Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:36:51 GMT

تاثیر کرونا بر بودجه شهرداری

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۱۷۸۸

تاثیر کرونا بر بودجه شهرداری

محققان در پژوهشی تاثیر شیوع کرونا بر بودجه شهرداری تهران را بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، شیوع جهانی ویروس کرونا را باید به مثابه یک شوک خارجی به اقتصادها در سه سطح: بین‌المللی؛ از کانال آسیب‌پذیری زنجیره‌ی جهانی تامین کالا، مالی؛ از کانال رکود اقتصادی و شهری-منطقه‌ای؛ از کانال آسیب فضای کسب‌وکار تلقی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوکی که مدیریت آن به سطح تاب‌آوری اقتصادها بستگی دارد. محققان در پژوهشی تاثیر شیوع کرونا بر بودجه شهرداری تهران را بررسی کرده‌اند.

در این پژوهش که توسط حجت‌الله میرزایی، استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، حامد مظاهریان، معاون برنامه‌ریزی توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، علی جعفری شهرستانی، دانشجوی دکترای اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و سعید خضر، کارشناس ارشد اقتصاد این دانشگاه انجام شده است آمده:« اختلال مستقیم در زنجیره‌های تامین جهانی، تقاضای نهایی ضعیف‌تر برای کالاها و خدمات وارداتی و کاهش منطقه‌ای گسترده‌تر سفرهای تجاری و گردشگری بین‌المللی از پیامدهای وضعیتی است که در بالا توصیف شد.»

بر اساس آن چه در این مقاله آمده است، تبعات این شوک برون‌زا بر اقتصاد ایران، به واسطه سطح تاب‌آوری اندک اقتصاد به علت‌های تحریم‌های اعمال شده از سوی ایالات متحده دو چندان خواهد بود؛ از سویی تامین ارز مورد نیاز اقتصاد کشور با کاهش تقاضای نفت و کالاهای صادراتی دچار اختلال جدی خواهد شد و از سوی دیگر، تامین کالای مورد نیاز خارجی سخت‌تر می‌شود.

تاب‌آوری اندک اقتصاد ایران به دلایل یاد شده، مانع از اجرای سیاست‌های گسترده‌ی حمایتی برای کاهش تبعات بحران می‌شود و بنابراین به نظر می‌رسد آثار بحران و بروز رکود اقتصادی در کشور در خور توجه باشد. بودجه‌ی شهرداری‌ها نیز متاثر از شرایط یاد شده، با چشم‌انداز کسری در خور توجهی مواجه است: شیوع کرونا که منجر به توقف و یا کاهش فعالیت‌های اقتصادی در شهرها از جمله ساخت‌وساز و مبادلات اقتصادی و در واقع آسیب جدی به فضای کسب‌وکار شده، مهم‌ترین علل وقوع چشم‌انداز یاد شده است.

نویسندگان در این مقاله پس از بیان آثار شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد ایران، سناریوهایی را برای تاثیر شیوع کرونا بر منابع بودجه شهرداری تهران مطرح کرده‌اند.

آن‌ها می‌گویند:« براساس بررسی به عمل آمده در این پژوهش، ۶۱ ریزکد درآمدی از کرونا تاثیر می‌پذیرند. برای تخمین آثار شیوع کرونا بر منابع درآمدی شهرداری تهران، محاسبات در دو سناریوی حداکثری، با فرض شیوع کرونا در تمام طول سال و سناریوی حداقلی با فرض تعدیل ۵۰ درصدی اثر یاد شده، انجام شده است.»

مفروضات سناریوی نخست به این صورت در نظر گرفته شده است:

الف) از دست رفتن ۳۳ درصد درآمدها با توجه به توقف و یا گردش اقتصادی ناچیز فعالیت‌ها

ب) از دست رفتن ۲۵ درصد از درآمدها به واسطه بخشودگی احتمالی دولت و یا کاهش گردش مالی مبادلات

پ) از دست رفتن حدود ۲۵ درصد درآمدهای مرتبط با حوزه شهرسازی به علت توقف فعالیت‌های ساختمانی

ت) از دست رفتن ۲۲ درصد از درآمدها

ث) از دست رفتن ۱۳.۵ درصد از درآمدها به واسطه تمدید مهلت قانونی و کاهش گردش فعالیت‌های اقتصادی

همانگونه که گفته شد، در سناریوی دوم نیز، محاسبات با فرض تعدیل ۵۰ درصدی آثار یاد شده انجام شده است. نتیجه محاسبات بیانگر اثرگذاری مستقیم کرونا بر حدود ۲۰.۹ هزار میلیارد تومان از منابع شهرداری تهران در سال ۱۳۹۹ است که در سناریوی حداکثری ۴.۶۰۸ هزار میلیارد تومان و در سناریوی تعدیل شده حدود ۲.۳۰۴ هزار میلیارد تومان کسری، مازاد بر کسری بودجه سالیانه شهرداری تهران به منابع درآمدی این سازمان تحمیل خواهد کرد.

در بخش پایانی این پژوهش چندین راهبرد برای مدیریت کسری بودجه همچون استفاده از بسته اعتبار ۷۵ هزار میلیارد تومانی شبکه بانکی برای مقابله با کرونا، مصوبه تسهیل امهال بدهی‌های غیرجاری واحدهای تولیدی، مصوبه شورای پول و اعتبار در مورد حمایت از کسب‌وکارها در پی شیوع ویروس کرونا، اعتبارات حمایت از جهش تولید، اولویت‌بندی در تخصیص اعتبارات و رفع گلوگاه‌های تامین منابع را بیان کرده‌اند.

این پژوهش در چهارمین شماره‌ی نهمین دوره‌ی نشریه اقتصاد و برنامه‌ریزی شهری منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرداري تهران کروناویروس تاب آوری اقتصادی بودجه شهرداری شهرداری تهران شیوع کرونا هزار میلیارد دست رفتن یاد شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۱۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه شهرداری‌های زنجان ۳ برابر شد

استاندار زنجان گفت:سرانه بودجه شهرداری‌های استان در مدت دو ونیم سال گذشته ۳.۶ برابر افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان؛ محسن افشارچی، امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت- در همایش روز شوراها با بیان اینکه امیدواری‌های زیادی در شوراها ایجاد شده است، اظهار کرد: از زمان شکل‌گیری شوراها در کشور سال‌ها گذشته است و این نهادها اکنون به بلوغ رسیده‌اند، عملکرد و رفتارها نیز نسبت به قبل بهتر شده است.

وی با بیان اینکه در دو ونیم سال گذشته کارهای متعددی در حوزه شوراهای شهری و روستایی استان انجام گرفته است، ادامه داد: این استان تلاش کرد ارزش افزوده محاسبه شده شرکت‌ها در سر جمع مالیاتی لحاظ شود و این موضوع موجب جهش شده است که تداوم خواهد داشت.

استاندار زنجان گفت: در این راستا سال گذشته ۱۷ هزار میلیارد ریال پرداختی انجام گرفت که این رقم برای سال‌های آینده قابل توجه و به بالای ۲۰ هزار میلیارد ریال خواهد رسید که به نوعی با بودجه عمرانی برابری می‌کند.

افشارچی با تاکید بر اینکه تمرکز بر ارزش افزوده تولید و ثروت توسط شهرداری و دهیاری‌ها مد نظر باشد، افزود: انتظار بر این است مبنایی برای ایجاد ثروت در دراز مدت مورد توجه قرار گیرد.

استاندار زنجان با اشاره به شعار سال گفت: وضعیت دهیاری‌ها نسبت به سال‌های گذشته بهبود پیدا کرده و عملیات عمرانی نیز شتاب بیشتری گرفته است.

وی با بیان اینکه ایجاد کارگاه‌های اقتصادی موضوع مهمی است، گفت: این استان به سمت نظام خوشه روستاها حرکت می‌کند و برنامه‌هایی را در این خصوص مورد توجه قرار داده است که همراهی دستگاه‌ها در تحقق آن لازم است.

افشارچی با تاکید بر اینکه روستاهای استان باید بیشتر مولد باشند، ادامه داد: استان به موضوع مشکلات واقف است و مسئله بهره‌وری آب در روستاها امری مهم محسوب می‌شود.

استاندار زنجان با اشاره به لزوم بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز گفت: انتظار بر این است که شهرداری‌ها در این خصوص پیشگام باشند و تحولاتی را ایجاد کنند.

افشارچی با بیان اینکه دسترسی مردم به اینترنت پر سرعت در شهرهای ابهر، خرمدره، قیدار و زنجان در حال انجام است افزود: برنامه‌ریزی‌ها باید ناظر بر آینده باشد و در این میان هوش مصنوعی اولویت اول در سطح جهانی است.
.

کد خبر 747870

دیگر خبرها

  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • نقش بالای شرایط اقتصاد کلان در گسترش فقر/ ظرفیت‌های فقرزدایی بودجه عمومی را محدود کرده است
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • بودجه شهرداری‌های زنجان ۳ برابر شد
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان