Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-04@00:23:24 GMT

کاهش قدرت خرید مردم بازار را راکد کرده است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۶۷۷۳

کاهش قدرت خرید مردم بازار را راکد کرده است

در حالی که در رسانه ها صحبت از کاهش قیمت بود اما؛ قیمت برخی خودروها طی روزهای اخیر افزایش یافته است.

به گزارش پول نیوز، در حقیقت تا پیش از رسمیت یافتن افزایش قیمت کارخانه خودروهای ساخت داخل به صورت سه ماه یک بار، شاهد افزایش مقطعی قیمت خودرو توسط فعالان بازار به صورت غیررسمی بودیم و این مصوبه، افزایش غیرقانونی نرخ خودروهای ساخت شرکت‌های اتومبیل‌سازی داخلی را تا حد زیادی قانونی و رسمی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باز شدن نمایشگاه‌های اتومبیل و از سر گرفته شدن معاملات غیررسمی بازار نشان داد که محدودیت‌های کرونایی نقشی در حاکمیت رکود بر بازار خودروی ایران نداشته و علت اصلی وجود رکود در این بازار کاهش قدرت خرید بی‌سابقه مردم برای تأمین اتومبیل مورد نیازشان است.

بسیاری از فعالان و پژوهشگران بازار خودرو گمان می‌کردند که حاکمیت رکود بر روند معاملات بازار اتومبیل به دلیل بسته بودن نمایشگاه‌ها بر اساس محدودیت‌های ابلاغ شده از سوی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا است.

نعمت‎الله کاشانی نسب با تاکید بر اینکه در فضای مجازی قیمت‌های غیر واقعی برای خودروها اعلام می‌شود تاکید کرد: در شرایط کنونی قیمت‌ها در بازار مشخص نیست چرا که بازار با نوسان شدید قیمت ارز به روست و تا زمانی که قیمت دلار به ثبات نرسد نمی‌توان در مورد قیمت خودرو نظر داد.

به نظر می رسد معامله گران خودرو در انتظار مشخص شدن تحولات در محدده فردوسی و سبزه میدان، بازار سنتی ارز در تهران هستند. با این حال نه تنها این مقام صنفی بلکه دیگر معامله‎گران بازار نیزمعتقدند که قیمت‎های اعلامی در فضای مجازی، فضاسازی دلالان برای وارونه کردن روند حرکت بازار خودروست.

او در پاسخ به این سوال که آیا خریداران در بازار حضور دارند یا خیر؟ گفت: تعداد خریداران بسیار اندک است و تقاضای خرید از سوی بسیاری از خریداران واقعی به تعویق افتاده است چرا که آنها معتقدند در آینده قیمت خودرو در بازار کاهش خواهد یافت.

در پاسخ به این سوال که افزایش قیمت کارخانه ای خودرو امیدی برای مهار ریزش قیمت خودرو بوده است یا خیر گفت: متاسفانه قیمت کارخانه قیمت بازار فاصله بسیار زیادی دارد از این رو افزایش قیمت کارخانه‌ای نمی‌تواند تاثیر چندانی بر بازار بگذارد تنها سبب می‌شود تقاضای غیرواقعی که در اثر فاصله قیمتی موجود در بازار وجود داشت از میان برود.

به گفته وی بازار خودرو دیگر بازار مناسبی برای سرمایه گذاران تلقی نمی‌شود چرا که دوره سوددهی این بازار به پایان رسیده است. گزارش‌های رسیده از بازار خود را نشان می‌دهد که هرچند برخی از خودروهای ارزان تر بازار نظیر پراید ۱۳۲ و پراید ۱۱۱ و همچنین خودروهای در محدوده قیمتی کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان افزایش محدودی را تجربه کرده‌اند اما خودروهایی در محدوده قیمتی از ۴٠٠ میلیون تومان در روزهای اخیر رشد قیمتی را شاهد نبوده اند. معکوس شدن روند قیمت ها در بازار حالا رکود حاکم بر بازار خودرو را سخت تر کرده است.

بسیاری از کارشناسان معتقدند با توجه به فضای حاکم بر مذاکرات وین این مذاکرات دیر یا زود به نتیجه مثبت دست خواهد یافت تا در نتیجه حباب بازار ارز تخلیه خواهد شد. سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران نیز معتقد است با تخلیه حباب قیمت ارز در بازار و روند کاهشی قیمت خودرو نیز سرعت گرفته و فاصله قیمتی خودرو در بازار و کارخانه کاهش خواهد یافت. به گفته وی بیش از ۹۰ درصد از خریداران خودرو در سال‌های گذشته سرمایه‌گذارانی بودند که با هدف حفظ ارزش پول خود نسبت به خرید خودرو اقدام کردند اما در شرایط کنونی خرید خودرو به هیچ وجه نمی‌تواند سودی را به خرید دارند برساند . وی توصیه کرد کسانی که قصد فروش خودرو خود را دارند زودتر این کار را انجام دهند چرا که در روزهای آتی قیمت ها کاهش تجربه خواهد کرد بر این اساس بسیاری از معامله‌گران به استناد کاهش تقاضای خرید خودرو را نیز در رکود چشمگیر کنونی و کاهش تقاضای خرید موثر می دانند و معتقدند این کاهش تقاضا شود می شود فروشندگان واقعی مجبور به اعلام قیمت های پایین تر برای خودروهای خود شوند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قیمت کارخانه اتومبیل بازار خودرو نمایشگاه ها خودرو قیمت کارخانه بازار خودرو قیمت خودرو بازار خود قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۶۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با افزایش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با افزایش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۲ میلیون تومان افزایش یافته و ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با افزایش ۲ میلیون تومانی، ۸۰۵ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ بدون تغییر، یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ با افزایش ۲ میلیون تومانی، ۷۱۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ بدون تغییر، به قیمت ۸۳۵ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۵۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۹۷۵ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۱۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، با افزایش ۵ میلیون تومانی یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ اما ۵ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۲ میلیون تومانی ۴۴۰ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش ۲ میلیون تومانی ۴۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۲ میلیون تومانی ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار به قیمت ۸۱۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش ۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901872

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد