Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:09:10 GMT

ابداع یک سیستم هوشمند ضد چپ کردن تریلرها

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۳۳۴۹

ابداع یک سیستم هوشمند ضد چپ کردن تریلرها

یک سیستم جدید موسوم به "تارس"(TARS) می‌تواند هنگامی که یک تریلر بزرگ و سنگین دچار سانحه می‌شود و قسمت باری آن در حال واژگونی است، به سرعت آن را از کابین راننده جدا کند تا راننده و کابین به حالت عادی و ایمن نگه داشته شوند و چپ نشوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، کامیون‌ها و تریلرهای بزرگ اغلب در معرض چپ کردن هستند و بیشتر از آنچه انتظار می‌رود، واژگون می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال چه به دلیل وزش شدید باد باشد چه به خاطر خطای راننده یا رفتارهای خطرناک سایر رانندگان در جاده، این اتفاق تنها در ایالات متحده سالانه تقریباً ۹۰۰۰ مصدوم و ۴۰۰ کشته برجا می‌گذارد که این تعداد مرگ و میر بیشتر از بسیاری از مشاغل پرخطر دیگر است.

بنابراین خودروهای سنگین به دلایل مختلفی می‌توانند شروع به غلتیدن کنند و در این صورت، قسمت باری با واژگون شدن، کابین راننده را نیز واژگون می‌کند.

اکنون یک شرکت کالیفرنیایی موسوم به "اکسیکل"(Axicle) قصد دارد با استفاده از یک صفحه اتصال دهنده، چرخش کابین راننده را پس از واژگونی قسمت باری غیر ممکن کند تا در صورت واژگون شدن تریلر، کابین راننده در حالت ایستاده و ایمن باقی بماند و از حوادث بعدی جلوگیری شود.

این سیستم موسوم به "تارس"(TARS) با صفحه رویه فولادی و مکانیزم قفل تریلر، قابلیت تحمل بارهای ۲.۵ تنی را دارد و استفاده از آن برای اتصال و جدا شدن آسان است و دارای یک میله قابل مشاهده است که وقتی پایه به درستی قفل می‌شود، از آن بیرون می‌زند.

اما این سیستم علاوه بر این دارای برخی از قطعات هوشمند دیگر نیز هست. حسگرهای این سیستم انواع پارامترهای عملیاتی از جمله میزان بار، لرزش، باد، اطلاعات اتصال و یک واحد اندازه گیری اینرسی با قابلیت اطمینان بالا را جمع آوری می‌کنند.

اگر این سیستم حادثه‌ای منجر به واژگونی را تشخیص دهد، مکانیزم آزاد سازی قفل در عرض یک میلی ثانیه فعال شده و قسمت بار را را کابین راننده جدا می‌کند.

"استیو کروگ" بنیان‌گذار "اکسیکل" می‌گوید که سیستم "تارس" نه تنها برای کامیون و تریلر داران، بلکه برای شرکت‌های حمل و نقل و شرکت‌های بیمه که مجبور به پرداخت خسارت و آسیب ناشی از این حوادث هستند، می‌تواند یک برگ برنده بزرگ باشد.

وی می‌گوید: ما از شرکت‌های معتبر بیمه برآوردی شفاهی داشته‌ایم که این فناوری هر ساله دو تا سه هزار دلار به ازای هر کامیون نیمه سنگین صرفه‌جویی به ارمغان خواهد آورد، در حالی که هزینه خرید این محصول حدود ۴ هزار دلار است. بنابراین این کار باعث می شود این سیستم در کمتر از دو سال هزینه خرید خود را جبران کند.

سیستم "تارس" در مقیاس یک دهم نمونه اولیه‌سازی و آزمایش شده است و همچنین یک نمونه اولیه در مقیاس کامل با بارهای کم آزمایش شده است و تا پایان سال نیز یک نمونه اولیه کامل آماده تولید خواهد شد.

"کروگ" می‌گوید: ما در نهایت قادر به تولید ۱۰۰ هزار واحد در سال خواهیم بود. ما معتقدیم که فناوری ما در آینده به استانداردی برای تمام خودروهای سنگین تبدیل خواهد شد.

به نظر می‌رسد این فناوری یک فناوری بسیار امیدوارکننده برای نجات جان انسان‌ها است که می‌تواند تلفات سالیانه در جاده‌ها را به نصف کاهش دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: واژگونی تریلر کابین راننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۳۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی

مرتضی عباس‌زاده، سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا پیرامون برنامه‌های مرکز رباتیک این مرکز گفت: مرکز تحقیقات رباتیک از دو سال قبل به انجام فعالیت‌های ویژه‌ای از جمله طراحی و ارائه وسایل هدایت شونده خودران پرداخته است و هم اکنون با یک تیم ۲۰ نفره از سرای نوآوری، مرکز رشد و مرکز تحقیقات در حال فعالیت و پیش بردن پروژه‌های مختلف در این زمینه است. وسایل نقلیه خودکار دارای چرخ‌های مخصوصی که ما بزرگترین چالش ما تهیه آن‌ها بود که خداروشکر توانستیم با تولید آن خودکفا شویم و نمونه ایرانی این چرخ را طراحی و پیاده کنیم.

وی در ادامه افزود: طی جلساتی که با وزارت دفاع برگزار کردیم قرار شد یکسری ربات هوشمند در جهت تأمین نیاز‌های آنها طراحی و تولید شود؛ زیرا با توجه به حساسیت این حوزه لازم است برخی وسایل در محیط‌های خاصی جا‌به‌جا شوند که ممکن است برای انسان خطر آفرین باشد و این موضوع می‌تواند موفقیت‌های بزرگی در بحث دفاع به‌دست آورد.

سورتینگ و انبارگردانی با ربات‌های هوشمند 

عباس زاده در ادامه گفت: از سوی دیگر با توجه به افزایش خرید‌های اینترنتی و دریافت بسته‌های پستی از سوی مردم نیاز به فناوری و استفاده ربات‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. از این رو طی صحبت‌ها و تعاملاتی که با شرکت ملی پست انجام شد، قرار است ربات‌هایی برای استفاده در سورتینگ و انبارگردانی هوشمند طراحی و تولید شود و با قابلیت‌های لازم شرکت پست، با ابعاد کاربردی در اختیار آنها قرار بگیرد. این ربات‌ها می‌توانند به صورت ۷-۲۴ و محیط تاریک کار کنند که این موضوع باعث سرعت در خدمات رسانی و صرفه جویی در انرژی می‌شود.

سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر پروژه‌های در دست این تیم گفت: موضوع بهداشت در کارخانه‌های داروسازی بسیار حائز اهمیت است و بهتر است جا‌به‌جایی و حمل دارو بدون دخالت انسان صورت بگیرد از این رو شرکت‌های داروسازی هم تمایل زیادی به مکانیزه کردن این خدمات دارند هرچند که این اتفاق پیش‌تر در کشور‌های نظیر آلمان، ژاپن، آمریکا رخ داده و با این رویکرد ما نیز به این سمت حرکت می‌کنیم که بتوانیم ربات‌های داخلی و برای این کار ارائه کنیم.

تفاوت ربات با دستگاه چیست؟

وی در ادامه با اشاره به تفاوت‌های دستگاه با ربات افزود: هرچقدر یک دستگاه به سمت هوش مصنوعی پیش برود ربات‌تر می‌شود به این معنی که می‌تواند رفتار‌ها و عکس العمل‌های مختلفی داشته باشد، هرچه هوش مصنوعی را کم کنیم به سمت دستگاه بودن پیش می‌ورد، پس وقتی صحبت از ربات هوشمند می‌کنیم نرم افزار‌های هوشمند و هوش مصنوعی مربوط به یک صنعت خاص در نظر می‌گیریم. هدف ما این است که برای صنایع ربات طراحی و تولید کنیم نه صرفاً دستگاه که به این هدف رسیدیم و خوشبختانه صنایع این موضوع را پذیرفتند و قبول کردند که محصولات ایرانی می‌توانند درحوزه وارد شوند و حرفی برای گفتن دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به مشترکین کم‌مصرف قزوین
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • برای رهایی از مشکلات ترافیکی باید به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن حرکت کرد
  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ابداع شد
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • صنعتگران به هوشمندسازی حمل‌ونقل دوچرخه‌ای شهر مشهد کمک کنند