Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، جدا از اینکه انجام صحیح حرکات ورزشی جهت جلوگیری از بروز کمردرد، بررسی دقیق علت و درمان صحیح آن ضروری و مهم است، ورزشکاران باید بدانند که اگر دردکمر شدید است ترجیحا بطور موقت ورزش را متوقف نمایند و اگر درد مختصری در کمر دارند، تا زمانی که برای تشخیص علت درد به پزشک مراجعه کنند و به نتیجه برسند بهتر است کدام حرکات را انجام ندهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید گفت که عموما بهتر است حرکاتی که با بالا بردن وزنه زیاد در وضعیت ایستاده، حرکت چرخشی یا خم شدن کمر همراه هستند انجام نشوند اما در زیر به چند حرکت شایع که باید از آنها پرهیز شود، اشاره می کنیم:

۱. کرانچ شکم با ماشین، بالا آوردن هر دو پا و دراز نشست: این حرکات با خم شدن قابل توجه ستون فقرات کمری به سمت جلو همراه هستند. این خم شدن به جلو باعث می شود دیسک بین مهره‌ای که عملکرد بالشی دارد به سمت عقب، جایی که عصب های کمر قرار دارند حرکت کند و درد شما را تشدید نماید.

به جای آن، شما می توانید حرکت دراز و نشست را بصورت ناقص انجام دهید به این معنی که کمر روی زمین باقی مانده و فقط قسمت بالای پشت از زمین جدا شود؛ یا در حالت دراز کش فقط یک پا را بالا بیاورید و یا اینکه در حالت آویزان از دستها، پاها را داخل شکم جمع کنید.

۲. پرس سرشانه ایستاده با هالتر، ساق پا با ماشین ایستاده و اسکات: جدا از اینکه انجام صحیح این حرکات بسیار مهم است، به دلیل فشار عمودی زیاد روی کمر بهتر است فعلا از انجام آنها صرفنظر کنید.

به جای آن حرکات پرس سرشانه را با دمبل نشسته روی صندلی و حرکت ساق پا را با ماشین نشسته انجام دهید و حرکت لانج را جایگزین اسکات نمایید.

۳. حرکت برپی: این حرکت، حرکتی قدرتی و همزمان هوازی است که به دلیل تغییر وضعیت سریع از خوابیده به ایستاده و پرش، سبب فشار عمودی و خم شدگی در کمر میگردد و نباید با درد کمر انجام شود. حرکات مشابهی که با پرش همراه باشند و دویدن روی تردمیل هم میتواند سبب فشار عمودی روی ستون فقرات شوند.

به جای آن شنای سوئدی و راه رفتن و نه دویدن روی تردمیل بدون شیب و دوچرخه ثابت را در برنامه خود بگنجانید.

۴. چرخش ستون فقرات با میله و یا حرکت مسگری: همانطور که در ابتدا ذکر شد، حرکاتی که با چرخش قابل توجه روی ستون فقرات همراه باشند همزمان با درد کمر نباید انجام شوند.

به جای آن حرکت پلانک از پهلو یا لانج با چرخش را برای تقویت عضلات مایل شکم و کمر بکار برید.

۵. حرکت زیربغل خم با هالتر و ددلیفت: مکانیسم فشار این دو حرکت روی ستون فقرات مشابه است. گرچه حفظ قوس کمر در زمان انجام این دو حرکت سبب محافظت از ستون فقرات شما میشود ولی بهتر است تا برطرف شدن درد و تشخیص علت کمردرد آنها را انجام ندهید.

به جای آن حرکت زیربغل را روی میز شیبدار انجام دهید و از حرکت لانج بهره ببرید.

۶. پرس پا شیبدار: این حرکت علیرغم داشتن حمایت کمر روی صندلی ولی به دلیل فشار زیاد در زمان جمع شدن پاها و از بین رفتن قوس کمر میتواند برای کسانی که مشکلات مرتبط با دیسک کمر دارند خطرناک باشد.

به جای آن از حرکت جلو پا با دستگاه را برای فشار روی عضله چهارسر ران استفاده کنید.

و چند نکته پایانی:

گرم کردن قبل از شروع ورزش را هرگز فراموش نکنید. حرکات کششی و دویدن آرام درجا یا راه رفتن آرام روی تردمیل برای ده تا پانزده دقیقه، به حفظ سلامت شما در ورزشهای قدرتی کمک شایانی میکنند؛ اما در زمان انجام کششها، خصوصا حرکات چرخشی کمر، مراقب باشید که حداکثر میزان کشش را روی ستون فقرات ایجاد نکنید.

در انجام حرکات همواره به حفظ قوس کمری دقت کنید و عضلات شکم را سفت نگه دارید.

مصرف مایعات کافی را در زمان ورزش فراموش نکنید.

در انجام حرکات ورزشی ایستاده، حداقل به اندازه عرض شانه‌ها پاها را باز کنید تا راحت‌تر بتوانید تعادل خود را حفظ نمایید زیرا از دست دادن تعادل حین انجام حرکت ممکن است فشار ناگهانی شدیدی را روی کمر شما ایجاد کند.

از انجام سریع حرکات پرهیز نمایید زیرا کنترل شما را روی حرکات کمتر میکند و احتمال اشتباه در انجام حرکت و ایجاد خطر بالا میرود. در عین حال فاصله بین حرکات را کمی افزایش دهید.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حرکات ورزشی کمردرد دیسک کمر ستون فقرات پرس سرشانه شنای سوئدی روی ستون فقرات جای آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۰۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن

معروف است که هند کشوری است که به راحتی می توان به آن دل باخت و سخت می توان آن را فراموش کرد: رقص، غذاها و هر چیز کوچکی در هند فریبنده است. آن هایی که حتی یک بار این کشور را دیده اند، دل شان می خواهد که دوباره به آنجا بازگردند.

همه ی این ها به این خاطر است که رسوم و سنت ها و زندگی روزمره ی مردم هند برای گردشگران به قدری شگفت انگیز است که سخت می توان در برابر میل به بیشتر دانستن درباره ی این کشور مقاومت کرد.

به گزارش روزیاتو، با چند حقیقت خواندنی درباره ی کشور هند همراه باشید.

۱- چرا نوزادان خط چشم دارند؟

اگر در هند با یک نوزاد مواجه شوید، به احتمال زیاد نوعی خط چشم به نام سرمه دور چشمانش خواهد داشت. سرمه یک آرایش چشم باستانی است که از دوده درست می شود.

این خط چشم معمولاً روی پلک پایینی نوزاد کشیده می شود. به عقیده ی هندی ها این خط چشم از کودک در برابر شیطان محافظت می کند. برخی هم معتقدند سرمه برای بینایی نوزاد مفید است. با این حال، تاکنون هیچ پژوهش علمی آن را اثبات نکرده است.

۲- رقص یک سبک زندگی است

هندی ها شیفته ی رقص اند. جدا از رقص های معروف بالیوودی، ۸ نوع رقص کلاسیک هم در هند وجود دارد. حسی که رقص های هندی انتقال می دهند با هیچ رقص دیگری در دنیا قابل قیاس نیست و تنها با نگاه کردن به آن ها میل شدیدی به همراهی فوری با آن رقص در شما شکل می گیرد.

۳- حرکات دست ابزاری برای برقراری ارتباط هستند

هندی ها حرکات دست و حالت های چهره ی پرشوری هم دارند. این حرکات به هندی ها کمک می کنند احساسات خود را به شکل عمیق تر و برجسته تری بروز دهند. شاید علت تنوع این حرکات، رقص های کلاسیک و یوگای هندی باشند که در آن ها از حرکات دست استفاده می شود.

۴- یکی از بزرگ ترین صنعت های فیلمسازی دنیا را دارد

بالیوود یکی از بزرگ ترین مراکز فیلمسازی دنیا است. فیلم های تولیدی آن اغلب ترکیبی از ژانرهای تریلر، اکشن، عاشقانه و غیره هستند. شاید به همین دلیل باشد که هنگام تماشای آن ها احساسات مختلفی را تجربه می کنیم.

۵- تندترین چای دنیا را دارد

چای ماسالا که در زبان هندی به معنای «ادویه» است، در هند از محبوبیت زیادی برخوردار است. این چای تقریباً در هر گوشه و کناری از این کشور به فروش می رسد. این چای در دنیا نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.

چای ماسالا همان چای سیاه است که به آن مقدار شیر و ادویه اضافه می شود. این چای را برای تقویت دستگاه ایمنی، کاهش التهاب و افزایش انرژی مفید می دانند.

۶- برزگ ترین بشقاب غذای دنیا را دارد

تالی (Thali) که در زبان هندی به معنای «بشقاب» است، یک بشقاب فلزی است که در آن ۶ طعم مختلف سرو می شود: شر، شیرین، تند، تلخ، ترش و گس. به عقیده ی هندی ها، غذای کامل، ترکیب متعادلی از این ۶ طعم است.

رستوران های هندی بسیاری از اوقات بیشتر از ۲۰ غذای مختلف در این بشقاب سرو می کنند. به علاوه، همه ی بخش های بشقاب تالی را می توان مجدداً پُر کرد و اگر کماکان احساس گرسنگی می کردید می توانید غذای بیشتری درخواست کنید.

۷- از ظروف چینی استفاده نمی کنند

به جای ظروف چینی و شیشه ای که در بیشتر کشورهای دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، اغلب خانواده های هندی از ظروف استیل استفاده می کنند. نظریات مختلفی در توضیح این پدیده مطرح شده است. برخی می گویند ظروف استیل کاربردی ترند چون مانند ظروف شیشه ای و چینی نمی شکنند، لب پر نمی شوند یا ترک بر نمی دارند و ظاهر آن ها برای مدت طولانی ای خوب باقی می ماند.

برخی هم می گویند که ظروف لعاب دار غیرپاکیزه دانسته می شوند چون در حقیقت از گل درست می شوند. دلیل آن هر چه که باشد، به ندرت می توان ظرفی از جنسی جز استیل در خانه های هندی پیدا کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • اصلاح راه‌های نامناسب و خطرناک ییلاق شهرستان اهر
  • (ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار
  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • انجام ۱۰ عمل اهدای اعضا در خوزستان در ۵ روز، جهشی بی سابقه
  • انجام ۱۰ عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • انجام ۱۰ عمل اهدای عضو در خوزستان در ۵ روز