Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@00:54:29 GMT

عبور اسرائیل از خط قرمز آپارتاید با چراغ سبز واشنگتن

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۱۰۶۷

عبور اسرائیل از خط قرمز آپارتاید با چراغ سبز واشنگتن

مدت هاست که از اصطلاح حقوقی آپارتاید برای توصیف اقدامات اسرائیل علیه فلسطینی ها استفاده می شود اما هنوز اقدام عملی در قبال جنایت های این رژیم انجام نگرفته است.

خبرگزاری شبستان،گروه جهان اسلام: در تاریخ 27 آوریل سال جاری میلادی سازمان غیردولتی بین المللی دیده بان حقوق بشر  با انتشار گزارشی با عنوان «عبور از آستانه» در 213 صفحه ، اسرائیل را به دلیل ارتکاب جنایات علیه بشریت به شکل آپارتاید و آزار و اذیت علیه فلسطینی ها در سرزمین های اشغالی محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این گزارش بدون شک نشانه عبور از یک آستانه برای گروه های مدافع حقوق بشر است که مدتهاست از چنین انتقادات آشکار و جامعی از رژیم صهیونیستی دوری کرده اند و باعث ناامیدی فلسطینی ها و مدافعان حقوق فلسطین شده اند.

 

آستانه ای که در عنوان گزارش به آن اشاره شده است یک حد قانونی است که در تحلیل سازمان دیده بان حقوق بشر ، اسرائیل در نهایت از آن عبور کرده است. در حالی که بیشتر جهان با اشغالگری اسرائیل که نیم قرن به طول انجامیده است به عنوان موقعیتی موقت برخورد می کنند که به زودی با فرآیند صلح چند دهه ای درمان خواهد شد ، ظلم و ستم علیه فلسطینی ها در سرزمین های اشغالی به جایی رسیده که مطابق با تعاریف جنایات آپارتاید است.

 

بنابراین  طبق گفته این گروه جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان به حدی شدت یافته است که اکنون می توان آنها را به عنوان جنایاتی علیه بشریت در نظر گرفت؛جنایاتی که توسط جامعه بین الملل به عنوان جدی ترین موارد قابل مجازات ارزیابی می شود اما با چراغ سبز واشنگتن این جنایت ها در طول دهه ها به راحتی انجام شده است.

 

مدت هاست که از اصطلاح حقوقی آپارتاید برای توصیف اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان استفاده می شود اما هنوز اقدام عملی در قبال جنایت های این رژیم انجام نگرفته است.

 

کنوانسیون آپارتاید 1973 و اساسنامه 1998 رم در دادگاه کیفری بین المللی ، آپارتاید را سلطه و سرکوب سیستماتیک و نهادینه شده یک گروه نژادی بر دیگری از طریق اقدامات غیرانسانی توصیف کرده است که از جمله این اقدامات می توان به دستگیری خودسرانه و حبس غیرقانونی اعضای یک گروه نژادی، اقدامات طراحی شده برای تقسیم جمعیت در خطوط نژادی با ایجاد گتوهای جداگانه برای اعضای یک گروه نژادی ،انتقال اجباری،  سلب مالکیت از املاک و انکار حق بازگشت به کشور خود و حق داشتن یک ملیت اشاره کرد و همه اینها از همان ابتدا بخشی از پروژه استعمار مهاجران اسرائیلی در فلسطین بوده است.

 

به این ترتیب دیپلمات ها ، محققان و فعالان حقوقی سازمان ملل مفهوم آپارتاید را حداقل از دهه 1970 در مورد اسرائیل به کار بردند.

 

در سال 1975 ، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه 3379 را تصویب کرد که صهیونیسم را نوعی نژادپرستی اعلام کرد اما این قطعنامه بعدابه دلیل فشار اسرائیل لغو شد.

 

قطعنامه 3379 همچنین خط مشی اسرائیل را رژیم های نژادپرست در زیمبابوه و آفریقای جنوبی گره زد که در سیاست خود سرکوب عزت و یکپارچگی انسان را  به هدف قرار داده اند.

 

اسرائیل ، صهیونیسم و ​​رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی را به رسمیت شناخت ، همانطور که در قطعنامه 3151 سال 1973وجود دارد.

 

اسقف اعظم دزموند توتو از آفریقای جنوبی پس از بازدید از قدس شریف در سال 2002 گفت آنچه را که در رفتار اسرائیل با فلسطینی ها دید او را به یاد رفتار با مردم آفریقای جنوبی در سیستم آپارتاید دانست.

 

از سال 2005 ، فعالان دانشجویی در دانشگاه های سراسر جهان در هفته آپارتاید اسرائیل برنامه های آموزشی ترتیب داده اند. این برنامه ها به منظور آگاهی از مبارزات آزادیبخش فلسطین و برجسته کردن شباهتهای تلاشهای فلسطینیان با جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی برگزار می شود.

 

اگرچه گزارش دیده بان حقوق بشر به برخی دیگر از کاربردهای مفهوم آپارتاید برای تعریف اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان اشاره دارد ، این گزارش بر ارائه یک تحلیل دقیق قانونی مبتنی بر جنایات بین المللی آپارتاید یا همان آزار و شکنجه متمرکز است.

 

فراتر از یک مقوله حقوقی ، مفهوم آپارتاید یک تعبیر اخلاقی و سیاسی است و همین امر باعث شده است که این مسئله بسیار مورد بحث باشد.

 

در واقع  با صریح تر شدن برتری طلبی صهیونیست ها در سال های اخیر ، بحث در مورد طبقه بندی آن به عنوان یک رژیم آپارتایدجدی تر شده است.

 

 پس از آنکه بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر اسرائیل  با افتخار اظهار داشت که اسرائیل کشوری برای همه شهروندان نیست و اسرائیل یک کشور یهودی است بحث آپارتاید بودن این رژیم بیش از پیش مطرح شد.

 

پس از تصویب قانون دولت ملت یهود که حقوق شهروندان فلسطینی اسرائیل که 20 درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند تضییع می کند چگونهمی توتان ارتکاب جنایت علیه بشریت رژیم صهیونیستی بر اساس سیستم آپارتاید را انکار کرد؟

 

گزارش دیده بان حقوق بشر بدون شک یک پیشرفت مثبت و گامی در مسیر درست است. اما سوالی که امروز با آن روبرو هستیم این نیست که آیا اسرائیل یک رژیم آپارتاید است یا نه . سوال این است که  جامعه بین الملل چه موقع برای خاتمه بخشیدن به سیستم ظلم آشکار رژیم صهیونیستی به طور هماهنگ عمل خواهد کرد؟

پایان پیام/7

منبع: شبستان

کلیدواژه: آپارتاید آمریکا اسرائیل اسرائیل علیه فلسطینی دیده بان حقوق بشر آفریقای جنوبی فلسطینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۱۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رد ادهاهای رژیم اسرائیل درنامه ایران به شورای امنیت

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه‌ای به شورای امنیت ادعا‌های رژیم صهیونیستی علیه ایران را رد کرد. متن کامل نامه ایران به شرح زیر است:

مکاتبه حاضر در پاسخ به نامه مورخ ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد تهیه شده است. در این نامه، نماینده رژیم اسرائیل بار دیگر به دروغ و با توسل به اطلاعات نادرست اقدام به ایراد اتهامات بی‌اساسی علیه جمهوری اسلامی ایران نمود. علاوه بر مکاتبه‌های پیشین جمهوری اسلامی ایران که در تاریخ ۱۳ و ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵-S/۲۰۲۴/۳۴۹) ارسال شده است، مایلم بر موارد زیر تأکید کنم:

۱. جمهوری اسلامی ایران تمامی اتهامات بی‌اساس مندرج در نامه مزبور را صریحاً و قاطعانه رد می‌کند. برخلاف چنین ادعا‌های بی‌اساسی، جمهوری اسلامی ایران پیوسته حقوق بین‌الملل را رعایت کرده، به اصول منشور سازمان ملل متحد پایبند بوده و از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل تبعیت نموده است. علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران از طریق مشارکت سازنده خود در حوزه‌های مختلف، نقش فعالی در ارتقای صلح و امنیت بین‌المللی ایفا کرده است.

۲. جمهوری اسلامی ایران در مکاتبه‌های پیشین خود در تاریخ ۱۳ و ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵-S/۲۰۲۴/۳۴۹)، صراحتاً اعلام داشت که اقدام ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ مستقیماً و به‌طور رسمی توسط ایران و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به‌ویژه حمله نظامی این رژیم در تاریخ ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک کشورم در دمشق، پایتخت جمهوری عربی سوریه، صورت پذیرفته است. اقدام جمهوری اسلامی ایران ضروری، مشروع و کاملاً در راستای حق ذاتی آن برای دفاع از خود ذیل منشور سازمان ملل متحد بود. این اقدام تنها اهداف نظامی را هدف قرار داد و با دقت و با اطلاع قبلی برای جلوگیری از آسیب غیرنظامیان انجام شد. مایلم تاکید کنم که هیچ‌یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع جمهوری اسلامی ایران دخیل نبوده و هر گونه ادعا در این خصوص، مردود است.

