Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- فاطمه کاظمی:

در استان همدان حدود 44 هزار و 737 هکتار جنگل و اراضی جنگلی وجود دارد که 266 مترمربع سهم سرانه استان به ازای هر یک نفر است. این در حالی است که سرانه کشوری جنگل هفده صدم هکتار معادل هزار و 700 مترمربع و سرانه جهانی آن شصت و دو صدم هکتار معادل 6 هزار و 200 مترمربع است. اعتبارات نگهداری از منابع جنگلی به صورت ملی و استانی تخصیص داده می‌شود که متناسب با حجم فعالیت‌ها و اعتبارات کشوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره جنگل‌های اداره‌کل منابع طبیعی و آشبخیزداری استان همدان گفت: از آن‌جایی که منابع جنگلی ایران محدود است، حفاظت از آن‌ها بسیار اهمیت دارد و در استان همدان نیز از آن‌جایی که مساحت جنگل‌های این استان به نسبت استان‌های دیگر و میانگین کشوری پایین‌تر است، این حفاظت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

حمید خزائی افزود: حفظ تنوع زیستی، تنوع ژنتیکی، تنوع گونه‌ای و تنوع اکوسیستمی از دلایل اهمیت حفاظت از منابع جنگلی است و در همدان این تنوع پایین است. در حوزه تنوع ژنتیکی درختان و درختچه‌ها، در استان همدان ذخیره‌گاه‌های جنگلی وجود دارد که به حفظ گونه‌ای و ژنتیکی کمک زیادی می‌کند.

وی توضیح داد: تکثیر جنسی و غیرجنسی گونه‌های جنگلی در قالب بذرکاری و قلمه‌کاری از جمله اقدامات اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در زمینه حفظ گونه‌های گیاهی جنگلی است.

خزائی با بیان این‌که یکی از دلایل اصلی نابودی جنگل‌ها، آتش‌سوزی در آن‌هاست که فرهنگ‌سازی، ترویج و آموزش به شهروندان در این زمینه در دستور کار قرار گرفته است، بیان کرد: ایجاد آتش‌بر به عنوان راه‌حلی برای پیشگیری از توسعه حریق در جنگل‌های استان به کار می‌رود. آموزش اطفا حریق و اقدامات پس از آتش‌سوزی به منظور احیای جنگل‌های آتش گرفته نیز در زمره این اقدامات قرار می‌گیرد.

رئیس اداره جنگل‌های اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان تأکید کرد: چرای دام که زادآوری را برای گونه‌های جنگلی با مشکل مواجه می‌کند و تغییر اقلیم منطقه‌ای به علت قرارگرفتن جنگل‌های همدان در حاشیه زاگرس از دلایل دیگر نابودی جنگل‌های همدان است.

خزائی گفت: بلوط، زالزالک زرد، زالزالک قرمز، شیرخشت، دافنه، بنه، داقداقان، زرشک، سماق، افدرا، بادامک، ارژن، آلوچه جنگلی، زبان گنجشک و چنار گونه‌های بومی جنگل‌های همدان محسوب می‌شوند. 

کد خبر 601275

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جنگل های همدان استان همدان جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۷۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری اعلام کرد: در راستا حفاظت از منابع ملی و حفظ حقوق بیت المال اجرای دو مورد تبصره ذیل ماده ۵۵ ق ح ب در منطقه سوادرودبار (لاکوم) به مساحت ۴ هزار متر مربع توسط مامورین سرجنگلبانی کارمزد و نیرو‌های حفاظتی ولوپی مورد آزادسازی قرار گرفته و عرصه بازگشت به انفال گردید.

هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع دستگاه قضا با متعرضین اراضی ملی و منابع طبیعی
  • رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • کشف ۳ تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن
  • هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند
  • رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه