Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور ایران گفت: اگر از گمرک میزان نهاده‌های وارداتی را پیگیری کنید متوجه می‌شوید که نهاد‌ها قطره چکانی وارد می‌شود در صورتی که ما یک کشور وارد کننده، مصرف کننده و تولیدکننده بزرگ هستیم و دولت این را می‌داند، ولی اهتمام جدی ندارد که این مشکل را حل کند. مجید موافق‌قدیری در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به وضعیت افزایش نرخ نهاده‌های دامی و اینکه با وجود یارانه دولت برای نهاده‌های دامی چرا باید شاهد افزایش قیمت‌ها باشیم؟ گفت: حدود ۷۰ درصد از قیمت تمام شده محصولات پروتئینی ما به خوراک دام و طیور برمی‌گردد و بیش از ۸۰ درصد از مواد اولیه تولید خوراک دام مثل جو، ذرت و سویا وارداتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی افزود: بنابراین هر گونه اتفاقی که در حوزه واردات نهاده‌های دامی رخ می‌دهد طبیعتاً به صورت مستقیم و غیر مستقیم در قیمت تمام شده محصولات پروتئینی ما اعم از شیر و تخم مرغ تأثیر گذار است.
قدیری بیان کرد: قیمت نهاده‌های دامی در دنیا روند افزایشی داشته و با توجه به اینکه هزینه‌های حمل و نقل و  هزینه‌های دیگر در داخل کشور روند افزایشی داشته است، بنابراین قیمت نهاده‌های دامی نیز افزایش پیدا کرده است و این موضوع باعث افزایش قیمت شیر، گوشت و تخم مرغ هم می‌شود.   رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور ایران گفت: مشکل دیگری که با آن مواجه هستیم افزایش قیمت جوجه یک روزه بالاتر از قیمت مصوب است همین عامل باعث شده است قیمت تمام شده گوشت مرغ ما هم افزایش پیدا کند با توجه به اینکه قیمت جوجه یک روزه افزایش پیدا کرده است خیلی از مرغدارها انگیزه جوجه ریزی ندارند و ممکن است در چند وقت آینده با کمبود عرضه گوشت به بازار مواجه شویم و در نتیجه قیمت مرغ افزایش پیدا کند.

قدیری اظهار کرد: چند فاکتور برای افزایش نرخ نهاده‌های دامی مطرح است و مهم‌ترین آن تخصیص ارز دولتی چهار هزار و ۲۰۰ تومانی، یعنی دولت به جای اینکه منافع را ببیند فقط در مظان اتهام بوده  است بنابراین مشکلات و چالش‌ها بیشتر هم شده است. بنده فکر می‌کنم که ارز  چهار هزار و ۲۰۰ تومانی شاید پرچالش‌ترین و پر اشتباه‌ترین سیاست اقتصادی دولت در سال‌های اخیر بوده است.   وی در ادامه افزود: نتیجه این شد که نه تولیدکننده محاسن را دید نه مصرف کننده که مردم هستند و دولت به عنوان سیاست‌گذار اقتصادی به آن  اهدافی که مدنظرش بود نرسید.

قدیری بیان کرد: در خصوص افزایش نرخ  نهاده‌های دامی چند نکته مطرح است  نکته اول اینکه تخصیص یارانه، چون هدفمند نبود به آن نقطه‌ای که باید بنشیند نشسته است نکته دوم که خیلی اهمیت دارد عدم تأمین به موقع ارز توسط بانک مرکزی است، یعنی در حال حاضر بالای ۳ میلیون تُن نهاده‌های دامی در گمرک کشور موجود است که ارز آن را بانک مرکزی تأمین نکرده است.   وی گفت: بنابراین نهاده به موقع به مزارع تولید شیر، گوشت و تخم مرغ و کارخانه‌های  خوراک دام نمی‌رسد و در نتیجه  بازار غیر رسمی نهاده‌های دامی از بازار رسمی ما پیش روی می‌کند و چون ۷۰ درصد هزینه‌های تولید گوشت و مرغ به خوراک دام برمی‌گردد، قیمت تمام شده شیر، گوشت و مرغ و تخم مرغ هم افزایش پیدا می‌کند.   رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور ایران گفت: نکته سوم اینکه ما اصولاً شبکه توزیع مناسب در کشور نداریم علیرغم اینکه سامانه‌هایی مثل سامانه بازارگاه راه اندازی شده است، اما خیلی از زنجیره‌های تأمین پروتئین در این سامانه دیده نشده و یا اگر هستند از ظرفیت خود خوب استفاده نکرده‌اند.

قدیری بیان کرد: بهترین کاری که دولت باید انجام دهد عرضه نهاده‌های دامی را در بازار آنقدر زیاد کند که تقاضا و عطش تقاضا گرفته شود، ولی عطش تقاضا گرفته نشده است.

وی تاکید کرد: نکته آخر اینکه مشکلات سیاسی ما باعث شده که ریسک سرمایه‌گذاری و تولید در کشور افزایش پیدا کند یعنی تولیدکنندگان اگر قبلاً برای یک ماه، دو ماه و حداکثر سه ماه  نهاده‌های دامی را دپو می‌کردند حالا حداقل تولید کننده برای هفت الی هشت ماه نهاده دامی را دپو می‌کند و این یعنی خواب سرمایه بیشتر، افزایش قیمت تمام شده محصولات و ریسک سرمایه‌گذاری و در نتیجه قیمت ها افزایش پیدا می‌کند بنابراین انگیزه‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم تولید و هم قیمت نوسانات  بیشتری پیدا می‌کند.

قدیری گفت: مهمترین کاری که دولت باید انجام دهد ایجاد ثبات سیاسی و تأمین ارز به موقع برای واردات نهاده‌های دامی است ولی این کار را انجام نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: اگر از گمرک میزان نهاده‌های وارداتی را پیگیری کنید متوجه می‌شوید که نهادها قطره چکانی وارد می‌شود در صورتی که ما یک کشور وارد کننده،  مصرف کننده و تولیدکننده بزرگ  هستیم و دولت این را می‌داند، ولی اهتمام جدی ندارد که این مشکل را حل کند علی‌رغم اینکه ما امروز وارد کننده نهاده‌های دامی نیستیم کشور بالای ۵۰ سال است که جز  واردکنندگان نهاده دامی است.   بیشتر بخوانید: تامین ۱۰۰ هزار تن نهاده دامی برای عشایر تا پایان اردیبهشت

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی نهاده های دامی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی نهاده های دامی خوراک دام و طیور نهاده های دامی قیمت تمام شده افزایش قیمت افزایش پیدا تخم مرغ نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۲۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • اعتبار سدسازی در ایلام قطره چکانی است