۳. برخلاف ادعای رژیم اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران در منطقه نیرو‌های نیابتی ندارد؛ هیچ فرد، گروه یا ملتی تحت دستور ایران فعالیت نمی‌کند. علاوه بر این، گروه‌های مقاومت نیابتی نیستند. این گروه‌ها، گروه‌های مشروع و قانونی هستند و تنها به مبارزه با اشغالگری و تجاوز رژیم اسرائیل در غزه، دیگر سرزمین‌های اشغالی فلسطین و همچنین علیه نیرو‌های اشغال‌گر در دیگر کشور‌های منطقه می‌پردازند. بنابراین، تلاش رژیم اسرائیل برای برچسب‌زنی به آنها به‌عنوان گروه‌های «نیابتی»، تنها برای پنهان کردن و توجیه اقدامات تجاوزکارانه و بی‌ثبات‌کننده خود در منطقه است.

۴. نمی‌توان این واقعیت را انکار کرد که رژیم اسرائیل با چنین ید و سابقه طولانی در نقض آشکار قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، کماکان به‌عنوان مهم‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی به‌شمار می‌رود. هرگونه تلاش مذبوحانه این رژیم برای پوشاندن این واقعیت از طریق اطلاعات نادرست، جریان‌سازی یا ایراد اتهامات بی‌اساس علیه دیگران، بیهوده و بی‌اساس است. رژیم اسرائیل نمی‌تواند مسئولیت مستقیم و کامل خود را در قبال کشتار و فاجعه انسانی جاری در غزه که جملگی خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، انکار نماید. نمونه بارز بی‌اعتنایی مداوم رژیم اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت (۲۰۲۴) است که خواستار آتش‌بس فوری در نوار غزه است.

علی‌رغم درخواست‌های صریح شورای امنیت، این رژیم اشغالگر به جنگ بی‌رحمانه خود علیه مردم فلسطین و حملات نظامی خود در رفح ادامه می‌دهد و آشکارا و به‌صورت تحقیرآمیزی خواسته‌های شورای امنیت را نادیده می‌انگارد.

۵. رژیم اشغالگر باید در نهایت مسئولیت کامل عواقب اقدامات خود را بر عهده بگیرد. شورای امنیت می‌بایست به اقدامات بی‌ثبات‌کننده و غیرمسئولانه رژیم اسرائیل و همچنین جنایات این رژیم علیه مردم فلسطین و سایر ملت‌های منطقه رسیدگی نماید؛ این اقدامات تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و توجه فوری و اقدام قاطع شورای امنیت را می‌طلبد.

۶. مایلم از فرصت استفاده کرده و اتهامات بی‌اساس و لفاظی‌های تحریک‌آمیز نماینده رژیم اسرائیل علیه کشورم و مقامات عالی‌رتبه ایران در جریان نشست مورخ ۱ مه ۲۰۲۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیرامون بررسی تصمیم ایالات متحده آمریکا در خصوص وتوی پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت درباره عضویت کامل کشور فلسطین در سازمان ملل، را قویاً محکوم و رد کنم.

هدف از این‌گونه ادعا‌های بی‌اساس، سخنان نفرت‌انگیز و نیز مقصر دانستن سازمان ملل و مقامات آن، صرفاً منحرف نمودن توجه بین‌المللی از جنایات شنیع و نسل‌کشی مداوم این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه است.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

دیگر خبرها

  • احتمال عبور آمریکا و اروپا از نتایاهو پس از حمله به رفح/ حکم تعقیب جنایی نخست وزیر رژیم صهیونیستی عملیاتی خواهد شد؟
  • آمریکا: تسلط اسرائیل بر گذرگاه رفح، عبور از خط قرمز نیست
  • واشنگتن: ارسال تسلیحات و مهمات آمریکایی به اسرائیل متوقف شد
  • رد ادهاهای رژیم اسرائیل درنامه ایران به شورای امنیت
  • مقامات آمریکایی: اسرائیل در کنترل گذرگاه رفح از خط قرمز بایدن عبور نکرد
  • آمریکا در مسئله فلسطین در حال عوض کردن جلاد و شهید است / خیزش‌های اروپا و آمریکا منجر به سقوط صهیونیست خواهد شد
  • شهر بدون چراغ قرمز در ایران کجاست؟
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