Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@03:24:46 GMT

کاهش ۳۰ درصدی گل‌محمدی در گلپایگان

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۴۹۴۶

کاهش ۳۰ درصدی گل‌محمدی در گلپایگان

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: سال گذشته بیش از ۶۰۰ تن گل‌محمدی از سطح ۱۵۰ هکتاری زیر کشت برداشت شده است که امسال به دلیل سرمازدگی کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی عملکرد در برداشت گل‌محمدی و پیش‌بینی برداشت ۴۰۰ تن داریم که امیدوارم با جبران خسارت، تولید کنندگان ضرری متحمل نشوند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حیدرعلی گل‌محمدی امروز در حاشیه بازدید از مزارع گل‌محمدی شهرستان اظهار کرد: کار برداشت گل از مزارع این شهرستان از نیمه اردیبهشت آغاز شده است و تا مدت یک ماه ادامه دارد که هزار نفر مشغول به کار می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: کاشت گل‌محمدی، شش سال است که در این شهرستان کشاورزان با تغییر الگوی کشت و به دلیل نیاز به آب کم به کاشت گل‌محمدی روی آوردند که در حال حاضر ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کاشت این محصول است.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان تصریح کرد: در این شهرستان هشت مزرعه بزرگ گل‌محمدی علاوه مزارع کوچک وجود دارد که یکی از بزرگترین مزارع گل‌محمدی این شهرستان با وسعت ۶۰ هکتار در روستای فاویان واقع شده است.

گل‌محمدی گفت: کارگاه گلاب‌گیری در شهرستان نداریم که موجب شده است این محصول به صورت خام فروشی روانه شهرستان‌های اطراف شود، نبود دستگاه‌های مکانیزه در کار برداشت گل‌محمدی و کارخانه‌های صنایع تبدیلی دو مشکل اساسی برای تولیدکنندگان محصول گل‌محمدی است، کارخانه‌های گلاب‌گیری و صنایع تبدیلی با وجود دریافت مجوز هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.

وی افزود: سال گذشته بیش از ۶۰۰ تن گل‌محمدی از سطح ۱۵۰ هکتاری زیر کشت برداشت شده است که امسال به دلیل سرمازدگی کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی عملکرد در برداشت گل‌محمدی و پیش‌بینی برداشت ۴۰۰ تن داریم که امیدوارم با جبران خسارت، تولید کنندگان آن ضرری متحمل نشوند.

استفاده از روش جدید در دفع آفات گل‌محمدی

بهرام کریمی تولید کننده گل‌محمدی در گلپایگان نیز اظهار کرد: با سرمایه‌گذاری دو میلیارد تومان مزرعه گل‌محمدی ایجاد کردم که اکنون در سطح ۶۰ هکتار زیر کشت است که سال گذاشته ۱۰۰ تن برداشت گل داشتیم اما امسال به دلیل سرمازدگی این رقم به ۷۰ تن می‌رسد.

وی افزود: با مراقبت لازم از این مزرعه کیفیت و مرغوبیت محصول گل دو چندان شده است، همچنین دو سال که با روش جدید در دفع آفات از سموم برای آفت گل‌محمدی استفاده نشده است. در کار برداشت گل‌محمدی ۳۰۰ کارگر بومی و غیر بومی مشغول هستند.

تولید کنندگان گل حمایت شوند

بهزاد ثمری تولید کننده دیگر گل‌محمدی اظهار کرد: در ابتدای طرح کاشت باغ ۱۲۰ هکتاری گل‌محمدی تصمیم گرفتم که صنایع تبدیلی این محصول نیز ایجاد شود اما در پرداخت تسهیلات بانکی حمایتی صورت نگرفت.

وی افزود: تولیدکنندگان دیگری در این شهرستان نیز به دلیل نبود صنایع تبدیلی که چون خام فروشی گل سودی نداشت به شخم زنی مزارع گل‌محمدی پرداختند، امروزه تنها علاقه و دل‌خوشی تولید کنندگان گل‌محمدی در گلپایگان اشتغالزایی است که معاش خانواده کارگران تأمین شود وگرنه حمایتی از سوی دولت به تولید کنندگان گل نشده است.

کد خبر 494126

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گلپایگان گل محمدی برداشت محصول رونق تولید جهاد کشاورزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برداشت گل محمدی تولید کنندگان صنایع تبدیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۴۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی

ایسنا/فارس معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندرای فارس با تأکید بر ضرورت کاهش ضایعات برداشت گندم، امکان کاهش ۲۰ درصد این ضایعات را با استفاده از روش‌های علمی و حرفه‌ای میسر دانست.

حسن شیخ‌نیا امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه با اشاره به پتانسیل ارزشمند استان در عرصه‌های علمی، گفت: ظرفیت مهمی در حوزه تحقیقاتی دانشگاه‌های استان وجود دارد که آن را سرآمد کشور می‌کند.

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان، مهندسین مشاور و مجموعه‌های فنی و مهندسی استان فارس دارای ظرفیت‌های بی‌بدیلی هستند که باید از قابلیت‌های آن‌ها بهره برد.

شیخ‌نیا تصریح کرد: شماری از بهترین شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه جهاد کشاورزی مشغول به فعالیت هستند و دستاوردهای آن‌ها می‌تواند چراغ راهی در زمینه افزایش بهره‌وری باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به تاثیرگذاری صنعت کشاورزی در عرصه اقتصاد ملی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان فارس باید از مبانی علمی در زمینه آبیاری محصولات کشاورزی به نحو مطلوب‌تری استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: کشاورزان استان فارس سرآمد کشور هستند و چنانچه از ظرفیت‌های علمی و تجربی آن‌ها در مقیاس وسیع‌تری بهره‌مند شویم به افزایش بهره‌وری دست خواهیم یافت.

به گفته شیخ‌نیا، با اصلاح بذر می‌توانیم میانگین تولید گندم را از دو و نیم تن در هکتار را به پنج تن برسانیم و دورنمای تولید ۱۲ تن گندم در هر هکتار هم دور از ذهن نخواهد بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: در حلقه برداشت گندم آمارهای مختلفی وجود دارد که بر ضایعات هفت تا هشت درصدی گندم اشاره دارند که باید نسبت به این موضوع دغدغه جدی داشت.

شیخ‌نیا در این رابطه گفت: می‌توان با بهره‌مندی از روش‌های حرفه‌ای و علمی تا ۲۰ درصد از ضایعات برداشت گندم را کاهش داد و شاهد اثرات مثبت آن بر اقتصاد کشاورزان و میزان تولید در کشور بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نقش زنجیره ارزش در افزایش بهره‌وری را به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی قلمداد کرد و افزود: دولت با تمام توان در راستای افزایش بهره‌وری به میدان آمده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، وی در پایان گفت: نقش محصولات کشاورزی در عرصه سلامت جامعه سرنوشت‌ساز است و به همین دلیل بر نقش نظارتی دولت در این حوزه، تاکید ویژه‌ای داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • عطر گل‌محمدی در گلستان‌های کرمانشاه پیچید
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • صدور اخطار برای املاکی های بدون پروانه
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی