Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:01:59 GMT

انتقاد از اعطای امتیاز به برخی واردکننده های خاص!

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۷۴۵۷

انتقاد از اعطای امتیاز به برخی واردکننده های خاص!

در پی طرح موضوع اتمام لاستیک‌های با ارز دولتی و به‌تبع آن افزایش قیمت این کالا، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر ضمن اشاره به اینکه از اوایل سال گذشته اختصاص ارز دولتی به صنعت تایر قطع شد، اعطای فرصت به برخی واردکنندگان را علاوه بر بی‌تاثیری در قیمت‌های بازار، به‌وضوح توزیع رانت دانست.

به گزارش ایسنا، از خرداد سال گذشته، لاستیک سنگین از زمره کالاهای اساسی خارج و ارز تخصیصی برای واردات آن از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال مقرر شد آن دسته از واردکنندگانی که برای واردات لاستیک سنگین تا تاریخ مصوبه مذکور (تغییر نرخ ارز تخصیصی) ثبت سفارش کنند، همچنان با ارز ۴۲۰۰ تومانی لاستیک وارد کنند. اخیرا خبری مبنی بر اتمام لاستیک‌های سنگین وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی و لغو صدور حواله خرید لاستیک از سوی سازمان راهداری منتشر شده و بر این اساس صحبت از افزایش قیمت این کالای استراتژیک در صنعت حمل‌ونقل مطرح شده است.

در این زمینه مصطفی تنها، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه از آغاز سال ۱۳۹۹ تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به صنعت تایر برای تامین‌ مواداولیه، قطعات و ماشین‌آلات مورد نیاز تولید برچیده شد، اظهار کرد: تنها دو ماه (از ابتدای خرداد) به صنعت تایر فرصت داده شد تا اگر محموله‌ای در راه یا در گمرکها باقی مانده دارند، بدون پرداخت مابه‌التفاوت (مابه‌التفاوت ارز دولتی و نیمایی) ترخیص کنند.

وی افزود: البته که هر از چندگاهی برای برخی واردکنندگان فرصت رساندن کالا به گمرکها و ترخیص ضرب‌الاجلی مد نظر قرار می‌گرفت که خود زمینه‌ساز رانت بود و در عمل تاثیری هم بر قیمت‌های بازار نداشت. حال مقرر شده که نرخ اعمالی برای ترخیص کالاها و مواد اولیه صنعت داخلی تایر با تاخیری چشمگیر به همه واردکنندگان تعمیم یابد.

اگر ارز دولتی موجود است، چرا به‌جای تولیدکننده به واردکننده می‌رسد؟

این مقام صنعتی تصریح کرد: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی در صندوق دولت وجود دارد، چه توجیهی دارد که به‌جای آنکه به چرخه تولید داخل تزریق شود، به سمت واردات هدایت و فرصت ستفاده از این ارز به واردکننده داده شود؟ با توجه به اینکه تخصیص ارز با نرخ دولتی از اوایل سال ۱۳۹۹ قطع شده، واردکننده‌ چه میزان کالا وارد کرده است که همچنان در راه مانده یا در گمرک وجود دارد که تا پایان سال گذشته هنوز ترخیص نشده است؟ اگر هم کالا خریداری نشده است، براساس کدام قانون و مقررات، فقط چند واردکننده خاص می‌توانند کماکان با ارز ۴۲۰۰ تومانی کالا وارد کنند؟

به اعتقاد سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر، ارائه امتیاز و تبعیض‌های این چنینی به چند واردکننده، آشکارا توزیع رانت خواهد کرد و نه‌تنها هیچ منفعت و فرصتی برای مصرف‌کننده ایجاد نخواهد کرد، بلکه رقابت بین تولیدکننده خارجی و محصولات داخلی را بیشتر کرده و اثر حمایت داخلی را کمرنگ خواهد کرد.

تنها تاکید کرد: اگر منابع ارزی کشور اجازه کاهش نرخ ارز مصرفی تایر به علت استراتژیک بودن و حائز اهمیت بودن آن را می‌دهد، منافع ملی و حفظ فرصت اشتغال و افزایش شاخص‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی ایجاب می‌کند که تولیدکننده داخلی در اولویت قرار گیرد. ضمن اینکه اگر برای واردات کالا به هر دلیل امتیازی قائل می‌شوند، می‌بایست برای همه واردکنندگان بدون تبعیض در نظر گرفته شود. در این صورت علاوه‌ براینکه نرخ‌ها در بازار شفاف می‌شود، عدالت هم برقرار شده و از ویژه‌خواری‌ها و فسادهای مرتبط با آن پیشگیری می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تایر خودرو لاستيك انجمن تولیدکنندگان تایر ارز 4200 تومانی ارز ۴۲۰۰ تومانی ارز دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۷۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد از تغییر نام استقلال

آفتاب‌‌نیوز :

حسن روشن کاپیتان و بازیکن اسبق تیم استقلال درباره بحث تغییر نام باشگاه استقلال از سوی مالکان جدید این باشگاه به "استقلال خلیج فارس" اظهار داشت: با توجه به مسائل سال‌های گذشته از دهه‌های ابتدایی انقلاب و حتی پیش از آن پیرامون موضوع خلیج فارس و حساسیت‌های موجود بین کشور‌های حاشیه نشین عربی به نظر من انجام این کار می‌تواند به نوعی حاشیه ساز باشد.

وی افزود: من از سال‌ها پیش سنگ کلیه سنگ داشتم که بعد از مراجعه به پزشکان مختلف در داخل و خارج از کشور و شنیدن توصیه آن‌ها در این باره که، چون خطری برایم ندارد پس به آن نباید دست بزنم به این نتیجه رسیدم که کاری به کارش نداشته باشم. تقریباً همه پزشکان گفتند ممکن است با تحریک این بخش از کلیه ام مشکلات دیگری اضافه شود. الان هم تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس دقیقاً حکم همین موضوع را دارد که می‌تواند حاشیه‌هایی را برای این تیم با طرفداران میلیونی به وجود بیاورد.

پیشکسوت استقلال ادامه داد: علاوه بر همه این مسائل این تیم از ابتدا در شهر تهران متولد شده و توسط گروهی که آن را تیم دوچرخه سواران نامیدند شکل گرفته و در نهایت امروز نزدیک به ۵ دهه است که همه آن را به نام استقلال می‌شناسند. این تیم نمی‌تواند مثل تیم‌های دیگر کشور از یک شهر به شهر دیگری برود یا نامش به نام شهر دیگری صدا شود، چون این بی‌حرمتی به مردم تهران است. استقلال در تهران دارای اصالت بوده و تغییر نام این تیم به خلیج فارس مثل این است که این تیم را از تهران برده باشند.

روشن اضافه کرد: لابد با توجه به تمایل مالکان جدید باشگاه بعد از چند وقت بازی‌های خانگی استقلال را هم از تهران به بندر ماهشهر می‌برند که البته هیچ بعید نیست و این با ذات فوتبال و آنچه این باشگاه را در تهران به این سابقه و قدمت اصلا همخوانی نخواهد داشت.

بازیکن قدیمی فوتبال کشورمان خاطرنشان کرد: قطعاً به مردم تهران برمی‌خورد که چنین رفتاری با تیم شهرشان صورت بگیرد. مثل این است که تراکتور را در تبریز به اهالی زاهدان بفروشند و در ورزشگاه یادگار امام این شهر، تیم محبوبشان را با یک اسم دیگر صدا کنند و پسوندی به انتهای آن اضافه شود. درست است که خلیج فارس برای همه مردم ایران است، اما استقلال از اول در تهران بوده و متعلق به مردم تهران است. شاید بتوان در انتهای اسم استقلال داخل پرانتز خلیج فارس را هم قرار داد، اما تغییر نام این باشگاه در سطح بین المللی دردسرساز خواهد بود.

روشن تاکید کرد: این موضوع حتی ممکن است در کنفدراسیون فوتبال آسیا هم باشگاه استقلال را به چالش بکشد و به دلیل حساسیت‌های موجود در منطقه این تیم و حتی فدراسیون فوتبال ایران را درگیر مسائلی کند که باعث صرف انرژی و هزینه برای کشورمان شود بنابراین به نظر من این اقدام در چنین شرایطی بیشتر از اینکه به نفع استقلال باشد می‌تواند برای این باشگاه و میلیون‌ها هوادارش دردسرساز بشود.

روشن درباره حضور مالکان جدید در راس باشگاه استقلال یادآور شد: اصلاً باید دید این افراد تازه وارد چه اقداماتی در نظر خواهند داشت. به هر حال آن‌ها خودشان را مالک باشگاه می‌دانند و می‌خواهند هیئت مدیره و مدیرعامل خودشان را بگذارند. من باز هم تاکید می‌کنم نگران این هستم که تصمیم بگیرند بازی‌های استقلال را در ماهشهر برگزار کنند. اصلاً آن‌ها می‌دانند این باشگاه ممکن است سالی ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته باشد.

وی با اشاره به بخش اندکی از سهام باشگاه استقلال که هنوز در اختیار دولت است تاکید کرد: این مقدار حتی اگر یک درصد هم باشد می‌تواند در مواقع لزوم به عدد ۱+۵۰ درصد تبدیل شود. به همین خاطر است که می‌گویم نمی‌توان به هیچ وجه حساب قطعی و ویژه‌ای روی مالکان جدید باشگاه استقلال باز کرد. چون ممکن است در یک مورد و به خاطر مداخله در کارشان تصمیم بگیرند قید همه چیز را بزنند. اصلا آیا این حساسیت‌ها رو یتیم استقلال را می‌دانند!

روشن در پایان گفت: به اعتقاد من مالکان جدید باید بیشتر از هر چیز روی تقویت آکادمی‌های فوتبال باشگاه استقلال دقت نظر داشته باشندت، چون این باشگاه با پتانسیل بالای فوتبالی در سطح کشور می‌تواند از این طریق خودش را نسبت به جذب بازیکن بی‌نیاز کند و یا از این محل درآمدزایی هنگفتی داشته باشد. البته باید از افارد سالم در آکادمی‌های فوتبال استقلال بهره ببرند والا باز هم مسایل قبلی و حق حساب گرفتن از پدرومادران باب می‌شود.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
  • ببینید | ناراحتی زاکانی از انتقاد صریح عضو شورای شهر تهران
  • انتقاد از تغییر نام استقلال
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • انتقاد شدید پیشکسوت استقلال از تغییر نام این باشگاه
  • انتقاد کنعانی از بازداشت دانشجویان معترض در آمریکا
  • اعطای تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی به بیماران خاص و صعب العلاج
  • متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟
  • جابه‌جایی بیش از ۳۴ میلیون تن کالا از مبادی فارس