Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی گفت: مساله حمل و نقل، هتل ها، امنیت عمومی، مسائل اقتصادی، تورم و مواردی از این قبیل هستند که به وضع توسعه گردشگری سر و شکل می‌دهند. فرض بگیریم در نقطه‌ای از کشور یک اثر تاریخی درجه یک قرار دارد، اما آن ناحیه از داشتن یک جاده مناسب محروم است. در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت در آن منطقه گردشگری رونقی به خود بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی در رابطه با چرایی منفی بودن تراز گردشگری کشور در دوره پیش از شیوع بیماری کرونا و اعمال تحریم‌ها به میزان گفت: وجود تحریم و کرونا و تاثیری که بر گردشگری ما گذاشته را باید جدا از روابط کشور‌ها ببینیم. زمانی ممکن است ما با یکی از کشور‌های همجوار بدون آنکه تحریم یا کرونایی در کار باشد رابطه چندان حسنه‌ای نداشته باشیم. در نتیجه در زمینه گردشگری به صورت خود به خودی دو کشور نخواهند توانست همکاری و رفت و آمد چندانی داشته باشند. در کنار مسائل دیپلماتیک موضوعات دیگری نظر مسائل اقتصادی هم اثرگذار خواهد بود.   وی ادامه داد: در بحث توسعه گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیست تا سی درصد نقش دارد. مساله حمل و نقل، هتل ها، امنیت عمومی، مسائل اقتصادی، تورم و مواردی از این قبیل هستند که به وضع توسعه گردشگری سر و شکل می‌دهند. فرض بگیریم در نقطه‌ای از کشور یک اثر تاریخی درجه یک قرار دارد، اما آن ناحیه از داشتن یک جاده مناسب محروم است. در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت در آن منطقه گردشگری رونقی به خود بگیرد.   کارگر افزود: یا اگر در مسیری که گردشگران برای دیدن آثار تاریخی می‌روند امنیت کافی وجود نداشته باشد یا در آن ناحیه خدمات بهداشتی مناسبی انجام نگیرد بدیهی است که رغبتی برای گردشگری باقی نخواهد ماند. درواقع وجود عوامل و امکانات و خدمات مختلف است که باید دست به دست هم دهند تا گردشگری رونق پیدا کند. وقتی در یک جامعه توسعه گردشگری شکل می‌گیرد که پیش از آن یک توسعه همه جانبه اتفاق افتاده باشد.   بیشتر بخوانید: نباید همه مسوولیت را به گردن وزارت میراث فرهنگی بیندازیم
مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی در پاسخ به اینکه چرا برخلاف کشور ما ترکیه موفق شده از آرامگاه مولوی به عنوان یک کانون مهم گردشگری و ارزآوری بهره ببرد گفت: در جوامع گوناگون صنعت گردشگری به موازات دیگر موضوعات توسعه پیدا می‌کند یا اینکه دچار عقبگرد می‌شود. وقتی در کشوری شاخصه‌های مربوط به توسعه تحقق پیدا کند عناصر گردشگری آن کشور هم مورد توجه قرار می‌گیرد. یک مثال برای این مساله همین است که امروز شاهدیم در کشور ترکیه آرامگاه مولوی در کانون توجه گردشگران قرار گرفته و به یک منبع عمده برای ارزآوری و درآمدزایی در آن کشور تبدیل شده است.   وی خاطرنشان کرد: نباید این طور تصور کرد که مسوولان گردشگری کشور ترکیه دست به اقدامات خاصی زده اند که نتیجه اش تبدیل شدن آرامگاه مولوی به یک قطب گردشگری در آن کشور بوده است. بلکه یک سیاستگذاری کلان در آن کشور برای توسعه کلی اتفاق افتاده و همزمان متولیان شهر قونیه هم به واسطه قرار داشتن آرامگاه مولانا در این شهر و جایگاه ادبی و عرفانی ویژه‌ای که مولوی دارد دست به کار شده اند تا سهمی از توسعه کشور ترکیه داشته باشند. حالا اگر کل کشور ترکیه در زمینه توسعه گردشگری پیشرفتی نداشته باشد شهر قونیه هم وضعی جدا از دیگر نقاط آن کشور نخواهد داشت و مسوولان این شهر هر چقدر هم که دست و پا بزنند تلاش هایشان به جایی نخواهد رسید.   انتهای پیام/ برچسب ها: محمدرضا کارگر گردشگری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محمدرضا کارگر گردشگری توسعه گردشگری کشور ترکیه آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۶۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد

ایسنا/مرکزی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از برگزاری آئین روز ملی قنات با حضور جمعی از کشاورزان دشت بهریار شهرستان دلیجان خبر داد.

محمود مرادی امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ گفت: کشاورزان در این مراسم به مناسبت  گرامیداشت روز ملی قنات ایرانی، مظهر قنات تاریخی بهریار را به امید فزونی برکت، گلریزان و گلاب افشان کردند.

وی گفت: ایرانی‌ها با ابداع فن قنات در سرزمین نیمه خشک ایران بزرگترین تمدن‌ها را ایجاد کردند و در واقع با مدیریت منابع آب آبادانی را به ارمغان آوردند، لذا وظیفه همه ما این روزها حفاظت از این میراث معنوی است تا نسل‌های آینده از ما به نیکی یاد کنند.

او با بیان اینکه قنات بهریار به عنوان یک اثر ارزشمند تاریخی مربوط به دوره صفوی در تاریخ یکم اردیبهشت ۱۳۹۴ به شماره ۳۱۲۳۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، افزود: امسال مراسم روز ملی قنات برای سومین سال متوالی در راستای انجام مقدمات ثبت جهانی این میراث ارزشمند تاریخی دلیجان برگزار شد.

مرادی افزود: قنات بهریار یکی از کهن‌ترین میراث ارزشمند شهر دلیجان است که با تلاش سعید اصغری، محقق و تاریخ نویس دلیجانی در میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی افزود: متاسفانه قنات بهریار حال خوبی ندارد و لازم است مدیریت شهری دلیجان این مهم را درک کند که یکی از جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی شهر در معرض نابودی است و باید اقدامات ضروری برای نجات آن را در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام    

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است