Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، کم‌توجهی به وضعیت تالاب‌ها در روند توسعه، این زیست بوم‌های ارزشمند را در بسیاری از نقاط دنیا دچار چالش‌های جدی کرده است.
در کشور ما نیز از  این روند رو به زوال مستثنی نبوده و در حال حاضر بیشتر تالاب‌های داخلی یا به طور کامل خشک شده و یا بخش هایی از خدمات و کارکردهای خود را به خاطر بی‌آبی از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معضلات تالاب‌های در استان گلستان شامل آلودگی به انواع سموم کشاورزی، فاضلاب‌های صنعتی و شهری، شیرابه پسماندها و کاهش عمق ناشی از رسوب است.
در این میان رویکرد ریست بومی یک راهبرد برای مدیریت یکپارچه منابع آب، خاک و معیشت جوامع محلی بوده که براساس آن، بهره‌برداری‌های معقول اقتصادی و نقش انسان به ویژه جوامع محلی، به عنوان بخشی از زیست بوم به رسمیت شناخته شده و با در نظر گرفتن ارتباط اجزا مختلف زیست بوم، مدیریت می‌شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از گرگان، «مهران جهانشاهی» در کمیته شهرستانی مدیریت جامع حوضه آبریز اظهار کرد: برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز با رویکرد زیست بومی مجموعه تالاب‌های بین‌المللی آلماگل، آجی‌گل و آلاگل در ۱۸ آبان ماه سال ۱۳۹۷ در کارگروه آمایش، آمار، محیط زیست و توسعه پایدار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان و در ۲۹ آذر همین سال در شورای برنامه‌ریزی و توسعه گلستان با حضور همه سازمان‌های مرتبط ذینفع مطرح و تصویب شد.
وی تصریح کرد: مدیریت زیست بومی، فرآیندی جامع‌نگر، هدایت‌کننده و نظارتی بوده که در چارچوب قوانین و مقررات در جهت پایداری زیست بومی و تضمین ملاحظات محیط‌زیستی در طرح‌های توسعه و مدیریت زیست بوم‌های حساس و نیز با توجه به توان‌های محیط و مشارکت همه دست‌اندرکاران انجام می‌شود.
کارشناس مسوول دریایی و تالاب‌های اداره کل محیط زیست گلستان خاطرنشان کرد: مدیریت یکپارچه زیست بومی می‌تواند به عنوان یک روش نوین علمی و عملی نقش کارآمدی در بهبود شرایط تالاب‌های کشور به ویژه این سه تالاب داشته و دربردارنده پایداری و پایندگی اجرا آن نیز باشد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در ستاد ملی مدیریت تالاب‌های کشور سه پروژه مهم در دستور کار قرار گرفته که از این تعداد دو پروژه خلیج گرگان و خشکی با اعتبار یک‌هزار میلیارد تومان و تالاب گمیشان با اعتبار یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به استان گلستان است.
جهانشاهی گفت: تلاش داریم در گام نخست در یک دوره پنج ساله بتوانیم برنامه‌های طراحی شده در تالاب گمیشان را اجرایی کنیم و حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار آن را تخصیص بگیریم.
وی بیان کرد: آموزش مستمر جوامع محلی و توسعه پایدار برای رسیدن به امنیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی در راستای تامین  ارتقاء سطح حفاظت از دیگر برنامه‌های ما خواهد بود.

* یکی از دغدغه‌های محیط زیست احیا و مدیریت تالاب‌های گلستان با شاخص‌های توسعه‌یافتگی پایدار است/ پنج کیلومتر از کانال‌های آبرسان «آلاگل» و چهار کیلومتر از کانال‌های آبرسان «آلماگل» لایروبی شد
سرپرست اداره محیط زیست گنبدکاووس در این جلسه اظهار کرد: مجموعه سه تالاب «آلاگل»، «آلماگل» و «آجی‌گل» در شمال شهرستان گنبدکاووس به مساحت ۳ هزار هکتار قرار دارد که یکی از دغدغه‌های محیط زیست احیا و مدیریت این تالاب‌ها با شاخص‌های توسعه‌یافتگی پایدار است.
وی ادامه داد: رعایت حق‌آبه این تالاب‌ها از مهمترین اولویت ما است زیرا ۴۰ درصد تنوع زیستی جهان توسط این تالاب‌ها بوده و به تنهایی تالاب‌ها غذای یک میلیارد نفر از ساکنان زمین را تامین می‌کنند.
احمد احمدی گفت: مهمترین کارکرد تالاب‌ها کنترل سیلاب‌ها و جلوگیری از خسارت‌های زیاد و مانع تراکنش ذرات گرد و غبار در جوامع اطراف خود هستند.
وی بیان کرد: در راستای اجرای برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز مجموعه تالاب‌ها پنج کیلومتر از کانال‌های آبرسان «آلاگل» و چهار کیلومتر از کانال‌های آبرسان «آلماگل» لایروبی شده و حدود ۱۴ دوره آموزشی برای جوامع محلی آن منطقه برگزار شده است.

* وضعیت تالاب‌های شمال گنبدکاووس نسبت به سدها به لحاظ ظرفیت ذخایر آبی مناسب‌تر است
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای گلستان در این جلسه اظهار کرد: برای مدیریت سال‌های خشک با توجه به خشکسالی‌های اخیر در کشور کارگروه سازگاری با کم‌آبی در سطح ملی و استاتی فعالیت خود را از سال گذشته آغاز کرده و در استان گلستان طی جلسات برگزار شده برنامه‌های پنج ساله همه دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مرتبط تدوین و در اختیار آنها گذاشته شده است.
وی تصریح کرد: در سال جاری آبی ۳۰/۹ درصد از ذخایر ظرفیت سدها دارای آب بوده در صورتی که این میزان در تالاب «آلاگل» ۵۸/۲ درصد در تالاب «آلماگل» ۷۶ درصد و در تالاب «اجی‌گل» ۵۰ درصد برآورد شده و این نشان‌دهنده این است که وضعیت تالاب‌های شمال گنبدکاووس نسبت به سدها به لحاظ ظرفیت ذخایر آبی مناسب‌تر است.
جواد تیموری گفت: در این برنامه جامع تهدیدهای ناشی از سیلاب‌ها به ویژه سیلاب رودخانه اترک به فرصت تبدیل می‌شود و آب این رودخانه در راستای تامین نیاز جوامع محلی مدیریت خواهد شد.
انتهای پیام/2307

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت محیط زیست حوضه آبریز آب آلماگل آلاگل اجی گل شرکت آب منطقه ای گلستان مجموعه تالاب ها محیط زیست گنبدکاووس کنترل سیلاب ها ذرات گرد و غبار معاون حفاظت و بهره برداری جواد تیموری احمد احمدی کارگروه آمایش مدیریت یکپارچه مدیریت زیست بومی کیلومتر از کانال های آبرسان مدیریت جامع حوضه آبریز جوامع محلی محیط زیست زیست بومی زیست بوم تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: وضعیت تالاب هامون بهتر خواهد شد و اکنون حدود ۵۰ درصد تالاب آب‌گیری شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست، علی سلاجقه در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره حقابه هیرمند اظهار کرد: با توجه به هماهنگی‌هایی که با هیئت حاکمه افغانستان در خصوص حقابه هیرمند داشته‌ایم، حدود ۶۰ میلیون متر مکعب رهاسازی آب صورت گرفته است.

وی افزود: سیلاب‌ها در منطقه به ما کمک می‌کنند تا هامون شرایط بهتری پیدا کند و امیدواریم با رایزنی‌هایی که در حال انجام آن هستیم، بتوانیم انحرافی که روی این رود وجود دارد را مسدود کنیم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست خاطرنشان کرد: وضعیت تالاب هامون بهتر خواهد شد و اکنون حدود ۵۰ درصد تالاب آب‌گیری شده است.

کد خبر 749681

دیگر خبرها

  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • صیانت از آرای مردم گنبدکاووس با ۷۰۰ ناظر آموزش‌ دیده
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد