Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@23:36:51 GMT

قصه های حکیم توس به روایت «به نشر»

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۵۲۱۰

قصه های حکیم توس به روایت «به نشر»

حکیم ابوالقاسم فردوسی، خالق اثر بی بدیل شاهنامه، بزرگ ترین شاعر حماسه سرای ملی ایران است که توانست با سرایش منظومه ای حماسی، زبان فارسی را از خطر نابودی و انحطاط نجات دهد.

به گزارش قدس آنلاین، همان که مادامی که در جهان مفهوم ایران و ایرانی وجود داشته باشد، نام پر افتخارش هم جاوید خواهد ماند؛ چرا که فردوسی تمام عشق سوزان خود را وقف سربلندی وطن خود ایران کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حکیم دانشمند، شاهنامه را با خون دل نوشت و در آن تاریخ، افسانه و اندیشه های بلند را در هم آمیخت و کتابی گران سنگ فراهم آورد که به قول خودش کاخی بلند و بی گزند است. بی تردید ژرفای زبان فارسی، مدیون تلاش شگفت حکیم ابوالقاسم فردوسی است.

برای بزرگداشت مقام این شاعر و سخن سرای نامی، روز ۲۵ اردیبهشت ماه هر سال، به نام حکیم ابوالقاسم فردوسی نامگذاری شده است تا فرصتی فراهم آید که علاوه بر شناساندن این شخصیت بزرگ ادبی به اقشار مختلف مردم، زمینه حفظ این گنجینه و میراث غنی در همگان افزون شود.

شاهنامه فردوسی به اذعان سخن شناسان و نویسندگان و متفکران بزرگ ایران و جهان، در ردیف آثار بزرگ ادبی جهان از جمله «هومر»، «دانته»، و مجموعه آثار شکسپیر قرار دارد و چهارمین اثر بزرگ جهانی است. شاهنامه تاکنون به زبان های مختلف دنیا ترجمه شده است و گزیده ها و شرح هایی مختلفی بر آن نوشته شده است. به نشر(انتشارات آستان قدس رضوی) در راستای برقراری ارتباط فکری جوانان با ادبیات کهن ایرانی و آشنایی با فردوسی، حکیم و شاعر حماسی سرزمین توس آثار مختلفی را چاپ و منتشر کرده است که همزمان با روزملی فردوسی به علاقه مندان به ادبیات پارسی معرفی شود.

«چنین گفت دهقان»

«چنین گفت دهقان» نوشته محمد جعفر یاحقی(ـ۱۳۲۶)، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. این کتاب کوتاه شده(خلاصه) شاهنامه فردوسی است و در آن دکتر یاحقی بخش‌هایی از شاهنامه را به پارسی سره به فشردگی بیان داشته و بدون استفاده از  واژه های بیگانه به بخش های منظوم پیوند داده تا خواننده بتواند کلیت رویدادها و داستان های شاهنامه را در حجمی کم در اختیار داشته باشد.

آوردن مقدمه ای در معرفی ساده و مختصر فردوسی و شاهنامه، توضیح واژه ها، تعبیرات دشوار، معرفی کوتاه جای ها، نام ها و معنی ابیات دشواردر شاهنامه و همچنین استفاده از سجاوندی و حرکت گذاری در خصوص کلمات دشوار و موارد لازم از دیگر ویژگی های این کتاب است. این اثر در سال ۱۳۹۴ منتشر شده و تاکنون در دو نوبت تجدید چاپ شده است.

 

«شاهنامه پس از شاهنامه»

کتاب «شاهنامه پس از شاهنامه» به عنوان مجموعه مقاله های همایش «شاهنامه پس از شاهنامه» که به کوشش دکتر فرزاد قائمی و زیر نظر دکتر محمدجعفر یاحقی به همت انتشارات آستان قدس رضوی منتشر شده است، به بررسی سیر شاهنامه سرایی پس از شاهنامه فردوسی می پردازد.

در این اثر ۳۳ مقاله از متخصصان، صاحبنظران، کارشناسان و علاقه مندان حوزه ادبیات و فردوسی شناسی درخصوص تاثیرات فرهنگی و ادبی شاهنامه و سیر حماسه در ایران پس از شاهنامه فردوسی، زمینه های متنوع مطالعاتی در قلمرو شاهنامه پژوهی، انگیزه‌های سرایش شاهنامه، پیش و پس از فردوسی، تأثیر شاهنامه‌های پس از فردوسی در شکل‌گیری هویت اسلامی- ایرانی و خرده‌هویت های اقوام مختلف ایرانی، شاهنامه‌پژوهی، متن‌شناسی، روایت‌شناسی و تحلیل محتوا، شاهنامه و رویکردهای نوین فرهنگی آمده است.

داستان های شاهنامه

مجموعه ۱۴ جلدی «داستان های شاهنامه فردوسی» عنوان اثری است که به‌نشر در قالب بسته مطالعاتی روز فردوسی به مخاطبان و علاقه‌مندان توصیه می‌کند؛ این اثر به قلم «حمیدرضا نویدی‌مهر» با عناوین «سرگذشت رستم»، «گذر از هفت خان»، «رستم و سهراب»، «هفت خان اسفندیار»، «رزم رستم و اسفندیار»، «قیام کاوه»، «سوگندنامه ایرج»، «زال و رودابه»، «رستم و اشکبوس»، «نبرد دوازده رُخ» و «نبرد کیخسرو و افراسیاب» و ... در قطع رقعی با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه در دسترس عموم مخاطبان قرار گرفته است.

این مجموعه بزرگ سعی شده با ارائه شرح مختصر از زندگی فردوسی همراه با برگردان متن نظم داستان به نثر و شرح واژگان، عموم خوانندگان و علاقه مندان شعر و ادب پارسی با بسیاری از حوادث تلخ و شیرین نیاکان خود آشنا شوند و ظرافت های بیان فردوسی را در یابند.

علاقه مندان به تهیه این مجموعه کتاب ها و همچنین سایر کتاب های به نشر(انتشارات آستان قدس رضوی) می توانند به نشانی اینترنتی behnashr.com و یا فروشگاه های مشهد و نمایندگی های سراسر کشور مراجعه کنند.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: به نشر شاهنامه ابوالقاسم فردوسی شاهنامه فردوسی پس از شاهنامه علاقه مندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۵۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدوند: نمایشگاه کتاب امسال یک نمایشگاه حداکثری است/ علاقه‌ای نداریم نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود

رئیس سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به استقبال ناشران از این نمایشگاه، گفت:نمایشگاه کتاب یک محیط فرهنگی است که مردم استفاده می‌کنند و کشاندن مسائل حاشیه‌ای به نمایشگاه کار غلطی است؛ هیچ‌کس نباید این کار را بکند و ما هم طبیعتا هیچ علاقه‌ای نداریم که نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود.

یاسر احمدوند در گفت‌وگو با خبرنگار جماران، در خصوص استقبال ناشران  از سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اظهار داشت: امیدواریم امسال نمایشگاه پرشوری داشته باشیم و پیش‌بینی می‌کنیم استقبال خوبی از نمایشگاه صورت بگیرد.

رئیس سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: ناشران طی سال گذشته خیلی زحمت کشیدند برای اینکه آثار خوبی را در معرض دید مردم قرار بدهند و به نمایشگاه برسانند. مردم می‌توانند با اطمینان از اینکه تازه‌های نشر ویژه‌ای را در اینجا خواهند دید، به نمایشگاه بیایند.

وی تأکید کرد: نمایشگاه امسال 150 هزار متر مربع وسعت دارد، ولی همین مقدار هم پاسخگوی همه نیازهای حوزه نشر نیست و تقاضا بیش از این هست. هر ناشری که طبق آیین‌نامه تعداد کتاب‌های آن به حد مجاز رسیده، در نمایشگاه حضور دارد و برخی از ناشرانی که تعداد کتاب‌های آنها کمتر از آن میزان بوده را هم توانسته‌ایم جواب بدهیم. اما طبیعتا فضا برای تعدادی هم وجود ندارد و طبیعتا آنها در بخش مجازی حضور دارند. ناشری که عناوین قابل اعتنایی داشته باشد و در نمایشگاه حضور نداشته باشد را نمی‌بینیم.

احمدوند در پاسخ به سؤالی در خصوص مقایسه با سال گذشته نیز گفت: عدد دقیق نمی‌دانم، ولی تنوع حضور ناشران خوب است. یعنی هم در موضوعات مختلف و هم برای مخاطبان مختلف، به نظرم یک نمایشگاه حداکثری است. تعداد ناشران خصوصی زیادی حضور دارند و طبیعتا تعدادی از نهادهای دولتی هم در بخش ناشران فعال هستند؛ ناشران با افتخاری هستند، آثار خوبی ارائه کرده‌اند و مخاطبین قابل توجهی هم دارند که به نمایشگاه مراجعه می‌کنند. حتما باید اینها در نمایشگاه حضور داشته باشند و ناشران خصوصی که کارهای خوبی دارند هم در نمایشگاه هستند.

وی افزود: در جانمایی سعی شده به ناشرانی که تعداد عناوین زیاد و مخاطبین بالایی دارند، توجه شود. در هر دوره‌ای این شائبه هست که تبعیض اتفاق می‌افتد. واقعا تلاش بر این است که فضا برای مخاطب آرامش‌بخش باشد و در پیدا کردن محصول مورد نظر خود راحت باشد.

رئیس سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنین گفت: نمایشگاه کتاب یک محیط فرهنگی است که مردم استفاده می‌کنند و کشاندن مسائل حاشیه‌ای به نمایشگاه کار غلطی است؛ هیچ‌کس نباید این کار را کند و ما هم طبیعتا هیچ علاقه‌ای نداریم که نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود.

وی تأکید کرد: نمایشگاه کتاب باید یک نمایشگاه آرام فرهنگی باشد؛ رویکرد ما سال گذشته همین بود و امسال هم همین است. اینجا فضای مقدسی است؛ اگر هنجارشکنی اتفاق بیفتد، طبیعتا خود مردم، غرفه‌داران و ناشران اجازه این کار را نمی‌دهند. اما برخوردی که حاشیه و تنش ایجاد کند را ما به هیچ وجه در نمایشگاه نداریم.

دیگر خبرها

  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • احمدوند: نمایشگاه کتاب امسال یک نمایشگاه حداکثری است/ علاقه‌ای نداریم نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود
  • ببینید | روایت کاندیدای انتخابات مجلس از دعوای شدید خود با فردوسی‌پور و علیخانی
  • آغاز فروش غیرحضوری نمایشگاه کتاب + آدرس سایت و جزئیات
  • چلسی به دنبال گئورگی سوداکوف، وینگر ۶۵ میلیون پوندی شاختار دونتسک / دیلی میل
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • مشاوران شما بیت‌هایی بهتر از شاهنامه را می‌توانستند پیدا کنند
  • پویش نقالی شاهنامه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم