Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد از تجارت ایران با ۱۰ کشور دنیا صورت می‌گیرد که ما در ۵ کشور حتی رایزن بازرگانی نداریم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در جمع دانشجویان اصفهانی به تبیین ابعاد اقتصادی دولت آینده پرداخت.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه اکنون شرایط ویژه‌ای در وضعیت اقتصادی کشور داریم، افزود: وضعیت درآمد و پس انداز مردم از سال ۹۲ تا ۹۹ سالانه پنج درصد کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمینه مدیریت سرمایه نیز از سال ۹۲ تاکنون شاخص بهره وری منفی شده است. میزان سرمایه گذاری خارجی که در سال ۹۲ بیش از سه میلیارد دلار بود، در سال ۹۹ تا حدود یک میلیارد دلار کمتر شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نرخ تورم در سال ۹۸ به ۴۱ درصد رسیده بود، گفت: وضعیت ارز طی ۷ سال گذشته روند خوبی نداشته است. ارزش پول ملی در این مدت حدود یک و هفت دهم کاهش یافته است.

وی به کسری بودجه ۳۵۰ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: حتی اگر فروش نفت را حساب کنیم، رشد اقتصادی کشور در سال‌های ۹۲ تا ۹۹ کمتر از یک درصد بوده است و همه این موارد نشان می‌دهد که کشور در شرایط اقتصادی ویژه‌ای قرار گرفته است.

پورابراهیمی به دارایی‌های بلااستفاده دولت اشاره کرد و گفت: در این شرایط اقتصادی، یکی از راهکار‌ها می‌تواند اصلاح ساختار بودجه باشد؛ به طوری که پنج درصد از دارایی‌های بلااستفاده دولت را کم کنیم تا بخش قابل توجهی از کسری بودجه جبران شود.

وی یکی دیگر از راهکاری کاهش کسری بودجه را جلوگیری از فرار مالیاتی عنوان کرد و گفت: ۹۰ درصد از تجارت ایران با ۱۰ کشور دنیا صورت می‌گیرد که حتی در ۵ کشور از این کشور‌ها نیز رایزن بازرگانی نداریم. چین یکی از این کشور‌ها است؛ بنابراین دیپلماسی اقتصادی فعال در کشور به شدت نیاز است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در هشت سال گذشته برای حل مشکلات اقتصادی به توان داخلی اتکا نکرده ایم، گفت: اگر تمرکز ما به اقتصاد قوی داخلی بود، در مذاکرات هسته‌ای توان بیشتری برای گفتگو و چانه زنی داشتیم.

وی تصریح کرد: دولت آینده باید بیشتر توان خود را روی ارتقای اقتصاد ملی بگذارد. طرح مالیات بر عایدی، اصلاح قانون بانک مرکزی و قانون بانکداری اسلامی از جمله قوانینی است که برای جلوگیری از شرطی شدن اقتصاد کشور باید مدنظر قرار گیرد.

پورابراهیمی گفت: اگر رویکرد تخصصی به اقتصاد داشته باشیم، می‌توانیم با همین شرایط سخت اقتصادی، وضعیت کشور را اصلاح کنیم و جهش اقتصادی لازم را ایجاد کنیم.

وی به نقش مجلس برای تدوین قوانین در حوزه رمزارز‌ها اشاره کرد و گفت: کسب کار‌های ارز دیجیتالی باید تحت نظارت دولت درآید تا به مردم ضرر وارد نکند.

به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، براساس نرخ تورم کنونی، دلار باید به ۱۵ هزار تومان برسد.

 

او تأکید کرد: تورم ما نسبت به کشور‌های همسایه بیشتر است و مجبوریم با تقویت ارزش پولی ملی و کاهش نرخ ارز، تورم را کاهش دهیم.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کمیسیون اقتصادی مجلس دیپلماسی اقتصادی انتخابات 1400 رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۱۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایرنا از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

دیگر خبرها

  • ابهامات خط و نشان ارزی در دقیقه ۹۰ مجلس یازدهم
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • واردات گوشت از آفریقا به کشور
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • ارتباط با دنیا در صورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی را هم جویا شوید!