Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر حسن عابدینی شب گذشته در نشست با اصحاب رسانه استان قزوین که به صورت وبینار و به همت بسیج رسانه استان قزوین برگزار شد اظهار کرد: انتخابات بیانگر رقابت یا تضاد دو یا چند تفکر و سلیقه در سطح جامعه است و این نشان دهنده ارزش تضاد و درگیری در حوزه خبر است و به همین دلیل برای ما دست اندرکاران رسانه بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه انتخابات مخاطبان منطقه‌ای و بین‌المللی دارد و بینابر این دارای ارزش مجاورت جغرافیایی و معنوی است، افزود: میزان مشارکت در انتخابات زیاد است و این ارزش فراگیری دارد و به این دلیل نیز برای رسانه‌ها دارای اهمیت است.

این کارشناس سیاسی عنوان کرد: انتخابات نقطه عزیمت تحولات و دگردیسی حکومت‌ها بوده و انتخابات کشورهایی همچون گرجستان و اکراین انتخابات به محلی برای تغیرات عمیق در این کشورها تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه انتخابات در ایران یک سری نکات منحصر به فردی دارد که آن را متمایز می‌کند، اضافه کرد: انتخابات ایران در منطقه‌ای انجام می‌شود که اصولاً انتخابات به معنای واقعی در آن برگزار نمی‌شود کما اینکه در کشورهای شمالی معمولاً حکومت از پدر به پسر منتقل می‌شود و یا در کشورهای جنوبی که کاملاً ساختار حکومت بدون انتخابات است.

عابدینی تصریح کرد: از سویی ایران اسلامی در برابر هژمونی نظام سلطه به حامی مقاومت تبدیل شده و بنابراین از سوی کشورهای دیگر بسیار مهم است که رئیس قوه اجرایی در این کشور چه کسی است و چه سیاستی را پیش خواهد برد.

وی بیان کرد: رئیس جمهور به دلیل قدرت فراوانی که در کشور دارد می‌تواند سیاست‌های کشور را تغییر دهد تا جایی که سیاست‌های اعمال شده در دوره دولت‌های نهم و دهم با یازدهم و دوازدهم متفاوت است.

این کارشناس سیاسی ادامه داد: ما به عنوان رسانه باید بدانیم که به انتخابات به عنوان یک انتقال قدرت به صورت مسالمت آمیز نگاه کنیم و آن را اثبات اعتماد ملی به نظام جمهوری اسلامی بدانیم و به همین دلیل است که طی ۴۲ سال گذشته انتخابات در هیچ شرایطی حتی زیر بمب‌باران های صدام به تعویق نیفتاده است.

وی بیان کرد: گروهی از رسانه‌های وابسته به نظام سلطه از الان بر روی افکار عمومی کار می‌کنند و تلاش می‌کنند تصویری متفاوت و دروغین از انتخابات در ایران به دنیا مخابره کنند.

عابدینی تأکید کرد: گروهی از رسانه‌ها نیز سعی می‌کنند تصویر سازی دروغینی از جهان برای ایران ایجاد کنند که می‌توان به تلاش رسانه‌های فارسی زبان اشاره کرد.

وی تصریح کرد: بخشی از رسانه‌های فارسی زبان نیز تلاش می‌کنند تصویری دروغین از ایران برای ایرانیان نشان دهند که می‌توان به رسانه‌هایی همچون بی بی سی فارسی و من و تو اشاره کرد.

این کارشناسی مسائل سیاسی با اشاره به فعالیت بیش از ۲۹۰ رسانه فارسی زبان بر علیه جمهوری اسلامی ادامه داد: نظام سلطه برای کشوری مثل هند با بیش از یک میلیارد جمعیت هیچ رسانه هندو زبانی ایجاد نکرده اما برای جمهوری اسلامی این حجم از رسانه تشکیل شده است و این نشان می‌دهد نظام سلطه از رسانه به عنوان یک بازوی دیپلماسی عمومی بر ضد جمهوری اسلامی استفاده می‌کند.

وی اضافه کرد: تردید افکنی با انتشار موج گسترده‌ای گزارش، خبر و تحلیل از برنامه‌های این رسانه‌ها است تا بتوانند بر انتخابات ایران اسلامی تأثیر بگذارند.

قائم مقام خبرگزاری صدا و سیما ادامه داد: ایجاد دو قطبی‌های دروغین و کاذب در کشور یکی دیگر از سیاست‌های رسانه‌های بیگانه در ایام انتخابات است که در دستور کار قرار می‌گیرد و می‌تواند دست مایه خبرنگاران و گزارشگران رسانه‌ها قرار بگیرد.

وی بیان کرد: رسانه‌ها باید با انصاف و عدالت رسانه‌ای را تا حد ممکن رعایت کنند تا افکار عمومی به درستی در رابطه با موضوعات موجود قضاوت کنند.

عابدینی مخدوش کردن اصل انتخابات و عدم وجود مردم سالاری را یکی دیگر از اهداف رسانه‌های بیگانه دانست و گفت: این تفکر از سوی رسانه‌های خارجی القا می‌شود که انتخابات آزاد نیست و مخدوش است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور کاندیداهای متعدد از طیف‌های مختلف در کشور اظهار کرد: حضور این طیف از مدیران برای تصدی مدیریت ارشد اجرایی کشور بیانگر مشارکت همگانی برای حل مشکلات کشور است اما رسانه‌های بیگانه تلاش می‌کنند این روند را منفی جلوه دهند.

این کارشناس سیاسی افزود: رسانه‌ها نقش تعیین کننده‌ای در افزایش مشارکت در کشور دارند. با توجه به بیماری کرونا این نقش نیز بسیار پررنگ شده و رسانه‌ها نقش مهمتری می‌توانند ایفا کنند.

وی با اشاره به برخی تحولات منطقه اضافه کرد: پس از شهادت خصمانه و ضد قانون بین‌الملل سردار سلیمانی غرب انتظار اضمحلال و یا فروپاشی جبهه مقاومت را داشت اما تنها دو ماه پس از شهادت ایشان شاهد یک عملیات گسترده در سوریه و آزادسازی ۲ هزار کیلومتر بودیم و یا در یمن تحولات جنگ به سود جبهه مقاومت پیش رفت.

قائم مقام خبرگزاری صدا و سیما عنوان کرد: در عراق و سوریه نیز آرامش ایجاد شده تا جایی که پنجم خردادماه نیز در سوریه شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هستیم.

وی با بیان اینکه در فلسطین اتفاقی که در جنگ رمضان دوم اتفاق افتاده از سه جهت بسیار مهم است ادامه داد: در عمر رژیم صهیونیستی این حجم از حملات موشکی به این رژیم بی سابقه است و شاهد هستیم تمام شهرهای این رژیم در دسترس موشک‌های صهیونیستی هستند.

عابدینی بیان کرد: تهیه این موشک‌ها در غزه‌ای که در دو دهه مختلف کاملاً محاصره بوده است و تولید این حجم از موشک یک اقدام افسانه‌ای و معجزه آسا است.

وی تصریح کرد: از سویی ممکن است فردی سلاح داشته باشد اما اراده استفاده از آن را نداشته باشد اما جبهه مقاومت در فلسطین این اراده را دارد و شاهد هستیم که تهدیدهای خود را نیز عملی کرده‌اند.

این کارشناسی مسائل سیاسی اضافه کرد: با پایان این جنگ بدون شک شاهد تغییرات عمده در منطقه خواهیم بود و انتخابات در ایران می‌تواند بر این شرایط اثری مضاعف بگذارد.

وی تاکید کرد: هندسه نوین بین‌المللی در حال تغییر و دگردیسی است و قدرت‌های نوظهور همچون چین و روسیه در حال ظهور و بروز هستند و این به معنای این است که جهان در حال یک تغییر اساسی است.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: پاشنه آشیل جمهوری اسلامی فعلاً اقتصاد است و بر همین اساس مقام معظم رهبری نامگذاری سال‌ها را بر مبنای اقتصاد قرار دادند تا در اولویت باشد

وی در پایان یادآور شد: نامزدها باید فکری برای اقتصاد جدی و پایان مشکلات اقتصادی داشته باشند و اگر این اتفاقات رخ دهد جمهوری اسلامی از قدرت نرم مضاعفی در منطقه بهره خواهد برد.

کد خبر 5213006

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری حسن عابدینی انتخابات 1400 قزوین بسیج رسانه ویروس کرونا عید سعید فطر نماز عید سعید فطر انتخابات 1400 بوشهر کرمانشاه آمار کرونا عکس استانها واکسن کرونا گرگان اردبیل شیوع کرونا فطریه ماه رمضان ۱۴۰۰ کارشناس سیاسی جمهوری اسلامی نظام سلطه رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۰۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی خدابخشی- طی روزهای اخیر موضوع حجاب وعفاف به عنوان یک موضوع مهم فرهنگی یکبار دیگر با اجرای «طرح نور» از سوی فراجا و با نزدیک شدن به نهایی شدن لایحه حجاب در مجلس شورای اسلامی محور توجه قشر گسترده ای از مردم جامعه قرار گرفته است.

طرحی که به دلیل نبود برنامه ریزی مدون و انجام وظیفه از سوی دستگاه ها، سازمان ها و نهادها در حوزه عفاف و حجاب پس از حدود 20 ماه کش و قوس فراوان در بین ارکان مختلف تصمیم گیر فرهنگی کلان جامعه یکبار دیگر با تغییر نام از سوی نیروی انتظامی به مرحله اجرا گذاشته شده تا این نیرو به تنهایی در این میدان خطیر بار سنگین بر زمین مانده دیگر نهادها را به دوش بکشید، شاید که در قبل آن اوضاع آشفته نوع پوشش در جامعه سامانی یابد.

