Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@13:55:51 GMT

بازار سهام در دو راهی

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۲۴۲۹

بازار سهام در دو راهی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ گرچه همچنان شاهد صف فروش‌های نسبتا سنگین برای سهام بورسی و فرابورسی هستیم و دو نماگر بورسی روند معکوسی در پیش گرفتند اما تحرکات مثبتی از سوی سهامداران به ویژه حقیقی‌ها ایجاد شده و به نسبت از ارزش صف فروش‌ها کاسته شده است. بازارهای جهانی نیز روند مطلوبی را در هفته گذشته رقم زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود بازی مثبت محرک‌های بنیادی اما همچنان تردید نسبت به چشم‌انداز آتی بازار مانع از شکل‌گیری تقاضای موثر در بورس تهران شده است و باید دید در روزهای آینده تعادل میان عرضه و تقاضا چگونه شکل می‌گیرد.

این امر در کنار مصوبه جدید موجبات تحرکات سهام بزرگ و کامودیتی محور را فراهم کرده است. هرچند اجرای مصوبه جدید افزایش نقدشوندگی در پیش داشته و تحرکات مثبتی در روند بازار ایجاد کرده اما این موضوع را نباید فراموش کرد که اجرای این امر قرار نیست روند بازار سهام را یک‌باره دگرگون سازد. امید است که تحرکات بزرگان، کوچکترها را نیز در روزهای آتی به جنبش وا دارد. هرچند در روند بازار سهام در روزهای آتی عوامل متعددی از جمله انتخابات ریاست جمهوری، مذاکرات برجامی و... دخیل است.

به هر روی روز گذشته شاخص کل بورس به واسطه رشد سهام با ارزش بازار بالاتر و به اصطلاح بزرگان، چهارمین مثبت متوالی خود را با رشد ۴۷/ ۰ درصدی (۵/ ۵ هزار واحدی) ثبت کرد و فاصله خود را با مرز روانی ۲/ ۱ میلیون واحد به کمتر از ۹/ ۰ درصد رسید. شاخص کل هموزن اما با تضعیف تقاضا و البته تداوم صف‌نشینی سهامداران در سمت فروش سهام کوچک‌تر با افت ۷/ ۰ درصدی (۹/ ۲ هزار واحدی) مواجه شد. در فرابورس اما نماگر اصلی به مثابه شاخص کل بورس سبزپوش ماند و ۳۵/ ۰ درصد رشد را تجربه کرد.

ارزش معاملات خرد بورس همچنان پایین است و دیروز تنها شاهد دادوستد سهامی به ارزش ۲۵۲۰ میلیارد تومان در این بازار بودیم. ارزش معاملات خرد فرابورس ۶۵۹ میلیارد تومان برآورد شد. طبیعتا جلب مجدد اعتماد فعالان بازار سهام زمانبر بوده و در این میان ابهامات پیش‌روی بازار سهام خود به عنوان مانعی برای بازگشت سرمایه‌ها به بورس تهران قرار گرفته است.

سهامداران خرد گرچه روز شنبه برای خرید سهام فعال‌تر از گذشته عمل کردند اما موفق به تغییر مالکیت‌ها به سمت خود نشدند و حقوقی‌ها بار دیگر خالص خرید ۴۴ میلیارد تومانی را رقم زدند. این سهامداران به خرید سهام دو گروه «خودرو» و «مواد و محصولات دارویی» توجه بیشتری نشان دادند. در مقابل سهام دو گروه «کانه‌های فلزی» و «فرآورده‌های نفتی» در صدر خرید سهامداران خرد قرار داشت.

بورس شنبه از دریچه آمار

در روزی که شاخص کل بورس تهران با رشد ۴۷/ ۰ درصدی همراه شد، از ۳۱۳ نماد معامله شده، قیمت پایانی ۶۶ سهم (۲۱ درصد) مثبت بود و در مقابل ۲۰۸ سهم (۴/ ۶۶ درصد) در سطوح منفی دادوستد شدند. در این بازار ۹ نماد (۳ درصد) صف خریدی به ارزش ۶۷ میلیارد تومان تشکیل دادند. اما در مقابل شاهد شکل‌گیری صف فروش در ۱۹۲ نماد بورسی (۶۱ درصد) به ارزش ۲۲۳۷ میلیارد تومان بودیم.

در فرابورس ایران اما در روزی که آیفکس رشد ۳۵/ ۰ درصدی را ثبت کرد، ۱۲۶ نماد معامله شدند که در این میان قیمت پایانی ۲۴سهم (۱۹ درصد) مثبت و ۹۱ سهم (۲/ ۷۲ درصد) منفی بود. در این بازار ۳نماد (۳ درصد) صف خریدی به ارزش ۱۳۵ میلیارد تومان تشکیل دادند اما ۷۲ نماد (۷۱ درصد) نیز با صف فروشی به ارزش ۱۲۹۰ میلیارد تومان مواجه شدند.

بازار پایه نیز روز شنبه میزبان دادوستد ۱۱۰ نماد بود. در این میان ۱۹ سهم (۲/ ۱۷ درصد) مثبت ماندند و در مقابل شاهد دادوستد ۷۱ سهم (۵/ ۶۴ درصد) در محدوده منفی بودیم. در این بازار نیز ۱۳ نماد (۱۲ درصد) صف خریدی به ارزش ۶/ ۷۷ میلیارد تومان شکل دادند و صف فروش در این بازار به ۸۱ نماد (۷۴درصد) با ارزشی بالغ بر ۱۱۹۱ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد.

پربیننده ترین نقشه بورس (۲۵اردیبهشت) / رشد دو هزار واحدی شاخص کل در اولین روز هفته ارزش سهام عدالت من (۲۵ اردیبهشت ماه) ۸۰درصد شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت بخش دوم سود سهام عدالت را واریز کردند اولین هفته مثبت برای همه بازار‌ها در سال۱۴۰۰ / پیشتازی طلا در ثبت بازدهی بیشتر نمای پایانی بورس (۲۵اردیبهشت) / شاخص کل با رشد پنج هزار واحدی به معاملات پایان داد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار سهام انتخابات ۱۴۰۰ میلیارد تومان بازار سهام هزار واحدی صف فروش ۰ درصدی شاخص کل ۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۲۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا

معامله ۳ میلیون و ۲۸۱ هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش ۳۶.۱ هزار میلیارد تومان در هفته گذشته در بورس کالا انجام شد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمار معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نشان می دهد در هفته‌ای که گذشت 400 شرکت در تالارها و بازار فرعی کالا و محصولشان را عرضه کردند که به معامله 3 میلیون و 281 هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش 36.1 هزار میلیارد تومان منتهی شد. ارزش معاملات 10 شرکت برتر 15.9 هزار میلیارد تومان برآورد شد.

بر این اساس بورس کالای ایران برترین های بورس کالا در هفته منتهی به 7 اردیبهشت را براساس ارزش فروش شرکت ها در بازار فیزیکی اعلام کرد که جزییات رتبه‌بندی جایگاه شرکت‌ها از لحاظ فروش به شرح زیر است:

. ملی صنایع مس ایران (فملی) با ثبت معامله 6 هزار و 400 تن تمس کاتد، مس کم عیار، مس مفتول و سولفور مولیبدن به ارزش 2 هزار و 805 میلیارد تومان در رتبه نخست ایستاد.

. فولاد خوزستان (فخوز) با فروش 138 هزار و 400 تن شمش بلوم، آهن اسفنجی، تختال و آرگون به ارزش 2 هزار و 729 میلیارد تومان، دوم شد.

. فولاد کاوه جنوب کیش (کاوه) با فروش 85 هزار و 500 تن شمش بلوم و ضایعات نرمه آهن اسفنجی به ارزش 2 هزار و 3 میلیارد تومان، سوم شد.

. مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با ثبت معامله 11 هزار و 850 تن شمش آلومینیوم به ارزش یک هزار و 821 میلیارد تومان در رتبه چهارم ایستاد.

. پالایش نفت اصفهان (شپنا) با فروش 104 هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سبک و گوگرد گرانوله به ارزش یک هزار و 486 میلیارد تومان پنجم شد.

. مجتمع فولاد خراسان (فخاس) با ثبت معامله 55 هزار تن شمش بلوم و میلگرد به ارزش یک هزار و 298 میلیارد تومان، ششم شد.

. معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با فروش 245 هزار تن کنسانتره و گندله سنگ آهن به ارزش یک هزار و 53 میلیارد تومان در رتبه هفتم ایستاد.

. معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) نیز با ثبت معامله 190 هزار تن گندله سنگ آهن به ارزش یک هزار و یک میلیارد تومان هشتم شد.

. پالایش نفت بندرعباس (شبندر) 64 هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سنگین و سلاپس واکس به ارزش 962 میلیارد تومان فروخت نهم شد.

. صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان با فروش 162 هزار تن گندله سنگ آهن و ثبت ارزش 816 میلیارد تومان دهم شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا