Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@17:22:53 GMT

عوارض خطرناک مصرف خودسرانه کورتون در پاندمی کرونا

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۶۳۶۹

به گزارش جام جم آنلاین، افشین طاهری اعظم در برنامه «طبیب» در خصوص مصرف خودسرانه کورتون برای پیشگیری از ابتلاء به کرونا گفت: در افرادی که به کووید مبتلا می‌شوند، در اوایل بیماری طبق پروتکل‌ های درمانی کووید قبل از فاز آزاد شدن ویروس در بدن برای مهار آن از دگزامتازون استفاده می‌کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: اما برخی نیز به دلیل پیشگیری از ابتلاء و یا پیشگیری از عوارض حاد کووید خودسرانه اقدام به مصرف کورتون و یا مصرف دگزامتازون می‌کنند که اولاً سیستم ایمنی بدن را پایین می‌آورد و دیگر اینکه باعث سیاه‌ شدگی سر استخوان ران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پزشک متخصص همچنین یادآور شد: الان که حدود یک سال و نیم از آغاز شیوع کرونا گذشته بیماران بسیاری با درد کشاله ران به ما مراجعه می‌کنند که وقتی بررسی می‌کنیم می‌بینیم دچار سیاه‌شدگی سر استخوان ران هستند، البته این به معنی این نیست که اگر در فاز حاد به دلیل اینکه سر استخوان ران‌تان سیاه می‌شود از مصرف کورتون امتناع کرده و بگویید به خاطر عوارض آن را استفاده نمی‌کنم چون عدم مصرف آن در آن زمان ممکن است شما را به سمت وخیم شدن بیماری اصلی و مرگ سوق دهد.

طاهری اعظم در ادامه تأکید کرد: موضوع صحبت این است که اگر به دلیل پیشگیری از کووید و اینکه بیماری حاد نشود خودسرانه از کورتون و دگزا استفاده می‌کنید باید این قضیه کاملاً قطع شود اما اگر اجبارا به توصیه پزشک و طی مراحل درمانی از آن اسفاده می‌کنید به دلیل اینکه جریان خونی که در سر ران دارید خیلی حساس است اگر دردی در کشاله ران حس کردید باید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا آسیب به مرحله حساس نرسد.

وی عنوان کرد: چراکه اگر این آسیب به سر استخوان ران، در مراحل اولیه بیماری باشد امکان اینکه با تزریق سلول بنیادی یا عمل خاصی بتوانیم جریان خون را برقرار کنیم و مانع تخریب مفصل فرد شویم وجود دارد اما اگر این مرحله بگذرد دیگر چاره‌ای جز تعویض مفصل وجود ندارد، پس افرادی که دچار کرونا شدند و به اجبار درمان دگزا برای آنها انجام شده اگر درد کشاله ران داشتند این افراد باید حتماً سریع مراجعه کنند تا بررسی‌های دقیق بر روی آنها انجام شود.

منبع: مهر

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کورتون کرونا دگزامتازون سر استخوان ران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۶۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن

خواه آخرین وعده غذایی خود را آخر شب بخورید و یا تا لحظه خواب در حال رفت و آمد به سمت یخچال باشید، این پرخوری های آخر شب ممکن است به چیزی بیش از سنگینی معده در طول زمان منجر شود. تحقیقات نشان می دهد که غذاخوردن قبل از خواب می تواند عوارض جانبی بی شماری بر همه چیز از جمله وزن و عملکرد شما در محل کار داشته باشد.

چربی کمتری می سوزانید

به گزارش نمناک، اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید، ممکن است بخواهید قبل از خواب میان وعده های سبک بخورید اما مطالعات در یک گروه 6 نفره بالای 50 سال نشان می دهد؛ کسانی که یک وعده غذایی قبل از خواب می خورند چربی کمتری در مقایسه با کسانی که وعده غذایی خود را چند ساعت زودتر می خوردند، می سوزانند، علارقم اینکه میزان مصرف کالری و فعالیت بدنی هر دو گروه برابر است.

دچار وزن اضافه میشوید

اگر نمی توانید وزن خود را کاهش دهید، شام خود را زودتر بخورید. افرادی که شام خود را به جای ساعت 6، ساعت 10 می خورند، به احتمال زیاد به مشکلات عدم تحمل گلوکز و کاهش اکسیداسیون چربی دچار می شوند. پرخوری قبل از خواب خطر چاقی و سندرم متابولیک را افزایش می دهد.

احتمال ابتلا به سندرم متابولیک در شما بالا میرود

سندرم متابولیک باعث افزایش چربی دور شکم، فشار خون، قند خون، کلسترول، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سکته مغزی می شود.

مطالعه ای بر روی گروهی از بزرگسالان بین 40 تا 54 سال نشان داد زنانی که قبل از خواب شام می خورند، بیشتر دچار سندرم متابولیک می شوند. همچنین این آزمایش نشان داد که زنان و مردانی که قبل از خواب پرخوری می کنند سطح تری گلیسیرید و کلسترول آن ها بالاتر از حد طبیعی است.

دچار اختلال خواب خواهید شد

وعده های غذایی آخر شب و خستگی صبحگاهی بیش از آن چه که شما فکر کنید به یکدیگر پیوند خورده اند. مطالعه ای بر روی 52 نفر نشان داد افرادی که قبل از خواب پرخوری می کنند در مقایسه با کسانی که چند ساعت قبل از خواب شام خود را می خورند، بیشتر از اختلال خواب رنج می برند و کم تر می خوابند.

عملکرد شما ضعیف می شود

پر خوری قبل از خواب فقط روی وزن شما تاثیر نمی گذارد. افرادی که شب قبل از خواب غذای ناسالم می خورند، بیشتر دچار مشکلات جسمی از جمله سر درد و اسهال در روز بعد می شوند و در نتیجه عملکرد پایین تری در محل کار خود دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن