Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@11:55:09 GMT

خدمات مراكز گفتار درماني چه هستند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۱۵۶۴

خدمات مراكز گفتار درماني چه هستند؟

خدمات مراكز گفتار درماني شامل چه چيزهايي است؟
 

انجام تمرينات گفتار درماني
گفتار درماني نوعي توان‌بخشي محسوب مي‌شود كه به افرادي كه به نوعي دچار مشكلات زبان و گفتار شده‌اند، كمك مي‌كند تا توانايي استفاده از زبان و مهارت‌هاي كلامي را به منظور ايجاد ارتباط با ديگران بدست آورند يا چنانچه در گذشته داشته‌اند و در اثر آسيب‌هاي فيزيكي اين مهارت‌ها را از دست داده‌اند، مجدداً آن را بازيابي كنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مراكز گفتار درماني، خدماتي به افرادِ دارايِ مشكلات زبان و گفتار كه از هر طيف سني ممكن است باشند، ارائه مي‌شود تا مهارت‌هاي كلامي خود را بهبود بخشند و در به كارگيري زبان براي انجام فعاليت‌هاي روزمره و اجتماعي  تسلط  يابند. از اينرو در اين مقاله سعي داريم شرحي بر خدمات مراكز گفتار درماني ارائه دهيم تا با خدمات اين مراكز  بيشتر آشنا  شويد.
زبان و گفتار چيست؟ گفتار درمانگر كيست؟
فرآيندهايي از جمله انتخاب كلمات، سبك جمله‌بندي، به  كاربردن  درست دستور زبان و غيره كه هنگام صحبت در مغز اتفاق مي‌افتند، زبان ناميده مي‌شوند و قسمت‌هاي مكانيكي كه در بدن به توليد اصوات و كلمات   كمك  مي‌كنند، از جمله عضلات حنجره، عضلات زبان، ريه، تارهاي صوتي و غيره، منجر به فرايند گفتار مي‌شوند.
   بنابراين هنگامي كه شخصي مبتلا به اختلالات گفتاري مي‌شود، ممكن است در هر يك از اين دو مقوله يا تركيبي از اين دو دچار مشكل شده باشد. خدمات مراكز گفتار درماني شامل  به  كارگيري تكنيك‌هايي است كه به رفع يا كم‌شدن اين مشكلات كمك مي‌كند. از اينرو گفتار درمانگر كسي است كه اختلالات زبان و گفتار را كه ناشي از فرايندهاي مغزي يا اختلال عملكرد دستگاه‌هاي توليد كلمات و اصوات هستند، شناسايي و درمان مي‌كند.
 
دلايل ايجاد اختلالات گفتار و زبان

                                                        مركز توان‌بخشي گفتاردرماني
 
عوامل متعددي مي‌توانند منجر به اختلالات زبان  و گفتار شوند كه چنانچه در كودكي شناسايي و درمان   نگردند  و در طي دوران رشد با فرد همراه شوند، در بزرگ‌سالي مي‌توانند منجر به آسيب‌هاي روحي و رواني، اختلال در روابط و فعاليت‌هاي اجتماعي، افسردگي و انزوا شوند. از آن‌جايي كه در هر سني از نوزادي گرفته تا بزرگ‌سالي، احتمال ابتلاء به اين اختلال وجود دارد، از اينرو شناسايي و درمان به موقع آن كمال اهميت را داراست. در ادامه برخي از عوامل ايجادكننده اين اختلالات را بر مي‌شماريم.
 
·         آسيب‌هاي مغزي( تومور مغزي، تروماي مغزي، سكته مغزي، دمانس، زوال عقل)
·         آسيب اندام‌هاي توليد كننده صوت   ·         آفازيا(زبان پريشي)
·         آلودگي هوا
·         اختلال حس‌هاي دهاني
·         اختلالات حافظه
·         اختلالات شنوايي
·         اختلالات يادگيري
·         ازدواج‌هاي فاميلي
·         اشكال در بلع
·         اشكال در تنفس
·         افزودني‌هاي خوراكي
·         انواع سرطان(حنجره، زبان، گردن)   ·         اوتيسم
·         بيماري‌هاي صعب‌العلاج(پاركينسون، ام اس، اِي اِل اِس)
·         بيماري‌هاي خاص
·         بيش فعالي
·         تراتوژن‌هاي دوران جنيني يا زمان تولد
·         تأخير در رشد
·         جهش‌هاي ژني(سندروم داون، سندروم ويليامز)
·         سكته مغزي
·         شكاف لب
·         فلج مغزي
·         كم‌تواني يا ناتواني ذهني
·         نوزاد نارس
·         لكنت زبان
 

                                                      عوامل ايجاد كننده اختلالات زبان و گفتار
 
حيطه فعاليت گفتاردرمانگر
 
گفتاردرمانگر يا پاتولوژيست زبان و گفتار، به عنوان رابط بيمار و روش درماني، فردي است كه در ابتدا به تشخيص عامل ايجاد كننده اختلال مي‌پردازد  و پس از ارزيابي و شناسايي عامل ايجاد كننده اختلال زبان  و گفتار، درمان متناسب با مشكل را برمي‌گزيند. از آن‌جايي كه عوامل مختلفي مي‌توانند منشأ بيماري باشند، ممكن است گفتاردرمانگر ناگزير از گرفتن ارتباط با متخصص مغز و اعصاب، متخصص اطفال، متخصص گوش و حلق و بيني، فيزيوتراپ، معلم مدرسه، پرستاركودك، روانشناس، روانپزشك و بسياري افراد و متخصص ديگر باشد تا در كنار آن‌ها بتواند به رفع مشكل كودك يا بزرگ‌سالي كه مبتلا به اختلالات زبان وگفتار شده است، كمك كند. همه اين فعاليت‌ها در خدمات مراكز گفتار درماني انجام مي‌شوند.
 

                                        تمرين گفتار درمانگر با كودك مبتلا به اختلالات زبان  و گفتار
 
خدمات مراكز گفتار درماني
 
   در مراكز گفتار درماني تكنيك‌هايي براي بهبود زبان  و گفتار به كار گرفته مي‌شوند كه اختلالات زبان را كه ناشي از عوامل زير هستند، از بين ببرند. اين  عوامل عبارتند از:
·         اختلالات تولید صوت
·         اختلالات خواندن و نوشتن
·         تأخیر در فرايند رشد زبان وگفتار
·         کم‌شنوایی و ناشنوايي، کاشت حلزون گوش
·         آفازيا(زبان پريشي) کودکی و بزرگ‌سالی 
·         لکنت زبان كه شامل هرگونه قفل‌شدگی، مكث طولاني، کشیده‌گویی و تکرار كلمات  باشد.
·         فلج مغزي
·         شكاف لب و كام
 
 
نكته
   افرادي كه با نياز به درمان، از خدمات مراكز گفتار درماني استفاده مي‌كنند، بايد توجه داشته باشند كه بسته به شرايط بيمار، ممكن است مداخلات درماني نياز به بازه زماني طولاني‌تري داشته باشند. از اينرو بهتر است با صبر و شكيبايي درمان را ادامه دهند تا به نتيجه مطلوب دست يابند.
 
مزاياي گفتاردرمانی
 
   چنانچه اختلالات زبان  و گفتار به موقع و در سنين كم يا دوره طلايي درمان، شناسايي و درمان شوند، مانع از مشكلاتي مي‌گردند كه در بزرگ‌سالي، بيمار ممكن است به آ‌ن‌ها دچار شود. برخورداري از خدمات مراكز گفتار درماني موجب مي‌شود كه كودكان يا بزرگ‌سالان مبتلا،  بهتر صحبت كنند، بهتر ارتباطات اجتماعي و فعاليت‌هاي خود را دنبال كنند، اعتماد به نفس خود را بهبود بخشند، زندگي اجتماعي و شغلي خود را ارتقاء دهند و از انزوا خارج شوند.
 
سايت پي جو، يك وب‌سايت معرفي‌كننده  مراكز ارائه دهنده خدمات گفتار درمانی است كه با مراجعه به اين سايت مي‌توانيد از مراكز گفتار درماني و كار درماني در شهرهای مختلف مانند گفتار درمانی در شیراز همچنین کاردرمانی در شیراز و سایر شهرهای ایران و خدمات ارائه شده توسط آن‌ها اطلاع حاصل كنيد.
 
 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اختلالات زبان و گفتار گفتار درمانی گفتار درمانگر خدمات مراکز گفتار درمانی شناسایی و درمان اختلالات زبان زبان و گفتار فعالیت ها بزرگ سالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۱۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳

سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با اشاره به هزینه‌های تمام شده معاینه‌ فنی خواستار افزایش این تعرفه شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی میرزایی قمی؛ سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با انتقاد از عدم افزایش سالانه تعرفه‌های معاینه فنی اظهار کرد: امسال تعرفه‌های معاینه فنی تغییری نکرده است و این در حالی است که هزینه‌های مراکز معاینه فنی با توجه به افزایش نرخ تورم و هزینه‌ها به صورت چشمگیری افزایش داشته است.

وی با بیان این‌که افزایش تعرفه‌ها در سال 1402 پس از سه سال تناسبی با هزینه‌های جاری مراکز نداشته و این خدمات را با مشکلات متعددی مواجه کرده است، افزود: عدم تغییر سالانه تعرفه معاینه فنی متناسب با رشد هزینه‌ها و نرخ تورم به صورت عمومی مراکز معاینه فنی کشور را با مشکلات جدی در بخش نیروی انسانی و نگهداری تجهیزات در شرایط استاندارد مواجه کرده و با توجه به اینکه در وضعیت کنونی نوع تعرفه‌ها به گونه‌ای است که هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد، لذا امکان این که مراکز معاینه فنی در سطح کشور به سمت کاهش کیفیت کار و تخطی از ضوابط دستورالعمل‌های ابلاغی دولت در این ارتباط سوق داده شوند و از کیفیت خدمات خود بکاهند وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که شهرداری تهران با تخصیص بودجه بخشی از هزینه مراکز معاینه فنی تحت تملک خود را تامین می‌کند، تصریح کرد: مراکز معاینه فنی شهر تهران توسط شهرداری تهران حمایت و بودجه دریافت می‌کنند و البته مراکز معاینه فنی تهران تحت این شرایط توانسته‌اند به فعالیت خود بدون هیچگونه تخطی از ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی دولت ادامه دهند. شایان ذکر است بخش بزرگی از مراکز معاینه فنی در کشور متعلق به بخش خصوصی بوده و این مراکز با مشکلات متعددی روبرو هستند و عدم افزایش تعرفه‌ها می‌تواند موجب کاهش دقت و صحت آزمون‌های معاینه فنی و یا عدم تجهیز و به‌روزرسانی دستگاه‌های مربوط به آزمون‌های معاینه فنی شود.

سرپرست ستاد معاینه فنی با تاکید بر این‌که به شدت پیگیر هستیم که امسال تعرفه‌ها متناسب با هزینه خدمات افزایش یابد، ادامه داد: براساس محاسبه ریز هزینه‌های مراکز معاینه فنی نرخ صدور گواهی معاینه فنی حداقل 320 هزار تومان برای مراجعه نخست خودروهای سبک ارزیابی می‌شود که این نرخ در حال حاضر 92 هزار تومان است و تنها حدود یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد. امیدواریم با ابلاغ تعرفه جدید در آغاز سال شرایطی فراهم شود که مراکز معاینه فنی بتوانند به حیات خود ادامه دهند. البته این موردی است که می‌بایست توسط وزارت کشور به دولت پیشنهاد شود.

وی با اشاره بدین موضوع که تعرفه معاینه فنی توسط دولت تعیین می‌شود، گفت: براساس قانون هوای پاک نرخ بهای خدمات صدور گواهی معاینه فنی توسط وزارتخانه‌های کشور و راه و شهرسازی تعیین و در نهایت توسط هیات وزیران تصویب می‌شود که این فرایند و طی مراحل قانونی آن موجب می‌شود این افزایش با تاخیر انجام شود. بدون تردید این رویه تعیین تعرفه توسط دولت که در قانون تبیین شده نیازمند اصلاح بوده و مورد پیشنهاد است که تصمیم سازی و تعیین آن به صورت مستقیم به وزارتخانه‌های مسئول در این حوزه و یا شوراهای اسلامی شهر تفویض شود.

میرزایی قمی گفت: با توجه به تفاوت قیمت زمین در شهرها، هزینه تمام شده انجام معاینه فنی در نقاط مختلف کشور متفاوت بوده و تعیین این تعرفه لازم است به صورت محلی توسط شوراهای اسلامی شهر با توجه به ارزیابی قیمت تمام شده همان شهر تعیین و تصویب شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • ثبت ۲۶ هزار و ۵۷۸ ماموریت توسط اورژانس تهران در هفته گذشته
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • انجام ۶ عملیات مردم‌یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته
  • آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها