Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، رمزارز‌ها چونان تیغ دولبه‌ای هستند که از یک سو در شرایط نامطلوب اقتصادی و تحریم‌ها می‌توانند مزیتی قابل اعتنا برای تامین مواد اولیه بخش تولید و تبادلات مالی باشند و از سوی دیگر مصرف بالای برق آن‌ها شبکه سراسری را دچار مشکل می‌کند و راه جدیدی برای پولشویی و مفاسد دیگر اقتصادی باز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رمزارز نوعی از پول دیجیتال است که در آن تولید واحد پول و تایید اصالت تراکنش پول با استفاده از آلگوریتم‌های رمزگذاری کنترل می‌شود و معمولا به صورت نامتمرکز و بدون وابستگی به یک بانک مرکزی کار می‌کند.

رمزارز‌ها تضمین می‌کنند که انتقال پول به طور مستقیم بین ۲ طرف در یک معامله بدون نیاز به یک شخص ثالث مانند بانک یا شرکت کارت اعتباری انجام گیرد و این انتقال‌ها از طریق استفاده از کلید‌های عمومی و خصوصی برای اهداف امنیتی تسهیل می‌شود.

در سیستم رمزارز‌های مدرن، "کیف پول" یا آدرس حساب کاربری کاربر دارای کلید عمومی است و کلید خصوصی برای امضای معاملات استفاده می‌شود، انتقال صندوق‌ها با حداقل هزینه‌های پردازش انجام می‌شود و این به کاربران اجازه می‌دهد از هزینه‌های زیادی که اکثر بانک‌ها و موسسات مالی برای انتقال از آن‌ها دریافت می‌کنند اجتناب شود.

اما رمرز‌ها معایبی نیز دارند جدا از مصرف بالای برقشان، ویژگی ماهیت نیمه ناشناس بودن آن‌ها در معاملات باعث شده که رمزارز‌ها به گزینه خوبی برای مجموعه‌ای از فعالیت‌های نامناسب مانند پول شویی و فرار از مالیات تبدیل شوند.

مصرف بالای برق رمزارز‌ها در زمستان سال گذشته، خراسان رضوی را در تامین برق دچار مشکل کرد و مشهد به صورت بی سابقه‌ای دچار خاموشی شد، اما مزارع رمزارز‌ها روز به روز گسترش بیشتری پیدا کرد و از واحد‌های تولیدی اطراف مشهد گرفته تا صنوف و کارگاه‌های داخل شهر مجهز به دستگاه‌های استخراج رمزارز شدند.

استفاده غیرمجاز دستگاه‌های رمزارز از برق سراسری، خسارت سنگینی به جای گذاشت به نحوی که به گفته مدیر دفتر نظارت و کنترل لوازم اندازه‌گیری شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی به کارگیری غیرمجاز دستگاه‌های ماینر با استفاده غیرقانونی انرژی برای استخراج رمزارز ظرف یک سال اخیر ۲۱ میلیارد و ۱۲۷ میلیون ریال خسارت به شبکه برق استان وارد کرده است.

علی مرادی گفت: این حجم خسارت مالی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی ناشی از مصرف غیرمجاز سه هزار و ۲۸۸ کیلووات ساعت انرژی برق توسط استخراج کنندگان غیرقانونی انواع رمزارز است به طوری که طی یک سال اخیر هزار و ۱۲۷ دستگاه ماینر غیرمجاز از ۴۵ مرکز غیرقانونی استخراج رمزارز با هماهنگی قضایی توسط ماموران انتظامی در نقاط مختلف خراسان رضوی کشف و ضبط شده است.

تقاضا برای استخراج رمزارز به شدت در خراسان رضوی روند رو به افزایشی داشته تا آنجا که بیشترین جواز تاسیس برای استخراج رمزارز توسط سازمان صنعت استان صادر شده، اما هیچ کدام تاکنون منتج به پروانه بهره برداری نشده تا کار قانونمند پیش رود.

بیشتربخوانید

صرفه‌جویی ارزی ۱۴۰ میلیون دلاری با تکیه بر توان داخلی


جایی برای استقرار رمزارز‌ها

دارندگان رمرارز‌ها جایی برای استقرار می‌خواهند تا کار خود را قانونمند کنند، اما شرایط قانونی اجازه استقرار ضابطه‌مند به آن‌ها را نمی‌دهند، فرآیند تبدیل جواز تاسیس به پروانه بهره برداری آن قدر طولانی و سختگیرانه است که فرد دیگر چاره‌ای جز استقرار دستگاه‌ها در گوشه و کنار واحد تولیدی، کارگاه یا واحد صنفی نمی‌یابد.

جواد خزائی معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به تقاضای زیاد برای تولید ارز دیجیتال (رمزارز) در این استان و شرایط سختگیرانه صدور پروانه بهره‌برداری برای این طرح‌ها اشاره کرد و گفت: وجود شیوه‌نامه‌های سختگیرانه، مانع از شتاب در صدور پروانه بهره‌برداری برای متقاضیان دارای جواز تاسیس واحد تولید ارز دیجیتال شده به طوری که هیچ یک از جواز‌های تاسیس در این حوزه تاکنون پروانه بهره‌برداری دریافت نکرده‌اند.

او افزود: جواز تاسیس برای تولید ارز دیجیتال از پارسال تاکنون به تعداد ۲۵۲ مورد توسط این سازمان برای متقاضیان داخل استان صادر شده که مشخصات همه آن‌ها بر روی سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است و سرمایه‌گذار پس از صدور هر جواز تاسیس مدت ۶ ماه مهلت دارد تا شرایط لازم را برای دریافت پروانه بهره‌برداری کسب کند لذا پس از احراز شرایط، پروانه بهره‌برداری برای آغاز تولید داده می‌شود.

یکی از شرایط مهم اخذ پروانه بهره‌برداری برای هر یک از جواز‌های تاسیس واحد تولیدی ارز دیجیتال "استقرار آن‌ها در داخل شهرک صنعتی یا منطقه ویژه اقتصادی یا نیروگاه" است که تحقق این امر با مشکلاتی همراه بوده است.

استقرار دستگاه‌های استخراج رمزارز در داخل شهرک‌های صنعتی یا خارج از آن در خراسان رضوی با مشکلات متعددی همراه است که این مشکلات راه متقاضیان آن‌ها را برای استقرار و استفاده غیرقانونی از برق باز کرده است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: از لحاظ قانونی هیچ مشکلی برای استقرار دستگاه‌های استخراج رمزارز در شهرک‌های صنعتی وجود ندارد، ولی شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی اعلام کرده است که اشتراک برق یا گازی برای واگذاری به متقاضیان استخراج رمزارز در شهرک‌های صنعتی ندارد لذا واگذاری زمین به این متقاضیان در شهرک‌ها فعلا منتفی است.

خزائی بیان کرد: با این حال تولیدکنندگانی که از گذشته از واحد صنعتی تعطیل دارای پروانه بهره برداری برخوردار بوده یا در واحد تولیدی خود ظرفیت خالی دارند مشروط بر این که در زون فلزی باشند می‌توانند نسبت به استقرار دستگاه استخراج رمزارز اقدام کنند.

او تصریح کرد: برای تولیدکننده‌ای که در زون فلزی قرار داشته و از برق مازاد در واحد خود برخوردار است و نیازمند گرفتن اشتراک برق یا اشتراک گاز برای تولید برق از شرکت شهرک‌های صنعتی نیست هیچ مانعی برای استقرار دستگاه استخراج رمزارز وجود ندارد.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در ادامه به قوانین مربوط به استخراج رمزارز‌ها در کشور اشاره و تاکید کرد: قانون کلی برای استقرار رمزارز‌ها می‌گوید که رده زیست محیطی برای آن‌ها جزء رده ۲ بوده و آن‌ها هیچ آلودگی زیست محیطی ندارند و استقرار آن‌ها از سوی سازمان محیط زیست بلامانع است.

خزائی اظهار کرد: از آنجا که استقرار دستگاه‌های استخارج رمزارز در خارج از شهرک‌های صنعتی ممکن نبود ۲۵ فروردین ماه امسال وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامه‌ای شرایط استقرار دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال را تسهیل کرد.

او افزود: در دستورالعمل وزیر صنعت قید شده است در صورتی که استفاده متقاضی استقرار دستگاه استخراج رمزارز در خارج از شهرک‌های صنعتی بخواهد از برق شبکه سراسری استفاده کند استعلام آن از شرکت برق گرفته می‌شود و در صورتی که بخواهد با استفاده از گاز سراسری و از طریق مولد، برق تولید کند استعلام آن از شرکت گاز گرفته می‌شود.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی  ادامه داد: در صورتی که پس از استعلام، هر یک از شرکت‌های برق یا گاز استفاده متقاضی استقرار دستگاه استخراج رمزارز را بلامانع دانستند سازمان صنعت مشروط بر تداوم عمل به تعهد تولید و حفظ اشتغال واحد در طرح صنعتی یا تولیدی کنونی خود و موافقت اداره کل حفاظت محیط زیست به دارندگان جواز تاسیس ارز دیجیتال، پروانه بهره برداری می‌دهد تا فعالیتشان قانونی شود.

خزائی بیان کرد: تاکنون هیچ یک از ۲۵۰ جواز تاسیس ارز دیجیتال در استان خراسان رضوی پروانه بهره برداری نگرفته اند و در صورتی که دستگاه‌های استخراج رمزارز ساماندهی نشوند و برای آن‌ها پروانه بهره برداری صادر نگردد مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت.

او تصریح کرد: تقاضای ما سهولت روال قانونی برای استقرار دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال در داخل شهرهاست، زیرا این دستگاه‌ها هیچ آلودگی زیست محیطی ندارند و اگر فعالیتشان قانونمند شود دستگاه‌های نظارتی فعالیت آن‌ها را تحت کنترل درآورده و صاحبان ارز دیجیتال هزینه برق مصرفی خود را به دولت پرداخت کرده و در زمان اوج مصرف با شرکت برق همکاری می‌کنند.

دغدغه صنعت برق برای استفاده غیرقانونی رمزارز‌ها

از ابتدای امسال کنکاش برای استفاده غیرقانونی دستگاه‌های استخراج رمرارز در خراسان رضوی و مشهد از سوی بازرسان به شدت افزایش یافته است و روزی نیست که خبری از کشفیات در این زمینه در رسانه‌های مختلف درج نشود.

وزارت نیرو دغدغه تابستان سخت امسال برای تولید برق را دارد و دستگاه‌های استخراج رمزارز را یک مانع بزرگ برای مدیریت مصرف در ساعات اوج مصرف می‌داند و خواهان ساماندهی اوضاع است.

عباس آذری سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی هم  وضعیت تولید برق در تابستان امسال را با توجه به خشکسالی و کاهش تولید، بغرنج عنوان کرد و یکی از مهم ترین مشکلات در این حوزه را استفاده غیرقانونی دستگاه‌های استخراج رمزارز از برق سراسری دانست.

او افزود: هم اینک هیچ یک از دستگاه‌های استخراج رمزارز در مشهد و خراسان رضوی مجوز قانونی ندارد در حالی که صاحبان این دستگاه‌ها باید طبق تعرفه‌ای که وزارت نیرو در سال ۹۸ ابلاغ کرده و دستورالعمل استفاده این دستگاه‌ها را از برق ارائه داده است برای خرید قانونی برق اقدام نکرده اند.

سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی ادامه داد: در همین یک ماه اخیر سه هزار دستگاه استخراج رمزارز غیرمجاز در مشهد کشف شد و تخمین زده می‌شود که این تعداد در مشهد به ۳۰۰ هزار دستگاه برسد.

آذری بیان کرد: از آنجا که خاموشی در مشهد بسیار اندک است برای سرمایه گذاران حوزه رمزارز استفاده از دستگاه‌های استخراج آن در این شهر جاذبه زیادی دارد، زیرا این دستگاه‌ها در طول سال به طور یکنواخت برق مصرف کرده و فعال هستند و هر خاموشی برق باعث توقف آن‌ها و از بین رفتن تمامی خروجی دستگاه می‌شود و باید دستگاه از صفر کار خود را آغاز کند.

او تصریح کرد: براساس پیش بینی‌های انجام گرفته، دستگاه‌های استخراج رمزارز غیرمجاز بین ۷۰ تا ۸۰ مگاوات برق مصرف می‌کنند و مصرف برق هر دستگاه ۲ کیلووات است در حالی که تمامی کنتور‌های خانه‌ها در مشهد پنج کیلوواتی و مصرف همه آن‌ها به صورت همزمان به یک کیلووات برق هم نمی‌رسد.

سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی تاکید کرد: مشکل اصلی در حوزه دستگاه‌های استخراج رمزارز، غیرقانونی بودن آن‌ها و نگرانی بابت دوره اوج مصرف تابستان است در حالی که اگر صاحبان آن‌ها از سازمان صنعت پروانه بهره برداری بگیرند شرکت برق برای آن‌ها کنتور هوشمند نصب می‌کند و طی انعقاد تفاهم نامه ای، همکاری آنان را در ساعات اوج مصرف جلب می‌کند.

آذری اظهار کرد: کل دوره اوج مصرف در طول تابستان ۲۰۰ ساعت است و اگر مشترکان در این ۲۰۰ ساعت وزارت نیرو را یاری دهند از دوره اوج مصرف تابستان بدون خاموشی عبور خواهیم کرد و در صورت همکاری مشترکان صنعتی استان در سال جاری، ۵۰ تا ۶۰ میلیارد پاداش در نظر گرفته شده که به صاحبان دستگاه‌های رمزارز نیز می‌توانیم در صورت همکاری به همین میزان پاداش دهیم.

معاون بهره برداری و نگهداشت شرکت توزیع برق مشهد هم گفت: خوشبختانه بین این شرکت و سازمان صنعت همکاری‌هایی ایجاد شده است تا به محض صدور پروانه بهره برداری برای دارندگان دستگاه‌های استخراج رمزارز، این شرکت به آن‌ها برق دهد.

آذری افزود: شرکت توزیع برق هیچ محدودیتی در واگذاری دستگاه‌های استخراج رمزارز با تعرفه رسمی ندارد و از آنجا که برخورد‌ها با این افراد بیشتر شده، رغبت آنان برای خرید برق طبق تعرفه وزارت نیرو افزایش یافته است.

برنامه‌ای برای توسعه رمزارز‌ها نیست

جدا از معایب و استفاده‌های غیرقانونی از رمزارز، استفاده درست از این پدیده نوظهور در شرایط تحریمی می‌تواند بسیار اثرگذار باشد و شرایط تامین بخشی از مواد اولیه تولید را تسهیل کند که نباید از این ظرفیت غفلت کرد.

با این حال معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی می‌گوید که این سازمان به هیچ وجه به دنبال توسعه دستگاه‌های استخراج رمزارز‌ها نیست و هیچ برنامه‌ای برای توسعه در استان ندارد و قانونگذار به دلیل تقاضای بالای مردم برای سرمایه گذاری در این خصوص، فقط تلاش کرده با تدوین ضوابط و دستورالعمل‌ها این فرآیند را قانونی کند.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: نباید برداشت عمومی این طور باشد که این سازمان به دنبال توسعه رمزارزهاست و البته حتما هدف غایی این است که تولید ارز دیجیتال در نهایت قانونمند شود و رمزارز تولید شده در چرخه اقتصاد به عنوان ارز مورد استفاده قرار گیرد و بتوان با آن مواد اولیه و کالای مورد نیاز را وارد کشور کرد که به نفع بخش تولید است.

خزائی بیان کرد: با این حال در برهه کنونی، توسعه ارز‌های دیجیتال در اولویت نیست و هدف سازمان صنعت استان ایجاد بستر قانونی برای متقاضیان رمرزارز است تا بتوانند قانونمند به تولید ارز دیجیتال خود بپردازند.

او تاکید کرد که باید اجازه استقرار دستگاه‌های استخراج رمزارز در داخل یا خارج شهر با رعایت الزامات ادارات برق و گاز داده شود در غیر این صورت فضا این قدر محدود است که امکان صدور پروانه بهره برداری برای متقاضیان میسر نمی‌شود.

به نظر می‌رسد بهتر است در عصر فناوری و پیشرفت روز افزون ابزار‌های اقتصادی، مراجع قانونی و دست‌اندرکاران در کلان کشور، طرحی نو دراندازند و استفاده از ارز دیجیتال را در مسیر قانونی خویش، به عنوان یک مزیت برای اقتصاد کشور در نظر گیرند و با تسهیل شرایط متقاضیان فعالیت در این بخش از آن به عنوان یک فرصت برای رشد و توسعه بخش تولید بهره گیرند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام//ز.ق

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارز دیجیتال واحدهای صنعتی استخراج رمز ارز مصرف برق صدور پروانه بهره برداری دستگاه های استخراج رمزارز معدن و تجارت خراسان رضوی استفاده غیرقانونی تولید ارز دیجیتال معاون سازمان صنعت استقرار دستگاه ها برق خراسان رضوی شهرک های صنعتی برای متقاضیان دستگاه ها برای استقرار واحد تولید شرکت توزیع جواز تاسیس وزارت نیرو برای تولید رمزارز ها صنعت برق اوج مصرف شهرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۶۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 

ایسنا/خراسان رضوی در فصل بهار، با سبز شدن برگ درختان توت که غذای اصلی کرم‌های ابریشم است، در خراسان رضوی کار پرورش کرم ابریشم به عنوان دومین تولیدکننده در کشور رونق می‌گیرد. به‌ویژه در روستاها با توجه به اینکه تهیه چند جعبه تخم نوغان و تهیه برگ درخت توت به سرمایه چندانی نیاز ندارد؛ پرورش کرم ابریشم دراین ایام پرطرفدار است و اغلب زنان روستایی با تهیه جعبه تخم نوغان و تأمین برگ درخت توت به عنوان تنها غذای این موجودات کوچک، مشغول به کار می‌شوند و از اوایل اردیبهشت‌ماه، در یک فرآیند ۴۵ روزه به کار پرورش کرم ابریشم مشغول هستند.

خراسان قطب تولید پیله تر در کشور

در اغلب شهرهای خراسان رضوی در فصل بهار، پرورش کرم ابریشم دست‌ِکم در چند دهه اخیر کم و بیش در حال انجام بوده و چندین هزار نفر به این کار به عنوان یک شغل فصلی اشتغال داشته‌اند.

حسن رستمی، مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص وضعیت استان در پرورش کرم ابریشم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این استان در زمینه تولید پیله تر در کشور رتبه دوم را دارد.

وی با اشاره به فعالیت ۴۶۳۷ نوغاندار در خراسان رضوی در سال جاری عنوان کرد: بیشترین تعداد فعالان این صنعت مربوط به شهرستان تربت حیدریه به‌ویژه بخش بایگ این شهرستان است.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در شهرستان تربت حیدریه با توزیع جعبه‌های نوغان بین ۱۲۶۸ نفر بهره‌بردار در سال گذشته مقدار ۹۶ تن پیله تر و ۱۸ تن نخ ابریشم تولید شد.

رستمی با بیان اینکه شهرستان تربت حیدریه مقام اول در امر فرآوری تولید پیله به نخ ابریشم خام در کشور را دارد، گفت: برای این قشر زحمتکش هرساله تخم نوغان به‌صورت یارانه‌ای بین نوغانداران توزیع می‌شود. علاوه بر آن نهال توت نیز به‌صورت رایگان بین بهره‌برداران این صنعت توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیشترین تولید نوغانداری علاوه بر تربت حیدریه در شهرستان‌های کوهسرخ، درگز، زاوه و کلات خراسان رضوی انجام می‌شود، عنوان کرد: سهم خراسان رضوی در توزیع تخم نوغان امسال ۱۱ هزار و ۴۱۵ جعبه است که به نسبت سال گذشته تفاوتی ندارد.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به حمایت‌های انجام شده از فعالان این حوزه تصریح کرد: تولید نهال توت اصلاح نژاد شده از طریق قلمه‌های توتی که از استان‌های شمالی آورده می‌شود صورت گرفته و در نهالستان های منابع طبیعی استان، تولید نهال توت برای نوغانداران صورت گرفته است.

رستمی پرورش کرم ابریشم را یکی از بهترین موارد اشتغال فصلی، کم‌هزینه و با سود بالا برای متقاضیان عنوان کرد و گفت: پرورش کرم ابریشم یکی از بهترین راهکارهای کسب درآمد اقتصادی و کمک به معیشت متقاضیان، روستاییان و علاقه‌مندان به این حوزه است.

صنعت نوغانداری باقدمتی بیش از یک قرن در خراسان رضوی

وی با اشاره به اینکه نوغانداری و پرورش کرم ابریشم در خراسان رضوی سابقه طولانی دارد، خاطرنشان کرد: قدمت اداره نوغان به سال ۱۳۱۶ برمی‌گردد و خراسان رضوی بعد از استان گیلان مقام دوم در توزیع و تولید پیله تر در کشور را دارد.

رستمی با اشاره به اینکه دراستان خراسان ۳۰۰۰ هکتار درخت توت وجود دارد از وجود  ۱۲۰۰ کارگاه ابریشم کشی سنتی درشهر ملی بایگ خبر داد و گفت: در این شهر و روستای ملی ابریشم بسک کارگاه های ابرشم کشی به صورت سنتی فعالیت دارند.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی یادآور شد: هم اکنون در ۳۳ شهرستان استان پرورش‌ کرم ابریشم داریم اما شهرستان‌های تربت حیدریه، درگز، کوهسرخ، گناباد، کلات نادر، سبزوار و خوشاب در این صنعت پیشتاز هستند.

رستمی تصریح کرد: نوغاندارانی که برگ توت و سالن پرورش کرم ابریشم داشته باشند این فعالیت برایشان توجیه اقتصادی دارد.

وی با بیان اینکه قیمت هر جعبه تخم نوغان ۲۸ هزار تومان است، اظهار کرد: از هر جعبه نوغان ۴۰ کیلوگرم پیله تر برداشت می‌شود.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: اکنون قیمت نخ ابریشم دولا تولیدی بایگ تربت حیدریه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است اما با توجه به اینکه ابریشم‌کشی جزو مشاغل خانگی محسوب می‌شود، چند نمونه از دستگاه‌های ابریشم‌کشی در اصفهان تولید و به بایگ آورده شد اما مورد استقبال فعالان این بخش قرار نگرفت.

رستمی در رابطه با صنعتی شدن کار ابریشم‌کشی عنوان کرد: باید الگوی مصرف در ایران عوض شود، زیرا با توجه به تحریم‌های اقتصادی و مشکلاتی که در حوزه صادرات فرش ایران داریم باید به تولید کالاهای دیگری مانند روسری ابریشمی، مانتوی ابریشمی، مبلمان و غیره روی آوریم تا صنعت نوغانداری رونق بیشتری پیدا کند.

حمایت، لازمه حفظ میراث کهن ابریشم کشی

رضا محمودی، فعال بخش کشاورزی خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه پرورش کرم ابریشم از زمان‌های دور در خراسان رضوی وجود داشته، به طوری که پرورش کرم ابریشم و تولید سنتی ابریشم برای بافندگی، به‌عنوان بیست‌ویکمین عنصر میراث فرهنگی ناملموس ایران ثبت جهانی شده است، اظهار کرد: مسئولان باید با حمایت از این صنعت برای حفظ این میراث کهن تلاش کنند.

وی افزود: بدون شک حمایت از این صنعت سنتی می‌تواند به عنوان اشتغال فصلی که برای روستائیان درآمدزا است، موجب تقویت توان اقتصادی و معیشتی فعالان این عرصه شود؛ همچنین به حفظ و ماندگاری این صنعت کهن کمک کند.

محمودی بیان کرد: در مدت  ۴۵ روزی که تخم‌های کوچک و سیاه رنگ نوغان به پیله‌های ارزشمند ابریشم تبدیل می‌شوند، فعالیت اقتصادی جانبی است که در کنار کشاورزی و باغداری در فصل بهار می‌تواند درآمدی برای خانواده‌ها داشته باشد.

وی ادامه داد: در این ایام نبود، کمیابی و گرانی برگ توت گریبانگیر پرورش‌دهندگان کرم ابریشم می‌شود؛ لذا کسانی که دسترسی به درخت توت ندارند از رفتن به سمت نوغانداری دور می‌شوند و تأمین و خرید برگ توت منجر می‌شود حاصل زحماتشان متناسب با سود فعالیتشان نباشد. 

این کارشناس بخش کشاورزی گفت: نیاز اولیه صنعت نوغانداری وجود درختان توت است که باید برای این مهم برنامه‌ریزی صورت گیرد زیرا توزیع نهال توت برای کسانی که زمین و آب برای کشت این درخت ندارند خیلی موثر نیست.

محمودی اضافه کرد: رونق صنعت نوغانداری در یکی دو دهه اخیر به دلیل کاهش قیمت ابریشم، نداشتن صرفه اقتصادی و بی‌ثباتی بازار کم شد اما با  اندیشیدن تدابیری برای حمایت از این صنعت، چند سالی است که پرورش کرم ابریشم از سوی جوامع روستایی جدی‌تر دنبال می‌شود اما می‌توان با حمایت بیشتر از فعالان این عرصه به رشد بیشتر این صنعت کمک کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • بزرگترین سایت طرح نهضت ملی مسکن خراسان رضوی در گناباد است
  • مشارکت در ترویج فرهنگ مدیریت مصرف آب
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • بیت‌کوین جهش کرد/ پیش‌بینی ۱۴۰هزار دلاری برای رهبر بازار رمزارز!
  • اصلاح الگوی کشت بهترین راه برای مدیریت مصرف آب
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • کانون خدمت رضوی شهرستان تهران آغاز به کار کرد/بزرگترین پرچم رضوی در پایتخت به اهتزاز درمی‌آید