Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی/ مرحله ثبت‌نام داوطلبان حضور در انتخابات ریاست جمهوری که از سه‌شنبه 21 اردیبهشت آغاز شده بود، ساعت 18 امروز (شنبه 25 اردیبهشت) پایان می‌یابد.

 در حالی که در روز اول ثبت‌نام تنها 57 نفر ثبت‌نام کرده بودند مراجعه نامزدها در روزهای پنجشنبه و جمعه اوج گرفت و چهره‌های متعلق به طیف‌های مختلف سیاسی خود را برای اعلام کاندیداتوری به وزارت کشور رساندند؛ با این حال به‌طور مشخصی تعدد وزرای دولت محمود احمدی‌نژاد ثبت‌نام‌کننده بیشتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از رستم قاسمی، صادق خلیلیان و محمد عباسی وزرای نفت، جهاد کشاورزی و ورزش و جوانان دولت دهم تا شخص محمود احمدی‌نژاد که با ثبت‌نامشان اوج تمایل دولت دهمی‌ها برای بازگشت به قدرت را نشان دادند.
به‌گفته سید‌اسماعیل موسوی دبیر ستاد انتخابات تعداد داوطلبان ثبت‌نام‌کننده تا پایان روز دوم به ۱۳۰ نفر و در پایان روز سوم (پنجشنبه) به 211 نفر رسید. روز جمعه نیز روند ثبت‌نام‌ها با حضور چهره‌هایی همچون مصطفی تاجزاده اصلاح‌طلب و فریدون عباسی اصولگرا رونق یافت. به گفته موسوی تا پایان جمعه 304 نفر ثبت نام کرده اند (گزارش ثبت نام نامزدها در صفحه 4). با این حال وعده ثبت‌نام سید‌ابراهیم رئیسی و قطعی شدن حضور چهره‌هایی مانند علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری محقق نشد و به آخرین روز ثبت‌نام‌ها موکول شد.
بهروز نعمتی نماینده سابق نزدیک به لاریجانی اعلام کرد که ثبت‌نام رئیس سابق مجلس شورای اسلامی برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ قطعی شده است و حتی خبرگزاری مهر مدعی شد که ستاد انتخاباتی لاریجانی با محوریت «تاجگردون» و «باهنر» تشکیل شده است. اما دست‌کم باهنر این خبر را تأیید نکرد.
همچنین علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با تسنیم احتمال کاندیداتوری خود را رد نکرد اما گفت که هنوز تصمیم قطعی و نهایی نگرفته است. یک عضو جبهه اصلاح‌طلبان ایران هم از قطعی شدن تصمیم اسحاق جهانگیری برای حضور در انتخابات پیش رو خبر داد. محمد نعیمی‌پور هم گفت: از منابع موثقی شنیدم که آقایان مهدی کروبی، محمد خاتمی و موسوی خوئینی‌ها از جهانگیری برای حضور در انتخابات دعوت کرده‌اند. به گفته آذر منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات قرار است همه کاندیداهای این جبهه برای انتخابات 1400 ثبت‌نام کنند و تصمیم‌گیری اصلاح‌طلبان برای رسیدن به کاندیدای واحد به بعد از ایام ثبت‌نام موکول شده است.
در چنین شرایطی اما حضور نیافتن دو چهره اصلاح‌طلب در انتخابات 1400 مطرح شد؛ محمد جواد ظریف و قطعاً ثبت‌نام نخواهند کرد.  
وزیر کشور: مشکلی با شورای نگهبان نداریم
ثبت‌نام کاندیداها در روزهای گذشته مطابق با اعلام دولت و خواست رئیس‌جمهوری بر مبنای قانون فعلی انتخابات انجام شد. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در جریان بازدیدش از ستاد انتخابات کشور و روند ثبت‌نام‌ها با تأکید بر اینکه هم شورای نگهبان و هم وزارت کشور در فرایند ثبت‌نام از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری بر اساس قانون عمل می‌کنند، گفت: هیچ مشکلی با شورای نگهبان نداریم و هماهنگی کامل در حال انجام است؛ پس از اخذ مدارک کسانی که شرایط لازم از نظر شورای نگهبان دارند، دسته‌بندی می‌کنیم و آن را تحویل شورای نگهبان می‌دهیم.
جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور هم که پیش از رحمانی‌فضلی به محل ستاد انتخابات آمده بود، از نحوه ورود روز پنجشنبه احمدی‌نژاد به وزارت کشور و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط وی و هوادارانش انتقاد کرد و گفت: «یکی از داوطلبان روز گذشته پروتکل‌ها را رعایت نکرد و من می‌خواهم مسئولیت اجتماعی داوطلبین را گوشزد کنم. داوطلبی که اصرار می‌کند جمعیت قابل توجهی را بیاورد و در خیابان تجمع ایجاد کند، باید مسئولیتش را بپذیرد.»
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان هم که دیروز برای بازدید از روند ثبت‌نام‌ها به ستاد انتخابات کشور رفته بود، گفت:خوشبختانه امسال به خاطر مصوبه شورای نگهبان شاهد جشنواره ثبت‌نام نبودیم و طبق آماری که به بنده ارائه شده افرادی که شرایط اولیه را نداشته‌اند کمتر در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند. کدخدایی گفت: شورای نگهبان مصر است افرادی که واجد شرایط هستند حتماً در انتخابات ثبت‌نام کنند تا تنوع بیشتری در اختیار مردم برای گزینه‌های انتخاباتی باشد، اما کسانی که شرایط اولیه را ندارند هر چه کمتر مراجعه کنند و یا مراجعه نکنند بهتر است چون ملاک ما در بررسی نهایی  مصوبه ای است که شورای نگهبان اعلام کرده است.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین به بخش خبری ساعت 14 رادیو گفت: با توجه به قانون، امکان تمدید زمان ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری به هیچ وجه وجود ندارد، لذا افرادی که ثبت‌نام می‌کنند حتماً باید مدارک مندرج در مصوبه شورای نگهبان را ارائه نمایند و الا بعد از آن دیگر شانسی برای بررسی صلاحیت‌شان وجود نخواهد داشت.
چهار روز فرصت برای داوطلبان رد صلاحیت شده شوراها
هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد داوطلبان رد صلاحیت شده در هیأت‌های عالی نظارت استان از تاریخ ابلاغ نتایج برای ثبت اعتراض چهار روز فرصت دارند.
به‌گزارش ایرنا، در این اطلاعیه آمده است: با توجه به شرایط همه‌گیری ویروس کرونا در کشور، داوطلبان می‌توانند اعتراضات خود را از سه روش ثبت کنند؛ مراجعه به فرمانداری‌های سراسر کشور در شهرستان حوزه انتخابیه داوطلب، مراجعه به هیأت‌های عالی نظارت استانی، مستقر در مرکز استان حوزه انتخابیه داوطلب یا مراجعه به کمیته رسیدگی به اعتراضات هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور مسستقر در میدان شهدای هفتم تیر، خیابان شهید مفتح جنوبی، استادیوم شهید شیرودی، سالن شهید افراسیابی. هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور در اطلاعیه خود تأکید کرد که به کلیه اعتراضات طبق قانون و با اولویت رسیدگی خواهد کرد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ستاد انتخابات شورای نگهبان ثبت نام کنند ثبت نام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۶۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟

  عصر ایران؛ مهرداد خدیر- سخن‌گوی شورای نگهبان در واکنش به نامه‌ها و نظرات رییس جمهوری پیشین ایران درباره رد صلاحیت خود در انتخابات مجلس خبرگان رهبری سه جمله گفته: اول این که بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است ( یعنی به من که عضو حقوق‌دان هستم ربطی ندارد) اما تأکید فقها همواره بر اجرای قانون بوده است. دوم این که این حرف‌ها تازگی ندارد و سوم هم ( به طعنه) این که وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست اما وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

  طبعا خود آقای حسن روحانی باید واکنش نشان دهد یا ندهد اما چون مبنای استدلال و پاسخ آقای طحان نظیف اشکال دارد و وقتی به رییس جمهوری سابق که سال‌ها عضو خبرگان بوده این گونه پاسخ داده شده دیگران جای خود دارند ذکر چند نکته خالی از فایده نیست:

۱. سخن‌گوی شورای نگهبان سخن‎گوی نهاد شورای نگهبان است. درست است که ایشان عضو حقوق‌دان است و عضو فقها نیست و طبعا در جلسات مربوطه نبوده اما قرار نیست سخن‌گو تنها درباره موضوعاتی توضیح و پاسخ دهد که خود در آنها نقش داشته باشد و از ایشان انتظار می‌رفت توضیح بدهد یا توضیح فقها را منعکس کند یا بخواند. یا بگویند می‌پرسم و پاسخ می‌دهم یا شأن آقایان اجل از پاسخ گویی است ولو به هم لاس و عضو سابق همان مجلس طی دوره های مامادی و متوالی. یا به زبان ساده: همین است که هست. هر یک از اینها پذیرفتنی تر است تا این که من نبودم. کما این که سخن‌گوی قوه قضاییه هم آرای قضایی را صادر نکرده ولی اطلاع رسانی می‌کند.

۲.این که تازگی ندارد نیز توجیه مناسبی نیست. خیلی از اتفاقات تازگی ندارد. اصلا در این مملکت چی تازگی دارد؟! با این حال تازگی نداشتن توجیه مناسبی نیست. تصور کنید سیل بیاید و مسوول مربوطه بگوید تازگی ندارد. یا جایی آتش بگیرد و بگویند تازگی ندارد!

۳. معلوم است که افراد به تایید صلاحیت خود ایراد نمی‌گیرند بلکه به رد خود انتقاد وارد می‌کنند. از آقای روحانی می‌توان انتقاد کرد که چرا همین حساسیت را در مقام رییس جمهوری در قبال رد نامزدهای دیگر نشان ندادید ولی نمی‌توان گفت چطور وقتی تایید شد خوب بود و حالا بد شد؟!

   یک مثال چندش آور شاید به موضوع کمک کند. تصور کنید هر هفته به یک چلوکبابی مشخص مراجعه و چلوکباب میل می‌کنید. (‌فرض است وگرنه مگر هر هفته می شود رفت چلوکبابی؟!) در یکی از این دفعات اما یک بال سوسک یا مگس مشاهده می‌کنید. گارسون محترم را صدا و اعتراض می‌کنید. آیا او می‌تواند بگوید شما که همیشه راضی بودید. چطور هفته‌های قبل اعتراض نکردید؟ خوب! در دفعات گذشته مشکلی نبود و حالا هست. حکایت حسن آقای روحانی نیز همین است. قبلا تایید می‌کردند. از نظر او باید این کار می‌شد. این بار این کار را نکرده‌اند و اعتراض دارد. دانش‌آموز یا دانشجو اگر بابت نمره کم اعتراض کند آیا معلم و استاد می‌تواند بگوید چظور ثلث قبل یا ترم پیش نمره‌دهی من خوب بود ولی حالا بد شده؟ پاسخ این است: بحث بر سر این ورقه در این ترم است نه ترم قبل و پار و پیرار. حالا آقای نظیف! بحث بر سر انتخابات ۱۴۰۲ است نه قبل از آن. 

  سخن‌گوی محترم شورای نگهبان البته می‌توانست بگوید: این نهاد صلاحیت عضو حقوق دان و قائم مقام سابق خود را هم رد کرده. ( مرحوم سید رضا زواره‌ای) که صلاحیت دیگران را تایید می‌کرد و خود نیز دوبار کاندیدای ریاست جمهوری شده بود. رد صلاحیت رییس جمهور سابق و عضو پیشین خبرگان را این گونه ببینید به ویژه که حسن روحانی کاملا سیاسی است و می داند آن اتفاق بیش از‌ آن که معطوف به گذشته باشد معطوف به آینده است. 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»

دیگر خبرها

  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی
  • چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟
  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد / آخرین خبرها از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی درباره دلایل رد صلاحیتش
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • آغاز نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان/ زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تعیین شد/ دلایل متعددی برای رد صلاحیت حسن روحانی وجود دارد