Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@02:33:59 GMT

دلالی به سفرهای زیارتی هم رسید/ ویزای عراق ۱۵۰ دلار!

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۳۰۲۴

دلالی به سفرهای زیارتی هم رسید/ ویزای عراق ۱۵۰ دلار!

در حالی که وزارت کشور، خروج از مرزهای زمینی به عراق را از اوایل سال جاری ممنوع کرده و حتی حسین قاسمی، مدیر کل امور مرزی وزارت کشور چند بار از زائران خواسته تا برای خروج از کشور و سفر به عراق به مرزهای زمینی مراجعه نکنند، برخی از افراد در قالب کاروان و حتی به صورت انفرادی از مرزهای زمینی خارج می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تردد غیرمجاز از مرزها چگونه انجام می‌شود؟

خبرگزاری فارس در چند گزارش به عبور غیرمجاز افراد از مرزها در زمان ممنوعیت تردد اشاره کرد و حتی وزارت کشور نیز پیگیر این امر شد، اما مشخص نیست چه کسانی پشت پرده این ترددها هستند که هیچ کسی نمی‌تواند از ترددهای غیرمجاز ممانعت کند و حتی کسی هم پاسخگوی چنین سفرهایی به عراق نیست. نکته جالب این‌که برخی مسؤولان نیز منکر این ترددها می‌شوند.

با این وجود، در هفته‌ گذشته و به رغم ادامه روند ممنوعیت تردد از مرز زمینی، سفر به عتبات از طریق مرزهای هوایی نیز برقرار شد و در طول هفته در کنار پروازهای خارجی، چند پرواز داخلی به نجف و بغداد برقرار شده تا افراد بتوانند به راحتی به عتبات سفر کنند. این امر در حالی است که سفرهای زیارتی از سوی سازمان حج و زیارت به دلیل مصوبه ستاد کرونا همچنان ممنوع است و هیچ کاروانی از اسفند سال ۹۸ تاکنون به عتبات اعزام نشده است.

سفر ۸ هزار نفر به عراق در سال جاری در برابر ممنوعیت اعزام کاروان‌های حج و زیارت

اما کاروان‌های غیرمجاز که به صورت مستقل مسافرگیری و با هزینه‌های بالا زائران را به عتبات اعزام می‌کنند، بدون هیچ محدودیتی از مرزهای زمینی و هوایی خارج می‌شوند؛ تا جایی که از ابتدای سال جاری بیش از هشت هزار نفر به عراق سفر کرده‌اند که البته بیش از ۸۰ درصد آنها از طریق هوایی عازم عراق شده بودند و همچنان نیز سفر به عتبات نه تنها از طریق هوایی، بلکه از طریق زمینی نیز برقرار است و افراد فرصت‌طلب با هزینه‌های ۱۴ تا ۲۵ میلیون تومانی اقدام به اعزام زائران می‌کنند. زائران نیز که بیش از یک سال مشتاق زیارت امام حسین (ع) هستند، با این افراد و کاروان‌ها راهی عراق می‌شوند.

دلالان در کمین زائران عتبات

یکی از مدیران دفاتر حج و زیارت که خواست نامش فاش نشود، می‌گوید: این افراد که در قالب کاروان غیرمجاز فعالیت می‌کنند، همان افرادی هستند که در گذشته کاروان می‌بردند و حتی برخی از مدیران دفتر حج و زیارت اکنون که بیش از ۱۵ ماه فعالیت ندارند، به دلیل نظارت نکردن هیچ سازمان و نهادی بر کاروان‌های آزادبر، اقدام به راه‌اندازی کاروان غیرمجاز کرده‌اند و از این طریق درآمدزایی می‌کنند و با هزینه بالایی که از زائران می‌گیرند، شاید در این مدت درآمد یک سال یک دفتر حج و زیارت را هم کسب کرده باشند.

اخذ ویزای عراق با ۱۵۰ دلار!

علاوه بر این، اخذ ویزای عراق نیز در ماه‌های اخیر بهانه‌ای برای کسب درآمد برخی افراد سودجو شده است. با توجه به ممنوعیت سفر به عتبات، اخذ ویزای عراق هم برای زائران هزینه‌هایی را به همراه دارد؛ چرا که برخی دلالان به واسطه روابطی که با سفارت عراق دارند، از زائران هزینه‌هایی معادل ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار اخذ می‌کنند تا ویزا بگیرند. این امر در حالی است که از اوایل سال ۹۸ هزینه ویزای عراق برداشته شد و زائران بدون هزینه ویزا می‌گرفتند و سازمان حج و زیارت هم در زمان برقراری کاروان‌های زیارتی، بدون اخذ حتی یک ریال برای زائران ویزای عراق می‌گرفت.

منابع آگاه نیز می‌گویند که حتی برخی از این متولیان کاروان‌های غیرمجاز برای اینکه زائر بیش‌تری جذب کنند، به افراد وعده می‌دهند که مثلا در صورت جذب هر زائر ۱۰ دلار به آورنده اعطا خواهد شد و با توجه به اینکه با وجود استقبال از سفرهای زیارتی، سازمان حج و زیارت هم هیچ کاروانی اعزام نمی‌کند، برخی به دلالی سفر زیارتی روی آورده‌اند.

حتی در این زمینه حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت دلیل تشکیل شبکه زیرزمینی و قاچاق در سفرهای زیارتی را نبود کاروان‌های سازمان حج و زیارت عنوان می‌کند و با انتقاد از برقراری سفرهای زیارتی توسط آزادبرها و ممنوعیت اعزام توسط سازمان حج و زیارت، می‌گوید: برخی کاروان‌های غیرمجاز با اخذ پول بیشتر ویزا دریافت می‌کنند.

سودجویانی که برای عاشقان زیارت بساط دلالی پهن کردند

با وجود اینکه همچنان سفرهای زیارتی با مصوبه ستاد کرونا به عراق ممنوع است، مشخص نیست چرا همچنان کاروان‌های غیرمجاز فعال هستند و حتی چند پرواز به عراق در طول هفته انجام می‌شود! اگر سفر به عراق مجاز است، چرا مسؤولان ستاد کرونا اجازه برقراری اعزام‌ها به عتبات را نمی‌دهند تا جلوی برخی افراد سودجو که در نبود کاروان‌های حج و زیارت برای عاشقان امام حسین (ع) بساط دلالی پهن کردند، گرفته شود.

به گزارش فارس، سازمان حج و زیارت پس از شیوع کرونا با تدوین پروتکل‌های بهداشتی برای اعزام زائران، اعلام  آمادگی کرد اما در آن زمان عراق از پذیرش زائر خارجی امتناع کرد و پس از آن نیز ستاد مقابله با کرونا تاکنون با برقراری این سفرها موافقت نکرده است. این امر در حالی است که با کاهش تعداد مبتلایان به کرونا، بسیاری از مشاغل، فعالیت خود را از سر گرفته‌اند و حتی سفرهای زیارتی به کشورهایی با وضعیت قرمز کرونایی همچنان در حال انجام است، اما سفرهای زیارتی ممنوع است و عاشقان کربلا در حسرت زیارت امام حسین (ع) به سر می‌برند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: کاروان های غیرمجاز سازمان حج و زیارت سفرهای زیارتی مرزهای زمینی ویزای عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۳۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۵۵ زائر اردبیلی راهی سرزمین وحی می‌شوند

ابراهیم احدی در همایش آموزشی – توجیهی حجاج استان اردبیل در مصلی اردبیل اظهار کرد: این حجاج در قالب ۷ کاروان روز‌های ۱۲ و ۱۳ خردادماه راهی سرزمین وحی خواهند شد که امسال عزیمت کاروان حجاج از فرودگاه اردبیل به صورت مستقیم به فرودگاه مدینه خواهد بود.

او خاطرنشان کرد: امروز در قالب همایش توجیهی – آموزشی سعی کردیم تا حجاج را بیشتر با مناسک و آداب حج آشنا کنیم که شامل انجام طواف، اقامه نماز در مکان‌های معنوی و همچنین انجام اعمال سعی بین صفا و مروه بود.

مدیرکل حج و زیارت استان اردبیل گفت: دوره‌های آموزشی متنوعی در شهرستان‌ها برگزار شده و ما به صورت تجمیعی و متمرکز امروز شاهد برگزاری این دوره معنوی بودیم.

احدی افزود: زمان بازگشت حجاج از طریق فرودگاه جده به اردبیل ۱۵ و ۱۶ تیرماه خواهد بود که امیدواریم با صحت و سلامتی حجاج ابراهیمی حج تمتع را به جای آورده و به اردبیل بازگردند.

او ادامه داد: تا اسفندماه مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام قطعی حجاجی که سال‌های ۸۵ و ۸۶ ثبت نام کرده بودند انجام شد تا ما آمادگی خود را برای اعزام حجاج اعلام کنیم.

مدیرکل حج و زیارت استان اردبیل تصریح کرد: با حضور روحانیون ۷ کاروان اعزامی به حج از استان اردبیل تلاش مان بر این است تا هماهنگی بیشتر با زائران انجام شده و به دور از هرگونه کوتاهی و خطا بتوانیم حج باشکوهی را با همراهی حجاج به انجام برسانیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • اعزام ۹ کاروان از استان سمنان به سرزمین وحی
  • مقام اول استان سمنان در اخذ ویزای تمتع/ اجرای طرح «خشت بهشت»
  • اعزام ۲ هزار و ۳۹۹ نفر از حجاج استان قم به سرزمین وحی
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی
  • جزئیاتی از ارائه خدمات به زائران حج تمتع ۱۴۰۳/ ۶۲۲ کاروان عازم سرزمین وحی می‌شوند
  • ۸۵۵ زائر اردبیلی راهی سرزمین وحی می‌شوند
  • کاهش قیمت و افزایش خدمات در حج ۱۴۰۳
  • کاهش محسوس میانگین سنی حجاج سمنان
  • اعزام ۹۲۸ زائر حج تمتع از استان بوشهر به جده
  • تشریح جزئیات اعزام کاروان‌های حج تمتع استان تهران