Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@23:04:59 GMT

پیش بینی نرخ تورم و قیمت دلار در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۳۹۳۰

پیش بینی نرخ تورم و قیمت دلار در سال ۱۴۰۰

به گزارش تابناک به نقل از  فرارو، بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم سالانه منتهی به فروردین ماه ١٤٠٠ به ٣٨,٩ درصد رسیده که نسبت به اسفند ماه، ٢.٥ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. این در حالیست که تورم نقطه به نقطه در فروردین ماه به نزدیک ۵۰ درصد (۴۹.۵) درصد رسیده است.

 این روز‌ها که نرخ ارز مسیر ریزش شدید را به خود گرفته است، بسیاری انتظار دارند که قیمت‌ها در بازار‌های مختلف نیز به سرعت واکنش نشان دهند، در این رابطه برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند، با توجه به پدیده‌ای به نام چسبندگی قیمتی نمی‌توان انتظار داشت که به سرعت همه چیز ارزان شود، از سوی دیگر تنها در این شرایط از سرعت رشد تورم کاسته شده، این به معنای آن نیست که قیمت‌ها دیگر افزایش نمی‌باید، بلکه دیگر به مانند سه سال گذشته از تکانه‌های شدید قیمتی خبری نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر کاهش تورم انتظاری نیز باعث شده که دیگر کسی چشم انداز افزایشی برای بازار‌های مختلف متصور نباشد و این موضوع، رکود در بازار‌ها را تشدید کند، حال در چنین شرایطی در بازاری مانند ارز، بسیاری از افرادی که دلار را در قیمت‌های بالا به طمع سود‌های کلان خریده اند، این روز‌ها از ترس ضرر کمتر حاضر هستند در هر قیمتی بفروشند، تا از ضرر بیشتر خود جلوگیری کنند.

پیش بینی نرخ تورم و قیمت دلار در سال ۱۴۰۰روند تورم کاهشی خواهد بود
وحید شقاقی شهری رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه نرخ تورم در سال ۱۴۰۰ کاهشی خواهد بود، اظهار داشت: تورم در سال‌های ۹۷ تا ۹۹ به ترتیب، ۴۱، ۳۸ و ۳۶.۵ درصد بود، از سوی دیگر رشد نقدینگی نیز در سال ۹۹، ۴۰ درصد و رشد پایه پولی نیز ۲۸ درصد برآورد شده است، چنین آمار‌هایی نشان دهنده آن است که وضعیت اقتصاد کلان در سال ۹۹ به هیچ عنوان مناسب نبوده است.

وی افزود:، اما در سال ۱۴۰۰ با توجه به احیای برجام و رفع تحریم‌ها می‌توان امیدوار بود که شاخص‌های اقتصادی رو به بهبودی حرکت کنند، در این زمینه می‌توان گفت با تعدیل انتظارات تورمی، دیگر از تکانه‌های شدید اقتصادی خبری نخواهد و به نوعی نرخ تورم در سال جاری روند کاهنده به خود خواهد گرفت، در این راستا با آزادسازی بخشی از منابع ارزی بلوکه شده ارزی ایران در کشور‌هایی نظیر کره‌جنوبی، عراق، هند و ژاپن که ارزش آن‌ها بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود، ورودی ارز به کشور با افزایش روبرو شود و همین موضوع نرخ ارز را پایین نگه خواهد داشت.

شقاقی گفت: برداشتن تحریم‌های نفتی، مالی و بانکی، حمل‌ونقل و بیمه نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا با افزایش درآمد‌های نفتی و رشد صادرات غیرنفتی درآمد‌های ارزی با افزایش روبرو خواهد شد و این مورد باعث کاهش تورم می‌شود. زیرا که با این افزایش درآمد‌ها بخش قابل توجه‌ای از کسری بودجه دولت پوشش داده شده و بر همین اساس رشد پایه پولی که در سال گذشته رخ داد، می‌تواند بخشی از آن خنثی شود.

این استاد دانشگاه با بر اینکه نرخ تورم در سال جاری به حدود ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت، یادآور شد: در این راستا رفع تحریم‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باعث خواهد شد که انتظارات تورمی که سال گذشته باعث وضعیت اقتصادی نابسامان شد از بین برود، در چنین شرایطی انتظار ثبات در بازار‌های مختلف را می‌توانیم داشته باشیم، به طور کلی می‌توان تا پایان سال انتظار ثبات در بازار‌های مختلف و همچنین شاخص‌های کلان اقتصادی را انتظار داشت.

نرخ دلار در ۱۴۰۰
این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین در مورد کاهش نرخ ارز و آینده آن نیز خاطرنشان کرد: طی چند ماه گذشته شاهد کاهش خزنده نرخ دلار بودیم، این در حالیست که از ابتدای هفته نیز نرخ ارز با ریزش شدیدی مواجه شد، به اعتقاد بنده دلار پتانسیل این را دارد که تا قیمت ۲۰ هزار تومان نیز کاهش یابد و به نظر نیز می‌رسد که چنین سناریویی محقق شود، این در حالیست که می‌توان پیش بینی کرد نرخ ارز تا پایان سال در محدوده ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان در ثبات خواهد بود و حداقل چنین قیمت‌هایی را میتوان تا پایان سال متصور بود، اما این که برای بلندمدت دلار بخواهد در کانال ۲۰ هزار تومانی باقی بماند این موضوع نیازمند اقدامات ساختاری و انجام اصلاحات اقتصادی است، در غیر اینصورت باز هم در سال‌های آینده ما با تکان‌های شدید ارزی روبرو خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه سه عامل در رشد پایه پولی در سال‌های اخیر دخیل بوده است، یادآور شد: اولین مورد در این رابطه استقراض دولت از منابع صندوق توسعه ملی است، در حالیکه منایع صندوق در کشور‌هایی نظیر عراق و کره جنوبی بلوکه شده و به آن‌ها دسترسی وجود ندارد، سال گذشته بانک مرکزی به پشتوانه همین ارز‌های بلوکه شده ریال چاپ کرد و از این طریق کسری بودجه دولت جبران شد، در حالیکه این منابع ارزی جایگزین پولی که چاپ شد، نشد و این موضوع باعث رشد پایه پولی شد.

شقاقی خاطر نشان کرد: عامل دومی که در رشد پایه پولی موثر بود، بدهی دولت به بانک مرکزی است، در این راستا بدهی دولت در سال‌های به بانک مرکزی در سال‌های ۹۷ و ۹۸، ۷۰ درصد بوده، در حالی این رقم قبل از سال ۹۷ حدود ۳۰ درصد بوده، به بیان دیگر میزان بدهی دولت به بانک مرکزی طی سه سال دو برابر می‌شود، البته این را هم باید اضافه کرد که این میزان در سال ۹۹ نیز روند صعودی داشته است. دست آخر عامل سومی که باعث رشد پایه پولی در سال‌ها اخیر شده، بدهی سنگین موسسات و نهاد‌های دولتی به بانک مرکزی است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 نشست وین انتخابات 1400 غزه اکبر ترکان نرخ تورم نرخ ارز دلار آمریکا نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 نشست وین انتخابات 1400 غزه اکبر ترکان بازار های مختلف بانک مرکزی رشد پایه پولی تورم در سال بازار ها سال گذشته سال ها نرخ تورم قیمت ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۳۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

ایسنا در گزارشی نوشت: قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902924

دیگر خبرها

  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • تورم ترکیه چقدر است؟