طی ماه های گذشته موضوع حجاب و نمایش نسخه جدیدی از آن که سنخیتی با جامعه اسلامی ایرانی ندارد ابعادی فراتر از حوزه فرهنگ به خود گرفته تا شیطنت رسانه ای آن را به نماد و رویکردی سیاسی امنیتی برای رویا رویی با نظام اسلامی مبدل سازد. یقینا شرایط ایجاد شده در مقوله حجاب در این روزهای جامعه زائیده یک رویداد و یا مولفه ای تک بعدی نیست بلکه باید آن را معلولی از مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دانست که با چاشنی فتنه انگیزی به صورت گسترده جامعه را به سه بخش  درگیر، همسو و ضد تبدیل کرده است. 

بر این اساس و باتوجه به قرار دادن پازل های شکل گیری این رویداد فرهنگی و اجتماعی که ردپای برنامه ریزانی غربی در آن به راحتی مشهود است باید کشف حجاب را جز در مواردی معدود که ناشی از کم دانشی و عدم برخورداری از تحلیل درست است، آن را شعاری بصری بر علیه نظام حاکمه دانست. برهمین اساس رویا رویی با آن نیاز به دست فرمانی جدید دارد، دست فرمانی که بتواند این حرام شرعی و حرام سیاسی که به چالش مهم ماه های گذشته کشور مبدل شده است را مدیریت و سلامت بصری را به جامعه ارائه کند.

حال سوال اینجاست آیا با توجه به شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی حاکم بر جامعه باید چشم بر مقوله عفاف و حجاب بست؟ آیا می توان به بهانه حفظ وحدت و انسجام اجتماعی، انسجام دینی را نا دیده گرفت؟ پاسخ به این سوال را می توان در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی یافت به گونه ای که ایشان حجاب را مولفه سوم مورد نیاز جامعه امروز بعد از موضوعات اقتصادی و منطقه ای دانسته اند. بر این اساس حجاب را باید نقطه مرکزی حکمرانی فرهنگی و نمادی از فرهنگ دیرینه مردم ایران زمین در نظام و ساختاری دینی در طول تاریخ دانست که بن مایه آن شکل دهنده ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران است. به عبارت بهتر چشم پوششی بر این واقعیت یعنی رسیدن به نقطه پایان حکمرانی فرهنگی در ایران.

یعنی همان چیز که دشمن طی سال ها برای آن برنامه ریزی کرده و رویای شیرین آن را برای خود تصویر کرده است. رویایی که می توان آن را با اطلاع رسانی صحیح و استفاده نو آورانه از ابزارهای رسانه ای و با افزایش سطح آگاهی مردم از این فرایند به سراب تبدیل کرد. 

عبور از این میدان پر مخاطره نیاز به نقشه عملیاتی دارد. متاسفانه در فرایند روایت میدان آنچنان که باید و شاید نتوانسته ایم میدان داری کنیم و عملا میدان در این بخش به شهروند خبرنگاران ضد امنیتی واگذار شده که سازنده خوراک خبری برای رسانه های معاند هستند. کسانی که به صورت عمده نقش موثری در مخالف سازی مردم با مقاله حجاب دارند اما کمتر دیده می شوند. حال باید در این میدان فرهنگی به بحث رسانه توجه ویژه ای شود تا حجاب به عنوان یک حکم شرعی در جامعه باز تعریف و مردم  بر لزوم رعایت حدود آن آگاهی یابند. تحقق این مهم میسر نخواهد بود جز افزایش سواد رسانه ای مردم و استفاده درست دستگاه های تبلیغاتی از رسانه. این یعنی استفاده از ابزار فرهنگی برای یک رویداد یا تهاجمی فرهنگی.

یقینا موضوع حجاب در کشور ما کلاف سر در گم و غیر قابل حل نیست و هم زمان با یافتن سر رشته آن می توان امید به باز کردن گره آن داشت. گره ای که می شود آن را با دست باز کرد و نه با دندان. یقینا میدان مبارزه فرهنگی نیازمند نقشه عملیات فرهنگی است و در آن ترازوی رویکردهای ایجابی می بایست بر رویکردهای سلبی سنگینی کند چیزی که امروز برعکس شده و همین عامل باعث شکل گیری تقابلی جدید با حجاب خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شورای اسلامی بازوی مشورتی برای مدیران کشور
  • انتخابات مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری دینی است
  • ضرورت آرایش‌جنگی رسانه‌ها دربرابر رسانه‌های نظام سلطه
  • ضرورت آرایش جنگی رسانه‌های کشور در برابر رسانه‌های نظام سلطه
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • لیست حزب باهنر در انتخابات دور دوم مجلس؛ از حسین نجابت و جراره تا پورمحمدی، نظام الدین موسوی و ...
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد