Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@09:51:39 GMT

آخرین جزئیات از اتش سوزی در شاه بهرام و دشت لاری باشت

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۱۴۷۳

آخرین جزئیات از اتش سوزی در شاه بهرام و دشت لاری باشت

آتش سوزی در جنگ ها و مراتع شاه بهرام و دشت لاری شهرستان باشت از سه روز قبل آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از صبح زاگرس، آتش سوزی در جنگ ها و مراتع شاه بهرام و دشت لاری شهرستان باشت از سه روز قبل آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

ساعت8:20 صبح امروز یکشنبه

معاون عمرانی استاندار از استقرار سه فروند بالگرد در منطقه شاه‌بهرام، شادگان و لار شهرستان باشت برای مهار آتش‌سوزی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون مرانی استانداری تاکید کرد: آن چیزی که بضاعت استان بوده در میدان حاضر است اما درهم تنیدگی درختان و وزش شدید باد و خشکسالی و خشکی درختان بر شدت آتش‌سوزی می‌افزاید.

حاجی زاده افزود: وجود علف‌های خشک، در هم تنیدگی درختان و سخت گذر بودن منطقه و مهمتر از همه وزش باد، مهار آتش را در این مناطق با مشکل مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه طی این سه روز سطح وسیعی از درختان و عرصه‌های منابع طبیعی طعمه حریق شد اضافه کرد: برای مهار آتش از صبح امروز نیر‌های مردمی و دستگاه‌های اجرایی در مناطق آتش سوزی هلی برن می‌شوند.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه هماهنگی‌های لازم برای اعزام نیرو و امکانات انجام شده است ادامه داد: تلاش می‌شود از ظرفیت بسیج و تیپ ۴۸ فتح برای مهار این آتش سوزی که سطح وسیعی از منابع طبیعی شهرستان باشت را در بر گرفته نیز استفاده شود.    

حاجی زاده  از زحمات مردم ،تیپ ۴۸ فتح سپاه،سازمان های مردم نهاد، اعضای مدیریت بحران استان،فرمانداران ، شهرداران، اعضای ستاد بحران شهرستان های باشت ،گچساران  وچرام، ادارات کل منابع طبیعی،هلال احمر، محیط زیست، جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی ،نیروی انتظامی ،دادستانی باشت ،صدا و سیما و اصحاب رسانه تقدیر و تشکر کرد.

بالگردها در حال هلی برن افراد برای مهار آتش سوزی

09:00یکشنبه

 هم اکنون بالگردها برای مهار آتش سوزی در جنگل ها ومراتع باشت به امدادگران کمک می کند.

وی بیان کرد: آتش سوزی در ارتفاعات روستای شاه بهرام که روز پنجشنبه گذشته آغاز شده بود با وجود تلاش امدادگران  به دلیل سخت گذر بودن و وزش باد شدید همچنان ادامه دارد.

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای مهار این آتش سوزی  ۱۱ سورتی پرواز از طریق بالگردهای هوانیروز ارتش وهلال احمر انجام و نیروهایی امدادی و مردمی به ارتفاعات اعزام شدند. 

محمدی با اشاره به اینکه بخشی از پوشش جنگلی و مرتعی ارتفاعات منطقه شاه بهرام بر اثر این آتش سوزی دچار خسارت شده است تاکید کرد: مساحت عرصه های طبیعی آسیب دیده بر اثر این آتش سوزی پس از برآورد کارشناسی اعلام می شود.

وی عنوان کرد: در عملیات مهار این آتش سوزی یک نفر دچار سوختگی شد که مصدوم با بالگرد به یاسوج اعزام و حال ایشان خوب است.

محمدی اظهار داشت: شعله های آتش در کوه الورز منطقه سخت گذر ده بزرگ در شهرستان باشت نیز مهار شده وامدادگران در حال پایش منطقه برای پیشگیری از فوران دوباره آتش هستند.

تحت کنترل است

10:30یکشنبه

غلام‌حسین حکمتیان‌اصل  با اشاره به تلاش‌های چند شبانه‌روزی نیروهای منابع طبیعی، محیط زیست و نیروهای مردمی گفت: با تلاش‌های صورت گرفته  تاکنون آتش‌سوزی در کوه‌های لار شاه‌بهرام باشت مهار شده است ضمن اینکه نیروهای منابع طبیعی تا مهار و سردی کامل در منطقه حضور خواهند یافت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ۳ دستگاه بالگرد آب‌پاش هم در منطقه حضور دارد و اوضاع تحت کنترل است، افزود: نیروهای منابع طبیعی با کمک حوزه عمرانی، مدیریت بحران، محیط زیست و نیروهای مردمی این اتش‌سوزی را مهار کردند و بعد از پایش منطقه به پایین کوه اعزام می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: منابع طبیعی برای مهار آتش شهرستان باشت آتش سوزی شاه بهرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۱۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد

همشهری آنلاین – مجیدجباری: در حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما درگفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

قلب سبز ایران، هیزم آتش کباب و قلیان | ۸.۵ میلیون مترمکعب جنگل در سال ذغال می‌شود | روزانه ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های کشور ازبین می‌رود + اینفوگرافیک

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

کد خبر 847542 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منابع طبیعی آتش‌ سوزی گیاهان و درختان محیط زیست جنگل حریق محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • آتش سوزی در پتروشیمی آبادان مهار شد
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • آتش سوزی گسترده در کارخانه مبل سازی مهار شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار آتش سوزی فروشگاه دخانیات در شهرکرد
  • مهار آتش سوزی در ساختمان تجاری