Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:12:19 GMT

شرایط کرونایی پایتخت شکننده است؛ امیدواری به واکسیناسیون

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۴۲۵۵

شرایط کرونایی پایتخت شکننده است؛ امیدواری به واکسیناسیون

به گزارش ایرنا، شیوع کرونا در استان تهران و بویژه در پایتخت پس از چند هفته ای که افزایشی بود در روزهای اخیر روند نزولی به خود گرفته است ورکارشناسان معتقدند که باید با رعایت پروتکل های بهداشتی و محدودیت های توصیه شده، این ویروس را با کمک واکسیناسیون، مهار و زنجیره شیوع آن را بطور کامل قطع کرد.

با همین رویکرد مسوولان استانی با اعمال تدابیری تلاش کردند در فرصت یک ماهه ماه رمضان شیوع این ویروس را در پایتخت مهار کنند و مرگ و میر شهروندان را به حداقل ممکن برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیلی مشاغل گروههای مختلف، استفاده از خودروهای شخصی، حذف طرح ترافیک و کارکرد یک سوم از کارکنان دولتی و همچنین اعمال محدودیت هایی در خط تولید بخش خصوصی از جمله راهکارهایی بود که در طول یک ماه رمضان برای قطع زنجیره شیوع کرونا اعمال شد.

لغو طرح های ترافیکی شهر تهران یکی از این محدودیت های کرونایی بود که اوایل اردیبهشت با توجه به شیوع موج چهارم کرونا در پایتخت به بوته آزمایش گذاشته شد و تا امروز شنبه ادامه داشت؛ اما به گفته مدیر واحد ساماندهی محدوده‌ها و طرح‌های ترافیکی شهرداری تهران و براساس پایش های ترافیکی، طرح ترافیک در شرایط کرونا تاثیر چندانی بر روی کاهش آمار مسافران مترو و اتوبوس نداشت.

«عمار سعیدیان فر» با استناد به همین آمارهای رفت و آمد شهری عنوان کرد که حتی لغو طرح ترافیک سبب افزایش سفرهای غیرضروری به ویژه در مرکز تهران شد و اکنون با فعالیت و بازگشایی کسب و کارها با تصمیم شورای ترافیک و تایید ستاد ملی مقابله با کرونا در پایتخت طرح ترافیک بار دیگر اجرایی شده است.

فعالیت مشاغل گروه شغلی ۱ و ۲ اصناف نیز براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا از روز ۱۸ اردیبهشت ماه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی از نظر کرونا مجاز شد.

با توجه به وضعیت قرمز کرونا در کشور تا ۱۷ اردیبهشت ماه به مدت یک ماه به جز مشاغل گروه یک تمامی مشاغل مجاز به فعالیت نبودند اما با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا این مشاغل در شهرهای قرمز و نارنجی از نظر کرونا، مجاز به فعالیت هستند.

براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا فعالیت گروه های شغلی سه و چهار همچنان در شهرهای قرمز و نارنجی تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ ممنوع است و قاسم نوده فراهانی رییس اتاق اصناف تهران هم گفت که بازار بزرگ تهران پس از یک ماه تعطیلی بازگشایی شده است و براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا،  فعالیت صنفی گروه‌های شغلی یک و ۲ در تهران مجاز است.

در همین حال علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا امروز/شنبه/ گفت که تعداد مناطق قرمز کشور به ۳ شهر کاهش یافته است.

وی بر اساس نقشه ماسک وزارت بهداشت در باره سه شهر قرمز کشور، اعلام کرد که شهرهای پارسیان در استان هرمزگان، قلعه گنج در استان سیستان و بلوچستان و سلماس در استان آذربایجان غربی در وضعیت قرمز کرونا هستند و بقیه شهرهای کشور در وضعیت نارنجی یا زرد بسر می برند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در باره رنگ کرونایی تهران سخنی نگفته است اما شواهد و نقشه ماسک نشان می دهد که رنگ کرونایی قرمز تهران نارنجی باشد که حتی این وضعیت نیز برای شهر چند میلیونی وضعیتی شکننده است و باید راهکارهای کارشناسی را مورد توجه و به ان عمل کرد.

در تازه ترین آماری که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز اعلام کرد: با فوت ۲۰۰ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۶ هزار و ۶۳۳ نفر رسیده است.

اما آنچه کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند این است که برای مهار کرونا علاوه بر اینکه باید حدود دو سوم جمعیت شهر و یا کشور واکسن کرونا را تزریق کنند، رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید تداوم یابد و تا زمانی که ۷۰ درصد از جمعیت جامعه ایمن نشوند، این ویروس همچنان وجود دارد.

بنا به توصیه کارشناسان و تا ایمن شدن جامعه از شیوع ویروس کرونا، تنها راه حفظ سلامتی رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و خودداری از حضور در دورهمی و میهمانی و جاهای شلوغ است.

توصیه کارشناسان مبنی بر رعایت پروتکل های بهداشتی تا ایمنی کامل جامعه، اهمیت پروسه واکسیناسیون را که به دلیل تحریم های ظالمانه امریکا به کُندی پیش می رود را برهمگان نشان می دهد اما در این شرایط بحرانی آنچه که موجب دلگرمی و امیدواری جامعه بوده، خبر تولید انبوه واکسن داخلی است؛ موضوعی که «مینو محرز» از اعضای هیات علمی ستاد مقابله با کرونا، از آن خبر داد و عنوان کرد که با تولید واکسن کرونای داخلی که از نظر اثر بخشی و مصونیت تمام فاکتورهای لازم را دارد دیگر نیازی به واردات واکسن از کشورهای خارجی نیست.

این درحالی است که همزمان با تلاش متخصصان تولید واکسن، وزارت بهداشت نیز تمام تلاش خود را برای واردات واکسن بکار گرفته است و آنطور که «کیانوش جهانپور» سخنگوی سازمان غذا و دارو گفته که در خرداد ماه با تحقق وعده‌هایی که داده شده، بیش از هفت تا ۱۰ میلیون واکسن وارد کشور می شود.

براساس گزارش اعلامی وزارت بهداشت، تا کنون یک میلیون و ۷۱۳ هزار و ۶۴۸ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۳۴۲ هزار و ۹۵۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به دو میلیون و ۵۶ هزار و ۵۹۸ دُز رسیده است.

در همین حال دکتر علیرضا زالی فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران نیز در گفت و گویی از شتاب در واردات واکسن سخن گفت و اینکه سبد واردات واکسن کرونا متفاوت است.

به گفته زالی، واردات واکسن از کشورهایی مانند چین و روسیه انجام می گیرد و از جمله واکسن های معتبر هستند.

دکتر زالی در سخنان خود به موضوع دیگری که موجب دغدغه شهروندان است هم اشاره کرد و آن موضوع رنگ کرونایی قرمز تهران است که به گفته وی با کندی رنگ اش تغییر می کند.

به گفته وی از نظر شاخص ها رنگ قرمز تهران هنوز تغییر محسوسی نسبت به روزهای قبل ندارد اما به صورت رسمی نارنجی تلقی شده و از نظر عملکردی با وضعیت قرمز با آن برخورد می شود.

تزریق واکسن کرونا که بر اساس اولویت هایی که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین شده همچنان ادامه دارد و بخش زیادی از گروه های هدف از جمله کادر درمان، جانبازان و بیماران خاص در کلانشهر تهران علیه این بیماری واکسینه شده اند و نکته امیدوارکننده اینکه وضعیت جسمانی اکثر دریافت‌کنندگان واکسن کرونا مناسب گزارش شده است.

تولید واکسن کوو ایران برکت نیز از جمله موضوعاتی بود که هفته گذشته پس از رونمایی از اولین محصول در صدر اخبار داخلی و خارجی قرار گرفت و موجب شادی و خرسندی مردم را فراهم کرد.

رییس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در مراسم رونمایی از واکسن کوو ایران برکت از تولید این واکسن تا شهریور ماه امسال با رقمی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دوز خبر داد و گفت که خط تولید ۳۰۰ هزار دز واکسن در فاز یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در محل شهرک دارویی برکت در البرز آغاز بکار کرده است.

محمد مخبر در سخنان خود به مردم اطمینان خاطر داد که ظرف مدت ۲ الی سه ماه آینده خط دوم واکسن کوو ایران برکت نیز آغاز بکار خواهد کرد و همچنین در تیرماه قادر به تولید و تحویل ۱۰ تا ۱۲ میلیون دز واکسن خواهیم بود که این رقم تا مرداد به ۲۰ میلیون و تا شهریور به رقمی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دز خواهد رسید.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۶۲ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۳۷۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

برچسب‌ها کرونا ماه رمضان واکسیناسیون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ماه رمضان واکسیناسیون کرونا ماه رمضان واکسیناسیون اخبار کنکور رعایت پروتکل های بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت واردات واکسن تولید واکسن واکسن کرونا ویروس کرونا طرح ترافیک وضعیت قرمز یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۴۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی آقاجان زاده با اشاره به ضرورت انجام واکسیناسیون برای حجاج اظهار کرد: متقاضیان حج تمتع امسال استان آذربایجان شرقی طبق نوبت اعلام شده از امروز تا شانزدهم اردیبهشت ماه فرصت دارند برای انجام واکسیناسیون  به مراکز تعیین شده مراجعه کنند.

وی افزود: هر فرد متقاضی سفر به حج تمتع باید پانزده روز قبل از اعزام واکسن مننژیت را به منظور ایمن سازی در مقابل این بیماری دریافت کرده باشد.

آقاجان زاده در خصوص تزریق واکسن مننژیت برای متقاضیان توضیح داد: تزریق این واکسن برای افرادی که در ۲ سال گذشته آن را دریافت نکردند الزامی است.

معاون بهداشت و درمان هلال احمر استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه در تبریز حدود چهار هزار نفر شامل متقاضیان اعزام، عوامل کاروان‌ها و عوامل آشپزخانه واکسینه می‌شوند خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت زمانی برای تزریق واکسن حجاج ظرفیت پذیرش و انجام واکسیناسیون زائران غیر آذربایجان شرقی را نیز در تبریز با توجه به موقعیت مسافرپذیری این شهر داریم.

وی همچنین به آمار زائران حج تمتع امسال استان اشاره کرد و گفت: شمار متقاضیان حج تمتع امسال آذربایجان شرقی سه هزار و ۹۵۱ نفر است که در قالب ۲۸ کاروان به این سفر معنوی اعزام خواهند شد که پانزده کاروان از این تعداد متعلق به زائران تبریزی است.

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک