسا بار‌ها متان را در مریخ، به ویژه در نزدیکی محل فرود آن در داخل دهانه گیل با عرض ۹۶ مایل (۱۵۴ کیلومتر) شناسایی کرده است.

بنابر داده‌های به دست آمده، متان در مریخ رفتار نامنظمی دارد. فقط در شب یافت می‌شود و به صورت فصلی در نوسان است و به طور غیرمنتظره‌ای به سطوح ۴۰ برابر بیشتر از حد معمول افزایش می‌یابد. 

نکته قابل توجه دیگر این است که متان به مقدار قابل توجهی در جو مریخ وجود ندارد و در سایر مناطق سیاره سرخ در نزدیکی سطح نیز رصد نشده است.

گروهی از محققان ناسا به رهبری الکساندر پاولوف، دانشمند حوزه سیاره‌شناسی می‌گویند، احتمالا متان زیر نمک جامد قرار دارد و تنها زمانی از آن خارج شود که دما در مریخ افزایش یابد، بدین شکل که دمای زیاد در طول روز پوسته را تضعیف می‌کند و به آزادسازی این گاز منجر می‌شود، امکان دیگری که در نظر گرفته می‌شود این است که وزن سنگین مریخ‌نورد کنجکاوی هنگام حرکت آن بر روی سطح پوسته را می‌شکند و به متان اجازه انتشار می‌دهد.

تا کنون تشخیص متان در جوی مریخ موضوع حیاتی برای دانشمندان و محققان بوده است، چراکه وجود این گاز ممکن است نشان‌دهنده وجود فعالیت موجودات زنده بر روی سیاره باشد، اما به نظر می‌رسد که این نوع از گاز که توسط کنجکاوی شناسایی شده نشان فعالیت موجودات زنده نیست و احتمالاً از فعالیت‌هایی نظیر تجزیه آلی مواد زیرسطحی برمی‌آید. به عبارت دیگر، ممکن است  مریخ‌نورد کنجکاوی در حقیقت برخورد متان را از زیرسطح مریخ شناسایی کرده باشد.

این یافته‌های جدید می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بهتر درک کنند که متان در مریخ از کجا می‌آید و چگونه تولید می‌شود؛ این موضوع می‌تواند به بررسی ماهواره‌ها و نهاد‌های دیگر برای تحقیقات آینده درباره این سیاره بیانجامد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است