Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@02:11:57 GMT

موج گرانی در انتظار این صنف

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۳۲۲۳

موج گرانی در انتظار این صنف

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

صنعت لوازم خانگی در حالی این روزها در حالی روی ریل گرانی حرکت می کند که شفاف سازی در مورد دلیل این گرانی‌ها به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.

موج جدید گرانی جدید در انتظار این صنف

افزایش چشمگیر قیمت لوازم خانگی طی یکی دو سال اخیر نارضایتی مردم و به ویژه جوانانی که قصد تشکیل خانه و خانواده دارند، را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند تولیدکنندگان همواره افزایش نرخ ارز را به عنوان پاشنه آشیل رشد قیمت تمام شده کالاها و در نتیجه گران شدن محصولاتشان عنوان می‌کنند، اما همچنان این ابهام برای عموم وجود دارد که قیمت‌گذاری‌ها تا چه حد متناسب با رشد نرخ ارز و عوامل تاثیرگذار در قیمت تمام شده تولید شده است.

در جدیدترین اتفاق، قیمت محصولات تولیدی یک کارخانه بزرگ لوازم خانگی در کشور ۲۵ درصد افزایش یافت و این در حالی است که نرخ ارز روندی نزولی به خود گرفته و به گفته مسئولان دولتی، چشم انداز قیمت‌ها در بازار ارز نزولی است.

این در حالی است که حمید رضا شهیدی، دبیر انجمن صوتی و تصویری ایران با بیان اینکه با توجه به تولید انبوه توسط تولیدکنندگان، با افزایش قیمت‌ها، کالا روی دست تولیدکنندگان خواهد ماند، عنوان کرد: تاکنون در حوزه لوازم صوتی و تصویری و به‌ طور ویژه تلویزیون افزایش قیمتی اعلام نشده است.

وی اضافه کرد: هرچند با توجه به افزایش نرخ دستمزد، مدارک مربوطه برای افزایش قیمت‌ها آماده است، اما از طرفی منتظریم ببینیم سرنوشت نرخ ارز چه می‌شود.

شهیدی ادامه‌ داد: تداوم مقطعی یا دراز مدت نرخ ارز به‌ طور حتم بر برنامه‌ریزی‌ها و نحوه فعالیت تولیدکنندگان موثر خواهد بود.

وی افزود: این در حالی است که هنوز تکلیف نرخ عوارض گمرکی ورود مواد اولیه، اجزا و قطعات لوازم‌خانگی و مبنای محاسبه آن بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی یا نیمایی مشخص نشده و همه اینها باعث شده تا به جمع‌بندی در خصوص افزایش دادن قیمت‌ها نرسیده باشیم.

دبیر انجمن صوتی و تصویری ایران افزود: شرایط اقتصادی فعلی و مشخص نبودن بسیاری شاخص‌ها از جمله نرخ ارز و عوارض گمرکی سبب شده تا تولیدکنندگان نیز تکلیف خود را در تولید، برنامه‌ریزی و سفارش‌گذاری کالا‌ها و مواد اولیه و قطعات ندانند.

قیمت یخچال ۱.۵ میلیونی، ۳۰ میلیون تومان شد

در این مورد اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران نیز معتقد است: فروش لوازم خانگی در راکدترین حالت خود به سر می‌برد ولی انجمن لوازم خانگی همینطور قیمت لوازم خانگی را بالا می‌برد.

وی ادامه داد: وقتی ۷٠ درصد مواد اولیه در داخل کشور تولید می‌شود و قیمت دلار هم پایین آمده، این افزایش قیمت بی‌رویه محصولات چه معنایی دارد؟! قیمت یخچالی که سال۹۶ یک و نیم میلیون تومان بود الان ۳٠ میلیون فروخته می‌شود در حالی که حقوق کارگر خیلی کم افزایش پیدا کرده است.

به گفته وی، ۷۰ درصد مواد تولیدی لوازم خانگی اعم از فولاد و مس و مواد پتروشیمی در داخل کشور تولید می شود اما در بورس به قیمت دلار چوب می خورد که خود این یک معضل است.

وی با بیان اینکه هنوز برای صنعت لوازم خانگی داخلی مسیر روشن و نقشه راهی تعیین نشده است، گفت: ظرفیت تولید ۳۰ درصد قطعاتی که از خارج وارد کشورمان می شود، در داخل وجود دارد.

پازوکی در مورد مولفه های قیمت در کارخانه های لوازم خانگی نیز گفت: ما نمی توانیم بگوییم که امروز چرا قیمت کالای قاچاق ارزان تر است چون آنها مشکلات بیمه و مالیات و از بورس خریدن و به روز خریدن ندارند.

وی در رابطه با تاثیر افزایش و کاهش قیمت دلار بر قیمت یخچال و لوازم خانگی گفت: ما اگر امروز با دلار ۳۰ هزار تومانی اقدام به ثبت سفارش موتور کنیم دو ماه و نیم تا سه ماه طول می کشد، لذا تولیدکننده و کاسب تاثیری در قیمت ها ندارند و حتی سرمایه خود را هم از دست داده اند.

وی از اجرایی نشدن طرح «سامانه جامع تجارت» انتقاد و اظهار کرد: کالایی که از در کارخانه یا گمرک خارج می شود باید کد شناسه داشته باشد و در سیستم ثبت شود و اگر این کار انجام شده بود ما امروز کالای قاچاق در این حوزه نداشتیم.

پازوکی با تأکید بر اینکه کاسب، قاچاق فروش و گران فروش نیست، گفت: ما گرانی داریم اما گرانفروشی نداریم، البته برخی تولیدکنندگان هم به جای اینکه کالا را به توزیع کنندگان بفروشند خودشان، کالا را در طرح های لیزینگ می فروشند که این کار درست نیست.

دو مشکل بازار لوازم خانگی

حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز در این خصوص با بیان اینکه در حال حاضر صنعت لوازم خانگی با مشکل افزایش فوق العاده قیمت مواد اولیه مواجه شده است، گفت: تقاضا برای تمام مواد اولیه مانند پتروشیمی، آهن، فولاد، مس و آلومینیوم بسیار زیاد شده و این موضوع در افزایش قیمت نهایی خیلی موثر بوده است.

وی، افزایش قیمت ارز و قیمت مواد اولیه وارداتی را دو مشکل عمده این صنعت عنوان کرد و افزود: قیمت مواد اولیه خارجی با تولیدکنندگان این صنعت بر اساس قیمت روز و جهانی ارز محاسبه می‌شود.

غزنوی همچنین افزایش قیمت ارز و افزایش ۳۹ درصدی هزینه‌های نیروی انسانی را نیز در افزایش قیمت لوازم خانگی موثر دانست و افزود: با این وجود خیلی از شرکت های لوازم خانگی افزایش قیمتی نداشتند و شرکت‌هایی که افزایش قیمت دادند تقریبا متناسب با همین افزایش قیمت ها در سال ۹۷ بوده است.

وی با اشاره به اینکه کالاهای ایرانی با کالاهای خارجی قابل رقابت هستند، گفت: در حال حاضر همین محصولاتمان را به اروپا صادر می‌کنیم.

غزنوی تأکید کرد: تولید محصولات ایرانی با کیفیت و لاکچری نیازمند قوانین حمایتی و کارا و جلوگیری از واردات بی رویه است.

 

بیشتر بخوانید موج گرانی در انتظار این صنف آخرین قیمت پراید امروز 27 اردیبهشت/پراید ارزان شد؟+جدول ماشین لاکچری محسن تنابنده +عکس فوت اولین کودک مبتلا ب کرونا + جزییات تفریحات فوق لاکچری ارسلان قاسمی حاشیه ساز شد+تصاویر دیده نشده

منبع: فردا

کلیدواژه: گرانی گرانی دلار گرانی سکه گرانی بازار گرانی لوازم خانگی لوازم خانگی افزایش قیمت مواد اولیه قیمت ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۳۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی

آزمایشگاه‌ها همواره به‌عنوان قلب تپنده تولید دانش به‌شمار می‌روند و اصلی‌ترین ابزارها برای کشف اسرار علمی را در خود نگه‌می‌دارند.

ابزارها و تجهیزات آزمایشگاهی ساده تا پیشرفته، همگی نقش قابل‌توجهی در پیشبرد پژوهش‌ها و آزمایش‌های علمی ایفا می‌کنند؛ ازهمین‌رو، تصمیم داریم برخی از مهم‌ترین لوازم آزمایشگاهی را به‌شما معرفی کرده و اطلاعاتی درمورد خرید هر یک ار آن‌ها را در اختیار شما قرار دهیم.

معرفی متداول‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی معمولی

باتوجه‌به فعالیت‌هایی که در یک آزمایشگاه انجام می‌شود، تجهیزات و لوازم مختلفی در آن آزمایشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این اوصاف، تصمیم داریم در ابتدا متداول‌ترین دستگاه‌ها و لوازمی که در یک آزمایشگاه معمولی استفاده می‌شوند را معرفی کنیم. در یک آزمایشگاه معمولی دستگاه‌هایی نظیر لوازم و تجهیزات زیر دیده می‌شوند.

میکروسکوپ (Microscope)

همه شما احتمالا یک بار در آزمایشگاه مدرسه با میکروسکوپ مواجه شده‌ باشید. میکروسکوپ‌ها دستگاه‌هایی برای مشاهده و تحلیل دقیق سلول‌ها، باکتری‌ها، بافت‌ها و سایر ساختارهای ریز در آزمایشگاه‌ها هستند.

ترازوی آنالیتیکال (Analytical Balance)

ترازوی آنالیتیکال یکی از پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاهی به‌شمار می‌رود. این مدل ترازوها در اغلب آزمایشگاه‌ها برای اندازه‌گیری دقیق وزن مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند. اهمیت استفاده از این ترازوها زمانی مشخص می‌شود که شما به تهیه یک محلول با مقدار خاصی از مواد نیاز داشته باشید.

هود شیمی (Fume Hood)

هود شیمی که به هود شیمیایی هم معروف است، نوعی دستگاه ایمنی محسوب می‌شود که برای تامین امنیت آزمایشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. وظیفه هود شیمیایی در آزمایشگاه، ازبین‌بردن بخار و گازهای خطرناک در فرآیندهای شیمیایی و جلوگیری از مسمومیت افراد مشغول به کار در آزمایشگاه است.

پیپت (Pipette)

در اکثر آزمایشگاه‌ها، لوازمی به نام پیپت وجود دارند. پیپت‌ها برای اندازه‌گیری و انتقال مواد به‌شکل دقیق و در حجم‌های کم مورد استفاده قرار می‌گیرند. اهمیت این وسایل‌ هم درست مانند ترازوهای آنالیتیکال زمانی مشخص می‌شود که برای تهیه یک محلول و آزمایشات دقیق به حجم خاصی از مواد نیاز داشته باشید.

راکتورهای شیمیایی (Reactor)

احتمالا در بسیاری از مصاحبه‌های تلویزیونی مربوط به مسائل هسته‌ای و شیمیایی، نام راکتورها را شنیده باشید. راکتورها از دیگر تجهیزات مهم در آزمایشگاه‌ها به‌شمار می‌روند که برخی از آن‌ها درست مانند تصورات شما بزرگ و غول‌پیکر بوده و برخی دیگر کوچک و قابل‌استفاده در یک آزمایشگاه معمولی هستند. این تجهیزات را در آزمایشگاه‌ها برای انجام واکنش‌های شیمیایی و بیولوژیکی در شرایط کنترل‌شده استفاده می‌کنند.

تجهیزات نامبرده تنها برخی از مهم‌ترین تجهیزات در آزمایشگاه‌های عمومی هستند که معمولا آن‌ها را برای انجام آزمایشات معمولی و تحقیقات علمی مورد استفاده قرار می‌دهند. به‌طورکلی هر آزمایشگاهی براساس نیازهای خود به تجهیزات خاصی نیاز دارد؛ بنابراین، ممکن است تجهیزاتی که در یک آزمایشگاه آب مشاهده می‌کنید با تجهیزات نامبرده متفاوت باشند.

معرفی تجهیزات آزمایشگاهی کشاورزی و آب

همان‌طورکه در بالا هم اشاره کردیم، تجهیزات آزمایشگاهی آب و کشاورزی با تجهیزات معمولی تفاوت دارند. در ادامه، به برخی از تجهیزات مورد استفاده در چنین آزمایشگاه‌هایی اشاره خواهیم کرد.

طیف‌سنج نوری

این دستگاه که با نام اسپکتروفتومتر Spectrophotometer هم شناخته می‌شود، جذبیتی نمونه‌ها را در طیف مختلف امواج electromagnetic اندازه می‌گیرد. از این دستگاه برای تجزیه و تحلیل بیولوژیکی و شیمیایی مواد کشاورزی استفاده می‌کنند. برای مثال، سنجش خلوص شیمیایی خاک، کنترل کیفی محصولات غذایی، تجزیه و تحلیل کود و بررسی خواص آن و ...، ازجمله کاربردهای این دستگاه هستند.

سانتریفیوژ گریزانه

زمانی‌که نیاز به جداسازی مواد براساس وزن و جرم آن‌ها وجود داشته باشد، از دستگاه سانتریفیوژ گریزانه یا Centrifuge استفاده می‌شود. با استفاده از این دستگاه، می‌توان مواد مختلف یک محلول را از هم تفکیک کرد. برای مثال، امکان جداکردن آب از روغن در آزمایشگاه با این وسیله وجود دارد.

انکوباتور

یکی دیگر از تجهیزات آزمایشگاهی آب و کشاورزی، انکوباتور یا گرمخانه (Incubator) نام دارد. این دستگاه می‌تواند شرایط مناسبی ازنظر رطوبتی و حرارتی برای رشد و نگهداری سلول‌ها ایجاد کند؛ به‌این‌ترتیب، کارشناسان می‌توانند در آزمایشگاه، محیطی برای پرورش سلول‌ها و میکروارگانیسم‌ها ایجاد کرده و از این طریق، قارچ‌ها و باکتری‌های لازم برای کشاورزی را پرورش دهند.

آنالیزر گاز

این دستگاه همان‌طورکه از نام آن حدس می‌زنید، برای اندازه گیری و آنالیز گازها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ درواقع زمانی‌که قرار باشد میزان مواد شیمیایی و آلاینده‌های موجود در آب اندازه گیری شود، از این دستگاه استفاده می‌کنند.

دستگاه PCR (Polymerase Chain Reaction)

این دستگاه برای همانندسازی و تکثیر یک قطعه DNA به میلیون‌ها برابر آن کاربرد دارد. در آزمایشگاه‌های کشاورزی نیز برای آنالیز ژنتیکی میکروارگانیسم‌ها و گیاهان از این دستگاه استفاده می‌کنند.

نکات مهم در خرید تجهیزات آزمایشگاهی

خرید تجهیزات مخصوص آزمایشگاه، کار ساده‌ای نیست و نیاز به دقت بالایی دارد؛ چراکه کیفیت و استانداردبودن این تجهیزات، تاثیر زیادی روی نتایج به‌دست‌آمده از آزمایش‌های مختلف خواهد داشت. باتوجه‌به اهمیت این موضوع، در ادامه نکاتی برای خرید بهترین تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی به شما آموزش می‌دهیم.

مشخصات فنی: قبل از هرچیزی باید استانداردها و مشخصات فنی دستگاه مورد نظر را چک کنید تا مطمئن شوید که از کیفیت کافی برخوردار بوده و نیاز شما را هم پوشش می‌دهد.

توجه به برند: حتما باید به سراغ برندهای با سابقه و قابل اعتماد بروید که امتحان خود را پس داده‌اند. به‌هیچ‌عنوان به‌خاطر قیمت کمتر، برندهای ناشناخته‌ای را انتخاب نکنید که نمی‌توانند کیفیت محصولاتشان را تضمین کنند.

برخورداری از خدمات پس از فروش: مطمئن شوید که محصول موردنظر شما از خدمات پس از فروش برخوردار باشد؛ به‌این‌ترتیب، درصورت خرابی یا بروز هرگونه مشکل، امکان تعویض آن را دارید.

نظرات خریداران قبلی: چه قصد خرید این تجهیزات به‌صورت آنلاین را دارید و چه حضوری، حتما نام آن‌ها را در اینترنت سرچ کرده و نظرات و بازخورد خریداران قبلی را مشاهده کنید. کمک‌گرفتن از تجربیات دیگران به خرید بهتر شما کمک خواهد کرد.

قیمت: بدون‌شک، قیمت و هزینه‌ها یکی از مهمترین فاکتورها در خرید هر چیزی به‌شمار می‌روند و این درمورد خرید تجهیزات آزمایشگاهی هم صدق می‌کند. بهتر است قیمت چندین برند معتبر را مقایسه کرده و از بین آن‌ها مناسب‌ترین‌شان را خریداری کنید.

با رعایت این موارد، می‌توانید تجهیزاتی کاملا مدرن و باکیفیت خریداری کرده و از عملکرد مناسب آن‌ها مطمئن باشید.

خرید اینترنتی وسایل آزمایشگاهی

در این مطلب، سعی کردیم درمورد تجهیزات آزمایشگاهی کشاورزی، آب و تجهیزات معمولی با شما صحبت کنیم؛ همچنین نکاتی درخصوص خرید این محصولات بیان کردیم. شما عزیزان می‌توانید برای خرید این محصولات، از فروشگاه‌های آنلاین و معتبر اقدام کرده و آن‌ها را در محل موردنظرتان تحویل بگیرید. فقط لازم است که درخصوص اعتبار فروشنده موردنظر مطمئن باشید.

کد خبر 748818

دیگر خبرها

  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • تعمیر مایکروفر در محل و سلام به دنیای پخت و پز آسان
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • کشف محموله لوازم خانگی قاچاق در مراغه
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی