Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام اخلاقی اجرا نشدن طرح تفصیلی در مناطق مختلف مشهد را از جمله ایرادات وارده به عملکرد شهرداری و شورای شهر دانست و تبیین کرد: در منطقه ۹ مشهد با حدود ۳۸۰ هزار نفر جمعیت، تنها ۳۸ مسجد وجود دارد. اگر وضعیت مساجد مشهد را بخواهیم با استانبول هم مقایسه کنیم واقعا جای خجالت و شرمندگی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام حسنعلی اخلاقی امیری، عضو شورای شهر مشهد در گفت‌وگوی تفصیلی با صبح توس، ضمن اشاره به سابقه ایجاد شوراهای اسلامی شهر، اظهار کرد: شورای شهر در نظامی جمهوری اسلامی متأخر از بقیه ارکان کشور به وجود آمد و اکنون در حدود ۲۳ سال سابقه در کشور ما دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به قانون شورای شهر عمل نمی‌شود

وی با اشاره به ظرفیت هایی که در اختیار شورای شهر قرار دارد عنوان کرد: شهرداری دستگاهی است که با مردم از زمان تولد تا لحظه از دنیا رفتن مرتبط بوده و بیشترین ارتباط را نسبت به سایر دستگاه های اجرایی دارد. اهمیت شورای شهر هم از این جهت است که عملکرد شهرداری را مدیریت، سیاست گذاری و نظارت می کند. تاثیر شورای شهر بر زندگی مستقیم مردم از مجلس شورای اسلامی بیشتر است.

رئیس اسبق کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد گفت: البته هنوز نتوانسته ایم به قانون شورای شهر عمل کنیم و امروز شوراهای شهر در حکم شورای شهرداری هستند. معنای دقیق شورای شهر این است که هر آنچه مردم و دستگاه های دولتی به آن نیاز و ارتباط دارند باید همه با مدیریت واحد شورای شهر اداره شده و در یک جا سیاست‌گذاری انجام شود.

ضعف شورای شهر پنجم در متوجه کردن نگاه ملی به مشهد

حجت الاسلام اخلاقی تاکید کرد: با این وجود اگر همین شورای شهرداری را هم ملاک بگیریم باز هم اختیارات زیادی داشته و شامل صدها عنوان خدمت حوزه خدمات شهرداری می شود. تمام این خدمات با مصوبه و نظارت و مجریانی است که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با نظارت شورای شهر اجرا می شود. شورای شهر ظرفیت بالایی دارد اما نیاز است به شورای شهر واقعی تبدیل شود.

وی با اشاره به عملکرد ادوار مختلف شورای شهر مشهد، تبیین کرد: در هر یک از دوره ها یک سری ویژگی‌های مثبتی وجود داشته و یک سری کم کاری هایی هم دارند، به نظرم اگرچه شورای پنجم مشهد با دولت مستقر همراه بود و می توانست از این ظرفیت برای متوجه کردن نگاه ملی به سمت مشهد استفاده کند اما در این بخش ظرفیت خود را استفاده نکرد.

عدم کارآمدی شورای پنجم مشهد در حوزه فرهنگی

عضو سابق شورای شهر مشهد تصریح کرد: البته در حوزه زیرساخت ها و وصول برخی مطالبات تلاش هایی انجام شد اما شورای پنجم در حوزه فرهنگی کارامدی لازم را نداشت و نتوانست آنچه را که در اختیار و ظرفیت شورای شهر است مورد استفاده قرار دهد. در ادوار مختلف شهرداری همواره این مساله مورد بحث و اختلاف است که آیا اصلا فرهنگ وظیفه شهرداری هست یا خیر؟

حجت الاسلام اخلاقی تاکید کرد: اینکه اگر شهرداری به عنوان یک نهاد حکومتی با فرهنگ یک شهر کاری نداشته باشد و فقط وظیفه خود را ساختمان سازی و فضای سبز و ... بداند قطعا برگرفته از یک غفلت است چرا که به فرموده مقام معظم رهبری اگر فرهنگ یک جامعه نهادینه شود اقتصاد و سیاست و آسیب های اجتماعی آن جامعه هم برطرف می شود.

بودجه زیارت در دولت فعلی برای مشهد محقق نشد

رئیس اسبق کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد تبیین کرد: تعریف شورای پنجم از فرهنگ با نگاه شهروندان کمی متفاوت بود و لذا از این جهت نمره فرهنگی کارکرد شورای شهر پنجم نمره بالایی نخواهد بود. شاهد مثال این ادعا هم تغییرات متعدد مدیریتی در حوزه معاونت فرهنگی شهرداری مشهد در طی این ۴ سال است. حوزه فرهنگ باید حوزه با ثباتی باشد تا به نتیجه برسد.

حجت الاسلام اخلاقی، مشهد را یک شهر ملی و بزرگترین رسانه انسانی دانست و اظهار کرد: مشهد به واسطه داشتن بیش از ۳۰ میلیون زائر که از سر عشق و ارادت وارد این شهر می شوند قادر است با کمترین هزینه و ماندگار ترین اثر، اقدامات و تحولات اساسی را در عرصه فرهنگ کشور و دنیای اسلام رقم بزند. برای رسیدن به چنین هدفی نیاز به نگاه ملی وجود دارد و نباید مشهد را به عنوان یک شهر مثل سایر شهرها دید.

عضو سابق شورای شهر مشهد تشریح کرد: به عنوان مثال شورای پنجم نتوانست در این مدت بودجه زیارت را متوجه شهر مشهد کند و عملا بودجه زیارت که در دوران ریاست جمهوری قبلی به تصویب رسیده بود، در دوران فعلی بسیار اندک شد و در عمل هیچ تخصیصی برای آن نیامد. البته مشکلات اقتصادی هم بی تاثیر نیست اما در همین شرایط هزینه هایی در کشور انجام می شود که نشان می دهد نگاه اولویت دار به این بودجه ها نبود.

انتخاب شهردار جوان از نقاط قوت شورای پنجم مشهد بود

وی انتخاب شهردار جوان را یکی از نقاط قوت شورای پنجم دانست و ابراز کرد: ممکن است نقدهایی به شخص شهردار وجود داشته باشد اما در کل شهردار جوان دارای نشاط و ظرفیت های متعدد است، اهل ریسک بوده و مانند برخی افرادی که سن بالایی دارند محافظه کاری نمی کند.

حجت الاسلام اخلاقی تاکید کرد: مشهد دارای سه ویژگی ممتاز است که اولا نباید از این ویژگی ها غفلت کنیم و در ثانی اگر کسی در مقابل اینها بایستد قطعا دوام نمی آورد. مذهبی بودن شهر با محوریت وجود مبارک امام رضا(ع)، داشتن تشکل های مختلف فرهنگی و کانون های بزرگ قرآنی و انقلابی بودن مردم از جمله این ویژگیها هستند.

عضو سابق شورای شهر مشهد افزود: تاکنون تلاشهایی برای مقابله با این سه ویژگی انجام شده اما تمام اینها مثل یک کف روی آب هستند. جریانات مختلف شورای شهر، شهرداری و سازمانهای مختلف باید خود را در این راستا قرار داده و ویژگی های فوق را احیا کرده تقویت کنند. به عنوان یک نگاه بیرونی، شورای پنجم در این عرصه ها کم کاری داشته است.

اهمیت توجه به کارویژه شهرهای مذهبی در مشهد

وی با اشاره به محورهای شهرهای اسلامی از نگاه مقام معظم رهبری، تصریح کرد: بروز و ظهور داشتن مظاهر اسلامی در شهر، عدالت در توزیع خدمات شهری، تامین آرامش روحی و روانی اهالی شهر، عمران آبادانی، حفظ و طبیعت و ... از اقداماتی است که در شهرهای اسلامی خصوصا مشهد باید انجام شود اما با نگاهی گذرا خواهیم دید مشکلات بسیار زیادی در تحقق این محورها در مشهد وجود دارد که بخش زیادی از آنها به مدیریت شهری باز می گردد.

حجت الاسلام اخلاقی گفت: اصولا نگاه سیاسی اصلاح طلبان و اعتدالیون بر فرهنگ و تعریف آنها از فرهنگ منطبق بر ادبیات دینی ما نیست، عمدتا نگاه آنها به فرهنگ بخشی از ابعاد فرهنگی مثل موسیقی و نقاشی و ... است که البته مقام معظم رهبری در حوزه موسیقی و هنرهای اینچنینی نکته های بسیاری دارند. در حوزه مظاهر انقلابی هم احساس می کنند با حال برخی از اهالی شهر منافات داشته و خیلی برنمی تابند.

خواست همه مردم شهر باید در تصمیمات شورا لحاظ شوند

عضو سابق شورای شهر مشهد تاکید کرد: کسی که روی صندلی شورای یک شهر با جمعیت سه میلیونی می‌نشیند باید دقت کند او نماینده همه مردم است نه نماینده افرادی که به او رای داده اند. متاسفانه این مساله در ادوار مختلف احساس شده است. در این شهر هم خانواده شهدا داریم و هم افرادی که به ظاهر غیرانقلابی هستند. خواست همه مردم باید در تصمیم گیری های شورا لحاظ شود.

رئیس اسبق کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد افزود: مهم این است که همه مردم در تصمیم گیری های شهری احساس مشارکت کنند. این مساله در شورای چهارم با تقویت شورای اجتماعی ۱۶۰ محله پیگیری شد و مورد استقبال هم قرار گرفت. اتفاقا در توزیع بخشی از بودجه مناطق، شورای اجتماعی بر اساس اولویت های محله خود مشارکت می کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عضو سابق شورای شهر مشهد حجت الاسلام اخلاقی بودجه زیارت شورای پنجم همه مردم یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۲۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید

ایسنا/کرمانشاه شهردار کرمانشاه با انتقاد از صحبت‌های رییس شورای شهر و نادرست دانستن این صحبت‌ها در خصوص لایحه بودجه امسال شهرداری، گفت: سوال من این است اگر با بنده مشکل دارید، چرا باید شهر و شهرداری متضرر شود و بودجه شهر را نگه دارید.

به گزارش ایسنا، نادر نوروزی در نشست خبری امروز (۱۰ اردیبهشت) با اشاره به نشست خبری اخیر رییس شورای شهر کرمانشاه گفت: توضیحاتی در خصوص بودجه در این جلسه داده شده که یا درست نیست و یا درست توضیح داده نشده و ایجاد شبهه کرده است.

نوروزی با اشاره به تحویل به موقع لایحه بودجه شهرداری به شورا، گفت: ما حتی زودتر از موعد مقرر لایحه را آماده کردیم، اما جلسات شورای شهر از مردادماه سال گذشته تا دی ماه همان سال کلا برگزار نشد و دی‌ماه بررسی لایحه آغاز شد.

شهردار کرمانشاه گفت: معاونین، شهرداران مناطق و روسای سازمان های شهرداری در جلسات شورا حاضر شده و پاسخگوی سوالات بودند اما بودجه به موقع مصوب نشد و با پیگیری های بسیار در نهایت کلیات بودجه پنجم اسفندماه مصوب شد، اما به فرمانداری ارسال نشد.

وی افزود: بازهم پیگیری کردیم و در نهایت مصوبه کلیات بودجه ۲۸ اسفندماه به فرمانداری ارسال شد و همین امر موجب تاخیر دوماهه در بحث بودجه شد، بعد هم که پیگیر شدیم متوجه شدیم شورا دو دوازدهم مصوب کرده که خلاف قانون است، چرا که کلیات بودجه از قبل مصوب شده است. این اعتراض را به کمیته تطبیق هم اعلام کردیم اما به خاطر شرایط شهر و شهرداری در نهایت این مصوبه تصویب شد تا کارهای شهر زمین نماند.

نوروزی گفت: اخیرا هم که طرح دو فوریتی لایحه بودجه امسال را به صحن شورا بردیم و باید بر اساس قانون دو فوریتی بودن آن به رای اعضای شورا گذاشته می شد، اما رییس شورا در یک حرکت عجیب که نقض قانون است، عنوان کرد که با اختیار خودم این کار را انجام نمی‌دهم و لایحه را باز به کمیسیون می‌فرستم که بررسی شود.

جوری حرف می‌زنند که انگار بنده ۴۲ میلیارد تومان غذا خورده‌ام!

شهردار کرمانشاه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص هزینه های عجیب در لایحه بودجه امسال و اصلاحیه بودجه سال گذشته گفت: قبل از شفاف سازی کُدهای بودجه‌ای، باید عنوان کنم که فلوچارت بودجه بر اساس یک ساختار مشخص که در تمام شهرداری‌های کشور یکسان است تدوین می‌شود و نمی‌توان کُدهای ساختگی به آن اضافه کرد.

وی افزود: از طرفی بجز شورای شهر کرمانشاه، ۱۱ نهاد نظارتی از جمله دیوان محاسبات و سازمان بازرسی بر عملکرد ما در بودجه و خرج و مخارج شهرداری کاملا نظارت دارند و کوچکترین تخلفی در این زمینه با دقت رصد می‌شود و باید به این نهادها پاسخگو باشیم و این طور نیست که هر کاری دلمان بخواهد انجام دهیم و طبق قانون بودجه تقسیم بندی و توزیع می‌شود.

نوروزی گفت: یکی از هزینه‌های عجیبی که در جلسه مذکور رییس شورای شهر عنوان شده بود اینکه هزینه بازدیدهای بنده ۶۴ میلیارد تومان شده است و این در حالی است که اصلا بازدید هزینه‌ای ندارد. بنده وقتی جایی می‌روم چه خرجی دارم که باید ۶۴ میلیارد تومان شود؟ بازدیدهای شهرداری ذیل کُد بودجه‌ای هزینه‌های پیش بینی نشده قرار دارد و این یعنی بنده یا معاونین یا شهرداران مناطق بازدید می‌رویم و اگر به‌طور مثال آسفالت کوچه‌ای خراب باشد یا مرکز فرهنگی نیاز به وسایل سرمایشی یا گرمایشی داشته باشد و یا هر مورد پیش بینی نشده‌ای که در بودجه برای آن برنامه‌ریزی نکرده ایم، از این محل انجام می‌شود.

وی افزود: مورد بعدی بحث هزینه غذا است که عنوان شده ۴۲ میلیارد تومان هزینه غذا داده‌ایم و جوری این را عنوان کرده‌اند که انگار بنده و معاونین در طول سال ۴۲ میلیارد غذا خورده‌ایم. شهرداری ۱۷۰۰ کارگر دارد که دو شیفت کار می‌کنند و باید در طول روز وعده غذایی دریافت کنند و اگر هزینه هر پرس غذا را با حداقل قیمت هم حساب کنیم در طول سال بیش از ۴۲ میلیارد تومان می‌شود.

نوروزی گفت: طبق محاسبات ما هزینه غذا حدود ۹۰ میلیارد تومان می‌شود اما ما مواد اولیه را گرفته و در رستوران شهرداری غذا را تهیه می‌کنیم که هزینه‌ها کمتر شود و عملا هزینه را به نصف کاهش داده‌ایم.

شهردار کرمانشاه در خصوص اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی برای «تشویقی موردی» گفت: هر نیروی پرسنل شهرداری می‌تواند دوبار در سال تشویقی معادل یک ماه حقوق دریافت کند و این اعتبار هم برای همین گذاشته شده است.

اعتبارِ آسفالت نه تنها نصف نشده که افزایش هم پیدا کرده است/ با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید

وی درخصوص صحبت رییس شورای شهر مبنی بر نصف شدن اعتبار آسفالت و رسیدن اعتبار آن از ۱۴۰ میلیاردتومان به ۷۰ میلیارد تومان گفت: این عددها اشتباه است، چرا که ما سال گذشته ۲۹۰ میلیارد تومان برای آسفالت شهر هزینه کردیم و امسال هم این مبلغ را به ۳۲۰ میلیارد در لایحه بودجه رسانده ایم.

نوروزی با اشاره به مشکلاتی که برای شهر و شهرداری در پی تاخیر در تصویب لایحه بودجه امسال و لایحه اصلاحیه بودجه سال گذشته بوجود آمده، گفت: سوال من این است اگر کسی با بنده مشکل دارد چرا باید شهر و شهرداری دچار مشکل شود. چرا باید بودجه یک کلانشهر را به خاطر مشکلی که با بنده دارند نگه دارند.

در پایان این نشست با توجه به با توجه به اینکه شهردار کرمانشاه بسیاری از صحبت های رییس شورای شهر را رد کرده و عنوان کرد که اعداد و ارقام اشتباه بیان شده، اهالی رسانه از شهردار خواستند تا یک نشست دو نفره با رییس شورای شهر در حضور رسانه‌ها برگزار کرده تا حقایق این میان مشخص شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • بازداشت ۲۱۰ نفر در اعتراضات «روز کارگر» در ترکیه
  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • ۲۱۰ نفر در اعتراضات روز کارگر ترکیه بازداشت شدند
  • نوجوان دشتستانی مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ترکیه را کسب کرد
  • کمرنگ شدن محافظه کاری و شتاب تحولات اجتماعی در استانبول
  • با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • بازداشت چند داعشی در استانبول