Web Analytics Made Easy - Statcounter

چالشی نوآورانه با محوریت تولید غشای نانوساختار تبادل کاتیون، با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی در راستای ورود فعالان فناور به مسیر تامین این نیاز فناورانه برگزار می‌شود.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، غشای تبادل یونی یکی از مهم‌ترین بخش‌های سامانه‌های سوختی است که با ورود فناوری نانو کارایی بهتری خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قطعه به عنوان یکی از بخش‌های مهم در پیل‌های سوختی شناخته می‌شود. امروزه رایج‌ترین استفاده صنعتی این نوع غشا در پیل‌های الکترولیز آب نمک برای تولید گاز کلر است.

 

در حال حاضر با وجود مصرف بالای این غشا در صنعت پتروشیمی و واحد کلر آلکالی، تامین آن از طریق واردات انجام می‌شود. بر همین اساس، تولید این محصول در داخل کشور برای جلوگیری از خروج ارز و بی نیازی کشور از واردات، نقشی مهم در توانمندی صنایع ایفا می‌کند.

 

به همین منظور چالشی نوآورانه با محوریت تولید غشای نانوساختار تبادل کاتیون، با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای ورود فعالان فناور به مسیر تامین این نیاز فناورانه برگزار می‌شود. این چالش با هدف شناسایی و ارزیابی طرح‌های نوآورانه و همچنین ساخت نمونه محصول غشای تبادل یون‌های مثبت بر اساس استاندارد‌های فنی و الزامات تولید اقتصادی برای تولید این غشای پلیمری در داخل کشور برگزار می‌شود.

 

تمامی علاقمندان از جمله شرکت‌های فناور، دانشجویان، پژوهشگران و ایده‌پردازان می‌توانند برای حل این مساله در چالش شرکت کنند. تیم‌های برگزیده در مرحله اول نخست از حمایت ۵ میلیون تومان گرنت نقدی تولید محصول همچنین ۵ میلیون تومان گرنت آزمایشگاهی برخوردار خواهند شد.

 

در مرحله دوم نیز برای برگزیده اول جایزه نقدی ۱۳ میلیون تومانی و برای برگزیده دوم جایزه نقدی ۱۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شده است و تیم‌ها نیز می‌توانند در پایان از حمایت‌های شبکه تبادل فناوری برای تجاری‌سازی طرح بهره‌مند شوند. این چالش با حمایت شبکه تبادل فناوری برگزار خواهد شد و علاقمندان تا ۲۱ خرداد ماه فرصت دارند تا طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در سایت اینوتن درج شده است به ثبت برسانند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری نانوساختار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۷۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهینه‌سازی و کاهش هزینه‌های مصرف انرژی و حمایت از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی را از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ دانست.

به گزارش شانا، مرتضی شاهمیرزایی دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: مجتمع‌های پتروشیمی‌ای که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

شایان ذکر است که شاهمیرزایی در سفر یک‌روزه به قدیمی‌ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن‌آوران و اسکله‌های صادراتی پایانه‌ها و مخازن، دغدغه شرکت‌های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.

دیگر خبرها

  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • حمایت استاندارد ایلام از رشد تولید در استان
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • آخرین مهلت ثبت نام برای حضور در نمایشگاه پزشکی و داروسازی ویتنام ۲۰۲۴ 
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند