Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@14:16:36 GMT

راه برون رفت از همه چالش ها جز صندوق رای نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۳۴۳۷

راه برون رفت از همه چالش ها جز صندوق رای نیست

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان با صدور بیانیه ای با هشدار نسبت به شیوع فساد سیاسی در بخش هایی از جریان های سیاسی کشور عدم کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام و تاکید کرد: حضورم در شرایط فعلی در عرصه انتخابات قطعا بر پیچیدگی انتخابات می افزاید و رقابت های درونی جریان اصلاح طلبی را به سمت واگرایی سوق خواهد دادبه همین دلیل ضمن قدردانی از اقشار مختلف مردم ایران، عدم ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری را اعلام می کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متن این بیانیه به شرح زیر است:
به نام خداوند مدبر، آگاه و مقتدر مردم بزرگوار ایران با عرض سلامو آرزوی سلامتی برای همه ایرانیان، همانگونه که اجماع نظر همه ایرانیان سرافراز و دلسوز ایران است، کشور عزیزمان در بزنگاه بسیار مهم و حساسی قرار دارد. در شرایطی قرن هجری خورشیدی را به پایان می بریم که وضعیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور نابسامان و افق آینده نگران کننده است. روند شاخص های عدالت اجتماعی و توسعه یافتگی رو به افول است. هدر رفت منابع و انباشت های این مرز و بوم از جمله سرمایه های فیزیکی نظیر محیط زیست، آب، خاک و ظرفیت های اقتصادی و همچنین سرمایه های غیر قابل مشاهده از جمله امید، اعتماد، فرهنگ و اخلاق بسیار نگران کننده است.
این در حالی است که روند بسیار سریع تحولات بین المللی و منطقه و رشد شتابان اقتصادی و فناوری دیگر ملل در مقابل سیل مهاجرت جوانان و متخصصین ایرانی و کاهش قابل ملاحظه سرمایه های انسانی، بدون تردید ما را در آخرین فرصت های تحول و تغییر شرایط کشور قرار داده است. ما نیازمند آن هستیم که طرحی نو و تحولی در نظام مدیریتی کشور ایجاد کنیم. این تغییر به مثابه اصلاحات ساختاری و بنیادین نظام حکمرانی و سیاستگذاری اقتصادی کشور است که البته با سختی فراوان و مقاومت بسیاری از ذینفعان و صاحبان فرصت های ویژه همراه خواهد بود. به تجربه و به درستی آموخته ایم که راه حلهای نمایشی و عوامفریبانه و یا رویکردهای افراطی و براندازیخواهانه، دو خطر جدی برای این سرزمین و آینده ایران هستند. بر این اساس و با تجربه ی مدیریتی چهار دهه گذشته و با همکاری و همراهی نخبگان کشور بویژه جوانان عزیز و بر اساس درخواست اقشار گوناگون ملت، از جمله نخبگان و جامعه دانشگاهی کشورمان و همچنین فعالین سیاسی و مدنی، قصد ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را داشتم.
در این راستا، برنامه ای جامع، واقع بینانه و راهگشا را با مشارکت نخبگان و کارشناسان عرصه های مختلف و مبتنی بر تجارب بین المللی، برای برون رفت از شرایط فعلی کشور تدوین کرده بودیم. بر این باورم این برنامه در کنار نقشه راه دقیق طراحی شده و در کنار مدیران جوان شناسایی شده، یک فرصت برای کشور و برای برون رفت از شرایط سخت و پیچیده کنونی است. اما بر اساس وضعیت حاکم بر کارزار انتخابات و نیز شرایطی که جریان اصلاحات با آن رو به رو است، به این نتیجه رسیدم که حضورم در این شرایط، قطعا بر پیچیدگی انتخابات می افزاید و رقابت های درونی جریان اصلاح طلبی را به سمت واگرایی سوق خواهد داد. به همین دلیل ضمن قدردانی از اقشار مختلف مردم ایران، عدم ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری را اعلام می کنم. اما لازم می دانم نکاتی را با مردم عزیز کشورم در میان بگذارم
اول. همچنان معتقدم که اصلاح طلبی اصیل و مبتنی بر منافع و مصالح ملی، راه صواب و تضمین کننده منافع ملت، کشور و حاکمیت است. در واقع، مصلحت ملت و حاکمیت بر هم منطبق است و هر کنش و سیاستی که مصلحت نظام و ملت را در تضاد با هم قرار دهد و یا تفسیر کند، از هر سو که باشد، خیانت به ملت، کشور و حاکمیت است. شوربختانه باید بگویم که فساد و فرصت طلبی رخنه کرده در بخش‌هایی از جریان‌های سیاسی، برای حفظ مطامع شخصی و گروهی خود در بزنگاه‌های سیاسی، از هر گونه بداخلاقی، تهمت و دروغ ابایی ندارند. اینجانب نسبت به شیوع این فساد سیاسی در کشور احساس خطر می کنم. جریان اصلاح طلبی که در دهه ۹۰ توانست دستاوردهای ارزشمندی را کسب نماید، در مقطع فعلی با چالش‌هایی رو به رو است.. انتظار میرفت که بزرگان این جریان اصیل، نقش سازنده تر و وحدت بخشی را برای فائق آمدن بر این چالش‌ها ایفا نمایند. شاخصه های اصلی اصلاح طلبی در اخلاق مداری، شایسته سالاری و پرهیز از هیاهو و غوغاسالاری است که جز با فرآیندهای کارا و شفاف حاصل نمی شود. شرایط فعلی، زمان مناسبی برای بیان برخی مطالب نیست، چرا که بیم آن می‌رود بیان آنها موجب تعمیق چالش‌های حاکم بر جریان اصلاح طلبی گردد. ان شاءالله در آینده به صورت مبسوط با آسیب شناسی، چالش‌های جریان اصلاحات را احصاء و راهکارهای احیاء جنبش اصلاح طلبی اصیل را دنبال خواهیم کرد.
دوم. مردم نجیب ایران این روزها مصائب زیادی را تحمل می کنند که در شأن و منزلت ایشان نیست. گلایه ها و اعتراض های به حق ملت را باید شنید. در این وانفسای تاریخی کشور، بررآگاهان دلسوز واجب است تا با به کارگیری و اجماع همه نیروها و جریان هایی که دل در گرو سربلندی ایران دارند، با به کارگیری دانش روز جهان و با به کارگیری تجربه های موفق جهانی، درمان های سخت را مطالبه، پیگیری و اجرا نمایند. تداوم سیاست‌های غلط، اصرار بر تکرار رویکردهای سیاستگذاری پر اشتباه و سوءمدیریت، کشور را دچار ابرچالش های بزرگی در همه حوزه های اقتصادی، روابط بین الملل، محیط زیست، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نموده است. این چالشهای عمیق در کنار فساد گسترده و رانت جویی اصحاب قدرت، بیش از همه مردم را به رنج و ستوه آورده است.
اینجانب به عنوان فردی که در چهل سال گذشته مسئولیت هایی را در نظام جمهوری اسلامی داشته ام، ضمن عذرخواهی از مردم صبور ایران، متعهدم که به مانند گذشته در کنار و همراه مردم بزرگوار ایران به فعالیت خود ادامه دهم. اما علی رغم همه گلایه های به حقی که وجود دارد، راه برون رفت از همه چالشها جز صندوق رای نیست. ضمن آنکه ایجاد بستر انتخاباتی عادلانه رقابتی و بر اساس موازین قانونی وظیفه حاکمیت است. همه باید در مسیر انتخابی بهتر و شایسته تر به کشور کمک کنیم. در این راه و مسیر، شخصا و به همراه همکارانم در مجموعه بنیاد امید ایرانیان از هیچ تلاشی فرو گذار نخواهیم کرد.
به امید توسعه ایران اسلامی و رفاه و کار آفرینی برای ایرانیان به دور از فــقر، عـوامفـریبی، جـنگ، نابرابری و فـساد
محمدرضا عــارف - ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: محمدرضا عارف کاندیدا انتخابات جریان اصلاح طلبی عرصه انتخابات برون رفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۳۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان

۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت به رقابت می‌پردازند.

به گزارش مشرق، تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در حالی از بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه آغاز شد که ۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای‌اسلامی به رقابت می‌پردازند؛ رقابتی که تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت.

ماراتن انتخابات مجلس دوازدهم که از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شده‌ در شرایطی روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به خط پایان می‌رسد که رقابت‌های انتخاباتی در ۱۵ استان کشور به اوج رسیده و کاندیداها در ۲۱ حوزه انتخابیه درحال فعالیت‌های انتخاباتی به‌منظور جلب‌نظر مردم هستند.

دراین میان رقابت‌های انتخاباتی در استان تهران حال‌وهوای دیگری به‌خود گرفته است؛ رقابت ۳۴ کاندیدا برای کسب ۱۶ کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین ورامین، پیشوا و قرچک رقابت‌ها در این حوزه را در کانون توجه رسانه‌ها و افکارعمومی قرار داده‌است.

در چنین شرایطی اگرچه رقابت انتخاباتی در تهران تنها در اردوگاه اصولگرایی در جریان است، اما کاندیداهای منسوب به جریان اصلاح‌طلبی نیز در برخی حوزه‌ها به دور دوم راه یافته‌اند؛ موضوعی که سبب شده در این دور از انتخابات نیز رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان جریان داشته باشد.

رویکرد اصلاح‌طلبان در دور دوم

طی روزهای اخیر تحرکات انتخاباتی محدود به جریان‌های اصولگرایی نبوده و جریان‌های اصلاح‌طلب نیز فعالیت‌هایی را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم داشته‌اند.

براین اساس هم بود که حزب اعتماد ملی اعلام کرد از کاندیداهایی که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان داشته باشند، حمایت خواهد کرد.

براساس برخی گمانه‌زنی‌ها در اردوگاه اصلاح‌طلبی، ندای ایرانیان، کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه ازجمله احزاب اصلاح‌طلبی هستند که از برخی کاندیداهای به دور دوم راه یافته در نقاط مختلف کشور حمایت می‌کنند.

رقابت در اردوگاه اصولگرایی

ترکیب کاندیداهای حاضر در دور انتخابات مجلس دوازدهم در تهران نشان می‌دهد در این حوزه انتخابیه رقابت تنها در اردوگاه اصولگرایی جریان دارد.

براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست‌های مختلفی از این جریان به‌منظور رقابت در تهران بوده‌ایم؛ فهرست‌های چندگانه‌ای که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

دیگر خبرها

  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • اعتراض پوچ و خطرناک علیه ایران/ ژیمناستیک دستمایه تمامیت خواهی و منفعت طلبی سهم خواهان
  • مراحل رای دادن الکترونیکی چگونه است؟
  • ۷ مرحله رأی دادن در انتخابات الکترونیکی اعلام شد +جزئیات
  • توافقاتی بر سر حرکتی جمعی برای برون رفت از وضعیت کنونی در غزه
  • مراحل رای دادن در انتخابات الکترونیکی چگونه است؟
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • اظهارات جدید سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره مرحله دوم انتخابات مجلس/ چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضاییه به هرمزگان