Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ۶۶ سال پیش، در چنین روزی، ۲۴ اردیبهشت کودکی به دنیا آمد که امروز به عنوان یکی از موسیقی‌دانان تاثیرگذار ایرانی می‌شناسندش؛ سنتورنوازی سرآمد به نام پرویز مشکاتیان. کانال تلگرامی «خانه‌ی شجریان» به همین مناسبت عکس‌هایی با عنوان «برای نخستین بار» منتشر کرد. 

از راست: پرویز مشکاتیان، فرهاد فخرالدینی، محمدرضا شجریان

مشکاتیان همراه با پذیرفته‌شدن در دانشکده‌ هنرهای زیبای دانشگاه تهران، خود را هم‌پای جریان اجتماعی-هنری دهه‌ پنجاه و کسانی چون حسین علیزاده و محمدرضا لطفی دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از داریوش صفوت، یوسف فروتن، سعید هرمزی و عبدالله دوامی آموخت و در جشن‌های هنر شیراز همراه با اعضای مرکز حفظ و اشاعه‌ موسیقی ایرانی برنامه‌ها اجرا کرد.

دوبار جایزه‌ موسیقی باربد را برد و وقتی «بیست قطعه برای سنتور» را منتشر کرد کمتر کسی تصور می‌کرد در کمتر از یک دهه بعد با انتخاب‌هایش به یکی از تأثیرگذارترین موسیقی‌دانان دهه‌ شصت تبدیل شود. او آثاری تولید کرد که نامش را مترادف زنده نگه‌داشتن چراغ سنتور و موسیقی ایرانی، کردند. 

مشکاتیان در شناساندن موسیقی ایرانی در اروپا و آمریکا نیز نقش به‌سزایی ایفا کرد و با کنسرت‌هایی درخشان در دهه‌ شصت و هفتاد همراه گروه عارف و محمدرضا شجریان مخاطبین گسترده‌ای برای این موسیقی پدید آورد.

مشکاتیان زود اما با تأثیر بسیار بر جوانب مهمی از موسیقی ایرانی، چشم از جهان فروبست و بیش از هر چیز شاگردان بسیار تربیت کرد، قطعات پُرشمار ساخت. 

از راست: پرویز مشکاتیان، همایون شجریان، حمیدرضا نوربخش، محمدرضا شجریان

۵۸۲۵۹

کد خبر 1514754

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: پرویز مشکاتیان محمدرضا شجریان فرهاد فخرالدینی موسیقی محمدرضا شجریان پرویز مشکاتیان موسیقی ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایزن فرهنگی ایران در کابل از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان

سید روح الله حسینی، رایزن فرهنگی ایران در کابل در بازدید از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان، با اشاره بر اشتراکات زبانی، تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، نژادی و زبانی بین ایران و افغانستان تصریح کرد در این نمایشگاه یکی از بارزترین نقاط اشتراک دو کشور که قرآن کریم است، به نمایش گذاشته شده است.

وی افزود: حضور پررنگ گروه‌های قرآنی و قاریان ایرانی در این نمایشگاه که جلوه دیگری از نزدیکی بیش از پیش ایران و افغانستان را به نمایش گذاشت، نویدبخش شروع تازه‌ای از وزش نسیم روح‌بخش قرآن در دوره حاکمیت جدید، به عنوان ریسمان مستحکم الهی بین دو کشور ایران و افغانستان خواهد بود.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت حضور قاریان ایرانی در نمایشگاه کابل جلوه‌ای از همدلی دو ملت است.

حسینی افزود: این امیدواری اکنون به‌وجود آمده که نمایشگاه قرآن شروعی پربرکت برای استمرار نمایشگاه‌های دیگر در ولایات مختلف افغانستان باشد.

نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان، چهارشنبه(۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور فرهنگیان، اساتید حوزه و دانشگاه و شماری از مقام‌های حکومتی در کابل گشایش یافت.

این نمایشگاه با شعار «جامعه افغانی، تربیت قرآنی» به مدت هفت روز از ساعت ۱۰ صبح الی ۴ بعدازظهر آغاز به کار کرده است. در این نمایشگاه ۲۵ غرفه قرآن کریم و آثار مرتبط با آن به نمایش گذاشته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • انتشار کتابی از عدنان غُریفی در اولین سالگرد درگذشتش
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • بازدید رایزن فرهنگی ایران در کابل از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • «مصلحت» در شبکه دو
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن