Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: گرفتن یک مدال طلا در رویداد بزرگی چون المپیک به قدری برای کشورهای پیشرفته اهمیت و ارزش دارد که خیلی زودتر از هر دوره بازی ها برای دستیابی به آن برنامه‌ریزی می کنند؛ اینگونه که مستعدین توانمند در کسب این رنگ مدال را شناسایی و سرمایه گذاری کلانی در راستای رسیدن به این مهم انجام می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورزش ایران اما به دلیل نداشتن هیچ برنامه بلندمدتی عملا از این سرمایه گذاری خالی است . به همین دلیل معمولا سعی بر این است که با روش گلخانه ای قهرمانان و شانس های کسب مدال برای حضور در المپیک شناسایی و آماده شوند. البته در اکثر اوقات این نوع برنامه ریزی ها به مدال منجر نمی شود و اینگونه تیر مسئولان ورزش به سنگ می خورد.

مصداق بارز این ادعا اتفاقاتی ناامیدکننده ای است که گریبانگیر سه ورزشکار نامدار و مطرح ایران شده و آنها را با وجود توجه گسترده ای که به سمت‌شان بود و بودجه هنگفتی که صرف‌شان شد، از مدال المپیک و حتی سهمیه این بازی ها دور کرده است.

سهراب مرادی؛ ۱۰ هزار دلاری که به «هیچ» رسید

«سهراب مرادی المپیک توکیو را از دست داد»؛ این شاید بدترین خبر برای ورزش ایران در روزهای اخیر بود که حکایت از کنار رفتن یکی از چهره های شاخص وزنه برداری از کاروان المپیک داشت. کسی که اتفاقا امید زیادی به مدال او بود و به همین واسطه دلارهای زیادی هم برایش هزینه شد اما مصدومیت در حین رقابت گزینشی نتیجه همه آنها را به باد داد.

مرادی از وزنه برداران مورد توجه کمیته ملی المپیک بود تا آنجا که این کمیته حمایت ۱۰ هزار دلاری برای دو مرحله جراحی و درمان وی در آلمان داشت به این امید که مرادی بتواند برای المپیک ۲۰۲۰ کسب سهمیه کرده و بعد از آن طلای المپیک ریو را در توکیو تکرار کند اما پیچیدگی مچ دست و احساس درد در آن همانا و بر برباد رفتن المپیک هم همانا، چه برسد به مدال و سکوی آن.

کیانوش رستمی؛ حمایت های داخلی و خارجی نتیجه ای نداشت جز «انصراف»

وقتی کیانوش رستمی در المپیک ریو موفق شد رنگ نقره ای مدالش در المپیک لندن را به طلا تبدیل کند، گل سرسبد وزنه برداری و ورزش ایران شد و الگویی بارز از ورزشکاری که با جسارت و اراده شخصی تا قهرمانی بزرگترین آوردگاه ورزشی پیش رفته است و اینگونه روی تصمیماتش برای دوری از کار تیمی و تمرینات شخصی صحه گذاشت.

اینگونه رستمی جایگاهی برای خود در کانون توجهات مدیران ورزش ایجاد کرد و اجازه داد حساب و کتاب ویژه ای هم روی او، حضورش در المپیک آتی و حتی مدال آوری دوباره‌اش باز شود تا آنجا که کمیته ملی المپیک به خاطر در پیش بودن المپیک توکیو از طریق فدراسیون وزنه برداری ۵۰ میلیون تومان به عنوان حقوق و به قصد کمک هزینه در اختیارش قرار داد تا خارج از اردوی تیمی و برای تامین تجهیزات و برپایی اردوی شخصی با مشکلی مواجه نشود.

این وزنه بردار حتی برای المپیک توکیو یکی از ۱۰ ورزشکار بورسیه ایران شد تا از کمک ماهانه ۵۰۰ دلاری کمیته بین المللی المپیک (IOC) بهره مند شود اما این حمایت خارجی در کنار حمایت های داخلی تا به امروز به چه نتیجه ای منجر نشده جز چشم انتظاری!

کیانوش رستمی در مسابقات اخیر قهرمانی آسیا تلخ ترین مدال طلای دوران ورزشی خود را به دست آورد چون با وجود قهرمانی نتوانست به رکورد لازم برای المپیک برسد. بعد از آن وی می‌توانست شانس باقی مانده‌اش را برای انجام این مهم از حضور در آخرین مرحله مسابقات انتخابی المپیک امتحان کند اما به خاطر لزوم ثبت رکورد ۴۰۲ کیلوگرم در دسته ۸۹ کیلوگرم و ناتوانی احتمالی از انجام آن، قید حضور در مسابقات گزینشی کلمبیا را زد تا چشم انتظار فدراسیون جهانی بماند و بذل و بخشش احتمالی این فدراسیون برای محاسبه امتیازات مسابقات جهانی سوئیس.

احسان حدادی؛ «ضمانت میلیاردی» که ضامن نشد

احسان حدادی دیگر ورزشکاری به حساب می آید که اتفاقات المپیکی و ناخوشایند اخیر ورزش کشور شامل او هم می شود. حدادی که از هفته ها پیش در آمریکا زیر نظر «مک ویلکینز» پیگیر تمریناتش برای المپیک بود از ناحیه دیسک کمر دچار مشکل شده است. اینکه آسیب دیدگی او در چه حدی است، خیلی دقیق مشخص نیست اما به هر حالا آنقدر جدی است که او را ناچار به بازگشت کرده تا اینجا و زیر نظر مسئولان ورزش کشور پیگیر درمان آن شود چون حدادی یکی از المپین هایی است که اتفاقا برای کسب سهمیه و مدال او هم هزینه های زیادی شده است.

بعد از اینکه احسان حدادی از حضور در لیگ جهانی ۲۰۱۹ الماس (قطر) موفق به کسب سهمیه المپیک در پرتاب دیسک شد، به خاطر مصدومیت نه چندان جدی وارد مسیری از حواشی خود ساخته شد که جز تشدید حساسیت ها نسبت به شرایطش و شانس مدال آوری‌اش خروجی دیگری نداشت. حالا هم آسیب دیدگی جدید و ابهامات پیرامون عملکردش در توکیو، دوباره همان حساسیت ها و حواشی را یادآور شده است.

سال گذشته بعد از اینکه کمیته ملی المپیک با درخواست احسان حدادی برای درمان مصدومیت در خارج از کشور مخالفت کرد، فدراسیون پزشکی ورزشی ۸ هزار یورو به حساب فدراسیون دوومیدانی واریز کرد تا اقدامات لازم برای سفر او به آلمان و جراحی‌اش در این کشور را انجام دهد در حالیکه عمل «خارپاشنه» آنقدر پیچیده نبود که نیاز به سفر خارج از کشور داشته باشد. با این حال شرط و شروطی که احسان حدادی برای پزشکان ایرانی بابت ضمانت بازگشت به موقع به میادین گذاشته بود، شرایط را مهیا کرد تا او به خواسته اش برای اعزام به آلمان و جراحی در این کشور برسد.

به هر حال احسان حدادی که با کسب مدال نقره در المپیک لندن دست به تاریخ سازی زد، با وجود ناکامی در رسیدن به فینال المپیک ریو بازهم برای المپیک توکیو کسب سهمیه کرد و مدعی نتیجه گیری در این دوره بازی ها هم شد. به همین دلیل با همه شرط و شروط های حدادی برای انجام یک عمل ساده در خارج از کشور موافقت شد به امید که یکی از مدال آوران کاروان اعزامی شود اما حالا مشخص نیست این مهم چقدر دست یافتنی باشد.

تیر مدیران به خطا رفت

به گزارش خبرنگار مهر، اتفاقاتی که طی روزهای گذشته در ورزش کشور و در رابطه با کاروان اعزامی به بازی های المپیک توکیو و سه چهره مدعی این کاروان رخ داد ابهامات و پرسش های زیادی را پیرامون درستی و نادرستی تصمیمات اتخاذ شده در مورد آنها ایجاد کرده است.

به طور حتم اگر در زمان مناسب حمایت مالی و معنوی لازم از این ورزشکاران انجام نمی شد آنها همین را برای توجیه ناکامی و وضعیت متزلزل امروز خود در بوق و کرنا می کردند و چه بسا رسانه ها و حتی افکار عمومی هم کوتاهی مدیران در توجه و حمایت به موقع از المپین ها را به باد انتقاد می گرفتند.

در حمایت کامل و همه جانبه از ورزشکار هیچ شکی نیست، به طور حتم مدیران ورزش هم با نیت خیر و کمک به افزایش ظرفیت مدال آوری کاروان المپیک برای هر پیشنهاد و حرف جدیدی «گوش» شدند و دل به خواسته احسان حدادی، کیانوش رستمی و سهراب مرادی دادند تا نه امید خودشان ناامید شود نه امید آنها؛ اما حالا توجیه عملکرد همین چهره‌ها و اینکه از موقعیت خود چندگام به عقب رفته اند، چیست؟

شاید هزینه دلای و ریالی که کمیته ملی المپیک و فدراسیون پزشکی صرف المپین ها کرده، رقمی معمول در ورزش جهان باشد و حتی پائین تر از سقف آن در خیلی از کشورها اما به هر حال اینکه تیر مدیران در سرمایه گذاری مدالی روی یکی از گزینه ها به خطا رفته و در مورد دو گزینه دیگر هم قطعیتی برای رسیدن به هدف نداره، نشان می دهد که در حساب و کتاب ها و بررسی ها، یک جای کار می لنگد.

کد خبر 5212428 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: کمیته ملی المپیک کیانوش رستمی سهراب مرادی احسان حدادی المپیک 2020 توکیو مصدومیت کسب سهمیه المپیک آلمان کاروان ورزش ایران فوتبال تیم فوتبال استقلال تهران دربی 95 تیم فوتبال پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران دربی فرهاد مجیدی کشتی فرنگی جام تختی کشتی آزاد کسب سهمیه المپیک تیم ملی فوتبال ایران یحیی گل محمدی تیم فوتبال سپاهان اصفهان کمیته ملی المپیک کیانوش رستمی المپیک توکیو احسان حدادی برای المپیک کسب سهمیه بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۱۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با 11 مدال طلای کشتی، توقع یک طلا از تیم ملی، واقعا بی‌انصافی است

علیرضا دبیر و سایر مسئولان کشتی ایران اعلام می کنند اگر تیم ملی کشتی ما در المپیک پاریس بیشتر از یک مدال طلا بگیرد، کار بزرگی کرده است. با این حال باید گفت تیمی که در مسابقات گذشته المپیک و جهانی شش طلا بگیر داشته، چرا انتظارش در مسابقات المپیک 2024 باید تنها یک مدال طلا باشد؟

به گزارش طرفداری، در مسابقات گذشته جهانی و المپیک مردانی چون حسن یزدانی، محمدرضا گرایی، امیرحسین زارع، امین میرزازاده، محمدهادی ساروی و رحمان عموزاد موفق به کسب مدال طلا شده اند.

در این میان یزدانی 4 بار، زارع و گرایی 2 بار و سه کشتی گیر دیگر هر کدام یک بار مدال طلا را در آوردگاه جهانی و المپیک کسب کرده اند. به عبارتی این شش مرد طلایی ایران در آوردگاه های گذشته روی هم 11 مدال طلا گرفته اند و انتظار تنها یک مدال طلا از کسانی که روی هم 11 بار در جهان و المپیک طلایی شده اند، انتظار پایینی است. شاید هم علیرضا دبیر این گونه می گوید تا سطح توقع را از 11 مردی که فعلا سهمیه حضور در مسابقات المپیک 2024 را دارند، پایین بیاورد.

به هر حال کشتی ایران در دوره گذشته روی هم رفته یک طلا توسط گرایی، یک نقره توسط یزدانی و 2 برنز توسط ساروی و زارع به دست آورد و این بار می توانیم بیشتر از دوره گذشته روی مردانمان حساب کنیم. به خصوص روی امیرحسین زارع و امین میرزازاده که همین سال قبل در مسابقات جهانی موفق به کسب مدال طلا شدند.

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • تجلیل ۲۳۰ میلیاردی از مدال‌آوران ورزش با حضور رئیسی
  • يزدانى - اسنايدر، كشتى جهان چشم انتظار شماست!
  • سه‌شنبه؛ تجلیل از مدال‌آوران با حضور رئیس جمهور
  • با 11 مدال طلای کشتی، توقع یک طلا از تیم ملی، واقعا بی‌انصافی است
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • چراغ سبز پدر امباپه به تصمیم جنجالی رئال
  • چراغ سبز پدر امباپه به تصمیم بزرگ رئال
  • چهارسوی ورزش خوزستان
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • استارت حسن یزدانی برای ثبت رکورد 2 رقمی در تاریخ ورزش ایران