Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصلاحیه قانون عدالت آموزشی از ورودی‌های سال ۹۳ دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اجرایی شد؛ اما دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بدون اجازه وزارت بهداشت عطف بماسبق کرده و برای ورودی‌های سال ۹۲ هم این قانون را اجرا می‌کند!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * مجلس شورای اسلامی در سال ۹۲ بر قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو اصلاحیه زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای نگهبان هم در ۱۰ مهر همان سال این مصوبه را تأیید کرد و نامه ابلاغ آن به دولت هم در ۲۲ مهر همان سال از سوی علی لاریجانی به حسن روحانی، رئیس جمهور ارسال شد. براساس این مصوبه که در واقع اصلاح بند ۳ قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو است، تأکید بر دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی است که در سال ۸۹ مصوب شده و براساس آن «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است که ۳۰ درصد ورودی رشته‌های پزشکی عمومی، دستیاری تخصصی پزشکی و سایر رشته‌های گروه پزشکی را از طریق جذب دانشجوی بومی با اولویت مناطق محروم و متناسب با نیاز استان‌ها و در چهارچوب نظام سطح بندی پذیرش کند.»


در تبصره چهار این بند از مصوبه مجلس ذکر شده است که «ادامه تحصیل فارغ التحصیلان به ویژه در رشته‌های علوم پزشکی در مقاطع تحصیلی بالاتر، پس از طی حداقل نیمی از مدت زمان تعهد مشمولان این بند امکان پذیر است.»

  اصلاح قانون عدالت آموزشی در سال ۹۲؛ اجرا از سال ۹۳ 

با توجه به اینکه اجرای این قانون در مهر سال ۹۲ به دولت ابلاغ شده، بنابراین اجرای آن باید از پذیرفته شدگان در مراحل بعدی پذیرش دانشجو صورت گیرد، اما اکنون برخی فارغ التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که در سال قبل از تصویب این مصوبه وارد دانشگاه شده اند، برای ادامه تحصیل خود مشکلاتی دارند. دانشگاه به آنان اجازه تحصیل نمی‌دهد، «چون نیرو برای مناطق محروم کم دارد!»


این موضوع را مرضیه رزمی، یکی از فارغ التحصیلان رشته دندانپزشکی بیرجند به خبرنگار ما گفته و از عملکرد مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گلایه می‌کند.


او می‌گوید: در تعهدنامه‌ای که ما امضا کردیم، اجازه ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر با وزارت بهداشت است. در دفترچه انتخاب رشته ما هم هیچ محدودیتی برای ادامه تحصیل به ما اعلام نشده بود، اما حالا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مدارک ثبت نامی برای آزمون دستیاری دندانپزشکی را به ما نمی‌دهد.


براساس آنچه در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری رشته‌های تجربی در سال ۹۴ قید شده است که مصوبه مجلس در سال ۹۲ برای پذیرفته شدگان سال ۹۳ به بعد قابلیت اجرا دارد.

 

دانشگاهی که فراقانونی عمل می‌‎کند! 

اما درباره اجازه ادامه تحصیل یا غیر از آن در دفترچه انتخاب رشته صحبتی نشده است. از سوی دیگر در متن تعهدنامه این فارغ التحصیل دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قید شده است که ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر وابسته به اجازه وزارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، اما دانشنامه و ریزنمرات صرفا با انجام تعهدات قانونی و قراردادی به او اعطا می‌شود؛ بنابراین تعهدنامه دانشجو می‌تواند پس از فارغ الحصیلی و حین انجام تعهدات خود در مناطق محروم، به ادامه تحصیل هم بپردازد.


یک سند دیگر برای تأیید اجازه ادامه تحصیل پذیرفته شدگان سال ۹۲، نامه رئیس مرکز سنجش آموزش علوم پزشکی به رئیس معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی است. در این نامه قید شده که مصوبه‌ای که در مهر ۹۲ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، شامل ورودی‌های ۹۳ به بعد در این دانشگاه‌ها می‌شود. نکته اینکه براساس درجه بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، دانشگاه‌های علوم پزشکی در خراسان شمالی و خراسان جنوبی در یک رده قرار گرفته و پذیرش دانشجو در این دو دانشگاه به خصوص در رشته‌های تخصصی پزشکی یکسان اعلام شده است.


رزمی در پاسخ به این سوال که چرا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برخلاف مصوبه و آیین نامه اجرایی قانون عدالت آموزشی عمل می‌کند، می‌گوید: مسئولان دانشگاه می‌گویند اگر اجازه تحصیل به ما بدهند، دچار کمبود نیرو می‌شوند.

 

عدم اجرای عدالت براساس قانون عدالت آموزشی 

او توضیح می‌دهد: از مسئولان و مدیران دانشگاه انتظار می‌رود که براساس قوانین و مصوبات قانونی نسبت به پذیرش دانشجو یا تأمین نیرو برای سال‌های بعد برنامه ریزی داشته باشند. در واقع مسئولان دانشگاه ما از همان سال ۹۲ می‌دانستند که اگر ما بخواهیم ادامه تحصیل دهیم، با کمبود نیرو مواجه خواهند شد، اما سوال اینجاست که چرا از همان زمان برای جبران آن فکری نکردند؟


گلایه این فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی بیرجند این است که مسئولان دانشگاه در واقع کم کاری خود را می‌خواهد با ممنوعیت این دسته از فارغ التحصیلان جبران کند.

براساس اطلاعیه مرکز سنجش آموزش پزشکی، ثبت نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۲۳ خرداد تا ۳۰ خرداد امکان پذیر است. آزمون دستیاری هم در مهر ماه برگزار می‌شود. اردیبهشت زمان طلایی برای فارغ التحصیلان دندانپزشکی است که مدارک تحصیلی خود را از دانشگاه محل تحصیل دریافت کرده و در آزمون ثبت نام کنند. اما فارغ التحصیلان بیرجندی به پاسخ جدی و قاطعانه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و وزات بهداشت نیاز دارند تا بتوانند براساس قانون در آزمون دستیاری ثبت نام کنند. خبرگزاری دانشجو آماده شنیدن پاسخ مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درباره این موضوع است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عدالت آموزشی آزمون دستیاری مسئولان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قانون عدالت آموزشی عدالت آموزشی فارغ التحصیلان علوم پزشکی آزمون دستیاری پذیرش دانشجو ادامه تحصیل سال ۹۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مدیر کل دفتر وزارتی وزارت بهداشت میگوید: در دوسال اخیر ۱۰ هزار تخت خوابگاهی دانشگاهی، به خوابگاه‌های مجردی دانشگاه‌ها افزوده شده و ظرفیت خوابگاه‌های متاهلی دانشگاه‌های علوم پزشکی هم در این مدت افزایش قابل توجه داشته است. 

آقای پورحسینی افزود: در افتتاح صورت گرفته ، یک واحد خوابگاه ۳۳ واحدی به خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان علوم پزشکی اضافه شد. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مجلس باید در قانون شوراها نسبت به احراز صلاحیت‌ها تجدید نظر کند
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل علوم پزشکی وام تحصیلی دریافت کردند
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس
  • افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی
  • رقابت ۱۵هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان جنوبی
  • پایان آزمون سراسری با رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • اجرای ۱۰۰درصدی مرحله اول طرح تکمیلی فلج اطفال در نیشابور
  • تلاش سازمان سنجش برای تحقق عدالت آموزشی در کشور