Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- شاخص کل بورس تهران، معاملات هفته گذشته را با رشد یک درصدی سپری کرد و در این شرایط سهامداران خرد تنها در یک روز معاملاتی خالص خرید مثبتی در کارنامه خود ثبت کردند و در مابقی روزها، حقوقی ها به حمایت از بازار پرداختند. در نهایت بیش از یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله گران حقیقی به حقوقی جابجا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بورس تهران معاملات هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت را در حالی با رشد حدود یک درصدی شاخص سپری کرد که در این میان بازگشت دامنه نوسان به شرایط متقارن گذشته، یکی از مهمترین دلایل برای ترغیب سهامداران خرد به زمین خرید بود. بر این اساس دامنه نوسانی که در سه ماه گذشته نامتقارن شده بود، قرار شد از ۲۵ اردیبهشت ماه به همان حالت گذشته بازگردد. به این ترتیب هر چند نقدینگی همچنان در زمین سهامداران عمده باقی ماند، اما حقیقی ها در سمت خرید کمی فعال شدند و در نهایت خالص خرید حقوقی ها در هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت ماه به بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسید.

شنبه: معاملات اولین روز هفته نیز گرچه با سبزپوشی نماگرهای بورسی آغاز شد اما دیری نپایید که خریداران مغلوب فروشندگان شدند و این امر منجر به عقب‌نشینی شاخص‌کل بورس شد. بر این اساس شاخص‌کل بورس با افزایش عرضه‌ها تغییر مسیر داد و با افت ۰.۴۱ ‌درصدی مواجه شد. در این شرایط سهامداران خرد همچنان در سایه بی‌اعتمادی‌ها به سر برده و رغبتی برای خرید سهام از خود نشان ندادند. به همین منظور سهامداران عمده روز شنبه نیز با خالص خرید مثبت ۳۱۴ میلیارد تومانی مالکیت‌های سهام را از آن خود کردند. سهام دو گروه «فرآورده‌های نفتی» و «چند رشته‌ای صنعتی» در صدر خریدهای آنان قرار داشت. حقیقی‌ها اما در هیچ‌یک از صنایع خالص خرید مثبت نداشتند.

یکشنبه: کاهش ۱.۳ شاخص کل بورس در معاملات روز یکشنبه در حالی رخ داد که حقوقی های بازار همچنان به خریدهای خود ادامه دادند و خالص خرید بیش از ۶۰۰ میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کردند. به این ترتیب در جریان معاملات روز یکشنبه، بیشترین خالص خرید را حقوقی ها در این هفته تجربه کردند.

دوشنبه: معاملات روز دوشنبه بورس تهران با اتخاذ تصمیم متقارن شدن دامنه نوسان که از روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه اجرایی خواهد شد، با سبزپوشی شاخص کل همراه شد و با بیش از ۵‌هزار و ۷۰۰ واحد رشد به رقم یک میلیون و ۱۵۷ هزار واحد رسید. در جریان معاملات این روز شاهد افزایش تحرکات مثبت از سوی سهامداران خرد بودیم، این امر امید بازگشت سهامداران حقیقی به گردونه معاملات را بیش از پیش کرده است. به این ‌ترتیب در جریان معاملات بورسی ۱۲۵ میلیارد تومان از سبد حقیقی‌ها به پرتفوی سهام حقوقی‌ها منتقل شد. در این بین سهام دو گروه «خودرو» و «فرآورده‌های نفتی» در صدر خرید حقوقی‌ها و سهام دو گروه «فلزات اساسی» و «چندرشته‌ای صنعتی» در صدر خریدهای سهامداران خرد قرار گرفت.

سه شنبه: روز سه‌شنبه پس از مدت‌ها دوری شاهد فعال شدن سهامداران خرد در سمت خرید سهام بودیم. به این ترتیب در این روز در مجموع سهامی به ارزش ۱۰۷ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهامداران خرد بورس تهران منتقل شد. بررسی جزئیات خریدهای صورت گرفته نشان می‌دهد که گروه فرآورده‌های نفتی بیشترین استقبال از سوی سهامداران خرد را تجربه کرد. در صدر این خریدها نیز تمایل برای جمع‌آوری سهام پالایش نفت بندرعباس قرار داشت. به‌طوری ‌که خالص خرید ۲۴.۶ میلیارد تومانی در نماد «شبندر» ثبت شد. در ادامه این روند تمایل به خرید نمادهای گروه فلزات اساسی قرار داشت. به‌طوری‌که سهامداران خرد سهامی از زیرمجموعه‌های فلزی به ارزش حدود ۷۱ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان را به پرتفوی خود افزودند.

چهارشنبه: آخرین روز کاری هفته نیز با سبزپوشی شاخص کل بورس به پایان رسید. در این روز شاهد افزایش بیش از ۴۴۰۰ واحدی شاخص کل بورس بودیم. هر چند معاملات روز چهارشنبه با رشد نماگرها همراه شد، ولی حقیقی ها همچنان در سمت فروش باقی ماندند. به این ترتیب در این روز بیش از ۳۸۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی جابجا شد.

نگاهی به صنایع مورد توجه معاملعه گران

بررسی صنایع مورد توجه معامله گران در هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت ماه نشان از آن دارد که بانکی ها بیشترین خرید را از سوی سهامداران عمده تجربه کردند. به طوری که بیش از ۳۷۰ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقی های این صنعت منتقل شد. در صدر این خریدها نیز جمع آوری سهام بانک تجارت قرار داشت که با خالص خرید ۱۲۶ میلیارد تومانی حقوقی های «وبصادر» همراه شد. در همین راستا بانک پاسارگاد نیز خالص خرید بیش از ۱۰۰ میلیارد تومانی را از سوی سهامداران عمده تجربه کرد. بانک پارسیان نیز با انتقال بیش از ۵۶ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقی ها روبرو شد. سهامداران عمده در ادامه به خرید سهام بانک صادرات نیز توجه نشان داده و ۵۵میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور به پرتفوی خود افزودند.

در میان نمادهای خودرویی نیز سایپا مورد توجه حقوقی ها قرار گرفت و بیش از ۵۶میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی «خساپا» جابجا شد.

در سمت مقابل، سهامداران خرد بیشترین خرید را در هفته گذشته در نماد پالایش نفت بندرعباس داشتند که با اختصاص خالص خریدی در حدود ۳۷ میلیارد تومانی همراه شد. در همین راستا «فجر» نیز شاهد ثبت خالص خرید بیش از ۲۳ میلیارد تومان از سوی سهامداران خرد بود.

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلیارد تومان نقدینگی سوی سهامداران میلیارد تومانی سهامداران عمده سهامداران خرد اردیبهشت ماه شاخص کل بورس معاملات روز بورس تهران خرید سهام خالص خرید همراه شد حقوقی ها حقیقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با کاهش ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۸۴۵ واحدی قرار گرفت و برای سومین روز متوالی در هفته جاری، نزولی شد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز با کاهش ۶ هزار و ۱۸ واحدی در ارتفاع ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحدی قرار گرفت.

در جریان معاملات بازار سهام، ارزش بازار بورس تهران به ۷۸ همت و ۳۹۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۹۵ هزار و ۴۷۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت و ارزش معاملات امروز نیز به ۳۶ همت و ۱۸ میلیارد تومان رسید.

گفتنی است، نماد‌های فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد وامید بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران نیز با ریزش ۱۸۹ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۹۹ واحدی قرار گرفت و ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۳ همت و ۸۵۸ میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس ایران به ۳ همت و ۳۰۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۱۵۸ هزار و ۵۱۷ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

لازم به ذکر است، نماد‌های فجهان، خاور، مادیرا، بپاس، دماوند، هرمز و سپیدار بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • افزایش ۳ برابری برگزاری مجامع الکترونیک با سامانه «دیما»
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • اعضای هیات مدیره پدیده مشخص شدند
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قدم تازه خالص‌سازها؛ قالیباف و صندلی‌اش هدف فعلی است | پشت چه کسی را گرفته‌اند؟
  • خالص سازها به سراغ قالیباف رفتند /حمله همه جانبه برای جلوگیری از ریاست مجدد قالیباف بر مجلس /پایداری ها پشت متکی می ایستند؟
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها