Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نخستین شواهد را مبنی بر عود کردن لخته خون در بازوی یک بیمار مبتلا به کووید-۱۹ ارائه داده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهشگران "دانشگاه راتگرز"(Rutgers University)، نخستین شواهد را در مورد نقش کووید-۱۹ در عود کردن لخته‌های خون جدی در بازوها گزارش داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش، به بهبود درک در مورد نحوه التهاب ناشی از کووید-۱۹ که می‌تواند به ایجاد لخته خون در اندام فوقانی منجر شود و همچنین یافتن بهترین روش درمان کمک می‌کند. پژوهشگران در این پروژه، ۱۰۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ را که بین ماه‌های مارس و مه سال ۲۰۲۰ بستری و مرخص شده بودند، مورد بررسی قرار دادند.

اگرچه گزارش‌هایی در مورد "ترومبوز سیاهرگی عمقی"(Deep vein thrombosis) ناشی از کووید-۱۹ وجود دارد اما این نخستین پژوهشی است که نشان می‌دهد کووید-۱۹ به عود کردن لخته خون در بازوی مرد ۸۵ ساله‌ای منجر شده که لخته خون در اندام فوقانی، پیش از این در او وجود داشته است.

"پایال پاریک"(Payal Parikh)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بیمار با شکایت از تورم بازوی چپ خود به پزشک مراجعه کرد و برای بررسی بیشتر به بیمارستان اعزام شد. در بیمارستان، لخته شدن بازوی فوقانی و ابتلای بدون علامت کووید-۱۹ در او تشخیص داده شد.

وی افزود: سطح اکسیژن خون بیمار کاهش نیافته بود. او بستری شد تا لخته خون وریدی در اندام فوقانی مورد بررسی قرار بگیرد. غالبا، لخته شدن خون با شرایط التهابی مزمن همراه است که در اثر تحرک نداشتن، تشدید می‌شود و به ندرت در بیمارانی رخ می‌دهد که در ابتدا سالم و فعال هستند.

بیشتر موارد ترومبوز سیاهرگی عمقی، در پاها رخ می‌دهد. تنها حدود ۱۰ درصد از لخته‌های خون، در بازوها رخ می‌دهند و از میان آنها فقط ۹ درصد عود می‌کنند.

پاریک گفت: این موضوعی نگران‌کننده است زیرا در ۳۰ درصد این بیماران، لخته خون می‌تواند به ریه برسد و احتمالا کشنده باشد. سایر عوارض ناتوان‌کننده، تورم مداوم، درد و خستگی بازو را شامل می‌شوند.

این پژوهش نشان می‌دهد که پزشکان باید آزمایش ترومبوز سیاهرگی عمقی و کووید-۱۹ را در بیمارانی که از تورم غیرقابل توضیح شکایت دارند، انجام دهند. افرادی که آزمایش کووید-۱۹ آنها مثبت است، در صورت کاهش سطح اکسیژن، تنگی نفس و هرگونه تورم غیرقابل توضیح، مراقبت‌های پزشکی را دنبال کنند.

پاریک گفت: اگر ترومبوز سیاهرگی عمقی پیشتر در شما تشخیص داده شده و یا به بیماری مزمن مبتلا هستید، مستعد لخته شدن خون خواهید بود. بدین ترتیب، با ابتلا به کووید-۱۹، خطر عود کردن ترومبوز سیاهرگی عمقی بیشتر می‌شود.
این پژوهش، در مجله "Viruses" به چاپ رسید.

لینک کوتاه: asriran.com/003I3R

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ترومبوز سیاهرگی عمقی لخته خون کووید ۱۹ عود کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۲۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

به گزارش تسنیم، یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

دیگر خبرها

  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • اولین پمپ بنزین رباتیک در امارات افتتاح شد