Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ارتقای استادان بخشی جدایی‌ناپذیر از نظام علمی و اداری دانشگاه‌هاست. در این راستا، دانشگاه‌های هر کشور معیارهایی برای ارتقای استادان تعریف کرده‌اند. دانشگاه‌های ایران هم از این قاعده مستثنی نیستند؛ اما مسئله این است که آخرین آیین‌نامه ارتقای اساتید در ایران با کاستی‌ها و ابهامات فراوانی همراه است، به همین دلیل ایسکانیوز در نظر دارد با بررسی تطبیقی، معیارهای ارتقای اساتید در دانشگاه‌های مختلف دنیا را بررسی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مجید قاسمی در گفت‌وگو با ایسکانیوز، درباره شرایط مورد نیاز برای ارتقای اساتید دانشگاه USM مالزی اظهار کرد: دریافت گرنت برای تحقیقات ملی و بین‌المللی، انتشار کتاب و مقاله، راهنمایی و نظارت بر فارغ‌التحصیلی دانشجویان ارشد و دکتری، تدریس، مشارکت در حوزه مسائل جامعه و صنعت و خدمت به دانشگاه همه مواردی هستند که یک عضو هیئت علمی برای ارتقا باید به دست بیاورد. هیچ کدام از این موارد رتبه بالاتری نسبت به دیگری ندارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه USM مالزی افزود: این ارتقا تنها برای دو سطح Associate Professor (دانشیار) و Professor (استاد) وجود دارد و برای سطوح پایین‌تر اعضای هیئت علمی یعنی senior lecturer (استادیار) شرایط خاصی وجود ندارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در مالزی هر دانشگاهی آیین‌نامه ارتقای اساتید خاص خود را دارد، البته معمولا معیارهای ارتقا در دانشگاه‌های عمومی (public) تفاوت چندانی با هم ندارند. برای مثال مالزی پنج دانشگاه تحقیقاتی دارد مانند UPM،  UKM،  UTM،  USMو UM، با توجه به این که رقابت بین دانشگاه‌ها در مالزی زیاد است، شرایط ارتقای استادان در این پنج دانشگاه خیلی متفاوت از هم نیست. البته ممکن است شرایط ارتقای استادان، در انواع دیگر دانشگاه‌ها متفاوت باشد که این طبیعی است.

مشکلات ارتقای استادان در مالزی

قاسمی درباره مشکلات شاخص‌های ارتقای اساتید در مالزی گفت: شرایط قرارداد اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌های مالزی به دو صورت قراردادهای بلندمدت و کوتاه مدت است که قراردادهای بلندمدت پس از ۲۵ تا ۳۵ سال خدمت، بازنشسته می‌شوند و کوتاه‌مدت هم ۲ تا سه ساله است. آیین‌نامه برای همه اعضای هیئت علمی یکسان است. به همین دلیل، کمی منصفانه نیست. برای مثال من برای ارتقا به سطح دانشیاری باید یک دانشجوی دکتری یا ۲ دانشجوی ارشد پژوهشی را تا فارغ‌التحصیلی پیش ببرم.

عضو هیئت علمی دانشگاه USM مالزی ادامه داد: در حالی که یک دانشجوی دکتری سه تا چهار سال طول می‌کشد که فارغ‌التحصیل شود و قرارداد کوتاه‌مدت یک استاد می‌تواند یک یا دو ساله باشد و اگر به هر دلیل قراردادش تمدید نشود، نمی‌تواند مطمئن باشد که ارتقای شغلی خواهد داشت. البته فکر می‌کنم در ایران برای استادانی که قرارداد کوتاه‌مدت دارند، اصلا امکان ارتقا وجود نداشته باشد. اگر اینگونه باشد وضعیت مالزی از این نظر، بهتر از ایران است.

وی با اشاره به این که نحوه ارتقای استادان در مالزی نسبتا کارآمد است، افزود: نخست به این دلیل که فرایند ارتقا، چندان پیچیده نیست. دوم این که تمرکز آیین‌نامه برای ارتقا بر روی وظیفه‌ای است که دانشگاه بر دوش استادان گذاشته مانند آموزش، پژوهش و خدمت‌رسانی به جامعه، نه نگرش‌های مذهبی و سیاسی. این قاعده در همه دانشگاه‌های خصوصی و دولتی وجود دارد.

قاسمی با ذکر مثالی یادآور شد: وظیفه یک نانوا مشخص است. از نانوا انتظار می‌رود نان با کیفیت ارائه دهد، رفتار خوبی با مشتری داشته باشد و مواردی از این دست. حال اگر این نانوا برای این که بخواهد سرنانوا شود، مجبور باشد به سوالاتی جواب دهد که ربطی به کارش ندارد، نه تنها تاثیری در بهبود کارش ندارد بلکه فقط شرایط پیچیده‌ می‌شود.

اولویت با کاربرد است نه ایدئولوژی

عضو هیئت علمی دانشگاه USM مالزی با تصریح بر این که من در صحبت‌های خود با دوستانی که در ایران هستند، می‌بینم که معمولا تمرکز زیادی بر روی مسائل بنیادی می‌شود، افزود: به نظر من، وقتی همیشه در سطح مسائل بنیادین در حال بحث و جدل باشیم، دیگر وقت و توان و انرژی برای مسائل کاربردی نداریم.

وی ادامه داد: همچنین در خیلی از وبینارهای ایرانی شرکت می‌کنم، می‌بینم که افراد بسیار متخصصی در این وبینارهای حضور دارند؛ اما هر کدام ایدئولوژی خاص خودشان را دارند و هیچ وقت حرف طرف مقابل را نخواهند پذیرفت. به همین دلیل، بحث‌شان در سطح ایدئولوژی باقی می‌ماند و هیچ کاربردی از آن به دست نمی‌آید.

قاسمی با بیان این که در مورد ارتقای اساتید هم به نظر من اگر می‌خواهیم آیین‌نامه بتواند مسئله‌ای را حل کند، باید رویکردی کاربردی داشته باشیم و از سطح ایدئولوژی فاصله بگیریم، گفت: متاسفانه ما در ایران همیشه در سطح ایدئولوژی هستیم و می‌خواهیم مشکلات تمام دنیا و ایران را حل کنیم. این درست نیست. وقتی مدل‌های زیادی وجود دارند که با شرایط و فرهنگ ما سازگارند، می‌توانیم از این الگوها استفاده کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه USM مالزی در پایان با اشاره به این که الگویی که در مالزی وجود دارد، حاصل یک بحث ایدئولوژیک نیست، بلکه مدلی است که در آمریکا یا کشور دیگری اجرا می‌شده و دانشگاه‌های مالزی با تغییراتی جزئی آن را به کار گرفته‌اند، اظهار کرد: بنابراین، به نظر من خیلی از چیزهایی که ما در ایران به دنبال آن می‌گردیم، در جای دیگری وجود خارجی دارد و مورد استفاده است. به همین دلیل در ایران هم اگر نخواهیم تنها از یک الگوی خارجی استفاده کنیم، می‌توانیم چند الگو را با هم ترکیب کنیم و به الگویی مرتبط و قابل اجرا برسیم.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1095673 برچسب‌ها آیین نامه ارتقای اساتید آموزش عالی هیئت علمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آیین نامه ارتقای اساتید آموزش عالی هیئت علمی ارتقای استادان ارتقای اساتید همین دلیل دانشگاه ها برای ارتقا آیین نامه کوتاه مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ به همت سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، ۶۵ استاد نمونه کشوری امسال معرفی شدند، که در بین آنها سه استاد دانشگاه اصفهان، یک استاد دانشگاه صنعتی اصفهان و یک استاد دانشگاه کاشان حضور دارند.
اعضای هیات علمی نمونه دانشگاه اصفهان علی ربانی استاد گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، زهره حجتی استاد دانشکده علوم زیستی و فناوری و حسن سبزیان استاد دانشکده شیمی این مرکز علمی هستند.
حسین شریعتمداری، استاد پیشکسوت دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به‌عنوان یکی از استادان نمونه کشوری معرفی شده است.
استاد نمونه معرفی شده از دانشگاه کاشان نیز محسن نیازی عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی این دانشگاه است.
بر اساس این لیست استان اصفهان از نظر تعداد استادان منتخب پس از تهران، رتبه دوم را (همراه با آذربایجان شرقی) در اختیار دارد.
تعداد اعضای هیات علمی نمونه کشوری امسال در مقایسه با سال گذشته ۱۰ نفر بیشتر شده است و ۶ استاد نمونه از بانوان هستند.
استادان نمونه کشوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ۳۱ دانشگاه و با توجه به شاخص‌ها و سوابق آموزشی و پژوهشی و در گروه‌های آموزشی علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی و هنر و معماری انتخاب شدند.
اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو، هفت هزار و ۲۰۲ عضو هیات علمی و ۱۸۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی، دومین استان دانشگاهی کشور است.

دیگر خبرها

  • مصوبه «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان» ابلاغ شد
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت، نیاز پیش‌ِ روی ما به حساب می‌آید
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خود پرورش می‌یابند
  • پیام تبریک فرمانده کل ارتش به مناسبت روز معلم
  • دو عضو هیات ‌علمی‌ دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع استادان نمونه کشوری
  • تجلیل از ۶۵ عضو هیئت علمی برگزیده/ جوان‌ترین استاد ۴۵ساله و تقدیر از ۶ استاد زن
  • تشریح روند انتخاب استادان نمونه کشوری
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!